serpico75 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2011 Καλημέρα.Όταν έχεις έναν υπολογιστή (desktop) ανοιχτό (το πλαϊνό καπάκι), και σε ένα διάστημα μιάς εβδομάδας έχουν ακουστεί περίπου 10 τσιτσιρίσματα, πώς το σχολιάζετε; Ποιά είναι η άποψή σας;
Wizard! Δεκέμβριος 30, 2011 #2 Δεκέμβριος 30, 2011 Είναι έτοιμο το λάδι, ρίχνεις τις πατάτες. sorry, δεν κρατήθηκα...
MOS Δεκέμβριος 30, 2011 #4 Δεκέμβριος 30, 2011 Η από το τροφοδοτικό ή από την κάρτα γραφικών, όταν το ζορίζεις το μηχάνημα τα ακούς ? Αλλιώς έχεις τζίτζικα στο κουτί σου
mchls Δεκέμβριος 30, 2011 #5 Δεκέμβριος 30, 2011 Ρε πατε καλα ; Τι πατατες και τριζονια του λετε ;Φιλε, τσιτσιρισμα τι εννοεις ; Περιεγραψε το οσο μπορεις καλυτερα, ή παρομοιωσε το με καποιον αλλο κοινο καθημερινο ηχο...
vagsk Δεκέμβριος 30, 2011 #6 Δεκέμβριος 30, 2011 Παίζει να είναι και κάνα mosfet ή κάνα πηνίο ή γενικότερα κάποιο εξάρτημα από την τροφοδόσία ρεύματος της μητρικής. με μπερδέυουν όμως τα 10 τσιτσιρίσματα. Μήπως τελικά ειναι τρζόνι;!!!
amartolos Δεκέμβριος 30, 2011 #7 Δεκέμβριος 30, 2011 Οι 6950 μου κανουνε τετοιον θορυβο οταν ειναι σε full load, οταν ηταν καινουργιες ακουγοντουσαν πιο δυνατα>Για τις καρτες γραφικων δεν υπαρχει προβλημα>Αν τον ιδιο θορυβο το κανει το τροφοδοτικο τοτε αργα η γρηγορα θα παραδωσει πνευμα.
patirgerasimos Δεκέμβριος 30, 2011 #8 Δεκέμβριος 30, 2011 Παίζει να είναι και η ποιότητα του δικτύου..Σε μια φάση πέρυσι και ενώ είχα καινουργιο thermalate toughpower για κανα 2 μηνο, άρχισα να ακουω που και που τσιτσιρισμα..Μετα του πέρναγε και ξαναέπιανε άλλες φορές πιο έντονο, τώρα πλέον που άλλαξα σπίτι δεν ακούω τίποτα
serpico75 Δεκέμβριος 31, 2011 Author #9 Δεκέμβριος 31, 2011 Ρε πατε καλα ; Τι πατατες και τριζονια του λετε ;Φιλε, τσιτσιρισμα τι εννοεις ; Περιεγραψε το οσο μπορεις καλυτερα, ή παρομοιωσε το με καποιον αλλο κοινο καθημερινο ηχο...Εδώ, σχετικά με την περιγραφή του τσιτσιρίσματος, θα συμφωνήσω με τον wizard. Όταν λέω τσιτσίρισμα, εννοώ όντως όπως τσιτσιρίζει το λάδι στο τηγάνι όταν έχει κάψει και είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε τις πατάτες. Δεν κάνω πλάκα εδώ. Μιλάω πάρα πολύ σοβαρά. Είναι η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να κάνω.Το παρόν topic έχει να κάνει σε συνδυασμό με αυτό και αυτό. Πρόκειται για ένα desktop που μου έχει βγάλει την ψυχή. Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι οτι το mobo (ίσως λόγω τροφοδοτικού) έχει αποκτήσει πρόβλημα (χάλασε). Οπότε και PSU και mobo χαλασμένα. Πώς τό συμπεραίνω αυτό;- Εγκαθιστώ μεν τα 7 αλλά όλο προβλήματα:η εγκατάσταση γίνεται σε αργούς ρυθμούς (π.χ. ο ίδιος υπολογιστής, εάν ήταν ok, θα εγκαθιστούσε τα 7 σε περίπου 20-25 min, ενώ αυτός κάνει πάνω από 30').- Οι drivers δεν εγκαθίστανται σωστά (βάζω τον chipset, βάζω τον vga, αλλά στη συνέχεια ο audio δε μπορεί να εγκατασταθεί, λόγω του ότι ο wizard εμφανίζει ένα κενό μαύρο παράθυρο - αλαλούμ).- Αφού, τέλος πάντων, εγκαταστήσω κουτσά-στραβά τα W7, με το που φτάσω desktop πάω να εγκαταστήσω 2-3 utilit-άκια (winrar, YourYninstaller 10, και winzip). Χτυπάει αμέσως BSOD (αυτό δεν είναι φυσιολογικό - τα έχω εγκαταστήσει και γω δεν ξέρω σε πόσες εγκαταστάσεις W7, τα ίδια ακριβώς αρχεία, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα).Νομίζω πως έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να πάω σε αγορά νέου pc.Γνώμες?
grathk Δεκέμβριος 31, 2011 #10 Δεκέμβριος 31, 2011 Έχεις δοκιμάσει με αλλο δίσκο να δεις αν κάνει τα ίδια στις εγκαταστάσεις?
vagsk Δεκέμβριος 31, 2011 #11 Δεκέμβριος 31, 2011 Εδώ, σχετικά με την περιγραφή του τσιτσιρίσματος, θα συμφωνήσω με τον wizard. Όταν λέω τσιτσίρισμα, εννοώ όντως όπως τσιτσιρίζει το λάδι στο τηγάνι όταν έχει κάψει και είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε τις πατάτες. Δεν κάνω πλάκα εδώ. Μιλάω πάρα πολύ σοβαρά. Είναι η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να κάνω.Το παρόν topic έχει να κάνει σε συνδυασμό με αυτό και αυτό. Πρόκειται για ένα desktop που μου έχει βγάλει την ψυχή. Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι οτι το mobo (ίσως λόγω τροφοδοτικού) έχει αποκτήσει πρόβλημα (χάλασε). Οπότε και PSU και mobo χαλασμένα. Πώς τό συμπεραίνω αυτό;- Εγκαθιστώ μεν τα 7 αλλά όλο προβλήματα:η εγκατάσταση γίνεται σε αργούς ρυθμούς (π.χ. ο ίδιος υπολογιστής, εάν ήταν ok, θα εγκαθιστούσε τα 7 σε περίπου 20-25 min, ενώ αυτός κάνει πάνω από 30').- Οι drivers δεν εγκαθίστανται σωστά (βάζω τον chipset, βάζω τον vga, αλλά στη συνέχεια ο audio δε μπορεί να εγκατασταθεί, λόγω του ότι ο wizard εμφανίζει ένα κενό μαύρο παράθυρο - αλαλούμ).- Αφού, τέλος πάντων, εγκαταστήσω κουτσά-στραβά τα W7, με το που φτάσω desktop πάω να εγκαταστήσω 2-3 utilit-άκια (winrar, YourYninstaller 10, και winzip). Χτυπάει αμέσως BSOD (αυτό δεν είναι φυσιολογικό - τα έχω εγκαταστήσει και γω δεν ξέρω σε πόσες εγκαταστάσεις W7, τα ίδια ακριβώς αρχεία, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα).Νομίζω πως έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να πάω σε αγορά νέου pc.Γνώμες?Kαι στα 2 thread δεν βλέπω αναφορά σε μοντέλλο τροφοδοτικού και ισχύς αυτού. Επειδή βλέπω turbo-x σύνθεση μην μου πεις ότι ειναι turbo-x και το PSU; Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αυτό το πρόβλημα και με τις BSOD (αδυναμία τροφοδοτικού να καλύψει ενεργειακές απαιτήσεις υπολογιστή) και με τα "τσιτσιρίσματα" (ελλατωματικό πηνίο ή αδυναμία αποδοσης ισχύς από τροφοδοτικό λογω μεγάλης απαίτησης).
serpico75 Ιανουάριος 1, 2012 Author #12 Ιανουάριος 1, 2012 Τροφοδοτικό PCF - max output:405WΔοκίμασα με ολοκαίνουριο Digitus, με output 425W και κάνει και πάλι τα ίδια.Τόσο με το καινούριο τροφοδοτικό, όσο και με άλλο δίσκο (και τα δύο να βρίσκονται ταυτόχρονα στο pc), και πάλι ο χρόνος εγκατάστασης είναι το ίδιο αργός. Και όταν μπαίνει στα windows και πάλι εκεί οι drivers δε μπορούν να εγκατασταθούν σωστά.Θα φανεί παράξενο και υπερβολικό κι όμως δούλεψε το εξής:είπα μήπως δημιουργεί το πρόβλημα η VGA. Την έβγαλα και έβαλα μία παλιά VGA PCI που είχα. Έτσι, μόνο για test.Όταν, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης τα Win έφυγαν απ' το DOS περιβάλλον και μπήκαν σε graphical, εκεί απλά με την PCI είχα πολύ λίγα χρώματα. Αυτό που ήθελα να δω ήταν ο χρόνος της πρώτης οθόνης που ορίζει χώρα και keyboard. Και με την PCI τα ίδια. Οπότε (για μένα) δε φταίει η VGA. Κάτι χειρότερο έχει γίνει στο pc.
aquasonic Ιανουάριος 1, 2012 #13 Ιανουάριος 1, 2012 Το προβλημα αυτο χτυπαει αρκετα και για κακους πυκνωτες, αλλα αν ειναι το P5Q3 που γραφεις στο αλλο link κατα πασα πιθανοτητα ειναι αλλου. Αν ειναι αλλη μητρικη, κοιταξε τους πυκνωτες μην ειναι φουσκωμενοι η οτιδηποτε...υ.ς : Τυχαιο ειναι που motherboard προ-κινεζικων πυκνωτων δεν πεθαινει με τιποτα? Νοτ...
vagsk Ιανουάριος 1, 2012 #14 Ιανουάριος 1, 2012 Εμένα πάντως όλο και περισσότερο που φαίνεται σαν πρόβλημα τροφοδοτικού. Η κάρτα που έχεις θέλει 2 εξάπινα 12V για εχτρα ρεύμα. Νομίζω ότι θες 500W τροφοδοτικό για να είσαι ΟΚ ή μεγαλύτερο. Και νομίζω και η ΑΤΙ κάτι τετοιο προτείνει στο site της.Επιπλέον χωρίς να θέλω να κακολογίσω το τροφοδοτικό σου δεν είναι επώνυμο. Και τα ονομαστικά 400W μπορεί να είναι λιγότερα ή να έχει τέτοιο σχεδιασμό που να μην υποστηρίζει πολλά Amber στην 12V γραμμή.Κάνε δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό 500-600W και πες μας αν έχεις το ίδιο πρόβλημα ...
serpico75 Ιανουάριος 2, 2012 Author #15 Ιανουάριος 2, 2012 Το προβλημα αυτο χτυπαει αρκετα και για κακους πυκνωτες, αλλα αν ειναι το P5Q3 που γραφεις στο αλλο link κατα πασα πιθανοτητα ειναι αλλου.Όντως, πρόκειται για το P5Q3 του άλλου topic. Τους πυκνωτές τους έχω ήδη ελέγξει, χωρίς να δω κάποιο σκασμένο-φουσκωμένο ή κάτι σχετικό.Εμένα πάντως όλο και περισσότερο που φαίνεται σαν πρόβλημα τροφοδοτικού. Η κάρτα που έχεις θέλει 2 εξάπινα 12V για εχτρα ρεύμα. Νομίζω ότι θες 500W τροφοδοτικό για να είσαι ΟΚ ή μεγαλύτερο. Και νομίζω και η ΑΤΙ κάτι τετοιο προτείνει στο site της.Επιπλέον χωρίς να θέλω να κακολογίσω το τροφοδοτικό σου δεν είναι επώνυμο. Και τα ονομαστικά 400W μπορεί να είναι λιγότερα ή να έχει τέτοιο σχεδιασμό που να μην υποστηρίζει πολλά Amber στην 12V γραμμή.Κάνε δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό 500-600W και πες μας αν έχεις το ίδιο πρόβλημα ...Δυστυχώς, δεν έχω άλλο τόσο ισχυρό τροφοδοτικό για να κάνω τη δοκιμή.Χωρίς να θέλω να φανώ αγενής, θα συμφωνήσω εν μέρει με την απάντησή σου vagsk. Τί εννοώ? Μπορεί όντως να έχεις δίκιο ότι μία τέτοια κάρτα θέλει minimum 500W τροφοδοτικό. Αλλά, η δική μου απορία είναι η εξής (βέβαια δε σας έχω δώσει ακόμη την πληροφορία της ζωής του υπολογιστή):το pc έπαιζε με αυτό το τροφοδοτικό για περίπου 2 χρόνια. Αν χρειαζόταν το 500-άρι, δε θα τα "έπαιζε" πολύ πιό γρήγορα; Οπότε, αν αποκλείσουμε αυτήν την περίπτωση, μιλάμε για άλλο πρόβλημα τροφοδοτικού, κι όχι για ελλειμματική ισχύ.
vagsk Ιανουάριος 2, 2012 #16 Ιανουάριος 2, 2012 500άρι τροφοδοτικό κάθε άλλο παρά μεγάλο είναι. Θα έλεγα πως τα 500-600W είναι πλεόν το σύνηθες.Έχε κατα νου ότι το να δουλέυεις ένα τροφοδοτικό στην τσίτα δεν είναι και τόσο καλό. Τι εννοώ. Κατα πρώτον ο θόρυβος αυτός που κάνεί με παραπέμπει σε πρόβλημα σε κάποιο πηνίο ή πυκωτή (ηλεκτρική εκκένωση). Κατα δεύτερον το ότι έπαιζε το τροφοδοτικό στο παρελθόν δεν μου λέει και πολλά. Ήταν ανεπαρκές τροφοδοτικό και ήδη δούλευε στην τσίτα. Επιπλέον, μιλάμε και για μια μικρή μείωση σε απόδοση ισχύος τροφοδοτικών λόγω γήρανσης κυκλωμάτων σε ετήσια βάση.Τουλάχιστον ρίξε μια ματία στο ταμπελάκι του τροφοδοτικού και πες μας πόσα Amber ονομαστικά αποδίδει η 12V γραμμή και το συζητάμε περισσότερο αν θες. Ακόμα και μεταξύ των 400W τροφοδοτικών εχεις μεγάλες διαφορές στο πως επιμερίζουν την ισχύ και ποσο δυνατές είναι οι 12V rails. Παλιά δεν υπήρχε μεγάλη αναγκη για ισχυ σε αυτή την γραμμή αι τυπικά απέδιδαν κάτω απο 18A.
serpico75 Ιανουάριος 4, 2012 Author #17 Ιανουάριος 4, 2012 Στο ταμπελάκι του τροφοδοτικού, γράφει: +12V1 18A (YEL) +12V2 18A (YEL/BLK)+5Vsb 2.0A (PURP) -12V 0.3A (BLUE)+12V1+12V2 Total Output current 27A max
vagsk Ιανουάριος 8, 2012 #18 Ιανουάριος 8, 2012 Το 12V rail με μια πρώτη ματιά φαίνεται ΟΚ. Προσωπικά θα έκανα δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό αλλά εφοσον δεν υπάρχει διαθέσιμο τότε ίσως δοκιμή με άλλη κάρτα γραφικών που να έχει παραπλήσια κατανάλωση με την δικιά σου;
thanasis2012 Ιανουάριος 8, 2012 #19 Ιανουάριος 8, 2012 Στο pc εχω μητρικη asus p5n-t deluxe.To 750 τροφοδοτικο που ειχα χαλασε και ημουν με ενα 400αρι απο αυτα που βαζουν στους ετοιμους η/υ του μουλτιραμα.Μεχρι να παρω καινουργιο τροφοδοτικο δειοπαθησα απο κοληματα.Το ενδιαφερον της περιπτωσης ιεναι οτι πολλες φορες οταν κολαγε μου εκανε ενα θορυβο οπως περιγραφεις που νομιζω οτι θα παρει φωτια ο υπολογιστης εαν τον αφηνα καμποση ωρα και τρομαγμενος πατουσα το κουμπι της εκκινησης 4 δευτερα να κλειση τελειως.Καλο θα ειναι ενα μεγαλυτερο τροφοδοτικο απο αυτο που εβαλες.Παντα καλο ειναι να εχεις μεγαλυτερο και ας σε πουν υπερβολικο παρα μικροτερα και να εχεις προβληματα.Επισης επειδη μετα που εβαλα το καινουργιο μια φορα μονο μου εκανε το προβλημα αλλα ο θορυβος αισθητα πολυ μικροτερος εκανα φορτωσα στο βιος τις default ρυθμισεις και επανεκκινηση και μετα παλι στο bios περασα τις ρυθμισεις για δισκους κτλ.Δυο μερουλες πλεον και δεν εχει βγαλει προβλημα.Για κανε τουλαχιστον το δευτερο γιατι με τα χρονια πειραζουνε το ενα και το αλλο στο bios και καποια στιγμη εχουμε κανει ενα συνδυασμο καποιως ρυθμισεων που επηρεαζουν αρνητικα το hardware και την λειτουργια του υπολογιστη.
serpico75 Ιανουάριος 9, 2012 Author #20 Ιανουάριος 9, 2012 ίσως δοκιμή με άλλη κάρτα γραφικών που να έχει παραπλήσια κατανάλωση με την δικιά σου;Δυστυχώς, άλλη τέτοια κάρτα δεν είναι διαθέσιμη.Για κανε τουλαχιστον το δευτερο γιατι με τα χρονια πειραζουνε το ενα και το αλλο στο bios και καποια στιγμη εχουμε κανει ενα συνδυασμο καποιως ρυθμισεων που επηρεαζουν αρνητικα το hardware και την λειτουργια του υπολογιστη.Το έχω ήδη δοκιμάσει αυτό αλλά τίποτα. Άλλωστε, έκανα και BIOS update. Έβαλα το τελευταίο BIOS αλλά και πάλι αυτοί οι θόρυβοι-τσιτσιρίσματα ακούγονται.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.