Jump to content

Προτάσεις για νέο σταθερό υπολογιστή

sakiasole

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά και πάλι! Επανέρχομαι με δεύτερο πόστ επειδή ψήνομαι εδώ και καιρό να αναβαθμίσω τον σχετικά αρχαίο σταθερό υπολογιστή μου,δηλαδή να πάω σε νέο σύστημα μάλλον..Το παλιό βασίζεται σε μητρική Gigabyte αν θυμάμαι καλά ή QDI αλλά το μοντέλο ηταν σίγουρα Kudoz για ΑΜD Athlon +XP επεξεργαστή ,συγκεκριμένα του έχω από παλιά, ΑΜD Athlon XP @ 1400 Mhz με μνήμη DDR 768 ΜΒytes,Κάρτα Γραφικών Μια Geforce 2 MX -υλοποίηση της Μanli και κάρτα ήχου μια Creative Soundblaster Live..Όπως ευκολα καταλαβαίνω αυτός ο Η/Υ δεν μπορεί να αναβαθμιστεί,οπότε πάω για νέο σύστημα!

Οπότε δοθέντων των κριτηρίων όπως :Άφθονη επεξεργαστική ισχύ με όσο το δυνατόν περισσότερη μνήμη και πλέον θέλω και καλή κάρτα γραφικών αλλά όχι και τις ακριβότερες τι μου συμβουλεύετε να πάρω;;Να προτιμήσω έτοιμα μοντέλα μάρκας Dell , ή Μultirama pC Ή να το φτιάξω κομμάτι κομμάτι;;Βασικά θέλω το σύστημα να είναι σταθερό ,ήσυχο σχετικά όσο γίνεται και να μπορώ να χειρίζομαι πολλές εφαρμογές ανοικτές μαζί (Οffice ,Photoshop) Και σε τιμή ως 1500 Ευρώ χωρίς οθόνη...Οθόνη έχω μια LG W1942S 19''.Δεν θα πάρω άλλη!Λειτουργικό σκέφτομαι να αγοράσω γνήσιο εννοείται αλλά δεν ξέρω ποια απ'όλες τις version να προτιμήσω.. Ακούω προτάσεις!!Ευχαριστώ!

AMD FX 8150 240-250E

Asus SaberTooth 990FX - 145-164E

Kingston 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (2x4GB) X2, (39.5E-53E) X2

Sapphire Radeon HD6870 1GB 160-180 Ε (η με το καλό μόλις έρθει, 7970)

Corsair Force Series GT 60GB SATA 3 6Gb/s 110.58-122E

DVD-RW 20E-22E (η blu ray RW = 140-163E~)

Hitachi Deskstar 7K1000.C 500GB 82E-100E

κουτί :

Akasa VenomToxic 118.99E (η όποιο σου αρέσει, μέχρι 120Ε)

Σύνολο, 1064Ευρώ (κουτί μόνο)

Με όλο το σεβασμό, πάρε μια ποιο ανρθώπινη οθόνη γιατί ακόμη και SB-E και διπλές 6990 να σου βάλω δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς τον υπολογιστή σου με αυτή που έχεις.

Eizo FORIS FS2332 (23'')

οπότε σύνολο : 1643Ευρώ.

AMD FX 8150 240-250E

Asus SaberTooth 990FX - 145-164E

Kingston 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (2x4GB) X2, (39.5E-53E) X2

Sapphire Radeon HD6870 1GB 160-180 Ε (η με το καλό μόλις έρθει, 7970)

Corsair Force Series GT 60GB SATA 3 6Gb/s 110.58-122E

DVD-RW 20E-22E (η blu ray RW = 140-163E~)

Hitachi Deskstar 7K1000.C 500GB 82E-100E

κουτί :

Akasa VenomToxic 118.99E (η όποιο σου αρέσει, μέχρι 120Ε)

Σύνολο, 1064Ευρώ (κουτί μόνο)

Με όλο το σεβασμό, πάρε μια ποιο ανρθώπινη οθόνη γιατί ακόμη και SB-E και διπλές 6990 να σου βάλω δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς τον υπολογιστή σου με αυτή που έχεις.

Eizo FORIS FS2332 (23'')

οπότε σύνολο : 1643Ευρώ.

..Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση :-) !Να ρωτήσω αν πάω σε πλατφόρμα intel τι μητρική επεξεργαστή να πάρω;Quad Core ή κάποιον από i5 ή ι7??Και με τί μητρική θα συμβούλευες;

Βρε Ζ Ω Ο (δεν τον βρίζω έ, ο ίδιος έχει ψευδώνυμο από ζώο)

είναι η τρίτη φορά που προτείνεις σε θέμα για νέα σύνθεση την συγκεκριμένη Eizo. Καραμέλα το έχεις;

Το έκανες μια, το έκανες δυο, το έκανες τρεις... ΕΛΕΟΣ!!11!!!!1!! μάλλον πρέπει να σε αρχίσει κάποιος

στα κουτουλίδια ή να αμολήσουμε κανά Nephiλιμ να σε μαντρώσει. Ποιός, ποιός θα δώσει 579 ολόκληρα

€ για 23άρα οθόνη εδώ μέσα και μάλιστα από αυτούς τους 3 που πρότεινες και δεν ξέρω και 'γω σε πόσους

ακόμη θα την πρότεινες στο μέλλον. ΚΑΝΕΙΣ!!! Πραγματικά κανείς ε. Ακόμη και ο μέσος γραφίστας ή φωτογράφος

δεν έχει τέτοια οθόνη εδώ μέσα ε. (Άντε 1 στους 10.000 παίζει να χει) Και ακόμη και να ήθελε κάποιος καλή οθόνη

για επεξεργασία γραφικών και ήταν πρόθυμος να σκάσει ένα αξιόλογο ποσό, τότε σε 27άρα Dell ή HP θα πήγαινε.

Οι Eizo ήταν, είναι και θα είναι για φραγκάτους. Είτε για επαγγελματίες, είτε για τους χαμένους γιούς του Λάτση.

Οι οποίοι παρεμπιπτόντως είτε έχουν είτε θα πήγαιναν σε Eizo 24-30''. Το να μπαίνεις και να προτείνεις μια 23άρα

οθόνη με αξία 579€ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ (χωρίς καν μάλιστα να έχει διευκρινίσει ο topic starter πώς ψάχνει ακριβό καλό

panel) είναι ΤΟ ΑΚΡΩΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ μη γράψω τίποτα χειρότερο. Άμα την λιγουρεύεσαι την εν λόγω

οθόνη και δεν μπορείς να την βγάλεις απ' το μυαλό σου, τότε σου εύχομαι ολόψυχα να την αποχτήσεις asap. Αν την

διαθέτεις είδη, κάντην ένα review καλό, να σου βάλουμε τα βρωμοlikes να τελειώσει το θέμα. Όπως και να χει πάντως,

ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ !!! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ !!! (Άμα ποτέ πέσει στα 250€ τα ξαναλέμε) γίδι.

Βρε Ζ Ω Ο (δεν τον βρίζω έ, ο ίδιος έχει ψευδώνυμο από ζώο)

είναι η τρίτη φορά που προτείνεις σε θέμα για νέα σύνθεση την συγκεκριμένη Eizo. Καραμέλα το έχεις;

Το έκανες μια, το έκανες δυο, το έκανες τρεις... ΕΛΕΟΣ!!11!!!!1!! μάλλον πρέπει να σε αρχίσει κάποιος

στα κουτουλίδια ή να αμολήσουμε κανά Nephiλιμ να σε μαντρώσει. Ποιός, ποιός θα δώσει 579 ολόκληρα

€ για 23άρα οθόνη εδώ μέσα και μάλιστα από αυτούς τους 3 που πρότεινες και δεν ξέρω και 'γω σε πόσους

ακόμη θα την πρότεινες στο μέλλον. ΚΑΝΕΙΣ!!! Πραγματικά κανείς ε. Ακόμη και ο μέσος γραφίστας ή φωτογράφος

δεν έχει τέτοια οθόνη εδώ μέσα ε. (Άντε 1 στους 10.000 παίζει να χει) Και ακόμη και να ήθελε κάποιος καλή οθόνη

για επεξεργασία γραφικών και ήταν πρόθυμος να σκάσει ένα αξιόλογο ποσό, τότε σε 27άρα Dell ή HP θα πήγαινε.

Οι Eizo ήταν, είναι και θα είναι για φραγκάτους. Είτε για επαγγελματίες, είτε για τους χαμένους γιούς του Λάτση.

Οι οποίοι παρεμπιπτόντως είτε έχουν είτε θα πήγαιναν σε Eizo 24-30''. Το να μπαίνεις και να προτείνεις μια 23άρα

οθόνη με αξία 579€ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ (χωρίς καν μάλιστα να έχει διευκρινίσει ο topic starter πώς ψάχνει ακριβό καλό

panel) είναι ΤΟ ΑΚΡΩΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ μη γράψω τίποτα χειρότερο. Άμα την λιγουρεύεσαι την εν λόγω

οθόνη και δεν μπορείς να την βγάλεις απ' το μυαλό σου, τότε σου εύχομαι ολόψυχα να την αποχτήσεις asap. Αν την

διαθέτεις είδη, κάντην ένα review καλό, να σου βάλουμε τα βρωμοlikes να τελειώσει το θέμα. Όπως και να χει πάντως,

ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ !!! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ !!! (Άμα ποτέ πέσει στα 250€ τα ξαναλέμε) γίδι.

Για να τα λες αυτά κάτι από τα 3 ισχύει:

1.Δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου eizo οθόνη

2.Δεν διαθέτεις τα λεφτά για να αποκτήσεις eizo οθόνη

3.Δεν παρατηρείς διαφορές από οθόνη σε οθόνη οπότε πας στη φτηνότερη και μετά γράφεις το post που γράφεις εδώ.

Δεν εξηγείται αλλιώς, η eizo είναι η ποιο κορυφαία εταιρία σε οθόνες και έχει μονοπώλιο εδώ και χρόνια στο κομμάτι των επαγγελματιών CAD / enthusiast gamers κ.α., επίσης : ξέρεις πολλούς να δίνουν 5 χρόνια εγγύηση; η eizo ΔΕΝ είναι σαν τις υπόλοιπες μάρκες, την αγοράζεις για τουλάχιστον 5-7 χρόνια (μη πω και παραπάνω). Αμφιβάλεις σε αυτά που λεω; ρώτα όσους έχουν eizo οθόνη και θα μάθεις παραπάνω.

και αν θες να ξέρεις, εγω έχω την Eizo HD2442W εδώ και 2.5 χρόνια (σε λίγες μέρες κλείνει τα 3 τις χρόνια). Την αγόρασα 1200Ευρώ (μια φορά την έφερε το πλαίσιο, αφού απευθύνθηκα στον υπεύθυνο του καταστήματος να τη φέρει γιατί δεν την είχε ούτε στο κατάλογο) + 150Ευρώ για το Protective panel της. Ήμουν από τους πρώτους αγοραστές, μετά 1 μήνα την είχαν 1300-1400Ευρώ (ποιο ακριβά και από την αντιπροσωπεία της) και μετά φέραν τη Foris. Δεν μετάνιωσα ευρώ που έδωσα σε αυτήν(το ίδιο και για το UPS που έχει τα ίδια λεφτά περίπου), όσες οθόνες έχω δει ΚΑΜΙΑ δεν είναι σαν αυτή που έχω, με SPVA και όλα τα συν μαζί με την αποδοσή της (και LED/ΨΕD/MED και ότι άλλη βλακεία βγάλανε μετά οι άλλες εταιρίες δεν τη φτάνανε με τίποτα!).

Δώσε μου για 2 μέρες ένα Calibrator και σου γράφω review στα Ελληνικά, κανένα πρόβλημα! Προς το παρόν για αγγλικά διάβασε εδώ για HD2442W και εδώ για τη foris.

Έχω μάθει και γερμανικά σχεδόν τόσο που διαβάζω από Prad.de, και έχω πει και σε άλλο post και το λεω και εδώ, στις οθόνες η σειρά πάει φτηνές = philips, LG, ποιο καλές = illyama, Dell, ακόμη καλύτερες = Eizo, NEC Spectraview, Lacie 324i, HP Dreamcolor και τα συναφή των 1000Ε+.

Το να θες νέο PC με 1500Ευρώ, να έχεις 19άρα LG κάτω του μετρίου και να μην δώσεις για μια καλή οθόνη 579Ευρώ+ είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ηλιθιότητα ever!(για εμένα).

3.Δεν παρατηρείς διαφορές από οθόνη σε οθόνη οπότε πας στη φτηνότερη και μετά γράφεις το post που γράφεις εδώ.

Δεν εξηγείται αλλιώς, η eizo είναι η ποιο κορυφαία εταιρία σε οθόνες και έχει μονοπώλιο εδώ και χρόνια στο κομμάτι των επαγγελματιών CAD / enthusiast gamers κ.α., επίσης : ξέρεις πολλούς να δίνουν 5 χρόνια εγγύηση; η eizo ΔΕΝ είναι σαν τις υπόλοιπες μάρκες, την αγοράζεις για τουλάχιστον 5-7 χρόνια (μη πω και παραπάνω). Αμφιβάλεις σε αυτά που λεω; ρώτα όσους έχουν eizo οθόνη και θα μάθεις παραπάνω.

και αν θες να ξέρεις, εγω έχω την Eizo HD2442W εδώ και 2.5 χρόνια (σε λίγες μέρες κλείνει τα 3 τις χρόνια). Την αγόρασα 1200Ευρώ (μια φορά την έφερε το πλαίσιο, αφού απευθύνθηκα στον υπεύθυνο του καταστήματος να τη φέρει γιατί δεν την είχε ούτε στο κατάλογο) + 150Ευρώ για το Protective panel της. Ήμουν από τους πρώτους αγοραστές, μετά 1 μήνα την είχαν 1300-1400Ευρώ (ποιο ακριβά και από την αντιπροσωπεία της) και μετά φέραν τη Foris. Δεν μετάνιωσα ευρώ που έδωσα σε αυτήν(το ίδιο και για το UPS που έχει τα ίδια λεφτά περίπου), όσες οθόνες έχω δει ΚΑΜΙΑ δεν είναι σαν αυτή που έχω, με SPVA και όλα τα συν μαζί με την αποδοσή της (και LED/ΨΕD/MED και ότι άλλη βλακεία βγάλανε μετά οι άλλες εταιρίες δεν τη φτάνανε με τίποτα!).

Δώσε μου για 2 μέρες ένα Calibrator και σου γράφω review στα Ελληνικά, κανένα πρόβλημα! Προς το παρόν για αγγλικά διάβασε εδώ για HD2442W και εδώ για τη foris.

Έχω μάθει και γερμανικά σχεδόν τόσο που διαβάζω από Prad.de, και έχω πει και σε άλλο post και το λεω και εδώ, στις οθόνες η σειρά πάει φτηνές = philips, LG, ποιο καλές = illyama, Dell, ακόμη καλύτερες = Eizo, NEC Spectraview, Lacie 324i, HP Dreamcolor και τα συναφή των 1000Ε+.

lol wut?

Πουθενά δεν αμφισβήτησα

την ποιότητα των Eizo. :)

Το να θες νέο PC με 1500Ευρώ, να έχεις 19άρα LG κάτω του μετρίου και να μην δώσεις για μια καλή οθόνη 579Ευρώ+ είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ηλιθιότητα ever!(για εμένα).

I rest my case. :tomato:

...Θα συμφωνήσω για τις ΕΙΖΟ!!Είναι ασύγκριτα ποιοτικότερες και στην θέαση αλλά και σε συναρμογή και θωράκιση-ποιότητα κατασκευής!!.Τι μου θύμισες..!! Είχα την ευτυχία να είμαι κάτοχος μιας ΕΙΖΟ της F57 CRT 17'' πίσω στο 1998!!Είχε βγει θυμάμαι στα συγκριτικά της εποχής επανειλλημένα πρώτη και άφηνε όλες τις υπόλοιπες με αρκετή διαφορά πίσω..Aποφάσισα και "έσταξα" τότε 250.000 σε δραχμές, όσο έκανε δηλαδή τότε το υπόλοιπο pc που αγόρασα εκείνη την εποχή!!Δεν το μετάνιωσα ποτέ!!Με έβγαλε ασπροπρόσωπο μέχρι και το 2008 οπόταν και δυστυχώς σταδιακά η καθοδική λυχνία έπνευσε τα λίσθια οπότε και πήγα σε μια Sony 17'' πάλι που την είχα μέχρι τότε για 2η...Καλή και εκείνη αλλά Καμμία σχέση με την ΕΙΖΟ..Την LG TFT την πήρα αργότερα σαν λύση ανάγκης όταν χάλασε το κουμπί on-off στην Sony!!Sorry για την μακρυγορία αλλά αναμνήσεις είναι αυτές...

CPU: PROCESSOR :: Intel Core i5 2500K 3.3 GHz Quad Core Socket 1155 95W Box (BX80623I52500K) - Visionstudio.gr

Motherboard: MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z68 Extreme4 Gen3 (B3) GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

Ram: MEMORY :: Corsair Vengeance 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ8GX3M2A1600C9) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr

VGA: VGA :: nVidia GeForce GTX 570 1.28GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Gainward) (4260183361756) - Visionstudio.gr

HDD: HDD :: Seagate 1TB Barracuda 7200.12 ST31000524AS SATA III 7200rpm 32MB - Visionstudio.gr

SSD: HDD :: OCZ 90GB Agility III AGT3-25SAT3-90G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

Case: CASE :: CoolerMaster HAF 932 Advanced RC-932-KKN5-GP Full Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

Οπωσδηποτε να αλλαξεις οθονη, ειναι κριμα να μεινεις με τη 19αρα.

Σταθερη αξια με πολυ καλη εικονα και σε λογικη τιμη ειναι αυτη:

Dell UltraSharp U2312HM - MgManager

Εναλλακτικα αντι για 570GTX μπορεις να πας σε ATI 6970.

Πανω κατω τις ιδιες επιδοσεις εχουν και παραπλησια τιμη.

..Σε ευχαριστώ και εσένα για την πρόταση σύνθεσης που έκανες!

...Θα συμφωνήσω για τις ΕΙΖΟ!!Είναι ασύγκριτα ποιοτικότερες και στην θέαση αλλά και σε συναρμογή και θωράκιση-ποιότητα κατασκευής!!.Τι μου θύμισες..!! Είχα την ευτυχία να είμαι κάτοχος μιας ΕΙΖΟ της F57 CRT 17'' πίσω στο 1998!!Είχε βγει θυμάμαι στα συγκριτικά της εποχής επανελλημένα πρώτη και άφηνε όλες τις υπόλοιπες με αρκετή διαφορά πίσω..Aποφάσισα και "έσταξα" τότε 250.000 σε δραχμές όσο έκανε δηλαδή τότε το υπόλοιπο pc που αγόρασα εκείνη την εποχή!!Δεν το μετάνιωσα ποτέ!!Με έβγαλε ασπροπρόσωπο μέχρι και το 2008 οπόταν και δυστυχώς σταδιακά η καθοδική λυχνία έπνευσε τα λίσθια οπότε και πήγα σε μια Sony 17'' πάλι που την είχα μέχρι τότε για 2η...Καλή και εκείνη αλλά Καμμία σχέση με την ΕΙΖΟ..Την LG TFT την πήρα αργότερα σαν λύση ανάγκης όταν χάλασε το κουμπί on-off στην Sony!!Sorry για την μακρυγορία αλλά αναμνήσεις είναι αυτές...

μπα, όπως πρέπει τα είπες, με το καλό να αποκτήσεις και τη foris :T:

Είχα την ευτυχία να είμαι κάτοχος μιας ΕΙΖΟ της F57 CRT 17'' πίσω στο 1998!!

[offtopic ρητορική απορία που δεν περιμένει απάντηση...]

Ειλικρινά δε μπορώ να φανταστώ πως ανέχθηκες τέτοια μετάβαση... Από CRT Eizo σε φτηνιάρα LG TFT... :slap:

[/offtopic ρητορική απορία που δεν περιμένει απάντηση...]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.