Jump to content

Αναβάθμιση PC

Razgriz

Recommended Posts

Γεια σας Κυριοι και Χρονια πολλα σε ολους

Μετα απο ενα ατυχημα που ειχε η μητρικη μου και καθως σκεφτομουν την αντικατασταση της, σκεφτηκα να κοιταξω

για ''περιπου'' καινουργιο build.

Σκεφτηκα να αλλαξω μητρικη - cpu - rams, σκεφτομουν ειδη να αγορασω αλλο pc και σκεφτηκα γιατι να μην το κανω τωρα.

Αυτα που διαθετω ειδη και θελω να συνδεσω με τα καινουργια parts ειναι:

GPU: ATI Sapphire 6970 2g

Power Supply: Etasis - 850 W - 2007 μοντελο δεν θυμαμαι ακριβως

Cpu cooler: Enzotech extreme ultra X Αμφιβαλω οτι μπορω να το μονταρω σε καινουργιο cpu

DvD Drives: 1 sata

Hard Disks: 6 - 1x300g WD Velociraptor - 1x150g WD Raptor - 1x500 WD - 1x1000 Seagate - 1x2000g Seagate

Το ξερω ποσο λαθος ειναι η επιλογη σκληρων αλλα δεν ηξερα απο RAID μεχρι προσφατα :wall:

Το pc θα χρησιμοποιηθει κυριος για high end gaming και πιθανο σε κανα χρονο για graphic design.

Cpu: I7- 2600k - Intel Core i7 2600K(s1155, 3,40GHz, 8MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

I7-2700k - Intel Core i7 2700K (s 1155, 3,5 GHz, 8 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr

Motherboard: MSI Z68A-GD65-G3 - MSI Z68A-GD65-G3 (s 1155 , DDR3 , Z68) - Μητρικές - plaisio.gr

MSI Z68A GD80 G3 - MSI Z68A GD80 G3 (s 1155 , Z68 , DDR3) - Μητρικές - plaisio.gr

Ram: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit - Μνήμες - plaisio.gr ( Bit lower timings )

Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 Kit Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 Kit - Μνήμες - plaisio.gr

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit* - Μνήμες - plaisio.gr ( 2nd one /2)

Αργοτερα σιγουρα θα γινει overclocking !

Πιθανο Crossfire οταν θα χρειαστει.

Monitor resolution: 1920x1080

Επισης, σιγα σιγα αφου το παρω θα παρω καινουργιο τροφοδιτικο - case - ssd για OS + programs /games - Υδροψυξη (Οπου και αμεσα θα ακολουθησει oc ) !

Windows 7 64b και πιθανο θα βαλω τα Windows 8 αργοτερα.

Οποιαδηποτε βοηθεια / συμβουλη - για ενα ή και εντελως διαφορετικα parts ειναι ευπροσδεκτη :)

Θελω να το ψαξω αρκετα αυτη τη φορα για να ασχοληθω ''βαθυτερα'' με το pc και για αυτο χρειαζομαι και αλλες γνωμες :rubik:

Επισης αν καποιος γνωριζει σελιδες του εξωτερικου οπου και θα ηταν φθινοτερο να γινει η αγορα απο εκει και ειναι αξιοπιστη.

Ευχαριστω για οποιαδηποτε βοηθεια/συμβουλη :dance3:

Καλημερα φιλε μου λοιπον εχουμε και λεμε

απο επεξεργαστη να πας σε εναν 2600Κ ο 2700Κ ειναι ανουσια λεφτα παραπανω

Δευτερον επειδη τυχαινει να εχω και γω την ιδια ψυχτρα γινεται να μπει στο νεο σοκετ

με αυτο το εξαρτημα

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Enzotech Retention Modul fr Sockel 1156/1155-X 16140

και θα κανεις την δουλεια σου μια χαρα

η μπορεις πολυ απλα να αλλαξεις ψυχτρα αλλα εγω επειδη ειχα κολλημα με την συγκεκριμενη ψυχτρα και επειδη ειναι και κορυφαια ηθελά να την κρατησω

Eπισης για μητρικη δεν χρειαζεται να δωσεις τοσο λεφτα

παρε αυτη και θα κανεις την δουλεια σου σουπερ

Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3 | Skroutz.gr

την εχει και στο πλαισιο αλλα εκει την εχει 160 ευρω

αλλα γνωμη μου ειναι να παρεις απο αλλου τα πραγματα καθως μπορεις να τα βρεις πιο φθηνα και περνοντας ολα τα προιοντα λιγο πιο φθηνα θα εχεις ενα καλο κερδος οικονομιας στην τσεπη σου

για μνημες μπορεις να πας

εδω

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) | Skroutz.gr

Επισης γνωμη μου ειναι απο τα πρωτα που να αλλαξεις στον υπολογιστη και απο τα πρωτα που πρεπει να βαλεις ειναι ο ssd

πιστεψε με θα δεις μεγαλη διαφορα στο συστημα

πριν 2 βδομαδες πουλησα τον velociraptor μου και εβαλα εναν ssd agility 3

και πραγματικα ειδα τρελη μα τρελη διαφορα

οποτε ανακαιφαλαιωνω εν συντομια αυτα που προτεινω

cpu:2600Κ

mobo: gigabyte z68 δες το link

ssd agility 3

ram: corsair vengeance 8gb

Οχι πλαισιο καθως τα βρησκεις πιο φθηνα αλλου

Αυτα απο μενα και καλες γιορτες να χεις

Φιλε μου auditt,

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου και ειδικα για το Mount της ψυκτρας, εχω και εγω μια αδυναμια με αυτη :dance3:

Να την παραγγείλω απο το καταστημα που μου εστειλες ή υπαρχει και στην Ελλαδα?

Οσο εχει να κανει με ssd που προτεινες, εχω ενα θεμα χρηματων. Εαν δεν μου ειχε χαλασει η τωρινη μου motherboard θα αγοραζα συντομα εναν ssd ( απλα εχω συνηθισει με OS σκληρο στα ~200g και περιμενα να πεσουν λιγο οι τιμες. )

Επισης αν δεν κανω λαθος οι τιμες αυτη τη στιγμη για τους σκληρους ειναι ανεβασμενες λογο της πλημμυρας στην Μαλαισια. Ισχυει και για τους SSD πιστευω ?

Επιπροσθετος διαβαζα οτι καινουργιοι SSD με χρηση/εγγραφη ~10g/ημερα εχουν ζωη 35 χρονια ? σε αντιθεση με τα 5 χρονια που ακουγα πριν 2 μηνες. Δεν ξερω κατα ποσο ισχουν αυτα και δεν εχω κανει ακομα ερευνα αγορας για ssd's εκτος απο πολυ λιγα πραγματα.

Τωρα για την motherboard. Αν και ειχα gigabyte και αντεξε 4 χρονια απο οτι καταλαβα διαβαζοντας και ρωτωντας το κολημα το εχει φαει απο καποιο fail safe συστημα της Εταιρειας και για αυτο ειμαι λιγο επιφιλακτηκος προς την gigabyte.

Επισης και τα δυο mobo της MSI ( για την οποια εχω ακουσει αρκετα καλα λογια, αλλα θα ηθελα και επαλυθευση απο καποιον/ους ) εχουν PCI express 3.0. Οντας gamer συνηθίζω να αλλαζω καρτες καθε ~2 χρονια, αφου μπορω με καποια παραπανω λεφτα να εχω αυτη τη καρτα οπου και θα υποστηριξει νεες γενιες GPU σκεφτηκα γιατι να μεινω πισω και αργοτερα να εχω περιορισμους. ( Στην περιπτωση που αντι για crossfire με αλλη μια 6970, θελησω να παρω κατι καινουργιο γιατι Π.χ. βγαλανε shader 6 )

Επισης και σε αυτο ειμαι πολυ επιφιλακτικος γιατι μολις εκτες το διαβασα, Λενε οι μητρικες απο μια τιμη και πανω απλα εχουν καλυτερες ψυκτρες δικες τους οι οποιες ειναι πολυ βολικες σε περιπτωση overclocking. Χρειαζομαι βοηθεια και σε αυτο για οποιον γνωριζει :confused:

Οσο για το οτι υπαρχουν και αλλα καταστηματα με φθηνοτερες τιμες το γνωριζω ;) Αλλα φυσικα σε ευχαριστω παρα πολυ που μου το ανεφερες. Aπλα με βολευει το πλαισιο λογο ποικιλιας και πολλαπλων επιλογων.

Για παραδειγμα η MSI Z68A GD80 G3 σε αλλο μαγαζι της Ελλαδας κοστιζει 210ε σε αντιθεση με τα 269 του πλαισιου.

Αλλος ενας λογος που σκεφτομαι σοβαρα αυτη τη motherboard.

Αν ειναι να ασχοληθεις με overclocking πας εδω MSI Z68A GD80 G3 (s 1155 , Z68 , DDR3) - Μητρικές - plaisio.gr

μαζι με εναν 2600Κ (ο 2700Κ ειναι πεταμενα λεφτα)

Κατα τα αλλα συμφωνω με τον auditt οσον αφορα τις τιμες των αλλων καταστηματων.

Φιλε μου auditt,

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου και ειδικα για το Mount της ψυκτρας, εχω και εγω μια αδυναμια με αυτη :dance3:

Να την παραγγείλω απο το καταστημα που μου εστειλες ή υπαρχει και στην Ελλαδα?

Οσο εχει να κανει με ssd που προτεινες, εχω ενα θεμα χρηματων. Εαν δεν μου ειχε χαλασει η τωρινη μου motherboard θα αγοραζα συντομα εναν ssd ( απλα εχω συνηθισει με OS σκληρο στα ~200g και περιμενα να πεσουν λιγο οι τιμες. )

Επισης αν δεν κανω λαθος οι τιμες αυτη τη στιγμη για τους σκληρους ειναι ανεβασμενες λογο της πλημμυρας στην Μαλαισια. Ισχυει και για τους SSD πιστευω ?

Επιπροσθετος διαβαζα οτι καινουργιοι SSD με χρηση/εγγραφη ~10g/ημερα εχουν ζωη 35 χρονια ? σε αντιθεση με τα 5 χρονια που ακουγα πριν 2 μηνες. Δεν ξερω κατα ποσο ισχουν αυτα και δεν εχω κανει ακομα ερευνα αγορας για ssd's εκτος απο πολυ λιγα πραγματα.

Τωρα για την motherboard. Αν και ειχα gigabyte και αντεξε 4 χρονια απο οτι καταλαβα διαβαζοντας και ρωτωντας το κολημα το εχει φαει απο καποιο fail safe συστημα της Εταιρειας και για αυτο ειμαι λιγο επιφιλακτηκος προς την gigabyte.

Επισης και τα δυο mobo της MSI ( για την οποια εχω ακουσει αρκετα καλα λογια, αλλα θα ηθελα και επαλυθευση απο καποιον/ους ) εχουν PCI express 3.0. Οντας gamer συνηθίζω να αλλαζω καρτες καθε ~2 χρονια, αφου μπορω με καποια παραπανω λεφτα να εχω αυτη τη καρτα οπου και θα υποστηριξει νεες γενιες GPU σκεφτηκα γιατι να μεινω πισω και αργοτερα να εχω περιορισμους. ( Στην περιπτωση που αντι για crossfire με αλλη μια 6970, θελησω να παρω κατι καινουργιο γιατι Π.χ. βγαλανε shader 6 )

Επισης και σε αυτο ειμαι πολυ επιφιλακτικος γιατι μολις εκτες το διαβασα, Λενε οι μητρικες απο μια τιμη και πανω απλα εχουν καλυτερες ψυκτρες δικες τους οι οποιες ειναι πολυ βολικες σε περιπτωση overclocking. Χρειαζομαι βοηθεια και σε αυτο για οποιον γνωριζει :confused:

Οσο για το οτι υπαρχουν και αλλα καταστηματα με φθηνοτερες τιμες το γνωριζω ;) Αλλα φυσικα σε ευχαριστω παρα πολυ που μου το ανεφερες. Aπλα με βολευει το πλαισιο λογο ποικιλιας και πολλαπλων επιλογων.

Για παραδειγμα η MSI Z68A GD80 G3 σε αλλο μαγαζι της Ελλαδας κοστιζει 210ε σε αντιθεση με τα 269 του πλαισιου.

Αλλος ενας λογος που σκεφτομαι σοβαρα αυτη τη motherboard.

Οι τιμές στου ssd δεν έχουν ανεβεί μόνο στους μηχανικούς δίσκους

Γενικά οι ssd είναι η καλύτερη αναβάθμιση σήμερα εγω θα σου πρότεινα να κοψεις λεφτά απο την μητρική βάζοντας μια πιο φθηνη πουλάς και τους ραπτορες και παίρνεις ssd

Εγω αυτό θΑ έκανα στην θέση σου

Όσο για το εξάρτημα εκείνο δεν υπάρχει Ελλάδα μόνο εξωτερικό η eBay

Μπορείς όμως να κανείς κάτι πιο έξυπνο που δεν έκανα εγω γιατί είχα αγοράσει ήδη μητρική και δεν το ήξερα πριν

Πάρε μια μητρικη asrock έχει αρκετά καλές μητρικής έχω άκουσε και καλές τιμές και το βασικό πολλές απο αυτές δέχονται ψυχτρεσ απο 775 γιατί έχουν τις τρύπες οπότε δεν χρειάζεσαι rotation kit για την enzotech ultra -x

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.