Jump to content

Νέο PC

Ynwa

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Αποφάσισα μετά απο 5 χρόνια να πω αντίο στο υπάρχον PC και να πάω σε κάτι καινούργιο. Μετά απο εκτενής έρευνα αγοράς καταστάλαξα στο τι θα πάρω και ζητάω τις τις γνώμες/συμβουλές για τα επιμέρους κομμάτια καθώς και μερικές απορείες. Λοιπόν:

CPU: Intel i5 2500k

Mobo: Asus P8Z68 DELUXE/GEN 3

PSU: Corsair AX850 Gold(πιθανό crossfire/sli στο μέλλον)

RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600

SSD: Crucial M4 128 (Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρω 2 x Crucial M4 64 σε Raid 0? Αξίζει? Κάπου διάβασα οτι δεν λειτουργέι το trim σε raid αλλά δε ξέρω το κατά πόσο ισχύει)

HDD: Μπορώ να την βγάλω μόνο με τον SSD και 2 εξωτερικούς(2x500) για αποθήκες περιμένοντας να πέσουν οι τιμές στους εσωτερικούς?

GPU: Και εδώ το μεγάλο διλλημα. Εχω γλυκαθεί με την νέα σειρά της ΑΤΙ και λέω να τη βγάλω με το GPU του επεξεργαστή μέχρι να βγουν στην αγορά οι νέες κάρτες. Εσείς τι λέτε?

Οθόνη έχω ήδη την Dell U2412M και case το Rosewill Challenger.

Ευχαριστώ και καλές γιορτές.

Είσαι μια χαρά με ένα ssd.

Το σύστημα είναι τούμπανο.Βγήκαν οι νέες κάρτες...(7970)!:p

Και βέβαια μπορείς να την βγάλεις και με αξωτερικούς για λίγο καιρό.Αλλά μπορείς να πας σε samsung spinpoint f3 1tb που είναι πολύ καλό vfm και πολύ καλός δίσκος αλλά και δεν το έχουν πιάσει οι "οικονομικές κρίσεις" και είδα ότι πάλι καλά υπάρχει στο πρώτο κατάστημα!!!

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Αποφάσισα μετά απο 5 χρόνια να πω αντίο στο υπάρχον PC και να πάω σε κάτι καινούργιο. Μετά απο εκτενής έρευνα αγοράς καταστάλαξα στο τι θα πάρω και ζητάω τις τις γνώμες/συμβουλές για τα επιμέρους κομμάτια καθώς και μερικές απορείες. Λοιπόν:

CPU: Intel i5 2500k

Mobo: Asus P8Z68 DELUXE/GEN 3

PSU: Corsair AX850 Gold(πιθανό crossfire/sli στο μέλλον)

RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600

SSD: Crucial M4 128 (Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρω 2 x Crucial M4 64 σε Raid 0? Αξίζει? Κάπου διάβασα οτι δεν λειτουργέι το trim σε raid αλλά δε ξέρω το κατά πόσο ισχύει)

HDD: Μπορώ να την βγάλω μόνο με τον SSD και 2 εξωτερικούς(2x500) για αποθήκες περιμένοντας να πέσουν οι τιμές στους εσωτερικούς?

GPU: Και εδώ το μεγάλο διλλημα. Εχω γλυκαθεί με την νέα σειρά της ΑΤΙ και λέω να τη βγάλω με το GPU του επεξεργαστή μέχρι να βγουν στην αγορά οι νέες κάρτες. Εσείς τι λέτε?

Οθόνη έχω ήδη την Dell U2412M και case το Rosewill Challenger.

Ευχαριστώ και καλές γιορτές.

Πολύ καλο το σύστημα

Συμφωνώ και γω με venom ένας ssd φτάνει

Υπάρχει η7970 αλλα είναι ακριβή δυστυχώς

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να προσθέσω επίσης οτι θα πάρω μία Noctua NH-D14 σε συνδιασμό με τις Corsair Vengeance low profile που ειναι compatible αφου πρώτα δω αν χοράει στο case. Μπορεί να χρειάζεται να βγάλω τα πλαινά fan του case βέβαια. Οσο για τις 7970 είδα ότι το hard launch θα γίνει στις 9 Γενάρη, ισχύει?

Να κάνω μια ερώτηση? Στη περίπτωση που θελω να τη βγάλω για λίγο καιρό με το Integrated Graphics 3000 του 2500k, πως γίνεται η σύνδεση της οθόνης με τη μητρική/CPU? Υπάρχει κάποιος controller, γιατι απ΄ότι βλέπω το rear panel της μητρικής δεν έχει κάποιο port, εκτός και αν κανω λάθος.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να προσθέσω επίσης οτι θα πάρω μία Noctua NH-D14 σε συνδιασμό με τις Corsair Vengeance low profile που ειναι compatible αφου πρώτα δω αν χοράει στο case. Μπορεί να χρειάζεται να βγάλω τα πλαινά fan του case βέβαια. Οσο για τις 7970 είδα ότι το hard launch θα γίνει στις 9 Γενάρη, ισχύει?

Aν έχεις σκοπό να βάλεις ψύχτρα-τσιμεντόλιθο κοίτα και την Phanteks PH-TC14PE κάνει περίπου 83€, είναι πολύ πιο ωραία και από απόδοση το ίδιο, στις διαστάσεις έχουν διαφορά.

largethumbimage1.jpg

Phanteks PH-TC14PE Review - Overclockers Club

Aν έχεις σκοπό να βάλεις ψύχτρα-τσιμεντόλιθο κοίτα και την Phanteks PH-TC14PE κάνει περίπου 83€

largethumbimage1.jpg

Phanteks PH-TC14PE Review - Overclockers Club

δέν συμφαίρει να πάει σε κάτι τέτοιο?

1668935.jpg

γιατί αλλιώς δέν θα χωρέσουν οι μνήμες του για dual channel mode.. έχουν μεγάλη ψύξη οι μνήμες..

Να κάνω μια ερώτηση? Στη περίπτωση που θελω να τη βγάλω για λίγο καιρό με το Integrated Graphics 3000 του 2500k, πως γίνεται η σύνδεση της οθόνης με τη μητρική/CPU? Υπάρχει κάποιος controller, γιατι απ΄ότι βλέπω το rear panel της μητρικής δεν έχει κάποιο port, εκτός και αν κανω λάθος.

Από ότι βλέπω η μητρική σου δεν έχει έξοδο για να εκμεταλλευτή την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, ωστόσο αναφέρει ότι υποστηρίζει virtu….wtf

P8Z68 DELUXE/GEN3

Επειδή ψάχνω και εγώ για ψύχτρα θα σου πω τις υποψήφιες που έχω

Phanteks PH-TC14PE 83€ top

NOCTUA NH-D14 76€ αλλά δεν μου αρέσει….

Cogage Arrow χχχ δεν την βρίσκω

Antec Kuhler 620 65€ το σκέφτομαι σοβαρά για αυτή αλλά με ένα επιπλέον ανεμιστήρα.

Xigmatek Aegir (SD128264) 60€

Scythe SCMG-3000 Mugen 3 47€

Master Hyper 612 PWM δεν την βρίσκω

SCYTHE SCNJ-3000 NINJA 3 42€

Corsair A70 45€

Prolimatech Megahalems Rev.3 στα 75€ θέλει extra ανεμιστήρες οπότε άκυρο!

H60 68€ πάνω κάτω το ίδιο με την εργοστασιακή Kuhler 620

H70 89€ ακριβή για μένα

Στην τελική εξαρτάτε αν θες να κάνεις overclock και που θες να φτάσεις, πάντως το να έχω μια θεοβαρη ψυχτρα για να κερδίσω κάποιους βαθμούς δεν ξέρω κατά πόσο είναι θετικό…

Οι τιμές που γράφω είναι ενδεικτικές .

35_ph_cronmbr_big.jpg&width=350&height=157&cache=1&quality=100&aspect=0&format=

index.php?ct=articles&action=file&id=10732

Με αυτη τη μητρικη δε θα μπορεις να χρησιμοποιησεις την ενσωματωμενη καρτα γραφικων. Υπαρχουν αλλες μητρικες που βγαζουν βυσματα VGA DVI HDMI για τη συνδεση με την οθονη.

Οσον αφορα το θεμα της ψυξης, με Corsair Vengeance Low profile και Noctua δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.