Jump to content

Αξιοπιστο NAS για επαγγελματικη χρηση ως backup device?

Diamantius

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τι εχετε να μου προτεινετε ως λυση;

Οι απαιτήσεις μου:

-Αξιοπιστια, αξιοπιστια, αξιοπιστια! Δεν με ενδιαφερουν καθολου τα προσθετα χαρακτηριστικα, τυπου bittorent client, media streaming κτλ.

- να δεχεται τουλαχιστον 2 δισκους για raid 1.

Ο ογκος των δεδομενων ειναι πολυ μικρος, της ταξης των 30 mb την εβδομαδα, ομως ειναι critical data και πρεπει να ειναι διασφαλισμενα.

Φυσικα δεν πρεπει να ξεφευγουμε στο κοστος επισης.

Φωτιστε με ρε παιδες να δουμε τι θα κανουμε...

Γενικά για αξιόπιστη λύση ποτέ δεν θα διάλεγα NAS. Μπορεί από πλευράς δίσκων να είσαι διασφαλισμένος άμα παίζει σε raid 1 αλλά άμα χαλάσει το NAS (μου έχει τύχει πολλές φορές) είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσεις κάτι γιατί τα περισσότερα NAS έχουνε δικό τους file system και δεν μπορείς πχ να βγάλεις τους δίσκους να τους βάλεις αλλού, άσε που το raid rebuild είναι σχεδόν αδύνατο.

Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα με λιγότερα λεφτά από ότι ένα NAS ένα mini PC ή κατι μικρό μεταχειρισμένο και θα κότσαρα τους δίσκους σε αυτό.

Τι εχετε να μου προτεινετε ως λυση;

Οι απαιτήσεις μου:

-Αξιοπιστια, αξιοπιστια, αξιοπιστια! Δεν με ενδιαφερουν καθολου τα προσθετα χαρακτηριστικα, τυπου bittorent client, media streaming κτλ.

- να δεχεται τουλαχιστον 2 δισκους για raid 1.

Ο ογκος των δεδομενων ειναι πολυ μικρος, της ταξης των 30 mb την εβδομαδα, ομως ειναι critical data και πρεπει να ειναι διασφαλισμενα.

Φυσικα δεν πρεπει να ξεφευγουμε στο κοστος επισης.

Φωτιστε με ρε παιδες να δουμε τι θα κανουμε...

H καλυτερη λυση ειναι ενα hp microserver.

Θα πρεπει να του αγορασεις λειτουργικο μονο.Η πολυτη αξιοπιστια.Μιλαμε για αληθινο proliant μηχανημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.