Jump to content

Laptop από Αμερική και σύνδεση στο ρεύμα

forwardS

Recommended Posts

Πολλά ποστ βλέπω, ας μιλήσει και ένας Ηλεκρολόγος μηχανικός και να επιβεβαιώσει τα λόγια του Root. :rolleyes:

Δεν χρειάζεσαι άλλο μετασχηματιστή, αντάπτορας αρκεί.

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 20:20]

Μπορεί να ξαναγυρίσει Αμέρικα βρε ΓιαγκΤ :)

Ελπίζω να μην εννοείς το service... :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 20:20]

Μπορεί να ξαναγυρίσει Αμέρικα βρε ΓιαγκΤ :)

Όταν πάει με το καλό ξεβιδώνει αυτήν, αγοράζει μια αμερικάνικη τις δεκάρας και την αλλάζει.

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ

Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί πρέπει να ταλαιπωρηθεί ψάχνοντας αντάπτορα, και να μην το κόψη βάζοντας μια πρίζα τις δεκάρας;

Γιατί μπορεί να μην θέλουν όλοι να έχουν κοψίματα και μονωτικές στα καλώδια που χρησιμοποιούν συνέχεια, γιατί μπορεί να μην θέλουν όλοι να κόψουν το καλώδιο του ακριβού φορητού τους, γιατί μπορεί να θέλει μια καθαρή λύση, γιατί μπορεί να φοβάται να κόψει καλώδια 220v, γιατί ο αντάπτορας είναι φθηνός και η καλύτερη λύση.

:OT:

Αυτό μου θυμίζει ένα ξαδερφό μου που είχε δυο φορτιστές NOKIA και η μπρίζα στο δωμάτιο του ήταν από τα αριστερά του κρεβατιού ενώ το κομοδίνο από τα δεξιά. Ο δαιμόνιος ξάδερφος λοιπόν αντι να φτιάξει μια μπαλαντέζα και να λυθεί το πρόβλημα, έκοψε τους δύο φορτιστές και ενώνοντας τα καλώδια έφτιαξε έναν μεγάλο...:...: :shifty:

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 20:53]

Γιατί μπορεί να μην θέλουν όλοι να έχουν κοψίματα και μονωτικές στα καλώδια που χρησιμοποιούν συνέχεια, γιατί μπορεί να μην θέλουν όλοι να κόψουν το καλώδιο του ακριβού φορητού τους, γιατί μπορεί να θέλει μια καθαρή λύση, γιατί μπορεί να φοβάται να κόψει καλώδια 220v, γιατί ο αντάπτορας είναι φθηνός και η καλύτερη λύση.

:OT:

Αυτό μου θυμίζει ένα ξαδερφό μου που είχε δυο φορτιστές NOKIA και η μπρίζα στο δωμάτιο του ήταν από τα αριστερά του κρεβατιού ενώ το κομοδίνο από τα δεξιά. Ο δαιμόνιος ξάδερφος λοιπόν αντι να φτιάξει μια μπαλαντέζα και να λυθεί το πρόβλημα, έκοψε τους δύο φορτιστές και ενώνοντας τα καλώδια έφτιαξε έναν μεγάλο...:...: :shifty:

Η τοποθέτηση μια βιδωτής πρίζας αντί τις πρεσαριστής δεν αλλάζει την «καθαρή» εμφάνιση ούτε χρειάζεται ταινία.

Η φοβία του ρεύματος όμως είναι πρόβλημα που έχω δη να υπάρχει. Ας μου γράψει μήνυμα να του την αλλάξω.

Αρχική απάντηση από apotsi

Δεν νομίζω να το κόψει την ώρα που θα 'ναι στην πρίζα....

:p

Χαχα! Λίγο μακάβριο αλλά για να κάταλάβουμε την σοβαρότητα της απροσεξίας σε τέτοιες δουλειές! Ένας άλλος ξάδερφος έκανε την πρακτική του σε ένα φίλο ηλεκτρολόγο, πολύ έμπειρο και καλό στα μέρη μας τουλάχιστον, και δεν βρίσκεις εύκολα καλό και συνεπή ηλεκτρολόγο εδώ. Προχτές, ο ηλεκτρολόγος πήρε κλήση αργά το βράδυ να πάει σε ένα εκτροφείο ψαριών να φτιάξει μια βλάβη στο δίκτυο. Η βλάβη απεδείχθη διακοπή από τη ΔΕΗ, ο ηλεκτρολόγος όμως είχε πιει 3-4 μπύρες και το γενικό του υποσταθμού δεν τον έκλεισε. Όταν το ρεύμα έκανε την επίσκεψή του λοιπόν, τα 20Κ του υποσταθμού που πήγαν ξέρετε? Κρίμα ο άνθρωπος.

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι καλό ειναι πως αν δεν έχει κάποιος εμπειρία με αυτά ή φοβάται, καλό είναι να προσέχει πολύ πριν επιχειρήσει τίποτα.

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από dfragos [08-07-2004 20:33]

Πολλά ποστ βλέπω, ας μιλήσει και ένας Ηλεκρολόγος μηχανικός και να επιβεβαιώσει τα λόγια του Root. :rolleyes:

Δεν χρειάζεσαι άλλο μετασχηματιστή, αντάπτορας αρκεί.

Συμφωνω απολυτα με τον συναδελφο. Εχω κι εγω Dell Inspiron απο Αμερικη.

Σε οποιοδηποτε καταστημα με ηλεκτρολογικο υλικο και να πας θα βρεις international σε δικο μας ανταπτορα με 2 ευρακια.....:T:

(Ολα τα Laptop δουλευουν με 110-240V, πραγμα απολυτα λογικο αφου το ειδος τους το επιβαλλει...ταξιδιωτες,επιχειρηματιες κτλ)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.