Jump to content

Τι μάρκα RAM, πόσα Mhz, τι CL????

dimchris

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

εδώ και καιρό προσπαθώ να στήσω ένα pc το οποίο θα χρησιμοποιώ καθαρά για μοντάζ..Αφού ταλαιπωρήθηκα πολύ στο να καταλήξω σε μητρική, κατέληξα τελικά στην Gigabyte Z68XP-UD5 (s 1155 , Z68 , DDR3, HDMI). Ορίστε και το link...

Gigabyte Z68XP-UD5 (s 1155 , Z68 , DDR3, HDMI) - Μητρικές - plaisio.gr

Το θέμα μου τώρα είναι τι μνήμες να φορέσω..Έχω χάσει λίγο τη μπάλα με τα Mhz και τα CL...Επίσης δε ξέρω σε τι μάρκα να καταλήξω, Kingston, Corsair? Κάποια άλλη?

Ποια η γνώμη σας? Δώστε μου λίγο τα φώτα σας σχετικά με Mhz και CL...Φαντάζομαι ότι όσα περισσότερα Mhz, τόσο καλύτερο...Το ίδιο ισχύει και για το CL? Μία RAM με CL7 είναι κατώτερη από μία με CL9?

Παιδιά βοηθάτε γιατί το 'χω κάψει από το πολύ ψάξιμο..Ευχαριστώ πολύ...

Θεωρητικά:

Περισσότερα MHz > ταχύτερη μνήμη

Μικρότερο CL > καλύτερο response σε αναζήτηση/εγγραφή στη μνήμη

Πρακτικά:

Καμία διαφορά για τη δουλειά που τις θέλεις. Από 1000MHz στα 2000ΜΗz το πολύ να δεις ένα 5% σε video editing. Έχει μάλιστα κάνει κι ένα συγκριτικό το TomsHardware όπου θα δεις μηδενικές διαφορές σε πραγματικές συνθήκες.

Επίσης όσο λιγότερα volt τόσο καλύτερα, 1.5v είναι μια χαρά, είναι όσο λεεί και στην μητρική σου

Memory

1. 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory
    * Due to Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than 4 GB.
  2. Dual channel memory architecture
  3. Support for DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules
  4. Support for non-ECC memory modules
  5. Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules

(Please refer "Memory Support List" for more information.)

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3909#sp

Το καλύτερο είναι μεγάλη συχνότητα με όσο το δυνατόν μικρότερα cl.Δλδ όσο μεγαλύτερη συχνότητα τόσο το καλύτερο και όσο μικρότερα cl τόσο καλύτερα.

Αλλά όπως σου είπαν διαφορές δε βλέπεις.

Έχω διαβάσει* πάντως ότι οι ιντελ ι7 & ι5 (δεν είδα για άλλους) έχουν μερικές φορές προβλήματα σταθερότητας (έως και “καμένα” memory controllers) με πολύ γρήγορες μνήμες καθώς υποστηρίζουν μέχρι DDR3-1066/1333, πάντως για να πω την αλήθεια δεν θα αγόραζα 1333, 1600 και στην χειρότερη περίπτωση άμα χρειαστεί το κατεβάζεις στα 1333....

Ποία cpu έχεις?

* με ότι συνεπάγεται αυτό απο άποψη ακρίβειας

Να'σαι καλά ρε Χρήστο.Ότι θες πάρε με και τηλ ρε...το έχεις από παλιά!

Πάντως για μένα κοίταξε να πάρεις καμιά φτηνή 1600άρα 8gb και θα είσαι μια χαρά.Μην ασχοληθείς για κάτι ακριβό και μεγαλύτερο...περιττό θα σου βγει.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά...Κατέληξα τελικά σε

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit* - Μνήμες - plaisio.gr

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας..

Καλορίζικη, και εύχομαι να μην σε απατήσει ποτέ :p !

Έχω διαβάσει* πάντως ότι οι ιντελ ι7 & ι5 (δεν είδα για άλλους) έχουν μερικές φορές προβλήματα σταθερότητας (έως και “καμένα” memory controllers) με πολύ γρήγορες μνήμες καθώς υποστηρίζουν μέχρι DDR3-1066/1333, πάντως για να πω την αλήθεια δεν θα αγόραζα 1333, 1600 και στην χειρότερη περίπτωση άμα χρειαστεί το κατεβάζεις στα 1333....

Ποία cpu έχεις?

* με ότι συνεπάγεται αυτό απο άποψη ακρίβειας

INTEL CORE I7-2600K 3.40 GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GR

Έχεις δίκιο σε αυτό...Το διάβασα κι εγώ στα χαρακτηριστικά του..Λες να έχω πρόβλημα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.