serpico75 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2011 Εγκατέστησα στη μητρική ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n Windows 7 Home Premium 32-bit Greek DSP (αυθεντικά). Η κάρτα γραφικών είναι η PCI Express 16x ATI RADEON HD 4870. Πριν από λίγο κατέβασα το πακέτο Catalyst, που περιέχει driver & catalyst media center μαζί. Το πρόβλημα είναι πως έχω ήδη δύο BSOD. Πριν καν εγκαταστήσω ούτε έναν driver. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό (βέβαια !!). Δε μού 'χει ξανατύχει. Θα έπρεπε, έστω και χωρίς κανένα driver, να μένει σταθερό το σύστημα. Απ' ότι θα δείτε και στα reports των δύο minidump files πρόκειται κυρίως για κάποιο αρχείο dxgmms1.sys. Απ' ότι είδα στο google, μάλλον το πρόβλημα δημιουργείται επειδή χρειάζεται ο vga driver. Τον πέρασα, λοιπόν, αμέσως. Αλλά, δεν έκανε τίποτα. Συγκεκριμένα τον εγκατέστησα μεταξύ των δύο BSOD. Για να είμαι πιό κατανοητός, έχουμε: BSOD_1 εγκατάσταση VGA driver (επιτυχώς) + επανεκκίνηση BSOD_2 Δεν πιστεύω ότι φταίει κάποιος driver. Να αναφέρω εδώ ότι την πρώτη BSOD την έβγαλε αφού εγκατέστησα τα εξής προγραμματάκια (με τη συγκεκριμένη σειρά): *WinRar *WinZip 9.0 (ίσως λίγο παλαιά version και χτύπησε απ' αυτό) *7-zip (σε άλλη εγκατάσταση W7 δεν με άφηνε να το εγκαταστήσω - έβαζε μήνυμα incompatible - τώρα εγκαταστάθηκε το 7-zip - μου έκανε εντύπωση - ίσως και εδώ κάτι να παίζει) *YouUninstaller 2010 (απλά εγκαταστάθηκε - δεν τρέχει - ούτε και τα icons του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί - default κενά λευκά icons των Windows). *Πρώτη BSOD Είπα μήπως κάποιο απ' αυτά δημιουργεί το πρόβλημα και απεγκατέστησα τα WinZip, 7-zip και YourUninstaller. Και πάλι τίποτα. Αν θέλετε δείτε και την αναφορά των minidump και τις εικόνες που έχω προς ανάλυση αρχείων: ==================================================Dump File : 122811-24336-01.dmpCrash Time : 28/12/2011 12:01:06Bug Check String : DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALBug Check Code : 0x000000d1Parameter 1 : 0x90ebfd10Parameter 2 : 0x0000000aParameter 3 : 0x00000000Parameter 4 : 0x90931b79Caused By Driver : dxgmms1.sysCaused By Address : dxgmms1.sys+7b79File Description : Product Name : Company : File Version : Processor : 32-bitCrash Address : ntkrnlpa.exe+415cbStack Address 1 : dxgmms1.sys+7b79Stack Address 2 : dxgmms1.sys+7efcStack Address 3 : dxgmms1.sys+c849Computer Name : Processors Count : 2Major Version : 15Minor Version : 7601Dump File Size : 144,648====================================================================================================Dump File : 122811-19312-01.dmpCrash Time : 28/12/2011 12:33:40Bug Check String : UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAPBug Check Code : 0x0000007fParameter 1 : 0x00000000Parameter 2 : 0x00000000Parameter 3 : 0x00000000Parameter 4 : 0x00000000Caused By Driver : dxgmms1.sysCaused By Address : dxgmms1.sys+cf66File Description : Product Name : Company : File Version : Processor : 32-bitCrash Address : ntkrnlpa.exe+3f04bStack Address 1 : dxgmms1.sys+cf66Stack Address 2 : dxgkrnl.sys+1ea5Stack Address 3 : dxgkrnl.sys+1f0eComputer Name : Processors Count : 2Major Version : 15Minor Version : 7601Dump File Size : 144,648================================================== ----------------------------------------συνολικά και οι δύο BSOD---------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------πρώτη BSOD-------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------δεύτερη BSOD----------------------------------- Όπως βλέπετε, και οι δύο αναφέρονται σε κάποιο dxgmms1.sys. Δεν ξέρω αν κάτι γίνεται με αυτό το αρχείο, και πού αναφέρεται αυτό το αρχείο Μήπως αυτές οι εφαρμογές που εγκατέστησα στην αρχή δημιούργησαν το πρόβλημα και την πρώτη BSOD, έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στον kernel, και πρέπει να τα εγκαταστήσω απ' την αρχή; Πάντως, ο υπολογιστής σαν h/w, πριν τα 7, είχε εγκατεστημένα Vista, χωρίς πρόβλημα. Τουλάχιστον, όσον αφορά στο h/w, όλα ήταν ok. Δεν ξέρω τί να κάνω. Please, help !!!
patirgerasimos Δεκέμβριος 28, 2011 #2 Δεκέμβριος 28, 2011 πιάσε κάνε το φορμάτ ξανα. Έβαλες προγραμματα πριν περάσεις τα drivers? πες μου ότι πέρασες της μητρικής τουλάχιστον.. Παίζει να σου κάνει μλκ λόγω παλαιότητας προγραμμάτων, αν δεν έχεις/δεν μπορείς να βρεις άλλα, υπάρχει το compatibility Μοde που δουλεύει καλά στα 7.Πρώτα drivers και μετά τα άλλα
dpolal Δεκέμβριος 28, 2011 #3 Δεκέμβριος 28, 2011 Από ότι φαίνεται υπάρχουν μερικές αναφορές για τον εν λόγο driver: dxgmms1.sys - Αναζήτηση GoogleΔιάβασε λίγο, υπάρχουν κάποιες προτάσεις.
serpico75 Δεκέμβριος 28, 2011 Author #4 Δεκέμβριος 28, 2011 Χωρίς να θέλω να φανώ αγενής ( ), θα συμφωνήσω με τον patirgerasimo. Λέω να ξανακάνω το format. Άλλωστε, δεν έχω προχωρήσει και πολύ. Η εγκατάσταση των 7 γίνεται πολύ γρήγορα μέχρι το desktop. Δεν έχω περάσει ούτε drivers, ούτε προγράμματα, ούτε έχω κάνει file restore. Όσο για τα προγράμματα, δεν έχω πρόβλημα να βρω νεώτερες εκδόσεις. Πάντως, patirgerasime, το συγκεκριμένο το έχω κάνει σε πολλές εγκαταστάσεις. Πριν οποιονδήποτε driver, περνάω 4-5 utilit-άκια που θα μου είναι απαραίτητα στο στρώσιμο του συστήματος. Δε νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα. Ούτε, βέβαια, και στο ότι τα εγκατέστησα χωρίς να έχω περάσει ούτε το chipset. Υ.Γ. Όσο η εγκατάσταση των 7 θα γίνεται, θα μελετήσω και στο google για το αρχείο dxgmms1.sys. Κάπου είδα ότι πρόκειται για ένα αρχείο DirectX 11.0, το οποίο κάνει την 11.0 έκδοση DirectX να μην είναι σταθερή. Αλλά πάλι.... σε άλλα pc με W7 είναι ok και σε άλλα όχι. Εντύπωση μου κάνει. Γιά να δούμε. Keep around, guys !!!!
HotPeanut Δεκέμβριος 28, 2011 #5 Δεκέμβριος 28, 2011 Το πρόβλημα του hardware το έχεις αποκλείσει δλδ;Για τρέξε κανένα Memtest.
patirgerasimos Δεκέμβριος 28, 2011 #6 Δεκέμβριος 28, 2011 τι να σου πω έχω κάνει φορματ έτσι ποτέ, γιατί με στραβώνει η ανάλυση της οθόνης μου,χ ωρίς οδηγό. πάντως αν το πρόγραμμα είναι λίγο παλιο βγάζει blue screen ακόμα και αν τρέχει σε vista
serpico75 Δεκέμβριος 28, 2011 Author #7 Δεκέμβριος 28, 2011 Έτρεξα ένα memtest (για λίγο βέβαια - 10') και δεν έβγαλε κάτι. Ξέρω ότι είναι λίγο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω χρόνο. Θα το τρέξω εκτενέστερα αργότερα. Πάντως, αν ήταν η RAM, δε θα είχα πρόβλημα και στα Vista??? Αν δείτε εδώ, γίνεται ένας ψιλοχαμός!! Άλλος αλλάζει VGA, άλλος mobo, αλλά οι περισσότεροι αναφέρονται σε πρόβλημα DirectX. Εννοείτε πως αποκλείω την αντικατάσταση κάποιου h/w part. Πρέπει οπωσδήποτε να βρω άλλη λύση. Πιστεύω ότι υπάρχει άλλη λύση. Ίσως κάποιο MS update (αν δείτε στην πρώτη σελίδα κάποιος προτείνει σαν λύση KB974431 installation και επανεγκατάσταση DirectX. Δεν ξέρω τί να κάνω!!! Με έχει πιάσει ένας πανικός (πρέπει να ομολογήσω )
serpico75 Δεκέμβριος 28, 2011 Author #8 Δεκέμβριος 28, 2011 honda, είχες απόλυτο δίκιο.Δίνω ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο, που βρήκα πριν λίγο, και που αποδεικνύει ότι κάποιο h/w part έχει πρόβλημα.Καθώς προχωρούσαν τα test με τα format, και ξανά format, έκανα το εξής (καλά το θυμόμουν):πήρα το αυθεντικό DVD να δοκιμάσω μία πρόχειρη εγκατάσταση σε έναν άλλο υπολογιστή. Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό σημείο-λεπτομέρεια, που (για μένα, τουλάχιστον) αποδεικνύει ότι με τον υπολογιστή που το παλεύω υπάρχει κάποιο (μάλλον) h/w πρόβλημα.Στον υπολογιστή-πειράματα, μόλις φορτώσει η πρώτη μπάρα προόδου (λευκή) που δείχνει ότι αντιγράφονται τα πρώτα αρχεία για την εγκατάσταση των Windows, βγαίνουν ακολούθως οι εξής οθόνες:- Starting Windows- Microsoft corporation (παρόμοια μπάρα με των Vista, που τρέχει για λίγα δευτερόλεπτα) και- Βγαίνει η μπλε οθόνη που ορίζεις γλώσσα εγκατάστασης, ώρα χώρας και πληκτρολόγιο. Αυτές οι τρεις παράμετροι, μόλις βγει η μπλε οθόνη, εμφανίζονται μετά από 4-5 δευτερόλεπτα (στον δεύτερο υπολογιστή - για τα πειράματα). Ενώ σ' αυτόν που προσπαθώ απ' το πρωί, μόλις βγει η μπλε οθόνη, αυτές οι παράμετροι βγαίνουν μετά από 2-3 περίπου λεπτά. Οι υπολογιστές, από θέμα ισχύος, δε διαφέρουν. Είναι αφύσικο, για την ισχύ του "κανονικού" υπολογιστή, να περνάει τόση ώρα.Από κει ξεκινάνε όλα. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Τώρα δεν ξέρω που ακριβώς. Πάντως, κάναμε μιά αρχή. Έχουμε την απόδειξη ότι, αφού δεν ξεκινάει σωστά η εγκατάσταση δεν συνεχίζεται και σωστά, και υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα.RAM, τροφοδοτικό, VGA, mobo, κ.λπ. , κ.λπ. Πρέπει ν' αρχίσω να τ' αποκλείω ένα-ένα για να βρω τη λύση.Στον κανονικό υπολογιστή που θέλω να κάνω την εγκατάσταση, ήδη δοκίμασα σε αλλο δίσκο (SATA) και άλλαξα και καλώδιο. Τίποτα.Τροφοδοτικό έχω ν' αλλάξω. Γιά να δούμε τί πορεία θα χαράξουμε...Εσείς πώς λέτε να κινηθώ;Υ.Γ. 4 ram modules
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.