Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Aξιζει να την εχεις μονιμα overclocked την καρτα?

Δεν τις (2 είναι) έχω μόνιμα overclocked. Στα 1125-1700 τις έχω μόνιμα. Και όταν είναι στο destop παίζουν στα 300-150 με 0.849volts...

Για gaming εννοείται ότι αξίζει! Στο bf3 στα μεγάλα maps με όλα sto max - ultra βλέπω πάνω από 80fps συνέχεια και καταμέσο όρο υπολογίζω ότι παίζω στα 110fps και η χρήση της vram είναι στα 3Gb δηλαδή γεμίζει όλη την μνήμη των καρτών...

Σε 1080ρ υπολειτουργουν οι καρτες...

Kωστα προσεχε με το ρευμα γιατι πολλες 7970 εχουν φαει degrade στο 1.3ν.

Όχι και υπολειτουργούν! Στο bf3 λιώνουν για να αντεπεξέλθουν συνέχεια στο 99% κολλημένες! Πού να δεις στα benches!!!

Όπως είπα με 1.3 δεν βλέπω πάνω από 1.287 οπότε ήθελα να δοκιμάσω 1.31 για να πλησιάσουν τα πραγματικά volts το 1.30...

:)

Δεν είπα ότι θα τις έχω εκεί για 24/7. Μόνο για μερικά benches...

Στο 1.3 έχω τρέξει τόσα benches που μέχρι τώρα θα έπρεπε να είχαν καεί...

Οι δικές μου δεν είναι από τις καλές που παίζουν με λίγα volts... Θέλουν πολλά! :D

Παιδες καντε ενα κλοκαρισμα οσο παει με χωρις ρευμα για 24/7 καταστασεις.

Θεωρω λιγο ασκοπο να δινεις επιπλεον ταση στην καρτα για +30/40mhz.

Για κανενα bench αν δινεις ρευμα δεν θα παθει τπτ.

Παιδες καντε ενα κλοκαρισμα οσο παει με χωρις ρευμα για 24/7 καταστασεις.

Θεωρω λιγο ασκοπο να δινεις επιπλεον ταση στην καρτα για +30/40mhz.

Για κανενα bench αν δινεις ρευμα δεν θα παθει τπτ.

οταν δινεις ταση ρε συ, δε πας για 30-40mhz αλλα τουλαχιστον 100-150mhz!

τουλαχιστον αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη...δε νομιζω καποιος να δινει ταση για τοσο μικρη αυξηση!

1175 /1700

1100/1700 παίζω me to stok, 1.112...

Δεν νομίζω ότι αξίζει για 75Mhz να δίνεις τόσο πάνω από 1.112 στα 1.243. Δοκίμασε μήπως είσαι σταθερός και με 1125-1700 στα 1.112 συνήθως οι περισσότερες παίζουν στα max του ccc με default voltage. Όχι ότι με 25ΜHz θα δεις καμιά τρελή διαφορά...

Πάντως για 24/7 αφού έχεις από τους καλούς πυρήνες δεν θα έπαιζα στα 1.243 το πολύ 1.175 θα έβαζα για 24/7. Δοκίμασες μήπως με 1.175 ανεβαίνει καθόλου πάνω από 1100;

Όλα αυτά βέβαια είναι προσωπικές απόψεις. Αν έχεις καλή ψύξη και δεν παίζουν οι πυρήνες πάνω από 70 μπορεί και με 1.243 να παίζει για καμιά 10ετία...

:happy2:

Δεν νομίζω ότι αξίζει για 75Mhz να δίνεις τόσο πάνω από 1.112 στα 1.243. Δοκίμασε μήπως είσαι σταθερός και με 1125-1700 στα 1.112 συνήθως οι περισσότερες παίζουν στα max του ccc με default voltage. Όχι ότι με 25ΜHz θα δεις καμιά τρελή διαφορά...

Πάντως για 24/7 αφού έχεις από τους καλούς πυρήνες δεν θα έπαιζα στα 1.243 το πολύ 1.175 θα έβαζα για 24/7. Δοκίμασες μήπως με 1.175 ανεβαίνει καθόλου πάνω από 1100;

Όλα αυτά βέβαια είναι προσωπικές απόψεις. Αν έχεις καλή ψύξη και δεν παίζουν οι πυρήνες πάνω από 70 μπορεί και με 1.243 να παίζει για καμιά 10ετία...

:happy2:

για τα 1125 παίζει με 1.156 ρεύμα. στο 1.2 περίπου παει 1150.

στο 1.243 σε θερμοκρασίες παίζει στα 80-82 με fan 50%

αλλά πρόκειται να εγκαταστήσω side fan και περιμένω 4-5 βαθμούς κάτω...

ισως να το έχω στα 1125 να ξεμπερδεύω...

για τα 1125 παίζει με 1.156 ρεύμα. στο 1.2 περίπου παει 1150.

στο 1.243 σε θερμοκρασίες παίζει στα 80-82 με fan 50%

αλλά πρόκειται να εγκαταστήσω side fan και περιμένω 4-5 βαθμούς κάτω...

ισως να το έχω στα 1125 να ξεμπερδεύω...

Κοίτα και 1.20 αν βάλεις στο afterburner η τάση δεν ανεβαίνει πάνω από 1.174 στο monitoring πραγματικών τάσεων οπότε στη θέση σου θα το άφηνα στα 1150 και 1.20 για 24/7 αλλά θα έκανα ένα προφίλ στο fan του afterburner να μην ανεβαίνουν οι temps πάνω από 70 άντε 75 βαθμούς. Τώρα δεν είμαι στο pc να σου έβγαζα και ένα screenshot από το προφίλ μου...

Sidefan πού ακριβώς θα βάλεις;

Κοίτα και 1.20 αν βάλεις στο afterburner η τάση δεν ανεβαίνει πάνω από 1.174 στο monitoring πραγματικών τάσεων οπότε στη θέση σου θα το άφηνα στα 1150 και 1.20 για 24/7 αλλά θα έκανα ένα προφίλ στο fan του afterburner να μην ανεβαίνουν οι temps πάνω από 70 άντε 75 βαθμούς. Τώρα δεν είμαι στο pc να σου έβγαζα και ένα screenshot από το προφίλ μου...

Sidefan πού ακριβώς θα βάλεις;

antec 900 έχω, θα χτυπάει ακριβώς πάνω στην κάρτα, 60 cfm. Επίσης θα αλάξω την True 120 με antec 620 οπότε θα αναπνεύσει και από πάνω.

Σε στοκ ρεύμα full load είμαι 70-71 βαθμούς.

συνήθως το αφήνω εκεί και 1100, την μνήμη θα κοιτάξω να ανεβάσω στο 1750 για παιχνίδια όπως metro θα παίξει ρόλο

Το θεμα ειναι οτι το sea island δεν βλεπω να ακουμπαει το GK110 της nvidia. Το βλεπω να το γυρναει στις κονσολες η ΑΤΙ. Αν και φημες θελουν να χανει την Sony (οπου θα μεινει nvidia).

Εδω η πρασινη εβγαλε μιση καρτα (670 gtx) και περνει την 7970.

Και που να μπορεσει να ριξει τις τιμες η ΑΤΙ, με το μπισκοτο για chip που κατασκευασε αλλα και την φορτωμενη κατα 1gb μνημη ram παραπανω.

Τότε γιατί την βγάλανε?

Αφού ούτε την περνάει την 680

Κάτσε να δούμε τι θα γίνει τελικά.

Γιατί το site που έβγαλε "review" της "GHz Edition" δεν το ξέρει ούτε η μάνα του.

Ούτε είναι κάτι χειροπιαστό.

Πέραν αυτού, και 0.99GHz Edition να βγάλουνε, αφού υπάρχει κόσμος που πουλάει την κανονική 7970 του για να πάρει 7970 GHz Edition, ή 7970 Lightning κλπ για 24/7 σύστημα, καλά κάνουνε και βγάζουνε και κάρτες με 10MHz πάνω στον πυρήνα π.χ.

Αφού υπάρχουνε τα κορόιδα που αγοράζουνε.

Λες και δεν πάνε όλες οι 7970 έστω στα 1100MHz δίχως κανένα hw mod...

Οι εταιρίες με αυτά μόνο να κερδίσουνε έχουνε... ακόμα και απλά μπερδεύοντας τον καταναλωτή αν το κάνεις "σωστά" μπορείς να βγάλεις περισσότερα κέρδη.

Viva la marketing, viva la stupidity.

Εσύ τι λες.

Η ίδια ακριβώς κάρτα και πυρήνας είναι.

Αλλάξανε τα clocks στο BIOS και να σου τη η "νέα" κάρτα.

Οχι ακριβώς! Εγινε respin στον πυρήνα και τα καινούργια ρολόγια έχουν την ίδια κατανάλωση με τα παλιά και μεγαλύτερο oc δυνατότητες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.