Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Δυσκολα θα το γλιτωσω το crossfire φετος.

67661364.png

3072MB PowerColor Radeon HD 7970 Dirt3 Edition Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)

Καλα ρε σεις [MENTION=560]gbak[/MENTION] [MENTION=7033]Lazy Dog[/MENTION] [MENTION=16085]ElGreco[/MENTION] [MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION] δεν σας λεω τιποτε παλι. :D

Πεντε κομματια την παρασκευη με 4 Likes τι εμεινε για μας ; :hehe:

mindjpg.jpg

3072MB PowerColor Radeon HD 7970 Dirt3 Edition Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

Εάν αλλάξω την stock ψύκτρα με μία accelero arctic, κινδυνεύω να βγω εκτός εγγύησης? Εάν πάθει ποτέ κάτι η κάρτα, χτύπα ξύλο, και χρειαστώ service, υπάρχει περίπτωση να καταλάβουνε ποτέ στο service ότι εγώ είχα αλλάξει ψύκτρα?

Θέλω την συγκεκριμμένη Accelero Xtreme 7970 επειδή είναι και πολύ αθόρυβη. Νομίζω όμως ότι επειδή η κάρτα γραφικών μου που βλέπεται και στην υπογραφή μου, δεν είναι reference κάρτα, πρέπει να έχει μάλιστα και διαφορετικό pcb, λέτε να μου κάνει αυτή η accelero ή θα έχω πρόβλημα?

Αυτήν την ψύκτρα εννοώ

Κυκλοφορεί πουθενά καμία ψύκτρα για κάρτα γραφικών 7970, δείτε και την υπογραφή μου - που να έχει κλειστό κύκλωμα ψύξης water cooling, με 0 συντήρηση?

Ας είναι μόνο για την κάρτα, ο επεξεργαστής δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν έχω πρόβλημα θερμοκρασίας επεξεργαστή αλλά μόνο κάρτας.

Εάν αλλάξω την stock ψύκτρα με μία accelero arctic, κινδυνεύω να βγω εκτός εγγύησης? Εάν πάθει ποτέ κάτι η κάρτα, χτύπα ξύλο, και χρειαστώ service, υπάρχει περίπτωση να καταλάβουνε ποτέ στο service ότι εγώ είχα αλλάξει ψύκτρα?

Θέλω την συγκεκριμμένη Accelero Xtreme 7970 επειδή είναι και πολύ αθόρυβη. Νομίζω όμως ότι επειδή η κάρτα γραφικών μου που βλέπεται και στην υπογραφή μου, δεν είναι reference κάρτα, πρέπει να έχει μάλιστα και διαφορετικό pcb, λέτε να μου κάνει αυτή η accelero ή θα έχω πρόβλημα?

Αυτήν την ψύκτρα εννοώ

Κυκλοφορεί πουθενά καμία ψύκτρα για κάρτα γραφικών 7970, δείτε και την υπογραφή μου - που να έχει κλειστό κύκλωμα ψύξης water cooling, με 0 συντήρηση?

Ας είναι μόνο για την κάρτα, ο επεξεργαστής δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν έχω πρόβλημα θερμοκρασίας επεξεργαστή αλλά μόνο κάρτας.

Αυτή είναι με 2 φουφούρια σωστά?

Εκτός και οι θερμοκρασίες σου είναι πάνω 75-80 την ώρα που παίζεις Battlefield, που κανονικά δεν έπρεπε να περνάνε τους 65 άντε 70 με πολύ ζέστη.

Άμα ισχύει αυτό δεν πέρνεις accelero 7970 την πας πίσω και λες είναι χαλασμένη.

Η κάρτα μου είναι με τα δύο ανεμιστήρια ναι.

Παράγγειλα δύο ανεμιστήρια noctua 12 cm που έχουνε και καλή ροή αέρα.

Ελπίζω να πέσουνε 10 βαθμοί οι θερμοκρασίες της κάρτας μου, με τον έξτρα κρύο αέρα που θα μπαίνει.

Ο ένας ανεμιστήρας θα χτυπάει ακριβώς πάνω στην κάρτα, δηλαδή θα είναι εγκαταστημένος στην πίσω πλευρά του κουτιού και ο άλλος θα βάζει κρύο αέρα μέσα στο κουτί από μπροστά.

Οι θερμοκρασίες μου είναι στους 75 βαθμούς κολλημένοι. Βέβαια αυτό επειδή ζορίζω και εγώ λίγο την κάρτα πχ μισή ώρα σε full load και τέτοια :fun:

Ναι έχω κάνει overclock από 100mhz σε μνήμη και gpu και σιγά σιγά το αυξάνω.

Καμιά φορά μου κρασάρουνε και οι drivers, μετά πάω για restart, το έχω πάθει 3-4 φορές. Από ότι φαίνεται αυτές οι κάρτες έχουν πρόβλημα συμπεριφοράς thermal threshold, πάνω από 65 βαθμοί και σου γίνεται ασταθής η κάρτα.

Αν βάλω τους ανεμιστήρες στο 85% manual, ούτε γάτα ούτε ζημιά, δεν μου κάνει ούτε κιχ η κάρτα.

Αλλά πάρα πολύ θόρυβος, δεν παλεύεται με ΤΙΠΟΤΑ.

Λέω να αλλάξω πάστα στην κάρτα, έχω ακούσει πάρα πολλούς να λένε ότι η μαμίσια πάστα που βάζουνε από εργοστάσιο κατασκευής είναι για τον Π:secret:

Έχω αυτήν την πάστα [ame=http://www.amazon.co.uk/NOCTUA-NT-H1-Thermal-Paste/dp/B004H98MOQ/ref=sr_1_27?ie=UTF8&qid=1335782186&sr=8-27]NOCTUA NT-H1 Thermal Paste: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame] που ήτανε μαζί με την ψύκτρα της cpu που αγόρασα δείτε υπογραφή, είναι της πλάκας ε? Δηλαδή δεν θα κάνει?

Οπότε αγοράζω αυτήν [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002U2T6NI/ref=ox_sc_act_title_4?ie=UTF8&m=A1F8YGP86NG3IP]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...A1F8YGP86NG3IP[/ame]. Στην gpu θα βάλω μία κουκίδα στη μέση μέγεθος φακής και θα απλωθεί μόνη της?

Ή σε γράμμα Χ την πάστα οπότε απλώνεται και καλύτερα? Βέβαια όταν την αγοράσω και φτάσω σε αυτό το σημείο μιλάμε πάλι.

Εννοείται ότι θα κάνω πολύ προσεκτική δουλειά, σε κάτι τέτοια είμαι μάνα. Μετά θα φαίνεται ότι έχω αλλάξει πάστα? Η λογική λέει όχι, δεν νομίζω να έχουνε σκεφτεί να βάλουνε τίποτα σημάδια ξεπαρθενιάσματος στην κάρτα εκεί στην Saphire, ε εκεί τότε τους βγάζω το καπέλο. bravo.gifyellow.gif

Το λέω για να μη βγω εκτός εγγύησης.

EDIT Τα links μου τα βγάζει σε διπλό ποστ, μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Τι κάνω λάθος? Πατάω το κουμπί εισάγετε link στον επεξεργαστή κειμένου και από κάτω το http και paste το link.

Τελικά η dead 7970 , αντικαταστάθηκε σήμερα με μια άλλη sapphire 7970. ¨Επαιξα για λίγο μαζί της , και μπορώ άνετα να της δώσω τον τίτλο : "asic mythbuster" :hehe: και αυτό διότι παρόλο που είναι asic μόνο 63,9% , κλοκάρει απείρως καλύτερα (και ευκολοτερα) απο την μακαρίτισα 80,5% και μάλιστα με μεγάλες ανοχές στα temps. Καταρχάς με το default 1.17 vid που δοκίμασα παίζει για πλάκα μέχρι 1150 με autofan και και ανοχές στα 78c :o , όταν με την μακαρίτισα αγωνιζόμουν για να μην δω artifacts στα 1120 ανεξαρτήτως voltαge πάνω απο 68c ... Λογικά πάει και παραπάνω με default vid , αλλά δεν εχω τεστάρει ακόμα. Τώρα για τα 1200 πυρήνα αν και χαζοφαίνεται σταθερή για κάτι 20λέπτα bf3 , witcher 2 , με 1.19v , τελικά για να περάσει 10 passes unigine χωρίς να κρασάρει θέλει αυτό :

unigine.png

Περιττό να πω ότι και μέχρι 70c που είδα δεν κάνει κιχ στα 1200...

Τελικά η dead 7970 , αντικαταστάθηκε σήμερα με μια άλλη sapphire 7970. ¨Επαιξα για λίγο μαζί της , και μπορώ άνετα να της δώσω τον τίτλο : "asic mythbuster" :hehe: και αυτό διότι παρόλο που είναι asic μόνο 63,9% , κλοκάρει απείρως καλύτερα (και ευκολοτερα) απο την μακαρίτισα 80,5% και μάλιστα με μεγάλες ανοχές στα temps. Καταρχάς με το default 1.17 vid που δοκίμασα παίζει για πλάκα μέχρι 1150 με autofan και και ανοχές στα 78c :o , όταν με την μακαρίτισα αγωνιζόμουν για να μην δω artifacts στα 1120 ανεξαρτήτως voltαge πάνω απο 68c ... Λογικά πάει και παραπάνω με default vid , αλλά δεν εχω τεστάρει ακόμα. Τώρα για τα 1200 πυρήνα αν και χαζοφαίνεται σταθερή για κάτι 20λέπτα bf3 , witcher 2 , με 1.19v , τελικά για να περάσει 10 passes unigine χωρίς να κρασάρει θέλει αυτό :

unigine.png

Περιττό να πω ότι και μέχρι 70c που είδα δεν κάνει κιχ στα 1200...

Στα έλεγα εγώ και τελικά βγήκα αληθινός...

Γρήγορα στην αντικατέστησαν....

Άντε καλό gaming και benching...

:D

Στα έλεγα εγώ και τελικά βγήκα αληθινός...

Γρήγορα στην αντικατέστησαν....

Άντε καλό gaming και benching...

:D

Γενικά ποτέ δεν το πιέζω το θέμα , στην 6950 περίμενα αδιαμαρτύρητα 10+ μέρες. Χτές όμως πήγα λίγο σε στυλ :whip: , αφού 2 λεπτά είναι γι αυτούς να κουμπώσουν και να δουν ότι δεν ποστάρει.

Τελικά όντως "ουδεν κακόν αμιγές καλού" :p

τελικά είχε πρόβλημα και η δική μου κάρτα, artifact στο desctop... αλλά δεν μου το έκανε σε κάθε BOOT... δηλαδή 10 bootarismata μπορεί να πηγαίνει καλά και μετά 3-4 σερί με πρόβλημα...

Φυσικά δεν έχει πρόβλημα μόνο στο desctop, όταν bootarei στραβά στις 3d εφαρμογές βαράει διάλυση με τη μία. Οταν bootare χωρίς πρόβλημα πήγαιναν όλα καλά, ακόμα και σε πολύ βαριά παιχνίδια. Περίεργη φάση. (δοκίμασα 12.3, 12.4 kai 2 διαφορετικά καλώδια)

Πήγα multirama και περιμένω, κάντε καμμιά ευχή να ξεμπερδέψω συντομα! :p

αλλά δεν μου το έκανε σε κάθε BOOT... δηλαδή 10 bootarismata μπορεί να πηγαίνει καλά και μετά 3-4 σερί με πρόβλημα...

ωχ ...Φρόντισε να "ατσαλωθείς" κατάλληλα όταν ακούσεις το : "Η κάρτα δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα" ...

ωχ ...Φρόντισε να "ατσαλωθείς" κατάλληλα όταν ακούσεις το : "Η κάρτα δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα" ...

ετοιμος είμαι, τους εδειξα το πρόβλημα και σε βίντεο και ο τεχνικός φάνηκε να καταλαβαίνει.... είδομεν...

παιδια το καλοκαιρι καταφθανει, οι πρωτες ζεστες ηρθαν ηδη και οι καρτουλα (7970) αρχιζει και παιρνει φωτια!

εχθες ειχα θερμοκρασια δωματιου 27 βαθμους χωρις air condition και η καρτα στα 1125-1575 κειμενοταν απο 69-72 βαθμους....μου κρασαρε 2 φορες κατα τη διαρκεια που εριχνα μολυβι στο bf3....

ξενερωσα...λεω μαλλον απο temps θα ειναι!

γτ ολο το χειμωνα στα ιδια ρολογια ολα ηταν κομπλε ( τοτε ειχα max 60 βαθμους)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε περιπτωση που αγορασω καμια arctic ψυκτρα, υπαρχει κανεις που να μπορει να μου την τοποθετησει καθως δεν γνωριζω και δεν θελω να κανω ζημια λογω απειριας???

Ολο και καποιος θα υπαρχει κοντα εκει που μενεις , αλλα ειναι αρκετα ευκολη η τοποθετηση της , κατι βιδες-παστα- και μετα ψυκτρακια ram/vrm-παστα- και τελος... για εγγυηση τα βγαζεις καθαριζεις και εισαι ετοιμος.:T:

Ολο και καποιος θα υπαρχει κοντα εκει που μενεις , αλλα ειναι αρκετα ευκολη η τοποθετηση της , κατι βιδες-παστα- και μετα ψυκτρακια ram/vrm-παστα- και τελος... για εγγυηση τα βγαζεις καθαριζεις και εισαι ετοιμος.:T:

δε θα ηθελα να δοκιμασω. αν το δω μια φορα πως γινεται, μετα ισως μπορεσω να το κανω κι εγω, αλλα σε πρωτη φαση καλο θα ηταν να πεσει στα χερια καποιου με εμπειρια!

αν υπαρχει καποιος εντος Αθηνων που μπορει ας απαντησει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.