Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

@evolution ορίστε και η extreme ρυθμίσεις. :fun:

Εντάξει ο επεξεργαστής είναι λίγο χάλια αυτός που έχω, λέτε να κόβει fps?

Για να γίνεται bottleneck λένε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται όλη η ισχύς της κάρτας γραφικών, έπειτα επειδή δεν φτάνει όλη η ισχύς της κάρτας αναλαμβάνει δουλειά ο επεξεργαστής, ε εκεί μετά αν δεν έχεις πολύ καλό επεξεργαστή ε πάπαλα.

Η cpu μου πάει αέρα 4 Ghz να τον κλοκάρω λίγο ακόμα για τα 4 Ghz και να ξανατρέξω πάλι benchmarks ή δεν αξίζει τον κόπο για 200 mhz?

post-22988-1416076092,5426_thumb.png

Eιδικα σε uni extreme δεν παιζει να εχεις bottleneck απο τη στιγμη που παιζεις με φιλτρα κτλ.

Τα σκορ μου είναι φυσιολογικό ρε παιδιά?

Υπάρχει κανένα utility που δείχνει πόσο % χρησιμοποιείται η κάρτα?

Τα σκορ μου είναι φυσιολογικά ρε παιδιά?

Κατεβασε το MSI Afterburner στα setting πανε monitoring και στα active hardware monitoring graph διαλεγε πια θες και τσεκαρε λιγο πιο κατω Show on In screen display (μπορεις να βλεπεις in game θερμοκρασιες χρηση , χρηση μνημης τα ρολογια τις καρτα και fps

Στο heaven εισαι οκ στο 3dmark μαλλον σε κοβει το cpu

Τα σκορ μου είναι φυσιολογικά ρε παιδιά?

msi afterburner, το κανονικό όχι beta.

Thanks παιδιά, θα το τσεκάρω κάποια στιγμή με το msi afterburner και θα ξαναεπανέρθω.

Ορίστε και άλλο ένα σκορ στο heaven 3.0, αυτή τη φορά με λίγο ανεβασμένα τα ρολόγια, 1000 για τον πυρήνα και 1450 για την μνήμη. Η κάρτα πάντως απ' ότι διάβασα κάπου στο web σηκώνει απίστευτα πολύ τρελό εύκολο overclocking, δεν θέλω όμως να αρχίσω από τώρα να την σπρώχνω προς τα πάνω γιατί είναι και λίγο νωρίς για κάτι τέτοια. :smoke:

Ξέχασα να πω ότι αυτή τη φορά είχα την cpu στα 4Ghz!

post-22988-1416076094,8835_thumb.png

Padaz Bloody,στο overall score του 3dmark σε κρατάει πίσω το σύστημα , αλλα αν κοιτάξεις μόνο το graphics score , είσαι γενικά εντάξει. Κοίτα και αυτό (οι κόκκινες μπάρες είναι το graph.score)

Έτρεξα το 3dmark11 ξανά με αυτήν την φορά το msi afterburner να κάνει monitoring τη χρήση gpu. Μου δείχνει ότι κάνει 99% χρήση άρα είμαι οκ τουλάχιστον από θέμα bottleneck? Αυτό με ενδιαφέρει.

Η παρακάτω κάρτα είναι τα ποσοστά % σε διάφορα πραγματάκια του pc κατά την διάρκεια του benchmark 3dmark11.

Νομίζω ότι πρέπει να το άφησα και 1 λεπτάκι παραπάνω αφού τελείωσε το benchmark. Βλακεία μου βέβαια. :hm:

Μπορείτε να βγάλετε άκρη? Νομίζω ότι γίνεται κανονική full χρήση της κάρτας γραφικών μου ως επί των πλείστων. :T:

Αν είναι πείτε να το ξανατρέξω.

Padaz Bloody,στο overall score του 3dmark σε κρατάει πίσω το σύστημα , αλλα αν κοιτάξεις μόνο το graphics score , είσαι γενικά εντάξει. Κοίτα και αυτό (οι κόκκινες μπάρες είναι το graph.score)

Ναι αυτό το παρατήρησα, εντάξει σε σύγκριση με i7 2700 θα είμαι πολύ πιο πίσω. :p

Σε κάτι βιντεάκια που είδα στο web, το ποσοστό χρήσης της κάρτας γραφικών το έδειχνε επί τόπου επάνω από το παιχνίδι, όχι σε ξεχωριστό παράθυρο όπως το msi afterburner.

Αυτό με ποιά εφαρμογή το κάνουνε?

post-22988-1416076096,7264_thumb.png

Σε κάτι βιντεάκια που είδα στο web, το ποσοστό χρήσης της κάρτας γραφικών το έδειχνε επί τόπου επάνω από το παιχνίδι, όχι σε ξεχωριστό παράθυρο όπως το msi afterburner.

Αυτό με ποιά εφαρμογή το κάνουνε?

Με το MSI AB

Στο 3dmark11, δεν μου φαίνεται από πάνω, αριστερά στην οθόνη, πρέπει να έχω βάλει μάλλον λάθος ρυθμίσεις.

Πρέπει δηλαδή να βγω από το 3mark11 για να δω το γράφημα και όλα τα σχετικά.

Να πω ότι κατέβασα την κανονική έκδοση, δεν έχω την beta.

Έχω άλλη μία απορία, την κάρτα που βλέπεται και στην υπογραφή μου, την αγόρασα από amazon uk, πόσα χρόνια εγγύηση έχει? Αν κάτι συμβει και μου πάθει κάτι στο μέλλον, χτύπα ξύλο, που θα απευθυνθώ? Θα πρέπει να την στείλω στο amazon για service?

Πρέπει να την κάνω πουθενά register για να ισχύει η εγγύηση ή η απόδειξη αγοράς λειτουργεί και σαν εγγύηση οπότε δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα εγώ?

Όπως βλέπεται η κάρτα μου είναι Saphire.

Έχω άλλη μία απορία, την κάρτα που βλέπεται και στην υπογραφή μου, την αγόρασα από amazon uk, πόσα χρόνια εγγύηση έχει? Αν κάτι συμβει και μου πάθει κάτι στο μέλλον, χτύπα ξύλο, που θα απευθυνθώ? Θα πρέπει να την στείλω στο amazon για service?

Πρέπει να την κάνω πουθενά register για να ισχύει η εγγύηση ή η απόδειξη αγοράς λειτουργεί και σαν εγγύηση οπότε δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα εγώ?

μιλάς με το αμαζον και νομίζω ότι πρώτα σου στέλνουν αντικατάσταση και μετά παίρνουν αυτήν για έλεγχο....

Στο 3dmark11, δεν μου φαίνεται από πάνω, αριστερά στην οθόνη, πρέπει να έχω βάλει μάλλον λάθος ρυθμίσεις.

Πρέπει δηλαδή να βγω από το 3mark11 για να δω το γράφημα και όλα τα σχετικά.

Να πω ότι κατέβασα την κανονική έκδοση, δεν έχω την beta.

https://www.sapphireselectclub.com/presentation/member/member_index.aspx?cid=13

Καντην register εδω ανα διαστηματα βγαζει και δωρακια (περνεις 5 ποντους με την εγγραφη και μετα αρχες καθε χρονου ξαναγεμιζουν - το μεγιστο ειναι 5 )μπορεις να παρεις παιχνιδια χωρις να πληρωσεις τιποτα (πχ εχω παρει orc must die /unstopable george) και διαφορα αλλα παλιοτερα και εχει αρκετους διαγωνισμους που μπορεις να δηλωσεις χωρις να χασεις ποντους

Ναι το έχω υπόψη και εγώ αυτό το site. Καλό είναι σαν ιδέα concept, αλλά από δώρα δεν το βλέπω να δίνει τίποτα.

Είχα την Saphire 6870 πριν πάρω αυτήν την 7970. Έχω κάνει register εδώ και αρκετό καιρό - πάνω από 1 χρόνο, αλλά δεν θυμάμαι να είχε και τίποτα ιδιαίτερο από ευκαιρίες δώρα. :nothing:

Ναι το έχω υπόψη και εγώ αυτό το site. Καλό είναι σαν ιδέα concept, αλλά από δώρα δεν το βλέπω να δίνει τίποτα.

Είχα την Saphire 6870 πριν πάρω αυτήν την 7970. Έχω κάνει register εδώ και αρκετό καιρό - πάνω από 1 χρόνο, αλλά δεν θυμάμαι να είχε και τίποτα ιδιαίτερο από ευκαιρίες δώρα. :nothing:

Αν θυμαμε καλα τα 2 παιχνιδια που ανεφερα παραπανω τα πηρα γυρω στις αρχες του χρονου απλα επειδη δινει πχ 1000 serial θελει και λιγο τυχη για να τα πετυχεις

:rip:

Όπως όλα δείχνουν , η 7970 μου παρεδωσε δυστηχώς το πνεύμα...

Παίζοντας witcher 2 , ξαφνικά μαύρισε η οθόνη και απο τότε δεν δίνει πάλι σήμα απο dvi ή hdmi. Ενώ ουσιαστικά ακούω το σύστημα να μπουτάρει στα windows , δεν μπορώ να δω τιποτα. Δοκίμασα διακόπτη bios , αλλο pci-e , κλπ αλλά μάταιος κόπος. Η εφεδρική gts450 που έχω τώρα πάνω , έπαιξε αμέσως , άρα είναι σίγουρα η 7970...:wall: Αξιοσημείωτο είναι πως έτρεχα stock clocks και επειδή είχα ξεχάσει το OSD του afterburner ανοιχτό στο παιχνίδι, θυμάμαι να ήμουν γύρω στους 72c.

Μετά απο 4870χ2 και 6950 άντε τώρα πάλι rma... Βλέπω να μπαίνω black list :hehe:

:rip:

Όπως όλα δείχνουν , η 7970 μου παρεδωσε δυστηχώς το πνεύμα...

Παίζοντας witcher 2 , ξαφνικά μαύρισε η οθόνη και απο τότε δεν δίνει πάλι σήμα απο dvi ή hdmi. Ενώ ουσιαστικά ακούω το σύστημα να μπουτάρει στα windows , δεν μπορώ να δω τιποτα. Δοκίμασα διακόπτη bios , αλλο pci-e , κλπ αλλά μάταιος κόπος. Η εφεδρική gts450 που έχω τώρα πάνω , έπαιξε αμέσως , άρα είναι σίγουρα η 7970...:wall: Αξιοσημείωτο είναι πως έτρεχα stock clocks και επειδή είχα ξεχάσει το OSD του afterburner ανοιχτό στο παιχνίδι, θυμάμαι να ήμουν γύρω στους 72c.

Μετά απο 4870χ2 και 6950 άντε τώρα πάλι rma... Βλέπω να μπαίνω black list :hehe:

Κρίμα!

72 πολύ δεν είναι;

Στο afterburner έχω φτιάξει fan profile και έχω πάντα κάτω από 70 με 1125 - 1575, για καλό και για κακό πάντα...

Μόνο σε κανένα bench και για λίγη ώρα με τα clocks στον θεό μπορεί να έχω δεί λίγο πάνω από 70...

Δεν λέω ότι φταίει αυτό που σου χάλασε μπορεί να ήταν απλά προβληματική... Έχεις την εγγύηση πάντως και ελπίζω σύντομα να σου έρθει η καινούργια και να clockάρει καλύτερα και να μην καίγεται με τίποτα...

Μπορεί η ατυχία σου να βγει σε καλό!

;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.