Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

ρε παιδες τη σταθερότητα στη μνήμη πώς την τεστάρουμε;; εχει error correction ή βγάζει artifact;;

πυρήνα δεν φτουράω πολύ 1080 στοκ βολτ, και 1110 με 1.212... σας λέω τα νούμερα του afterburner.

τεστάρω με furmark και βασικά OCCT αν και τα παιχνίδια μπορεί να αντέχουν λιγότερο ή και περισσότερο o/c.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
ρε παιδες τη σταθερότητα στη μνήμη πώς την τεστάρουμε;; εχει error correction ή βγάζει artifact;;

πυρήνα δεν φτουράω πολύ 1080 στοκ βολτ, και 1110 με 1.212... σας λέω τα νούμερα του afterburner.

τεστάρω με furmark και βασικά OCCT αν και τα παιχνίδια μπορεί να αντέχουν λιγότερο ή και περισσότερο o/c.

Εγω σταθεροτητα τεσταρο με gaming με furmark μπορει ισα ισα με το που το ανοιξω να βγαλει αλλες φορες οτι ο οδηγος σταματησε να ανταποκρινετε μπορει και μετα απο 3 ωρες η μπορει και καθολου

στο battlefield 3 που παιζει ο αδερφος μου κυριως , με stock volt παιζει 1180/1700(3+ ωρες) χωρις κανενα θεμα

Εγω σταθεροτητα τεσταρο με gaming με furmark μπορει ισα ισα με το που το ανοιξω να βγαλει αλλες φορες οτι ο οδηγος σταματησε να ανταποκρινετε μπορει και μετα απο 3 ωρες η μπορει και καθολου

στο battlefield 3 που παιζει ο αδερφος μου κυριως , με stock volt παιζει 1180/1700(3+ ωρες) χωρις κανενα θεμα

10-20 λεπτά τρέχω furmark/occt τα υπόλοιπα gaming.

Το furmark αντέχει πολύ καλύτερα από το occt

Στο οcct φτάνω μέχρι 1120 (με 1.212 βολτ) από εκεί και πάνω δεν φτουράει έχω errors και με 1.250 βολτ.

Α ναι στο occt έχω κυμαινόμενη συχνότητα, δηλαδή αν το έχω 1120 παίζει ανάμεσα σε 1075 και 1120 (στο afterburner) στο furmark είναι σταθερότατο.

με τις μνήμες θέλω καμμιά συμβουλή, 1575 που τις έχω είναι λίγο;;;

NEW SAPPHIRE TRIXX OC UTILITY

https://www.sapphireselectclub.com/ssc/TriXX/TriXX.aspx

TriXX OC Utility V4.3.0

Add the overvolte support to Sapphire HD 7950 and HD 7870 series.

Add OC and HW monitor support for HD 7850 and HD 7700 series.

Add new feature to adjust PT limit in TriXX.

Fix ULPS issue in CrossFire.

Fix overclocking with Catalyst 12.2+

Τι το κάνανε το Trixx έτσι. Αυτό το +20 τι είναι? για τις μνήμες?

και το Volt που το αλλάζουμε? το έβαλα και εγώ και δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει.

στο προιγούμενο ήταν όλα μια χαρά και ωραία.

είμαι και εγώ κάτοχος μιας 7970 reference. με ποιο πρόγραμμα εκτός από games την τεστάρουμε για σταθερότητα; occt; furmark; δεν βλεπω σφάλματα στα 1125/1575...

εκτός από μια φορά στο occt που έβγαζε παράλογα μεγάλο σκορ (κανονικά βγάζει 97fps σε 1080p shader complex 8) και μετά άρχησε τα error.

εντωμεταξύ στο furmark όταν ανεβάζω το MSAA κατεβαίνει η κατανάλωση σε watt και η θερμοκρασία!!!

EDIT

το πρόβλημα ήταν στο power USAGE όταν το πάω στο +20% εκεί δεν αντέχει τα 1125 και πετάει error.

Εχει διαφορά στην απόδωση το power usage όπως είχε στην 6970;

Καλοριζικη.

Πες μας τιποτε παραπανω για την καρτουλα οπως τιμη/μοντελο.

Αν εισαι σταθερος στα 1125/1575 χωρις αυξηση της τασης με το power tune στο 0% μεινε εκει.

img0034630.gif

PowerTune : influence sur les performances - AMD Radeon HD 7970 & CrossFireX en test : 28nm et GCN - HardWare.fr

Μην ασχολεισαι με furmark και occt για να δεις σταθεροτητα.

Αν δεν εχεις προβληματα με BF3 ή Crysis 2 κατα 99% εισαι οκ.

Καλοριζικη.

Πες μας τιποτε παραπανω για την καρτουλα οπως τιμη/μοντελο.

Αν εισαι σταθερος στα 1125/1575 χωρις αυξηση της τασης με το power tune στο 0% μεινε εκει.

img0034630.gif

PowerTune : influence sur les performances - AMD Radeon HD 7970 & CrossFireX en test : 28nm et GCN - HardWare.fr

Μην ασχολεισαι με furmark και occt για να δεις σταθεροτητα.

Αν δεν εχεις προβληματα με BF3 ή Crysis 2 κατα 99% εισαι οκ.

Λοιπόν είναι μια Club3D Reference, μεταχειρισμένη.

είμαι απόλυτα σταθερός 1125/1575 χωρίς powertune.

Το γράφημα είναι αποκαλυπτικό αλλά φαντάζομαι ότι είναι σε στοκ ρολόγια, και με 200 mhz πάνω μπορεί να υπάρχει ανάγκη για αυξημένο tdp....

Π.χ. στο furmark/occt υπάρχουν απίστευτες διαφορές επιδόσεων με το powertune +20%,...

στο occt από 97 fps πάω στα 150, στην ίδια συχνότητα....

Θα πειραματιστώ με το powertune σε games για να δω διαφορές, ίσως να μην χρειάζεται το +20% αλλά +10% ή και καθόλου... το έχει ψάξει κανείς;;;

με +20% powertune 1.212 core και στα 1120 βγάζει ένα 20λεπτο occt κάτι το ποίο με καλύπτει, από εκεί και πάνω θέλει πολύ ρεύμα (1.25) και δεν είμαι διατεθειμένος.

με 2600κ@4.2, 7970 1120/1575, pt:+20%, 12.5 by atiman βγάζω 3dmark 11 score: 9550, καλά είναι;

The blade : Καταρχάς τι asic (default vid) είναι η κάρτα?

Έπειτα το powertune πρέπει να έιναι στο +20 όταν κλοκάρεις πάνω απο 1050 γενικώς , διότι χάνεται το νόημα. Εγώ στα 1100 και όταν το αφήνω στο +0 , παίζοντας έπειτα crysis 2 με fraps ανοιχτό , μετά απο λίγο την ακούω που throttlaρει με τα frames να πέφτουν συγχρόνως.

Τωρα οσον αφορά τα ρολόγια πρόσεχε πρώτα τα temps. Εγώ πχ παίζω σταθερά 1100 με 1.10v αλλά μόνο μέχρι 71c, δηλαδή 50% fan... Με 45% fan μέχρι 80c χωρίς artifacts θέλει 1.13v για την ίδια συχνότητα...Έχω και ζεστο δωμάτιο... Γενικώς δές πόσο αντέχει το αυτί σου την φάνα και ύστερα παίξε με τάσεις.

Πιο πολύ κάνω αυτήν την αναφορά για αυτό εδώ το Post

Το θεμα για τον [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] δεν εχει να κανει με το αν τρεις 680 ειναι καλυτερες απο τρεις 7970.

Το θεμα για τον [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] ειναι οτι ενω εχει αποφασισει να παει στην πρασινη περιμενει να δει αν η παραπανω vram ειναι εμπορικο τρικ ή οχι σκεφτομενος μελλοντικα υλοποιηση surround.

Και έχουμε και λέμε.

Για την χρήση μνήμης.

1920χ1200

όλα Maxed out

Nwrj2.jpg

Εδώ τώρα με πέταξε από εκει

Και δεν έχω την ίδια εικόνα.

1920χ1200

Όλα Low

2dJZU.jpg

Και τώρα πάμε 6008χ1200

όλα Ultra

eHddj.jpg

και εδώ με τα ρολόγια στα 1100/1575

53eVK.jpg

Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά η έκδοση 4gb 680

να δείχνει με το ίδιο Status

για παράδειγμα να πούμε 3500-3700 χρήση μνήμης

και άμα το πάμε με βάση αυτό το Review http://en.expreview.com/2012/04/25/galaxy-geforce-gtx-680-4gb-graphics-card-review/22634.html/7

Και με αυτήν εδώ την

εικόνα

azwDY.png

Μην περιμένετε

Να κάνει "θαύματα"

Περιμένει μόνο να δούμε. (φυσικά)

αλλά τι 680 τι 7970 και οι 2 για 1920χ1200/1080

είναι πάρα πολύ καλές!

Αλλα για 3 μονιτορ σε τέτοια ανάλυση

Και για "ΟΛΑ ULTRA"

μην περιμένατε να σας δώσουν το 60αρι FPS

για να μπορέσετε να πέξεται νορμάλ γιατί με τα

25 τα δικά μου

και τα

25 του peppa

GTX 680 @ Stock 5760x1080 4xAA 4xtrSSAA 16xAF = min 16.333fps - avg 24.374 - max 40.666fps

Δεν πρόκειται να είναι πότε Smooth και δεν θα σταυρώνεται KILL/KNIFE (Για τον nephelim) ΣΤΟ ΜΈΤΡΟ!

EDIT:

Επίσης εδώ

[ame]

[/ame]

o άλλος χ2 Mars

και του τα ρίχνει στα 25 και 35-50 Frames

που κανονικά σε τέτοια ανάλυση και με 2 τέτοιες έπρεπε να είχες 150 FPS ντουγρού και ακατέβατα!

ερώτηση, έχει παρατηρήσει κανείς το εξής:

όταν κάνει overclock από afterburner στο επόμενο boot η κάρτα να κρατάει τα ρολόγια κολλημένα στο ccc, δηλαδή να προσπαθεί σε iddle voltage να πιάσει 1100mhz ... με τραγικά φυσικά αποτελέσματα...

EDIT

λοιπόν το Power-Tune αλλάζει όλη την ιστορία στο o/c

καταρχάς το σκορ στο benchmark του furmark στηρίζεται αποκλειστικά εκεί, το ίδιο και το occt. Δηλαδή 925/1375 με +20% tdp βγάζει το ίδιο σκορ στο FURMARK με 1125/1575 0% tdp!

όμως στα παιχνίδια δεν φαίνεται να παίζει τόσο ρόλο, αυτό μέχρι να ανεβάσεις τα ρολόγια. όταν ανέβεις πάνω από ένα νούμερο αρχίζει να χρειάζεται μεγαλύτερο tdp.

Αν όμως απλά το κολήσεις στο +20% μπορεί να χάνεις σε σταθερότητα!

Εντωμεταξύ τα μεγάλα overclock Που βλέπουμε, 1150-1300 δηλαδή, φοβάμαι ότι πολλά είναι είτε μη τεσταριμένα, είτε με tdp 0%

θέλει ψάξιμο, έχει ασχοληθεί κανείς άλλος με αυτό;

ερώτηση, έχει παρατηρήσει κανείς το εξής:

όταν κάνει overclock από afterburner στο επόμενο boot η κάρτα να κρατάει τα ρολόγια κολλημένα στο ccc, δηλαδή να προσπαθεί σε iddle voltage να πιάσει 1100mhz ... με τραγικά φυσικά αποτελέσματα...

EDIT

λοιπόν το Power-Tune αλλάζει όλη την ιστορία στο o/c

καταρχάς το σκορ στο benchmark του furmark στηρίζεται αποκλειστικά εκεί, το ίδιο και το occt. Δηλαδή 925/1375 με +20% tdp βγάζει το ίδιο σκορ στο FURMARK με 1125/1575 0% tdp!

όμως στα παιχνίδια δεν φαίνεται να παίζει τόσο ρόλο, αυτό μέχρι να ανεβάσεις τα ρολόγια. όταν ανέβεις πάνω από ένα νούμερο αρχίζει να χρειάζεται μεγαλύτερο tdp.

Αν όμως απλά το κολήσεις στο +20% μπορεί να χάνεις σε σταθερότητα!

Εντωμεταξύ τα μεγάλα overclock Που βλέπουμε, 1150-1300 δηλαδή, φοβάμαι ότι πολλά είναι είτε μη τεσταριμένα, είτε με tdp 0%

θέλει ψάξιμο, έχει ασχοληθεί κανείς άλλος με αυτό;

οταν ειχα πρωτοπαρει την καρτουλα και ειχα ορεξη να ασχοληθω ( γτ τωρα βαριεμαι και εχω αραξει στα 1125-1575) θυμαμαι οτι αν δεν ενεργοποιουσα το powertune +20% για το υπαρχον overclock, η καρτουλα throlταρε.

αυτο μπορουσα ευκολα να το παρατηρησω οταν ετρεχα furmark, εβλεπα στο διαγραμμα του msi afterburner, το core clock να ειναι σαν παλμογραφοσ καρδιας. με το που αλλαζα σε +20 powertune ειχα σταθερο core clock 1125!

γτ αυτο οπως λενε και τα παιδια απο πανω, μετα απο καποιο οριο o/c, το powertune πρεπει να ειναι ενεργο.

παίδες υπάρχουν διαφορές με τους καινούργιους οδηγούς;

υπάρχει κάποιο bench που να το αποδεικνύει; εδώ στο techspot διαβάζω ότι το MLAA παίζει 80% πιο γρήγορα (σε ορισμένες περιπτώσεις, το οποίο είναι αν μη τι άλλο θεαματικό)

Για το Powertune θα κάνω ανάλυση σύντομα, μέχρι 1125 φαίνεται να αντέχει το +10 και να μην throtlarei η κάρτα, με 1125 και 0% throtlarei ασχημα...

Τώρα θέλω βοήθεια σε κάτι άλλο.

Eχει κανείς πρόβλημα με οριζόντια artifact στο desctop (τα οποία συνεχίζονται και σε 3d applications) μετά από cold boot. Και διορθώνονται μόνο με reboot;;;;

Στο ιντερτετ βρήκα κάποιον που έκανε rma την κάρτα και είχε και με την καινούρια, αναρωτιέμαι αν είναι κάτι άσχετο ή η κάρτα έχει πρόβλημα...

Μόλις αγόρασα αυτήν την κάρτα που βλέπετε και στην υπογραφή μου, τι benchmarks να ξεκινήσω να τρέχω? Να ποστάρω και κανένα σκορ! Αν γίνεται πείτε και τις ρυθμίσεις, σε high? Σε extreme? Τι να επιλέξω για την κάθε μία επιλογή? Για να έχουμε μία σωστή εικόνα όλοι. Μην ποστάρει δηλαδή άλλος σε medium άλλος σε high, άλλος σε anisotropic 16 και άλλος σε trilinear. tongue.gif

Thanks.

Θα έκανα και ένα unboxing και με καμία photo, αλλά δεν με προλάβατε να πάρει, δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό. smilie.png

Sorry παιδιά.

Ορίστε και τα benchmarks, το 3dmark 11 το έτρεξα με την δεύτερη επιλογή performance mode (720p).

Στο unigean μπορείτε να δείτε και αναλυτικά τις ρυθμίσεις και στη φωτογραφία, ούτως η άλλως φαίνονται όλα εκεί.

Πως πάει από επιδόσεις?

Α να πω ότι ακόμα δεν έχω βάλει το bios στην θέση 2 που είναι η overclocked edition της Saphire. Όλα είναι ακόμα στο default. Ακόμα και στο catalyst οι ρυθμίσεις είναι default.

post-22988-1416076092,4241_thumb.png

post-22988-1416076092,5095_thumb.png

Thanks.

Θα έκανα και ένα unboxing και με καμία photo, αλλά δεν με προλάβατε να πάρει, δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό. smilie.png

Sorry παιδιά.

Ορίστε και τα benchmarks, το 3dmark 11 το έτρεξα με την δεύτερη επιλογή performance mode (720p).

Στο unigean μπορείτε να δείτε και αναλυτικά τις ρυθμίσεις και στη φωτογραφία, ούτως η άλλως φαίνονται όλα εκεί.

Πως πάει από επιδόσεις?

Α να πω ότι ακόμα δεν έχω βάλει το bios στην θέση 2 που είναι η overclocked edition της Saphire. Όλα είναι ακόμα στο default. Ακόμα και στο catalyst οι ρυθμίσεις είναι default.

Tρεξε ενα heaven με anisotropy x16/tesselation extreme/anti-aliasing x8 το σκορ moy φεναιτε μικρο ειδικα στο 3dmark

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.