Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
[MENTION=9179]atiman[/MENTION] εξήγηση χρειάζεται... και το 45.5 του [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] με το 65 το δικό σου, δε νομίζεις..? ;), και φυσικά η εξήγηση ότι είναι ο μαγικός driver... πως να το κάνουμε δεν είναι πιστευτή... ;)

Την μετρηση δεν την εκανα εγω, δεν εχω περισσοτερα στοιχεια απο αυτα που βλεπετε και εσεις.

Απο Δευτερα που θα εχω προσωπικη αντιληψη θα δω τι γινεται και που ακριβως οφειλεται αυτη η διαφορα.

Να ειστε σιγουροι οτι αν κατι δεν παει καλα και η μετρηση εχει εστω κι ενα ψεγαδι "ζαβολιας" θα σας το πω.

Επειδη και γω βρισκομαι σε παρομοια ανησυχια, εχω ηδη απαντηση.

Η μετρηση εγινε με τον οδηγο σε μια δοκιμαστικη ρυθμιση του κωδικα για το tesselation που ειναι σαν να λειτουργει σε Χ6 (για να καταλαβουμε το μεγεθος).

Οποτε, δικαια υπαρχει αμφισβητηση, ειναι ακυρη η ενδειξη Χ64, οποτε ακυρο και το ποστ στην πραγματικη του μορφη.

Το λαθος ειναι δικο μου που δεν εξετασα περισσοτερο τα στοιχεια και το παρεθεσα αυτουσιο.

Ζητω προσωπικα συγνωμη για τη ανησυχια που προκληθηκε.

Οι δοκιμες συνεχιζονται και για να προλαβω τυχον σχολια, δεν υπαρχει περιπτωση παγιωσης καποιου τρικ πανω σ αυτο, στους οδηγους, just a beta.

PS.

Τον οδηγο και βεβαια θα τον δειτε...

Αυτο ισχυει.

---edit---

Dear John

Πολλα ξερεις εσυ... :hmm:

Εγω βλεπω οτι το νημα της 7970 γεμιζει ξαφνικα μονο απο μετρησεις της 680 και απο ποστ των φαν της 680.

ζητα τοτε απο τους admin να τα μεταφερουν ολα σε αλλο νημα 7970 VS 680gtx!

p.s. τα ''μαγειρεματα'' στον driver για αυξηση της αποδοσης στα bench εχει πρωτια η ati. δεν θα κατσω να βρω τα ποστ για αυτο που λεω. αν χρειαστει...ok...

p.s.2 δεν ειμαι fanboy καμιας εταιρειας, παντα προτιμαω την εταιρεια που εχει αξιοπιστια (drivers) , αποδοση στα games, και quality χωρις τερτιπια...

Με αλλλα λογια βελτιωθηκε η αποδοση tess;

Του βαζεις Χ64 και βγαζει fps σαν χ6 ;

Ρίχνει το tessellation factor δεν αφήνει επί της ουσίας το πρόγραμμα να χρησιμοποιήσει ότι levels θέλει αυτό ( του ορίζεις ένα max level δηλαδή, στην περίπτωση αυτή... x6... και αν... )

Ρίχνει το tessellation factor δεν αφήνει επί της ουσίας το πρόγραμμα να χρησιμοποιήσει ότι levels θέλει αυτό ( του ορίζεις ένα max level δηλαδή, στην περίπτωση αυτή... x6... και αν... )

????

????

Τι δεν κατάλαβες.

Στο παραπάνω screenshot ( που ξεκάθαρα αμφισβητώ γενικά την "αυθεντικότητα" του ) είτε είχανε ρίξει το tess. στο 6x αν όχι και πιο κάτω, είτε είναι πιο μαγειρεμένο και από τις εκλογές του Πούτιν...

Τι δεν κατάλαβες.

Στο παραπάνω screenshot ( που ξεκάθαρα αμφισβητώ γενικά την "αυθεντικότητα" του ) είτε είχανε ρίξει το tess. στο 6x αν όχι και πιο κάτω, είτε είναι πιο μαγειρεμένο και από τις εκλογές του Πούτιν...

Γιατί είδες εγώ να λέω κάπου πως είναι αυθεντικό - σωστό ???

Νομίζω πως αυτό στο πόσταραν για να σου δείξουν το πόσο εύκολα είναι να πλασαριστούν αποτελέσματα ανάλογα το πως τα θέλει ο κάθε ένας.

Να θυμίσω όλη ιστορία ξεκίνησε με την ερώτηση του Zpaf αν οι διαφορετικότητα των επεξεργαστών παίζει μερικό ρόλο στα αποτελέσματα που φέρνετε και πόσο.... μετρώντας τις κάρτες κλοκαρισμένες.

Αν θυμάμαι καλά μόλις βγήκαν οι SANDY υπήρχαν αλλαλαγμοί εδώ μέσα για το πόσο καλύτερα τραβάνε σε σχέση με τους προηγούμενους I7 .... Αναρωτιέται δηλαδή κανείς και καλά κάνει, τώρα δεν παίζουν διαφορές ?

Αναρωτιέται !!! ΔΕΝ υποστηρίζει κάτι ...

Από εκεί και πέρα αυτό το "και αν......" δεν δείχνει ειρωνεία για τα λεγόμενα του από πάνω ; (αναρωτιέμαι εγώ τώρα........) :getlost:

Να σου πω τι παίζει με εσένα !

Ενώ θες να σέβονται οι άλλοι την γνώμη σου και να σε αντιμετωπίζουν σαν αντικειμενικό, διαρκώς αμφισβητείς την αντικειμενικότητα όλων των υπολοίπων πετώντας ψιλοκαρφάκια δεξιά και αριστερά διαρκώς.

Γιατί νομίζεις πως πρέπει να έχει βαρύνουσα σημασία η γνώμη σου και να θεωρηθείς αντικειμενικότερος των υπολοίπων και γιατί νομίζεις πως οι υπόλοιποι είναι διατεθειμένοι να ανέχονται διαρκώς ποσταρίσματα σνομπαρίας και ειρωνείας;

Εκεί κάθε φορά δυναμιτίζεται το κλίμα και γίνεται μπάχαλο το θέμα...

Μετά έρχεσαι να τους πεις 13άχρονους .............. ενώ γενικά έχουμε ξεφύγει οι πάντες ......

Στο κάτω κάτω με τις τιμές που έχουν αυτές οι κάρτες, ελάχιστο κόσμο ενδιαφέρουν ! Ποιο πολύ ντόρος γίνεται .... Ουσία για τους περισσότερους έχουν οι κάρτες έως 200€ .......... Οταν αυ΄τες θα κάνουν 200€ θα υπάρχουν άλλες προτιμότερες στα 200€ (πχ gtx580 vs 7870 σήμερα)

Να θυμίσω όλη ιστορία ξεκίνησε με την ερώτηση του Zpaf αν οι διαφορετικότητα των επεξεργαστών παίζει μερικό ρόλο στα αποτελέσματα που φέρνετε και πόσο....

Και αμέσως απάντησα πως δεν έχει διαφορά στο Heaven που εκεί γινότανε ο ντόρος αρχικά.

Μετά είπε ο zpaf για τα games...

Ώπου και πάλι έδειξα αποτελέσματα που είχα τεστάρει ήδη για ένα review.

Υπάρχουνε επίσης ένα κάρο μετρήσεις από το άρθρο που είχα κάνει, στο οποίο είχε single GTX 480 OCed αλλά και GTX 580 SLI ( ισοδύναμο με την 680 in reality ), ώπου και πάλι, σε καμμιά 15άρα games δεν είχαμε διαφορές μετά τα 4.2GHz...

Αν θυμάμαι καλά μόλις βγήκαν οι SANDY υπήρχαν αλλαλαγμοί εδώ μέσα για το πόσο καλύτερα τραβάνε σε σχέση με τους προηγούμενους I7 .... Αναρωτιέται δηλαδή κανείς και καλά κάνει, τώρα δεν παίζουν διαφορές ?

Ποιός έκανε ρε φίλος όμως τους αλλαλαγμούς και τις φανφάρες που λες ?

Αυτοί που έβλεπαν τα bench @ 1024x768 Low/Medium details στα Anandtech, HardOCP, guru3d, κλπ μήπως ?

Αυτοί που δεν μπήκανε στον κόπο να δούνε στην πράξη σε real-life συνθήκες και ρυθμίσεις τι παίζει στο σύστημα τους, και απλά το μόνο που σκέφτονταν και καίγονταν είναι πως να κάνουνε τον Sandy Bridge τους να τρέχει στα 5GHz+ για κάθε μέρα ελπίζοντας και πιστεύοντας κατά βάθος πως όντως πέρνουνε καλύτερα fps από ότι να τον είχανε στα 4.2-4.3GHz ?

Είδες εμένα να λέω κάτι τέτοιο πουθενά ?

Δεν μίλησα καν, αφού έκανα τις δοκιμές μου, είπα το και το, πέσανε οι "αντιστέκοντες" να πούνε μπλά μπλά, χώνω τις μετρήσεις, και πάπαλα.

Ο καθένας δέχεται και πιστεύει ότι θέλει αυτός, δεν αναγκάζει κανείς κανένα.

Αμφισβητείς τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα δοκιμών κάποιου ?

Good for you.

Θες όμως να επιβάλεις την γνώμη σου δίχως να έχεις μπεί καν στον κόπο να δοκιμάσεις κάτι ο ίδιος ? Oh well...

Να σου πω τι παίζει με εσένα !

Ενώ θες να σέβονται οι άλλοι την γνώμη σου και να σε αντιμετωπίζουν σαν αντικειμενικό, διαρκώς αμφισβητείς την αντικειμενικότητα όλων των υπολοίπων πετώντας ψιλοκαρφάκια δεξιά και αριστερά διαρκώς.

Δεν πετάω ψιλοκαρφάκια, ούτε παίζω με υπόνιες.

Ότι έχω να πω το λέω χύμα, ευθέως και απολύτως ξεκάθαρα.

Το αν σέβομαι την γνώμη των άλλων ή όχι, νομίζω φαίνεται μια χαρούλα.

Θες παράδειγμα ?

Τράβα δες τα 2 thread που έχει ανοίξει ο [MENTION=58]Freedom[/MENTION]

Όταν κάτι βρωμάει και ζέχνει σαν την Ψιττάλεια το καλοκαίρι, μην περιμένεις να το δεχτώ λες και με ταΐζουνε κουτόχορτο.

Εσύ μπορεί να νοιώθεις άνετα να δεχτείς ότι η X κάρτα βγάζει 200fps στο Crysis με τον ειδικό driver και το ειδικό BIOS.

Μπορείς επίσης κάλιστα να δέχεσαι πως ο atiman δουλεύει στην AMD παρά το ξεβράκωμα από τον hipro5.

Μπορείς επίσης να πιστεύεις ότι θέλεις.

Αλλά επειδή εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι το Yugo πιάνει 250mph, δεν υποχρεούνται και οι άλλοι να πιστεύουνε το ίδιο, ή να το αμφισβητούνε ή πιο σωστά να ζητάνε αποδείξεις.

Και τελευταίο και καλύτερο, εγω ότι παρουσιάζω το παρουσιάζω με χειροπιαστές αποδείξεις, και ποτέ δεν κάνω την πάπια.

Τοναντίων, έχω πολλάκις προσφερθεί να βγάλω video με το οτιδήποτε, να έρθει οποιοσδήποτε γουστάρει να γνωριστούμε, να τον κεράσω κανά σουβλάκι και να τρέξουμε παρέα ότι τεστ θέλει.

Το έχω κάνει πολλάκις, και όχι μόνο με την βόλεψη μου... έχω πάει στα σπίτια παιδιών, έχω πάει στου διαόλου την μάνα μη ξέροντας και τους δρόμους για να κάνουμε δοκιμές, να σετάρω δορυφορικό σύστημα σε παιδιά από τα forum κλπ κλπ.

Ορίστε, με έκανες να περιαυτολογώ τώρα, μπορείς άνετα να με πείς και ψώνιο τώρα ( σκοπός σου ήτανε αυτός διαολάκο ? )

Αλλο τα review και άλλο οι συγκρίσεις !

Αν θες να κάνεις review παίρνεις το part που θες το βάζεις πάνω στο σύστημά σου και βλέπεις πως πάει στις ρυθμίσεις που θες !

Αν κάνεις σύγκριση όμως θες :

1) Ιδιo λοιπό hardware

2) Ιδιους οδηγούς για προιόντα της μιας εταιρίας ή αντίστοιχης γενιάς για διαφορετικής.

3) Ιδιο λειτουργικό

4) Διάφορες συγκρίσεις με default, overclock, multi gpu def/ over

Έτσι μόνο μπορείς να αποδείξεις τι είναι ανώτερο - καλύτερο από το άλλο και που χωρίς να μπορεί να σε αμφισβητήσει κανείς !

Διαφορετικά ο κάθε ένας μπορεί να υποθέσει το οτιδήποτε.

Αυτό ισχύει πάντα και παντού και όχι μόνο για εσένα !

Μην γίνεσαι ballbuster.

Έχω πει, πως περιμένω 7970 sample για να κάνω review κανονικότατα όπως και την 680.

Θα είχε γίνει νωρίτερα η δουλειά αν προσφερότανε κάποιος 7970ούχος να πάω ή να έρθει να κάνουμε μετρήσεις, αλλά μάλλον κοτέψανε :p

Μην γίνεσαι ballbuster.

Έχω πει, πως περιμένω 7970 sample για να κάνω review κανονικότατα όπως και την 680.

Θα είχε γίνει νωρίτερα η δουλειά αν προσφερότανε κάποιος 7970ούχος να πάω ή να έρθει να κάνουμε μετρήσεις, αλλά μάλλον κοτέψανε :p

Eισαι μακρια για να ερθω αν ειχα spare καρτα στην εστελνα παντως

Εγω προσωπικα δεν εχω κοληματα στο αν βγαζει 5 fps κατω απο την 680 , αυτο αγορασα σε οποιον αρεσει καλο ειναι να γινεται μια συζητηση αλλα εδω μεσα μερικοι ξεφευγουν αρκετα

Απο τη στιγμη που εβαλε η AMD στον driver της ρυθμιση για tessellation, θα γεμισει ο τοπος απο fake αποτελεσματα...:wall:

Δεν χρειάζεται καν το sliderάκι της AMD... όπως τρέχει το Unigine πατάς στο κουμπί που λέει Options ή Tessellation και σου έχει να ρυθμίσεις ότι level θες...

Αν θέλει να κλέψει ο άλλος υπάρχουνε 50000 τρόποι... το θέμα είναι γιατί να θέλει να κλέψει, ανθρώπινη αδυναμία.

Ισως, επειδη κατα καποιο τροπο θεωρω το εαυτο μου και υπευθυνο για μερος της διαμαχης, θα ηθελα με αυτο το "λιγο" off topic να ξεκαθαρισουμε δυο πραγματα.

Ξεκινωντας απο εδω,,

p.s. τα ''μαγειρεματα'' στον driver για αυξηση της αποδοσης στα bench εχει πρωτια η ati. δεν θα κατσω να βρω τα ποστ για αυτο που λεω. αν χρειαστει...ok...

p.s.2 δεν ειμαι fanboy καμιας εταιρειας, παντα προτιμαω την εταιρεια που εχει αξιοπιστια (drivers) , αποδοση στα games, και quality χωρις τερτιπια...

Αλλος τα λεει μαγειρεματα κι αλλος τα λεει βελτιστοποιηση φιλε μου.

Η συνεχεις προσπαθειες της ΑΤΙ για βελτιστοποιηση των οδηγων ειναι αληθεια, με αποτελεσμα την καλυτερη αποδοση των εφαρμογων με την μεγιστη δυνατη ταχυτητα.

Η αξιοπιστια ειναι αυτη που δημιουργει το μεγαλυτερο προβλημα σε σχεση με το αποτελεσμα (κυριως στα σκορ).

Ειναι μια "ζυγαρια" μεταξυ των δυο συνθηκων, με την ΑΤΙ να "αναλαμβανει" το κοστος της ενδεχομενης χειροτερης αποδοσης προκειμενου να κερδισει την αξιοπιστια.

Η σειρα 7000 ειναι μια πολυ νεα σειρα και διαθετει hardware tesselation engine, ετσι ειναι πολυ λογικο να παιζει συνεχως με τις ρυθμισεις του ωστε να βελτιστοποιησει την αποδοση με το μικροτερο δυνατο "κοστος".

Η κινηση ειναι οχι μονο θεμιτη αλλα και επιβεβλημενη.

Τι δεν κατάλαβες.

Στο παραπάνω screenshot ( που ξεκάθαρα αμφισβητώ γενικά την "αυθεντικότητα" του ) είτε είχανε ρίξει το tess. στο 6x αν όχι και πιο κάτω, είτε είναι πιο μαγειρεμένο και από τις ...

Γιατί είδες εγώ να λέω κάπου πως είναι αυθεντικό - σωστό ???

Η αμφισβητηση των παραμετρων της μετρησης ειναι σεβαστη, πηρα την προσωπικη ευθυνη για το οτι το ποσταρα χωρις να το ελενξω παραπανω.

Ειναι αλλο ομως αυτο και αλλο η πληρης αμφισβητηση της (μιλησατε ακομα και για photoshop).

Λεω λοιπον ευθαρσως οτι το screenshot ειναι περα για περα αληθινο , και το αποτελεσμα του προκυπτει απο την διαφορετικοτητα των ρυθμισεων.

Απο τη στιγμη που εβαλε η AMD στον driver της ρυθμιση για tessellation, θα γεμισει ο τοπος απο fake αποτελεσματα...:wall:

Μεγιστο λαθος...

Νομίζω πως αυτό στο πόσταραν για να σου δείξουν το πόσο εύκολα είναι να πλασαριστούν αποτελέσματα ανάλογα το πως τα θέλει ο κάθε ένας.

Ειμαι σιγουρος πως εγινε ξεκαθαρο οτι τετοιος λογος δεν υπαρχει.

....

Κανοντας καταχρηση της ανοχης της Δ.Ο του φορουμ και κινδυνευοντας, θα τολμησω το εξης σχολιο προς εσενα...

Καθομαι και "ακουω" μονιμως (σχεδον σε καθε ποστ σου), το ποσο "ειρωνικα" απευθυνεσαι σε εμενα και σ αυτο που νομιζεις η δεν νομιζεις για το προσωπο μου.

Κι ομως, μιλας σε εναν αγνωστο σου...ειναι τουλαχιστον ντροπη η συμπεριφορα σου.

Καμια φορα οι "φιλιες" και η παραπληροφορηση μπορουν να εκθεσουν εναν σωστο ανθρωπο οπως πιστευω οτι εισαι.

Θα σε παρακαλουσα ξανα (οσο κι αν εχω το δικαιωμα να το κανω) να σταματησεις αυτο το τροπαριο.

Μπορεις να πιστευεις οτι θελεις, κρατα το για σενα, το να δημιουργεις ομως "δημοσια κλιμα" εναντιον καποιου ατομου με μοναδικο κριτηριο το τι πιστευεις, το βλεπω....πολυ.

PS1.

Η αληθεια ειναι, οτι τελικα μπορει να ειμαι ενας "τρελλος", που δεν εχει τιποτα αλλο να κανει και βοηθα τον κοσμο δινοντας λυση σε θεματα που τον προβληματιζουν και φτιαχνοντας προγραμματα για την διευκολυνση του, σπαταλωντας τον ελαχιστο ελευθερο χρονο μου γι αυτο.

Ολα αυτα τα κανω τζαμπα επειδη το νιωθω, (δεν μου το επιβαλει κανεις ουτε μιλω ποτε για λογαριασμο "καποιων", οπως συχνα πυκνα "ορισμενοι" αφηνουν να εννοηθει οτι ισχυει) θα μπορουσα αμεσα να το σταματησω και να ζησω κι εγω λιγο, δεν θα εβλαπτε πουθενα το εισοδημα μου.

Παρτο κι ετσι.....

-------

PS2.

Θα προτιμουσα να συνεχισουμε το νημα ως HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις, και μονον.

atiman θα σου θυμισω αυτη την δηλωση σου

Θα ηταν πραγματικα χρησιμο, αν καποιος εχει την καλοσυνη και μπορει να ασχοληθει στο να βγαλει αυτο το σκορ με 680 (με οποιον τροπο θελει).

Την οποια την δηλωσες εδω στο topic της 7970

και τωρα παραπονιεσαι οτι εχουμε γινει μπαχαλο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.