Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

ρε παίδες τι τρολλάρετε έτσι ασύστολλα να 'ούμε...έλεος δηλαδή!! γιατί να μπαίνω σε σκέψεις να φύγω από το thelab επειδή κάποιοι fanboys/trolls/μ@λ...ς χαλάνε το εργαστήρι? μπορεί να είμαι nooblabιτης αλλά νταξ...

Θέλω στο thread να βλέπω εποικοδομητικά σχόλια με συγκρίσεις κανονικές και όχι π@π@...ς...

λέει ο atiman κάτι με το physx τρέχει ο Bill να τον θάψει, λέει κάτι ο Bill τρέχει ο zpaf να τον φάει, πετάγετε μετά και ο sebastian και λέει οτι η 7970/amd δεν κλάνει μία, να σου και ο adpanos να τον αρχίσει στο ψιλό... λες και ρε παίδες θα κερδίσετε τίποτα λεφτά να πούμε από εμάς τους υπόλοιπους που θέλουμε απλά να ενημερωθούμε...

παιδιά μην με παρεξηγείτε αλλά αυτό το "βρισίδι" είναι πολύ κουραστικό και ανώριμο...

Εγώ προτείνω σε ένα pc το οποίο θα έχει γίνει φρέσκο φορμάτ να μπει μια 7970 και μια 680 και να δούμε εκεί τα πάντα... (αυτό πάει στους reviewers του lab). Επίσης τα bench καλό είναι να τα ανανεώνουμε ανα μήνα για να βλέπουμε και τις διαφορες στους καινούργιους οδηγούς που βγαίνουν κάθε φορά.

Με εκτίμηση σε όλους.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

ΥΓ.2 Οσο για το physics score στο 3dmark11 απλα ελεος...

Και μικρο παιδακι ξερει οτι στο συγκεκριμενο bench το physics score ουδεμια σχεση εχει με την gpu...

Μαλλον τα εχετε κανει λιγο σαλατα, η δεν καταλαβαινετε τι διαβαζετε, η δεν γνωριζετε ακριβως τι ειναι τα physics.

Εσεις μιλατε για το τι κανει το physics test (προφανως) αλλα δεν μιλαμε γι αυτο.

Ο Nvidia physics driver λειτουργει υποχρεωτικα και ΔΕΝ κλεινει.

Διαβαστε προσεκτικα (πληρως) τις σελιδες 10 και 11 απο το 3D Mark11 White Paper , αφου αναφερεστε σε αυτο.

Βεβαια, παιζει κι αυτο, εγω να μην ξερω τιποτα, οποτε λεω και καμια χαζομαρα που και που....:)

Μαλλον τα εχετε κανει λιγο σαλατα, η δεν καταλαβαινετε τι διαβαζετε, η δεν γνωριζετε ακριβως τι ειναι τα physics.

Εσεις μιλατε για το τι κανει το physics test (προφανως) αλλα δεν μιλαμε γι αυτο.

Διαβαστε προσεκτικα (πληρως) τις σελιδες 10 και 11 απο το 3D Mark11 White Paper , αφου αναφερεστε σε αυτο.

Βεβαια, παιζει κι αυτο, εγω να μην ξερω τιποτα, οποτε λεω και καμια χαζομαρα που και που....:)

Ανθρωπε μου μισο λεπτο γιατι θα ξεχασω και αυτα που ξερω,απλα ειναι τα πραγματα .

Στο συστημα μου με τον cpu στα 5,0ghz βγαζω physics score στο 3dmark11 ~11300.

Θες να μου πεις οτι αν αλλαξω καρτα/καρτες στο συστημα μου και βαλω καρτα γραφικων ATI θα αλλαξει το physics score στο συγκεκριμενο bench?

Μάλλον δεν ξέρεις ούτε καλά Αγγλικά, ούτε τα πας καλά με το software και τους drivers...

Να το κάνουμε 1+1 = 2

Το nVIDIA PhysX είναι μια κλειστή βιβλιοθήκη προσομείωσης φυσικής ( physics library ) η οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάρτα γραφικών για τον υπολογισμό των προσομειώσεων φυσικής σε προγράμματα και games.

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ PhysX ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς να υποστηρίζει την συγκεκριμένη βιβλιοθήκη, δηλαδή με απλούστατα ελληνικά επιπέδου δημοτικού, ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ 3D Mark11 ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ PhysX

Το 3D Mark11 ΔΕΝ ΕΧΕΙ PhysX support.

Είτε έχεις το PhysX στον driver enabled είτε disabled τα score παραμένουνε ολόιδια.

Μάλλον δεν ξέρεις ούτε καλά Αγγλικά, ούτε τα πας καλά με το software και τους drivers...

Το παραβλεπω για πολλοστη, αλλα τελευταια φορα...

Το nVIDIA PhysX είναι μια κλειστή βιβλιοθήκη προσομείωσης φυσικής ( physics library ) η οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάρτα γραφικών για τον υπολογισμό των προσομειώσεων φυσικής σε προγράμματα και games.

NVIDIA PhysX is a powerful physics engine enabling real-time physics in leading edge PC games. PhysX software is widely adopted by over 150 games and is used by more than 10,000 developers. PhysX is optimized for hardware acceleration by massively parallel processors. GeForce GPUs with PhysX provide an exponential increase in physics processing power.

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ PhysX ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς να υποστηρίζει την συγκεκριμένη βιβλιοθήκη, δηλαδή με απλούστατα ελληνικά επιπέδου δημοτικού, ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ 3D Mark11 ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ PhysX

Το 3D Mark11 ΔΕΝ ΕΧΕΙ PhysX support.

Είτε έχεις το PhysX στον driver enabled είτε disabled τα score παραμένουνε ολόιδια.

PhysX runs on GPU. The NVIDIA drivers optimize the available resources to balance PhysX computation and graphics rendering. Therefore users can expect much higher frame rates and a better overall experience.

._

για να σταματήσετε όλοι με το physx παραθέτω το σχετικό thread σε forum της nvidia γιατί έχετε ξεφύγει λίγο και δεν μπαίνει κάτι για την 7970...

Pitiful PhysX Results - NVIDIA Forums

Να μας πείς τι με αυτό ?

Κοίτα να δείς μάναμ' τι τυχαία πράγματα συμβαίνουνε... τι γράφουνε στο link σου ?

I can't get my computer to properly run PhysX. I found this out after I bought an MSI GTX580 Xtreme. I then bought 3DMark 11 to test the card and got some awful results. 3FPS in the Physics Test and 7FPS in the Blend Test.
3DMark11 does not use nVidia's PhysX...

Επιμένει ο άλλος

Why doesn't PhysX operate Physics as it should.
Answered your own question: physics is not PhysX. Physics can be Havok (Intel), PhysX (nVidia), Bullet (AMD) or in-house engines like those within Crysis/Crysis 2. What you're trying to do is akin to asking why an UnReal game doesn't run on Crytek3 because a game is a game.

As you can see if you press the "Help" tag when 3DM11 is open, Futuremark used a combination of Bullet and DirectCompute...

Αλλά όπως είπαμε, όλοι είμαστε λάθος, εγω, ο csaris, η nVIDIA, η FutureMark που έφτιαξε το 3D Mark, η Ageia που πρωτοέφτιαξε το PhysX, ο atiman είπε ότι το PhysX δουλεύει παντού, και τέλος.

.-

Δεν χωραέι αμφισβήτιση.

Τι το κουράζεις.

τελικά με την απάντηση σου αποδεικνύεται ότι είσαι παντελώς με παροπίδες ρε bill, ίσα ίσα που το έστειλα για να πω ότι το physx υποστηρίζεται από το 3dmark vantage Και όχι το 3dmark11...άρα no gain...

Δηλαδή ότι συμφωνούν μαζί σου...εντάξει είπαμε καραγκιοζιλίκι, αλλά να σε υποστηρίζουμε και να την ακούμε από πάνω έλεος...

επειδή εγώ έχω 7950 δηλαδή με κάνει fanboy?? ότι να ναι ρε γμτ μου...

θα συμφωνήσω εγώ εδώ (προσωπικά) πάντα, με τον billpeppas και θα πω καταρχήν ότι τα PhysX είναι δεν είναι τίποτα το σπουδαίο.

Αυτήν την στιγμή έχω 7970 με "Dedicated physX"

AHKBH.png

0no7k.png

7970 with physx - YouTube

Και θα συμφωνήσω με τον peppa στο 3D Mark 11 ότι το PhysX test είναι καθαρά CPU τεστ

όσο περισσότερα Hertz είναι ο Cpu τόσο καλύτερο σκορ θα βγάλει, και όσο καλύτερος είναι ο Cpu τόσο πάλι καλύτερο σκορ θα βγάλει.

Δοκίμασα και καθαρά την GTS 450 με physX Gpu και στο 3D mark 11 συνεχίζει και στρεσάρει/τεστάρει την CPU

και το PhysX score είναι ακριβώς το ίδιο.

Τώρα για τα post του atiman συνεχίζω προσωπικά να μην καταλαβαίνω τι εννοεί για τα PhysX, αλλά θα πω ότι το παραπάνω Boost που δίνουν τα PhysX είναι σε παιχνίδια ""Που Εχουν PHYSX"" για παράδειγμα MafiaII & Metro 2033 έχω 5-6 FPS παραπάνω λόγο τον PhysX σε ότι δίποτε άλλο απλά το Usage της GPU2 απλά δεν ανεβαίνει.

Και όσο θέλετε να έχετε Physx με ATI GPU ναι μπορείτε :hehe: και να παίζεται τα παιχνίδια που έχουν PhysX και άμα σας αρέσουν τα εφέ τους.

τελικά με την απάντηση σου αποδεικνύεται ότι είσαι παντελώς με παροπίδες ρε bill, ίσα ίσα που το έστειλα για να πω ότι το physx υποστηρίζεται από το 3dmark vantage Και όχι το 3dmark11...άρα no gain...

Δηλαδή ότι συμφωνούν μαζί σου...εντάξει είπαμε καραγκιοζιλίκι, αλλά να σε υποστηρίζουμε και να την ακούμε από πάνω έλεος...

επειδή εγώ έχω 7950 δηλαδή με κάνει fanboy?? ότι να ναι ρε γμτ μου...

Πού ειρωνεύτηκα εσένα ρε man ?

Τζάμπα το post ίσα ίσα, νομίζεις ότι θα αλλάξει κάτι στο σκεπτικό του ?

Τα ίδια του έγραψα πολλάκις προηγουμένως και συνεχίζει στο τροπάρι του να μας πείσει ότι δουλεύει στην AMD... εεε, συγγνώμη, λάθος μου, να μας πείσει ότι δουλεύει παντού το PhysX ήθελα να πω.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα δεν λένε ?

Αφού έχεις όρεξη να τρέχεις ψάχνεις άσκοπα πράγματα, ψάξε μια να βρείς thread και για το 3D Mark Vantage που ρωτάει ο άλλος γιατί δεν δουλεύει το PhysX παρότι το έχει ενεργοποιημένο στους drivers να το ολοκληρώσεις το θέμα :D

Και όσο θέλετε να έχετε Physx με ATI GPU ναι μπορείτε :hehe: και να παίζεται τα παιχνίδια που έχουν PhysX και άμα σας αρέσουν τα εφέ τους.

and how is that possible please? I'm curious :p

Αν κατάλαβα καλά, η θεωρία του atiman υποννοεί πως τα physx δουλέυουν πάντα στα μουλοχτά είτε εγκαταστήσεις το module είτε όχι , δηλαδή το optimize γίνεται υποχρεωτικά.

Πρακτικά λοιπόν , είναι αδύνατον κάποιος να του αποδείξει το αντίθετο! :sarcastic:

Πού ειρωνεύτηκα εσένα ρε man ?

Τζάμπα το post ίσα ίσα, νομίζεις ότι θα αλλάξει κάτι στο σκεπτικό του ?

Τα ίδια του έγραψα πολλάκις προηγουμένως και συνεχίζει στο τροπάρι του να μας πείσει ότι δουλεύει στην AMD... εεε, συγγνώμη, λάθος μου, να μας πείσει ότι δουλεύει παντού το PhysX ήθελα να πω.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα δεν λένε ?

Αφού έχεις όρεξη να τρέχεις ψάχνεις άσκοπα πράγματα, ψάξε μια να βρείς thread και για το 3D Mark Vantage που ρωτάει ο άλλος γιατί δεν δουλεύει το PhysX παρότι το έχει ενεργοποιημένο στους drivers να το ολοκληρώσεις το θέμα :D

και τι θες δηλαδή να κάνω;;; να κοιτάξω μόνο τα thread του thelab που έχουν γεμίσει με fanboys και trolls? θα ψάξω και άλλα thread και θα τα συνδυάσω...Πίστευε και μη ερεύνα δηλαδή;;

επίσης με είχετε εκνευρίσει με τις κόντρες σας εδώ μέσα και το thread έχει γίνει π........α για αυτό και έστειλα και κάτι από έξω να είναι και αντικειμενικό από άτομα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους...επίσης sorry αλλά εμένα ειρωνεύτηκες και κανέναν άλλο

"Να μας πείς τι με αυτό ?

Κοίτα να δείς μάναμ' τι τυχαία πράγματα συμβαίνουνε... τι γράφουνε στο link σου ?

Τι το κουράζεις."

είναι ειρωνεία...όπως και να το κάνεις...

Αν κατάλαβα καλά, η θεωρία του atiman υποννοεί πως τα physx δουλέυουν πάντα στα μουλοχτά είτε εγκαταστήσεις το module είτε όχι , δηλαδή το optimize γίνεται υποχρεωτικά.

Πρακτικά λοιπόν είναι αδύνατον κάποιος να του αποδείξει το αντίθετο! :sarcastic:

Και σε games που δεν υποστηρίζουνε PhysX μάλιστα :D

( το ότι το PhysX δεν είναι ένα αρχείο που το κάνεις copy paste σε φακέλους παιχνιδιών και αυτά ξαφνικά χρησιμοποιούνε PhysX δεν το αναφέρουμε καν... ούτε που πάει ο νούς ότι για να δουλέψει το PhysX θέλει το game εκτός από τα αρχεία του PhysX να έχει και στον εκτελέσιμο κώδικα του εντολές που υπάρχουνε μόνο για το PhysX σαν "γλώσσα" ... )

Αυτόματα ο driver ( και δίχως να έχεις εγκαταστήσει καν το PhysX ) κάνει inject κώδικα για PhysX acceleration σε κάθε game ( άντε, του χρόνου να μας κάνει και καλύτερο multi-threading να φτιάξουνε τα fps μας στα games :p )

Τι άλλο θα ακούσουμε :D

και τι θες δηλαδή να κάνω;;; να κοιτάξω μόνο τα thread του thelab που έχουν γεμίσει με fanboys και trolls? θα ψάξω και άλλα thread και θα τα συνδυάσω...Πίστευε και μη ερεύνα δηλαδή;;

επίσης με είχετε εκνευρίσει με τις κόντρες σας εδώ μέσα και το thread έχει γίνει π........α για αυτό και έστειλα και κάτι από έξω να είναι και αντικειμενικό από άτομα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους...επίσης sorry αλλά εμένα ειρωνεύτηκες και κανέναν άλλο

"Να μας πείς τι με αυτό ?

Τι το κουράζεις."

είναι ειρωνεία...όπως και να το κάνεις...

Στον atiman πήγαινε αυτό, μην κοιτάς το ότι quote ήταν δικό σου, βαριόμουν να κάτσω να γράψω το code μόνος μου και να διευκρινίσω κλπ.

Το εχουμε κανει "σφεντονα" το πραγμα.

Το σημαντικο ειναι να καταννοηθει τι σημαινει αυτο > PhysX runs on GPU. The NVIDIA drivers optimize the available resources to balance PhysX computation and graphics rendering. Therefore users can expect much higher frame rates and a better overall experience.

Γιατι κολλαμε στο αν το 3DMark 11 υποστηριζει PhysX η οχι στον βαθμο που αποδεδειγμενα το 3DMark Vantage υποστηριζει, ενω ειναι βεβαιο οτι τα physics λειτουργουν υποχρεωτικα στον πυρηνα μεσω του driver, ειναι hardware acceleration engine.

Ποτε και σε κανενα ποστ μου δεν αναφερθηκα στην διαφορα των μετρησεων με ενεργο η ανενεργο το PhysX, εχετε παρερμηνευσει οπως φαινεται και το ποστ του csaris.

Δεν δουλευει ομως αλλιως (ξεχωρα), ειναι "πακετο", πως το λενε?

Ειναι καλο να μην "αποδεχομαστε" οτι δεν "μας" συμφερει, αλλα δεν ειναι ετσι....

PS.

-Αν νομιζετε οτι αυτο ειναι δικη μου αποψη, τοτε εχετε καθε δικαιωμα να μην την ακουσετε-

Αλλα τα ειρωνικα σχολια δεν τα ανεχομαι απο κανεναν.

Sorry για το offtopic.

Εγω λέω να την βγάλουμε και να την μετρήσουμε...

Τα 13χρονα έτσι κάνουνε, δεν βλέπω και πολλούς άνω των 13 ετών τελευταία εδώ...

Με τον τρόπο που γράφεις και την υπεροψία που βγάζεις στα posts σου, δεν μπορώ να πω ότι διαφέρεις από τα "υπόλοιπα 13χρονα"...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.