Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Μπα, η άλλη πλευρά δεν ασχολείται με το PhotoShop...

Εχεις γινει πολλες φορες προσβλητικος σε προσωπικο επιπεδο, χωρις να εχεις το παραμικρο δικαιωμα..

Καιρος ειναι να μαθεις οτι δεν ειμαστε ολοι "κουτοπονηροι".

Σταματω εδω.-

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
...

......

.........

imag0350eopb2.jpg

Κι επειδή ένας = κανένας για πολύ κόσμο, trust no one κλπ κλπ

http://www.thelab.gr/1063240206-post69.html

Γρήγορος και πάντα επίκαιρος ο Freedom :)

Εγω ειπα στον [MENTION=22471]Da_KiLLA[/MENTION] αν θελει και μπορει απο στιγμης που εχουμε ηδη νουμερακια (min/avg) με 680@1132 με Sandy στα 5GHz

crysis1 1920x1080+veryhigh+4AA

crysis2 1920x1080+ultra with 4AA

Dirt3 1920x1080+ultra+4AA

f12010 1920x1080+maxed settings+4AA

f12011 1920x1080+maxed settings+4AA

να μας εδειχνε εικονες(screenshots) με τυχον διαφορες απο τον Sandy του στα 4GHZ.

Εσυ μου δειχνεις τις μετρησεις σου με 300MHz διαφορα και την 680 στα μαμα της.

Το κορυφαιο βεβαια ειναι η αναφορα σου στα αποτελεσματα του [MENTION=58]Freedom[/MENTION] για να μαθουμε ολοι μας οτι στο unigine extreme και με μαμα επεξεργαστη δεν χανουμε καρε στο παιχνιδι μας. :hehe:

Ρε Ατιμαν χαλάρωσε αδερφε!

Οτι ήταν να δείξεις το έδειξες, οτι ήταν να εξηγήσεις το εξήγησες! Αυτοί που ήταν να σε καταλάβουν σε κατάλαβαν (έστω και αν είναι βαμένοι πράσινοι...για σου ρε hyperion) ! Απο κεί και πέρα άσε τον κάθε φουκαρά με τα κοιτάπια του να βγάλει τα συμπεράσματά του ! Μπορεί να έχουν αποθημένα με το photoshop που ξές...

Στο θέμα μας κανα καινούργιο έχουμε απο AMD έτσι για να ανεβάσουμε λίγο το ενδιαφέρον?

Εγω ειπα στον [MENTION=22471]Da_KiLLA[/MENTION] αν θελει και μπορει απο στιγμης που εχουμε ηδη νουμερακια (min/avg) με 680@1132 με Sandy στα 5GHz

crysis1 1920x1080+veryhigh+4AA

crysis2 1920x1080+ultra with 4AA

Dirt3 1920x1080+ultra+4AA

f12010 1920x1080+maxed settings+4AA

f12011 1920x1080+maxed settings+4AA

να μας εδειχνε εικονες(screenshots) με τυχον διαφορες απο τον Sandy του στα 4GHZ.

Εσυ μου δειχνεις τις μετρησεις σου με 300MHz διαφορα και την 680 στα μαμα της.

Το κορυφαιο βεβαια ειναι η αναφορα σου στα αποτελεσματα του [MENTION=58]Freedom[/MENTION] για να μαθουμε ολοι μας οτι στο unigine extreme και με μαμα επεξεργαστη δεν χανουμε καρε στο παιχνιδι μας. :hehe:

Για να καταλάβουμε τώρα... πριν μας έλεγες ότι στο Unigine με χαμηλότερα MHz στον CPU θα είχε λιγότερα min & max fps... τώρα ξαφνικά άλλαξες άποψη ?

Mea culpa ?

Συνεχίζεις να ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι αν τρέξουμε με την 680 @ 1250, και τον CPU στα 4GHz, 4.2GHz, 4.5GHz, 4.8GHz, 5.5GHz στα 4.8 και 5.5 θα έχει ψηλότερα min & max fps ?

Πρέπει σώνει και καλά να βγεί το συμπέρασμα όπως θα σου άρεσε να είναι δηλαδή ?

Μετά μας λες για τον sebastian...

Περίμενα στην ηλικία σου να ήσουν έστω ένα κλικ πιο ώριμος.

Για να καταλάβουμε τώρα... πριν μας έλεγες ότι στο Unigine με χαμηλότερα MHz στον CPU θα είχε λιγότερα min & max fps... τώρα ξαφνικά άλλαξες άποψη ?

Mea culpa ?

Συνεχίζεις να ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι αν τρέξουμε με την 680 @ 1250, και τον CPU στα 4GHz, 4.2GHz, 4.5GHz, 4.8GHz, 5.5GHz στα 4.8 και 5.5 θα έχει ψηλότερα min & max fps ?

Πρέπει σώνει και καλά να βγεί το συμπέρασμα όπως θα σου άρεσε να είναι δηλαδή ?

Μετά μας λες για τον sebastian...

Περίμενα στην ηλικία σου να ήσουν έστω ένα κλικ πιο ώριμος.

Για δειξε μου αυτο το σχολιο.

Κανενα μα Κανενα νουμερακι min/avg δεν θα ηταν ιδιο εδω http://www.thelab.gr/1063238014-post568.html με τον Sandy στα 4GHz.

Για τα υπολοιπα σχολια απλα σου λεω οτι μπουρδολογεις για αλλα μια φορα.

ειναι φανερο οτι καποιοι τρολλαρουν δυναμιτιζοντας ετσι το κλιμα.Η παραθεση ουσιαστικων στοιχειων θα μας αφησουν να βγαλουμε τα συμπερασματα μας και για τις δυο καρτες..

Γιαννη παντως θεωρω οτι θα δεις διαφορα με τον σαντυ στα 5γιγα σε vantage & 3dmark 11 που ειναι ολα low, 800x600, χωρις φιλτρα κτλ.

Οταν ειναι ολα maxαρισμενα ομως με 4/8χΑΑ, 1080ρ και ολα στο μαξ δεν θα δεις διαφορα.

Γιαννη παντως θεωρω οτι θα δεις διαφορα με τον σαντυ στα 5γιγα σε vantage & 3dmark 11 που ειναι ολα low, 800x600, χωρις φιλτρα κτλ.

Οταν ειναι ολα maxαρισμενα ομως με 4/8χΑΑ, 1080ρ και ολα στο μαξ δεν θα δεις διαφορα.

Ξεχνατε,ισως, την σημαντικη επικουρια των PhysX στο σκορ.

Για δειξε μου αυτο το σχολιο.

Για τα υπολοιπα σχολια απλα σου λεω οτι μπουρδολογεις για αλλα μια φορα.

Απόδειξε το ρε φίλος.

Πραγματικά, επειδή το κουράζεις το θέμα, και βλέπεις πως δεν καταλήγουμε εκεί που θες ( στο ότι η 680 είναι μπουρούχα, και ότι η 7970 είναι πολύ καλύτερη μάλιστα ), κάνε μετρήσεις και εντυπωσίασε μας με το scaling από τον CPU που κανείς άλλος δεν βλέπει.

Εγω μέχρι να μας αποδείξεις το αντίθετο, έχω παραθέσει ένα κάρο αποδείξεις εδώ:

.:: BenchZone ::. Get in the Zone, stay in the Zone! - PC's Gaming Performance: What really matters...

Επειδή το πολύ το κυρ' ελέησον το βαρέθηκε και ο παπάς, I'm out :)

Πίστευα πως με το άρθρο με τόσες δοκιμές θα βάζανε κάποιοι μυαλό, αλλά όχι, εκεί, να πουλάμε 5GHz Sandy Bridge για πιο smooth gameplay στο BattleField :D

Χρήστο, δεν θέλει να το καταλάβει, απλά, πως να το κάνουμε.

Σώνει και καλά ότι παίρνει από τον CPU, και να ξέρεις, η AMD έχει αυτό, έχει το άλλο, είναι καλύτερη η 7970 γενικά, πως να το κάνουμε.

Παρεπιπτόντως και στο Vantage & 3D Mark11, στο Entry & Performance ότι δώσει η CPU... στο Xtreme ιδιαίτερα στο 11, είτε είσαι με τον 990X @ 3.4GHz είτε στα 6.5GHz δεν αλλάζει το παραμικρό, όπως και στα games...

Ξεχνατε,ισως, την σημαντικη επικουρια των PhysX στο σκορ.

Παραμ παραμ παμ περομ πορομ... το PhysX ΔΕΝ τρέχει και δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο στα score του Vantage & 11...

Μάλλον εκεί στην AMD δεν έχετε μάθει να χρησιμοποιείτε και τι κάνουνε αυτά τα benchmarks...

Eννοειται οτι τα physx ειναι κλειστα!

Θα επρεπε να εννοειται, πολυ σωστα, αλλα δεν το ξερουμε.

Εχουμε (εδω μεσα) screenshots που το tab των physx τα δειχνει ανοιχτα.

... το PhysX ΔΕΝ τρέχει και δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο στα score του Vantage & 11...

Οτι πεις ...

Χρηστο μου εγω μολις τωρα ετρεξα το F1 2010 με τα settings (1920x1080+maxed settings+4AA) του [MENTION=22471]Da_KiLLA[/MENTION]

Με καρτουλα στα 1125/1800 εχουμε

i7-970 στα μαμα του 3.2GHz

93 avg 78 min

i7-970 στα 4.2GHz

108avg 95 min

Γνωριζω οτι οι διαφορες απο 4.2 σε 5.2 δεν θα ειναι ιδιες οπως αυτες αλλα ειναι κακο να ζηταω να δω/δουμε ποσο ειναι ;

ΟΟΟΟΟχιιι μας λεει ο αλλος.

ΕΓΩ εχω κανει πολλα reviews και ΞΕΡΩ δεν χρειαζεται να ψαχνετε εσεις τιποτε απλα θα ακουτε αυτα που σας λεω ΕΓΩ.

Επειδή το πολύ το κυρ' ελέησον το βαρέθηκε και ο παπάς, I'm out :)

Αυτα πεστα σε κανα αλλο παιδακι μπας και σε πιστεψει.

Θα επρεπε να εννοειται, πολυ σωστα, αλλα δεν το ξερουμε.

Εχουμε (εδω μεσα) screenshots που το tab των physx τα δειχνει ανοιχτα.

Και συνεχίζεις... έχεις βαλθεί να μας αποδείξεις ότι δεν ξέρεις τίποτα ?

Το PhysX είτε το έχεις ανοιχτό στους drivers είτε όχι, το Vantage & το 11 χρησιμοποιεί την CPU όπως κάνει και στις Radeon, η ίδια η FutureMark έχει βάλει option στο benchmark που φροντίζει να τρέχει στην CPU και όχι στην GPU.

Next one plz.

Χρηστο μου εγω μολις τωρα ετρεξα το F1 2010 με τα settings (1920x1080+maxed settings+4AA) του [MENTION=22471]Da_KiLLA[/MENTION]

93 avg 78 min

i7-970 στα 4.2GHz

108avg 95 min

Γνωριζω οτι οι διαφορες απο 4.2 σε 5.2 δεν θα ειναι ιδιες οπως αυτες αλλα ειναι κακο να ζηταω να δω/δουμε ποσο ειναι ;

Zpaf....

Aυτο εδω το run στο F1 2011εγινε απο το pc του dakilla με τον 2500κ στα 4,5ghz οπως τον δουλευει καθημερινα...

http://www.thelab.gr/1063237654-post528.html

Αυτο εδω το run εγινε απο το δικο μου pc με τον 2600κ στα 5,0ghz οπου τον δουλευω...

http://www.thelab.gr/1063238014-post568.html

οκ στην πρωτη περιπτωση εβγαλε 104 average και στην δευτερη 114 αverage αλλα συνεπολογισε και οτι στην πρωτη περιπτωση ο dakilla τρεχει με 8ΑΑ ενω εγω με 4ΑΑ και gpu OC...

Αρα η διαφορα που κανει το cpu απο τα 4,5ghz στα 5,0ghz μαλλον κλαιν ειναι, υπαρχει ηδη gpu limit...

Oσο για τα αλλα νουμερα που ρωτησες μπορω να σου πω με 1000% σιγουρια οτι στο 3dmark11 ειτε μαμα ειναι ο sandy ειτε στα 5,5ghz το gρaphics score δεν θα μεταβληθει ουτε στο ελαχιστο..

Το ιδιο και το score του unigine, δεν παει να πας το cpu και στα 10ghz...

Αν δεν βαριεται ο dakilla ας κανει καποιες μετρησεις, αν και ψηλο στα αχυρα ψαχνουμε...

Υ.Γ. Μηπως τα νουμερα που εβγαλε η 680 σου φαινονται υπερβολικα καλα, δεν την περιμενες τοσο δυνατη και ψαχνεσαι τωρα για θεματα cpu->mhz->scaling?:p

ΥΓ.2 Οσο για το physics score στο 3dmark11 απλα ελεος...

Και μικρο παιδακι ξερει οτι στο συγκεκριμενο bench το physics score ουδεμια σχεση εχει με την gpu...

Nvidia’s new PhysX driver delivers a higher score only in Performance mode, while the Extreme mode is predominately GPU bound, which means that the impact of a faster CPU is limited.

Συνέχισε να μας αποδεικνύεις περίτρανα πόσες GTX 680 έχετε "εκεί" όπως μας είπες σε προηγούμενο post...

Πάμε ένα ένα, να δω πως θα τα μαζέψεις αυτή την φορά:

3D Mark11

Πρώτο και καλύτερο... το 3D Mark11 ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ PhysX καθόλου... epic fail, epic fail.

apatiman1nvfsh.jpg

Physics Test:

Physics Test

A scene with a large number of rigid bodies is simulated and rendered. The rendering is done using light-weight techniques. The rigid bodies collide with each other and some of them are connected with joints. The simulation is divided to multiple threads by partitioning the simulated world to several isolated regions. The Bullet Open Source Physics Library C++ path is used as the physics SDK for this test, and compiled and linked statically into the test binary at development time.

Combined Test

Combined Test

A scene with a large number of rigid and soft bodies is simulated and rendered. The rigid bodies collide with each other and some of them are connected with joints. The simulation is divided to multiple threads by partitioning the simulated world to several isolated regions. The soft body simulation is computed using DirectX Compute Shaders. The Bullet Open Source Physics Library is used as the physics SDK for this test, and compiled and linked statically into the test binary at development time. The test contains also considerable graphics workload in addition to the physics workload. It contains some tessellation, volumetric illumination and post processing effects.

http://www.3dmark.com/wp-content/uploads/2010/12/3DMark11_Whitepaper.pdf

3D Mark Vantage

Σου ξαναείπα πριν, αλλά εσύ ψάχνεσαι φαίνεται να σε βγάλουνε λάθος σε πολλά επίπεδα σήμερα...

Από μαμάς το benchmark χρησιμοποιεί την CPU και δεν χρησιμοποιεί το PhysX @ GPU της nVIDIA.

Για να τρέξει στην GPU τα Physics πρέπει να έχεις την advanced version, και να πας στο Custom Test, και εκεί να κάνεις enable το PhysX.

Μόνο από τον driver της nVIDIA ΔΕΝ μπορείς να το ενεργοποιήσεις για το Vantage.

apatiman26mcm7.jpg

2ον και καλύτερον για να έχει τρέξει ο άλλος με PhysX και να μην το καταλάβεις θα πρέπει να είσαι πολλά κιλά μπετόβλακας γιατί το CPU Score με το PhysX enabled πάει στα 70.000+, πράγμα που δεν γίνεται με κανέναν CPU της αγοράς, εκτός και αν έχεις 2 Xeon 6πύρηνους στα 5.8GHz...

Όπου κι εκεί πάλι βλέπεις την διαφορά γιατί τα fps που πιάνουνε στο 2ο test είναι σημαντικά λιγότερα από αυτά που πιάνεις μέσω PhysX @ GPU.

Capito ?

93 avg 78 min

i7-970 στα 4.2GHz

108avg 95 min

ΟΟΟΟΟχιιι μας λεει ο αλλος.

ΕΓΩ εχω κανει πολλα reviews και ΞΕΡΩ δεν χρειαζεται να ψαχνετε εσεις τιποτε απλα θα ακουτε αυτα που σας λεω ΕΓΩ.

Κανένας SANDY να κουμπώσεις επάνω το υπόλοιπο setup σου δεν παίζει εκεί κοντά?

Να δεις πως παίζει η καρτούλα σου και με τις δυο γενιές επεξεργαστών και σε διαφορετικές συχνότητες ???

Μόνο έτσι θα υπάρξει απόδειξη 100% τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Εγώ πιστεύω πως μικροδιαφορές ανά επεξεργαστή θα υπάρχουν αλλά όχι πολύ μεγάλες.

Το θέμα εδώ είναι πως εσείς ψάχνετε τις μικροδιαφορές αυτές για να βγάλετε την μια κάρτα καλύτερη από την άλλη, οπότε χωρίς ίδιο setup άκρη δεν θα βγει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.