Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Το default ρεύμα μπορεί να είναι και ποιο κάτω απο 1.174, ας μας δείξει το asic ο [MENTION=10105]Jim@kiS[/MENTION] και να μας πει τις θερμοκρασίες !!!

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες απο 23-26 idle και καμια 65 full με default to ανεμιστιρι αν το βαλω παει και πιο χαμηλα στα full!

Jima@kis : 1200 stable με default vid , σε αέρα και χωρίς θόρυβο , είσαι απίστευτα καλά φίλε. Aλλοι παλεύουνε με w/c για τέτοιο o/c. :T: Λογικά κοντά στο 80% asic παίζεις.

Η δικια μου reference sapphire asic 80% default vid 1.11 θέλει 1.165 ρεύμα και 45% το φουρφούρι για να παίξει στα 1150 σταθερά. Πιο πάνω γινεται απίστευα picky με τα temps και δεν αξίζει λόγω θορύβου του reference φουρφουρίου. Πάνω απο 70% fan speed θες ακουστικά -> όχι μουσικής αλλά προστασίας απο hazardous db :hehe:

ξεχασα να βαλω το ASIC ειναι 80.4% κοιτα να δεις δεν εχω παραπονο αλλα πανω απο τα 1200 ειναι ΠΟΛΥ δυσκολα τα πραγματα! θελει ΠΑΡΑ πολυ ρευμα και δεν νομιζω να το κανω! οι θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες πραγματικα δεν το περιμενα.:fun:

Πρόσεχε λίγο με το OC της καρτούλας σου, από το HWinfo pic που πόσταρες τo VRM area της καρτούλας χτυπάει 91 βαθμούς.

Τα 12 "slim" vrms (vs 5 "fat" της reference 7970) της 7970DC2 είναι rated μέχρι τους 130 βαθμούς μέν, αλλά καταλαβαίνεις ότι είσαι λίγο στο όριο:T:

ναι όμως έχει το VRM area 72 βαθμους σε idle, δες το, διότι ακούγονται για μικροπροβλήματα στις κάρτες της asus... και ιδιος στις CUII

Πάντως κάπως χαμηλό βλέπω το score του Jim@kis στο heaven για τα ρολόγια που έχει. :hmm: Εγώ με 1150-1650 και cpu στα 3.8 βλέπω αυτό. Τρέχεις default τον 2600? Παίζει να φταίει και ο παλιός driver.

οχι στα 4.4 ειναι ο 2600κ αλλα με μηχανικο δισκο τρεχω! ισως δεν ξερω αυτες τις μερες περιμενω τους new ssd να δουμε ποσο θα πανε τα min fps!Γενικα θελει ψαξιμο ακομα..

Μπα δε νομίζω γιατί και εγώ σε τελειωμένο παλιό seagate τρέχω! Μάλλον driver θα είναι.

edit : Έκανα δοκιμές με διαφορετικούς χρονισμούς και το αποτέλεσμα αλλαζε μόνο 2-3 fps. Απο ότι φαίνεται το unigine v3 δεν νοιώθει απο o/c.Επίσης τα min fps είναι λαχείο σε κάθε round , μην δινετε και πολύ σημασια...

bigeyedsmiley.pngAIB partners changed capacitors on HD 7970 cards resulting in compatibility issues.bigeyedsmiley.png

Caution.

We have been warned about a change on some AMD reference HD 7970 graphics cards (AMD 109-C38637-00) which now use one capacitor slightly higher (about 1mm higher, with blue instead of pink markings) than what it was originally.

News | EkWaterBlocks

ναι όμως έχει το VRM area 72 βαθμους σε idle, δες το, διότι ακούγονται για μικροπροβλήματα στις κάρτες της asus... και ιδιος στις CUII

Στο pic που πόσταρε Jim@kiS η θερμοκρασία των 71 βαθμών στα vrms είναι σε cooldown state και όχι σε idle state και φτάνουν τους 91 σε load. Μετά από λίγο λογικά η θερμοκρασία των vrms θα έπεσε πιο κάτω γύρω στους 40.

Η κάρτες τις Asus δεν έχουν ακριβώς "πρόβλημα" με τα vrms τους. To configuration που χρησιμοποιεί η Asus 7970DC2, 12 vrms δίνουν στην καρτούλα έναν αέρα +75 watt στο TDP limit σε σχέση με μια reference 7970, είναι αρκετά slim οπότε έχουν μικρό surface area, οπότε λογικό είναι να ζεστένονται λίγο περισότερο και γι'αυτό είναι rated στους 130 βαθμούς (vs 5 vrms που έχουν οι reference 7970 που είναι rated στους 120 βαθμούς).

Βέβαια όσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία των vrms τόσο δυσκολότερο το OC (1200+). Οπότε καλό είναι όποιος αγοράσει αυτές τις καρτούλες να έχει κουτί με καλό airflow

ηρθα παλι με ισως λιγο δυσαρεστα η καρτα τελικα δεν ηταν rockstable στο bf freezara απλα εβγαζε το heaven σε αυτα τα ρολογια! μετα απο λιγο λιωσιμο και παντα χωρις ρευμα δηλαδη στα 1112 εχει σταθερα τα 1150-1680 και με bf3 και με 3dmark11 ολα τα βγαζει κομπλε τωρα με παραπανω ρευμα δεν εχω δοκιμασει ποσο παει και δεν ξερω αν χρειαζεται κιολας!το κουτι μου ειναι το lian li x2000b και εχει πολυ καλη ψυξη πιστευω σε αυτο το θεμα ειμαι κομπλε εχει την h100 η οποια εχει τους ανεμιστηρες μπροστα απο την καρτα και περνει πολυ αερα πανω οποτε ειμαι κομπλε!

ηρθα παλι με ισως λιγο δυσαρεστα η καρτα τελικα δεν ηταν rockstable στο bf freezara απλα εβγαζε το heaven σε αυτα τα ρολογια! μετα απο λιγο λιωσιμο και παντα χωρις ρευμα δηλαδη στα 1112 εχει σταθερα τα 1150-1680 και με bf3 και με 3dmark11 ολα τα βγαζει κομπλε τωρα με παραπανω ρευμα δεν εχω δοκιμασει ποσο παει και δεν ξερω αν χρειαζεται κιολας!το κουτι μου ειναι το lian li x2000b και εχει πολυ καλη ψυξη πιστευω σε αυτο το θεμα ειμαι κομπλε εχει την h100 η οποια εχει τους ανεμιστηρες μπροστα απο την καρτα και περνει πολυ αερα πανω οποτε ειμαι κομπλε!
Μη σε απασχολει ποσο κλοκαρει η καρτα. Αν τελειωνει το CCC(1125/1575) με στοκ ρευματα εισαι μια χαρα. Πιστεψε με και μενα η καρτα μου φτανει 1290/1790 δεν προκειται ομως ποτε να αφησω αυτα τα ρολογια σε gaming. Απο τη πρωτη μερα που την πηρα, ειδα τα ορια της και δεν ξανανεβασα. Παιζω τα παντα με "μαμα" ρολογια και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος. Ηρεμη(για τα δικα μου αυτια αν και reference) και δροσερη(δεν εχω δει πανω απο 72 βαθμους σε BF3).

Τωρα αν σε ενδιαφερουν τα σκορ και τα μετροπρογραμματα, κουμπωσε και μια 2η επανω και θα εισαι jet :)

Η συμβουλη μου; Να την χαρεις και να μη σε νοιαζει το ποσο φτανει. :baby:

καλα ναι αλλα εγω ειμαι και λιγο αρρωστος με το ποσο παει :p να δουμε απο περιεργεια τα μεγιστα που φτανει! απο εκει και περα και τα 1150 μου ειναι μια χαρα για κανενα bf3 γιατι παιζω και σε μεγαλη αναλυση! οποτε δεν μπορω να τα τερματισω ολα και να το θελω δηλαδη και AA!

καλα ναι αλλα εγω ειμαι και λιγο αρρωστος με το ποσο παει :p να δουμε απο περιεργεια τα μεγιστα που φτανει! απο εκει και περα και τα 1150 μου ειναι μια χαρα για κανενα bf3 γιατι παιζω και σε μεγαλη αναλυση! οποτε δεν μπορω να τα τερματισω ολα και να το θελω δηλαδη και AA!
Γιατι δεν μπορεις; Ολα τεζα τα εχω και παιζω σε 27ρα οθονη(και με injector)

Κατω απο 65 δεν εχω δει και αυτα σε σημεια που γινεται της φουτανας απο εκρηξεις

εγω οταν βαζω 2560x1440 με ολα τσιτα? και τα anti aliasing ολα τερμα? εγω εχω κολληματα με αυτα!
Γιατι εγω παιζω σε 1920x1080 :hehe:

Περα απο την πλακα, πολλες απο τις ρυθμισεις στο BF3 δεν εχουν καμια μα καμια διαφορα ειτε τις βαλεις Ultra ειτε High ειτε Medium.

(δεν εχω τη δυνατοτητα τωρα να μπω στο παιχνιδι να τραβηξω ενα screenshot με τις ρυθμισεις μου)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.