Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Τη μια και μοναδικη φορα που καταφερα να το τρεξω ειχα τα ρολογια που παιζω BF3 :wall:

capturegnd.png

Αν το καταφερω να ξανατρεξει, θα ποσταρω ξανα(δυσκολο γιατι ο υπολογιστης μου φαινεται εχει αποκτησει χαρακτηρα δικο του) :hehe:

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Καλά μη νομιζεις οτι δινοντας παραπανω ρευμα κανεις κατι. Η δικια μου για παραδειγμα πανω απο 1.25 χτυπαει μπιελα και δινει artifacts....μολις κατεβασω το ρευμα λιγο παρακατω τα τρεχει ολα νερακι. :)

Ψαξε να βρεις τη χρυση τομη....στην περιπτωση μου ειναι το 1.243

Υπαρχουν δυο θεματα...

1ον πρεπει να βρω ποια ειναι τα πραγματικα default ρευματα των 2 καρτων

2ον πως μπορεις στο AB να βαλεις ξεχωριστο ρευμα στη καθε μια καρτα...

...ενναλακτικη ειναι το sapphire trixx το οποιο ομως δεν εχει powertune....

ΑΧΧΧΧ :)

Υπαρχουν δυο θεματα...

1ον πρεπει να βρω ποια ειναι τα πραγματικα default ρευματα των 2 καρτων

2ον πως μπορεις στο AB να βαλεις ξεχωριστο ρευμα στη καθε μια καρτα...

...ενναλακτικη ειναι το sapphire trixx το οποιο ομως δεν εχει powertune....

ΑΧΧΧΧ :)

Δοκιμασε το HWiNFO64

capturebd.png

Οσο για το power tune, βαλτο απο CCC στο +20% και παιξε μετα με trixx

Δοκιμασε το HWiNFO64

capturebd.png

Οσο για το power tune, βαλτο απο CCC στο +20% και παιξε μετα με trixx

Powertune απο CCC σημαινει Overdrive ανοιχτο... οποτε εχουμε...

Overdrive για Powertune

Τριχχ για voltage και c clocks

ΜΣΙ ΑΒ gia monitoring των θερμοκρασιων στα GPU στο LCD panel

και μετα... :tomato:

Πολλα προγραμματα ρε παιδι μου... οχι τιποτα αλλο, δεν μπορω με τιποτα να δουλεψω την xcl command και στα 2 gpu, μονο στο ενα πιανει!

παιδιά έχω την Sapphire 7970, δοκίμασα τον διακόπτη στις θέσεις 1 και δυο και δεν είδα διάφορα !! τι να κοιτάξω ??, για να πάει πάνω απο 1125 πρέπει να βάλω άλλο βιος, εκανα εκανα εγκατάσταση το trixx αλλα δεν δουλεύει!! με λεει disable UPLS, άλλα είναι ήδη τικαριμενο help....

πάλι τα ίδια !! τα άλλαξα στο 0, δεν δουλεύει!

έκανα ξανά εγκατάσταση,έκανα disable UPLS με το ULPScontrol του @ατιμαν πάλι δεν δουλεύει!

παιδιά έχω την Sapphire 7970, δοκίμασα τον διακόπτη στις θέσεις 1 και δυο και δεν είδα διάφορα !! τι να κοιτάξω ??, για να πάει πάνω απο 1125 πρέπει να βάλω άλλο βιος, εκανα εκανα εγκατάσταση το trixx αλλα δεν δουλεύει!! με λεει disable UPLS, άλλα είναι ήδη τικαριμενο help....
Φυσιολογικο ειναι να μη δεις διαφορα απο τη θεση 1 στη θεση 2. Το ιδιο bios φοραει και στις δυο θεσεις.

Επισης με μια καρτα δεν εχει νοημα να προσπαθεις να απενεργοποιησεις το UPLS.

Κατεβασε την τελευταια beta του Msi Afterburner, εγκατεστησε τη και κανε δεξι κλικ επανω στο εικονιδιο. Πηγαινε στο τελος του Target, αφησε κενο και μετα γραψε -xcl.

captureytr.png

Τρεξε το ΜΙΑ φορα, κανε reboot, αφαιρεσε την -xcl εντολη και τρεξε το AB κανονικα αυτη τη φορα. Πηγαινε στα settings, τικαρισε το "Unlock voltage control", restart to AfterBurner και εισαι κομπλε :)

Εχει παιξει κανεις με το powertune?

bOilk.gif

Στο Metro 2033 με 1125/1800 και μαμα ταση 1.175 παιρνω

metros.jpg

-20% avg 20 min 5

-10% avg 27 min 6

0% avg 31 min 8

+10% avg 31 min 9

+20% 31 καρε 7

Φυσιολογικο ειναι να μη δεις διαφορα απο τη θεση 1 στη θεση 2. Το ιδιο bios φοραει και στις δυο θεσεις.

Ακριβως ετσι, με προλαβες.

Οχι μονο δεν εχει νοημα, αλλα το ULPS με μια καρτα δεν λειτουργει.

Ο ποιο γρηγορος και ασφαλης τροπος επεξεργασιας του ULPS ειναι το utility που βρισκεται στον Uninstaller 6.3.1.

PS.

Για την ιστορια, ULPS σημαινει, Ultra Low Power on idle State.

Κατεβασε την τελευταια beta του Msi Afterburner, εγκατεστησε τη και κανε δεξι κλικ επανω στο εικονιδιο. Πηγαινε στο τελος του Target, αφησε κενο και μετα γραψε -xcl.

captureytr.png

Τρεξε το ΜΙΑ φορα, κανε reboot, αφαιρεσε την -xcl εντολη και τρεξε το AB κανονικα αυτη τη φορα. Πηγαινε στα settings, τικαρισε το "Unlock voltage control", restart to AfterBurner και εισαι κομπλε :)

εγώ πάντως δεν το έχω καταφέρει ακόμα μια ερώτηση μήπως πρέπει να βάλω ξεχωριστά κάθε κάρτα η μαζί σε crossfire

πάνω απο 1125 πρέπει να βάλω άλλο βιος ?
Σου απαντησα λιγο πιο πανω :)

Δεν χρειαζεται να περασεις αλλο bios. Ολα πανω-κατω τα ιδια ειναι(εκτος απο ενα της Asus)

εγώ πάντως δεν το έχω καταφέρει ακόμα μια ερώτηση μήπως πρέπει να βάλω ξεχωριστά κάθε κάρτα η μαζί σε crossfire
Καποιος με cf πχ [MENTION=14033]KostasNK[/MENTION] μπορει να σου πει
Σου απαντησα λιγο πιο πανω :)

Δεν χρειαζεται να περασεις αλλο bios. Ολα πανω-κατω τα ιδια ειναι(εκτος απο ενα της Asus)

Καποιος με cf πχ @KostasNK μπορει να σου πει

Με ανοιχτό cf κάνεις αυτό που είπε ο Lazy Dog με το -xcl.

Μετά την επανεκκίνηση τρέχεις το ab και επιλέγοντας την 2η κάρτα από τα settings βάζεις τα voltages που θέλεις.

Σημείωση ότι μετά επιλέγεις στα settings το synchronize setting for similar graphics processors και το αφήνεις πάντα ανοιχτό.

Μετά πας στην 1η κάρτα και βάζεις voltages και clocks εκεί που θέλεις τα οποία με τον -xcl που έτρεξες πριν φτάνουν στα 1665Mhz και 2475Mhz για core και mem αντίστοιχα. Μετά πατάς apply και έχεις για παράδειγμα 1250-1790 και για τους 2 πυρήνες και 1.247v για τον πρώτο και 1.268 volts για τον 2ο πυρήνα...

Μπορείτε να μου πείτε στο crossfire πώς μπορούμε να δούμε το asic quality και για τις 2 κάρτες; Πατώντας με δεξί click στο gpu-z μου δείχνει μόνο για τον πρώτο πυρήνα που σημειωτέον είναι 61.6%...

Μιλάμε οι κάρτες μου είναι για πέταμα...

:)

[MENTION=14033]KostasNK[/MENTION] Κωστη βαλε τη 2η καρτα στη θεση της πρωτης αν καιγεσαι να δεις το asic:p

Στα xp δούλεψε !! όπως τα λες. αλλά στα seven βαζω το -xcl αλλα δεν ζητάει restart !! και το trixx εμφανίζεται έτσι

post-3658-1416075900,6587_thumb.jpg

Έκανα υποβάθμιση στο λογισμικό αuτο του cd και όλα δούλεψαν !! είχα τον http://www.thelab.gr/1063198673-post6882.html [MENTION=7033]Lazy Dog[/MENTION] ποιον χρησιμοποιείς

Τη μια και μοναδικη φορα που καταφερα να το τρεξω ειχα τα ρολογια που παιζω BF3 :wall:

capturegnd.png

Αν το καταφερω να ξανατρεξει, θα ποσταρω ξανα(δυσκολο γιατι ο υπολογιστης μου φαινεται εχει αποκτησει χαρακτηρα δικο του) :hehe:

με πόσο ρεύμα είσαι στον gpu και στην μνήμη ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.