Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

ε ναι , τι τώρα ! Αναγκαστικά λογο τρελού ανταγωνισμού εδω και 2 μηνάκια σχεδόν...συμφωνείς Γιάννο?

Οσο η Nvidia κοιμαται η Ati θα μασαει καλα. :D

Ισχύει άραγε αυτή η τιμή ή μόλις την φέρουν θα δεις καμιά τιμή 595 και θα σου πουν ότι κάνανε ορθογραφικό λάθος?

Κοιτα μολις τους πηρα τηλ. θελουνε max 15 μερες για να την φερουν και χωρις προκαταβολη οπως ζηταει το Πλαισιο.

Το θεμα ειναι με αυτα τα μαγαζια σε αυτες τις εποχες πρεπει να εισαι λιγο προσεκτικος.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

Ποιοι και πόσοι έχετε 7950?

Ανοίξτε ένα threadάκι άμα είναι να δούμε τι πιάνουν και τι κλόκια βαράνε και με τι τάσεις.

Ή το πολύ πολύ ανεβάστε εδώ!

Να έχουμε καλά συγκριτικά με τη μεγαλύτερη αδερφή της.

Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι η 7950 είναι σαν μία 580 και λίίίγο καλύτερη αλλά με το overclock που τραβάει, το λίίίγο γίνεται περισσότερο!!!

Αρα +1 για 7950 αλλά και σαν vfm. imo

Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι η 7950 είναι σαν μία 580 και λίίίγο καλύτερη αλλά με το overclock που τραβάει, το λίίίγο γίνεται περισσότερο!!!

Αρα +1 για 7950 αλλά και σαν vfm. imo

Συνονοματε απο την βολτα που κανω στα διαφορα sites εχω καταληξει οτι αυτη εδω Sapphire RADEON HD 7950 OC - 3 GB - Κάρτα γραφικών | Multirama αξιζει τα 40 ευρω παραπανω απο αυτην εδω Κάρτες Γραφικών Μοντέλο Κάρτας Γραφικών HD 7950 - plaisio.gr

Τωρα που μαλλον φτασαμε κοντα και στο launch της πρασινης GK104 αξιζει να περιμενεις να δεις τι ψαρια πιανει.

Οσο για το λιιιιγο ή ποοοοολυ εχει να κανει με το πως το βλεπει ο καθενας μας.

Οταν τα 44 καρε minimum της 580 στα μαμα της πανε 61 στην 7950 (40% πανω) εμενα μου φαινεται ποοοολυ καλο. :D

Δεν κοιτάζω συγκριτικά για να αγοράσω ΤΩΡΑ αλλά όπως είπες περιμένω να δω και τα kepleρια και κυρίως το 110(δυνατό) και μετά θα αποφασίσω τι και ΑΝ!

Από κει και πέρα λογικά δε θα έχω δυνατότητα αγοράς πέρα από το Π εκτός αν...

Εσύ τι έχεις ακούσει και γιατί λες η μία αξίζει από την άλλη?Για πιο λόγο...???

Επίσης αυτό που έχω δει εγώ από όσο έχω ψάξει, η 7950 δεν έχει να ζηλέψει τπτ από την 7970 σε θέμα υπερχρονισμού.Μιας και η 7950 βαράει άνετα 1100 και με τάση 1.3 πιάνει και 1200++.Όσο πάει και η 7970 περίπου.Οπότε...!!!

Απλά η 7970 σου δίνει λίγο καλύτερα σκόρια στην ίδια συχνότητα με την 7950(αν κάνεις και ένα "ξεκλείδωμα").Σωστά?!

Επίσης μη κρίνουμε από ένα και μόνο παιχνίδι,44 καρέ έναντι των 61...40%.Είναι και άλλα στη μέση που η διαφορά είναι πολύ μικρότερη και για αυτό είπα ότι είπα.Δεν έχει όμως να λέει γιατί και πάλι διαφορά υπάρχει και με τον υπερχρονισμό αυξάνεται.

Εμένα με νοιάζει να δω και τι θα κάνει και η NV.

Ερώτηση...

Αν σε μία 7950 κάνουμε overclock και δούμε πόσο πάει με default τάση και με τάση 1.3 και μετά τη ξεκλειδώσουμε ("shaders" και καλά εικονικά όπως ξέρουμε), τότε θα κάνει το ίδιο overclock όπως πριν σε default και με 1.3 τάση ή μπορεί χειρότερο ή καλύτερο???Ή μπορεί να εξαρτάται κιόλας???:hmm:

Ερώτηση...

Αν σε μία 7950 κάνουμε overclock και δούμε πόσο πάει με default τάση και με τάση 1.3 και μετά τη ξεκλειδώσουμε ("shaders" και καλά εικονικά όπως ξέρουμε), τότε θα κάνει το ίδιο overclock όπως πριν σε default και με 1.3 τάση ή μπορεί χειρότερο ή καλύτερο???Ή μπορεί να εξαρτάται κιόλας???:hmm:

Ρε συ ξενυχτης εισαι παλι ; :hehe:

Ερώτηση...

Που μιλήσαμε γι αυτό το εικονικό ξεκλείδωμα και το έχασα???

Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί παραπάνω, γιατί είναι πελώριο το thread για να το ψάξω όλο, αλλά κοιτώντας στο site της MSystems.gr παρατήρησα το εξής:

Sapphire Radeon HD 7970 3GB, 2 χρόνια εγγύηση, 537€

Asus Radeon HD 7970-3GD5 3GB, 3 χρόνια εγγύηση, 542€

Νομίζω ότι για 1 χρόνο εγγύηση επιπλέον τα 5€ είναι ασήμαντο ποσό... :)

Αγάπες, επειδή το θρεντ είναι τεράστιο ήδη, για τις 7950 παρακαλώ σας ανοίχτε ένα καινούργιο να μην το κάνουμε μπάχαλο, και να ξέρει ο κόμος που να ψάξει / ποστάρει :)

€ 454 στο mindfactory.de πήγε !!

484 την δειχνει, εχει προσφορα για 30€ πιο κατω? Παντως στα ιδια χρηματα εχει και με custon ψυξη και Ελλαδα.

ΥΓ: Ηδη η τιμη της 7950 εχει πεσει παρα πολυ, κοντευει 400αρι!

Η Gigabyte συγκεκριμένα μου φαίνεται άργησε λίγο να μπει με τις προσαρμοσμένες καρτούλες αλλά μπήκε δυναμικά... Και την 7950 Windforce την έχει 406€, και όπως δείχνεις 485 την 7970.

Κάτι μου λέει ότι οι αριθμοί πωλήσεων πρέπει να ήταν απογοητευτικοί λόγω τιμής και μόνο... Άντε να δούμε.

Όντως αξίζει να περιμένεις αλλά αρκετοί ξέρετε πως είναι όταν η πρίζα έχει μπει στον πα... σου. Κι αυτή η Nvidia ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δώσε μου μια καρτούλα μόνο για τεστ και τιμή και θα είμαστε σε θέση να σχηματίσουμε σχεδόν ολοκληρωμένη άποψη.

484 την δειχνει, εχει προσφορα για 30€ πιο κατω? Παντως στα ιδια χρηματα εχει και με custon ψυξη και Ελλαδα.

ΥΓ: Ηδη η τιμη της 7950 εχει πεσει παρα πολυ, κοντευει 400αρι!

τι να κάνουμε όποιος πρόλαβε !! η Gigabyte δεν είναι ετοιμοπαράδοτη !!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.