Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Λοιπόν έχουμε τα εξής προβλήματα..

Όταν πάω τον επεξεργαστή στα 4.5 (FX 8120) σε EF Mode το ένα μόνιτορ είναι σε slow motion στα games, δεν ακολουθεί την εικόνα των άλλον 2 είναι πιο αργό άμα θέλετε παραπάνω διευκρίνηση μπορώ να κάνω και ένα βίντεο.

Όταν το έχω stock δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, (το παρατήρισα γιατί έκανα κάποια Test)

επίσης όταν ήμουν στα 4.5 στο BF3 με ανάλυση 5760χ1200 μέσα από το Game αλλάχτηκε είχα το ίδιο το ένα μόνιτορ ήταν σε slow motion, μόλις έβαλα το 6040χ1200 Bezels ανάλυση έφτιαξε.. αλλά στο NFS The Run το ένα κόλλαγε σε όποια ανάλυση μεν,

Το assassins creed κανένα πρόβλημα,

Επίσης και στο Heaven Benchmark το ίδιο πρόβλημα το ένα μόνιτορ σε αργεί εικόνα με βάση τα άλλα 2..

Μόλις το γύρισα σε stock τον Cpu έφτιαξε.. όλα είναι κομπλέ σε stock καταστάσεις κανένα lag/slowmotion όπως θέλετε πείτε το, συν το ότι στα 4.5ghz στο heaven είχα low drop fps 8-9 που κανονικά είναι 25 με stock (3.1) και πάνω σε EF.

Το πρόβλημα με τον BF3 και τα ρολόγια δεν έφτιαξε όταν τα πάω 1125/1575 και έκανα atiman unistall και ξανά drivers δοκίμασα και από amd και από atiman με unistall και καπάκια install.. ενώ στα Benchmark και στα άλλα games δεν έχω πρόβλημα μόνο στο BF3 αυτά..

Επίσης έχω και tearing σε EF πράγμα πράγμα που γινότανε και μεν την 6970 αλλά με ένα restart το PC έφτιαχνε

το tearing είναι έτσι ακρυβώς

επίσης και στο BF3 έχω tearing αλλά από τα 60 fps και πάνω σταματάει..

Δώσε ρεύμα στο cpu-north !!!

Εμένα μου κάνει πως το CPU δεν είναι σταθερό εκεί και όπως το έχεις .

Παίξε και με την συχνότητα του north .

Μπάς και αλλάζεις και την συχνότητα του pci-e από το 100 και τρως σφαλιάρες στα games ?

Εχω μια απορία η AMD σας απέστειλε τα αλεξίπτωτα ή ακόμα ?
Ορεστη εμεις οι παλαβοι παιζουμε εδω και ενα μηνα με τα καινουργια μας πιπινια και εσυ τα χαπακια της υπομονης πρεπει να τα κανεις περισσοτερα. :D
Eχω βρει αλλα και ασχολουμε οπως, εφτιαξα μαματο ηχο Creative X-FI Titanium HD + Sennheiser HD598, πηρα και το 27αρι της ASUS 3D VISION 2 120hz και τωρα περιμενω το KEPLER το μεγαλο για το απολυτο setup Surround + 3D Vision 2!!!

...Νομος τα σκας χοντρα για ποιοτητα και αποδοση και οχι να πουλας στο 3μηνο Zpaf λογο κουτσουρεμενης αποδοσης, εικονας αλλα και features :p !

Μαλιστα.

Ποσταρεις για τα αλεξιπτωτα σου ποσταρω για τα φαρμακακια για να μας πεις ΤΕΛΙΚΑ τι καινουργιο αγορασες μαζι με το ποσο λαλακες ειμαστε.

Ουτε κομπλεξικος ειμαι ουτε εξυπνακιας ουτε μαγκας. :T:

Κοιτα παιχνιδι που κανουν τα νουμερακια. :hehe:

Περσι 2x6950 στα μαμα τους.

warhead.jpg

crysisqp.jpg

edit

70 fps ? Να παρω ΑΤΙ :) και ποιος χεζει το Kepler!!!!!

Αν δεν αντεχεις την αναμονη παρε μια 2η 580. :p

CRYSIS WARHEAD

x4AA

crysiswarheadx4aa.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Γιαννο εισαι και με διαφορετικο BIOS .

-αλλα δεν νομιζω να εχει τοσο σχεση σχετικα με αυτο που λεγαμε.-

Εχουμε αλλο bench?

Στην 1η εικονα ειμαι με το bios της asus που εχει ποιο χαλαρα timings στις μνημες.

Παρομoια συμπεριφορα βλεπω στο unigine,avp,crysis 2

Στην 1η εικονα ειμαι με το bios της asus που εχει ποιο χαλαρα timings στις μνημες.

Παρομoια συμπεριφορα βλεπω στο unigine,avp,crysis 2

πως το εξηγείς αυτό?

Μια γνώμη είναι ότι μπορεί να επεμβαίνει ο TDP limiter και να μην αρκεί το +20% για να τροφοδοτήσει την κάρτα...

Εχουμε αλλο bench?

πως το εξηγείς αυτό?

Μια γνώμη είναι ότι μπορεί να επεμβαίνει ο TDP limiter και να μην αρκεί το +20% για να τροφοδοτήσει την κάρτα...

Εσυ με αυτην εδω την εικονα τι εξηγηση δινεις ;

metroram.jpg

Εγω λεω οτι ο Tahitiς :D διψαει για mem bandwidth απλα μετα απο καποιο σημειο > 1200MHz οι μνημουλες τον κοβουν.

Εχει να κανει βεβαια και με το engine του καθε παιχνιδιου.

Εσυ με αυτην εδω την εικονα τι εξηγηση δινεις ;

metroram.jpg

Εγω λεω οτι ο Tahitiς :D διψαει για mem bandwidth απλα μετα απο καποιο σημειο > 1200MHz οι μνημουλες τον κοβουν.

Εχει να κανει βεβαια και με το engine του καθε παιχνιδιου.

Ναι είναι πολύ πιθανό να είναι το bandwith, σε τέτοια περίπτωση το 104 θα υποφέρει άσχημα....

Γιάννη μου εγώ λέω για να μάθουμε με πιο σιγουριά, να τρέξεις πάλι το bench δύο φορές και τη μία με τα ρολόγια 1225/1850 και μία 1125/1375.

Γιάννη μου εγώ λέω για να μάθουμε με πιο σιγουριά, να τρέξεις πάλι το bench δύο φορές και τη μία με τα ρολόγια 1225/1850 και μία 1125/1375.

Ιδιο bios(μαμα sapphire) ιδιος driver 8.921.2

1160/1375 55 καρε

1160/1850 60 καρε

10% πανω μονο απο την μνημη.

Το εχεις ξαναδει συνονοματε ;

Εσυ Γιάννη (βενομ) κύλησες στον βούρκο ή όχι ακόμα? :D

:hehe::hehe::hehe:

Εγώ φίλε μου είμαι παιδί του λαού...(αφραγκίες!!!):p...άστα!

Θα δείξει...περιμένω κιόλας γιατί...στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!:)

Μέχρι στιγμής πέρα του ότι με την κάρτα που είμαι και στην ανάλυση που παίζω δεν έχω πρόβλημα στο 90% των παιχνιδιών, δεν είναι και vfm το να μεταβώ τώρα σε 79x0.Καλύτερα να πάρω άλλη μία 69x0 και να πάω σε cf.Παιδί της λογικής...παιδί της κρίσης!:p

Από την άλλη περιμένω και τα κεπλέρια αλλά αμφιβάλλω να ακολουθήσει πολιτική χαμηλής τιμής!Οπότε η αγορά της ati κάρτας με το πέσιμο των τιμών ίσως να είναι μέσα στο πρόγραμμα.

τα ίδια συνέβαιναν και με την 6950(6970) που είχα (η κάρτα δίψαγε για bw), απλώς εδώ είναι και πολύ μεγαλύτερο το "τεντωμα" που τρώνε οι ram(1375->1850) για αυτό το προσέχεις ευκολότερα. ;)

Ιδιο bios(μαμα sapphire) ιδιος driver 8.921.2

1160/1375 55 καρε

1160/1850 60 καρε

10% πανω μονο απο την μνημη.

Το εχεις ξαναδει συνονοματε ;

Γιάννη για να εκφέρω άποψη θα πρέπει να μου τρέξεις και αυτά που σου είπα φίλε μου!:)Γενικά αν θυμάσαι από πέρυσι που σου είχα πει και ποστάρει...γίνονται.Απλά τώρα είναι από ότι φαίνεται και πιο έντονο.Αλλά όπως σου είπα,τρέξε μου και δύο στα ρολόγια που σου ζήτησα.

Γιάννη για να εκφέρω άποψη θα πρέπει να μου τρέξεις και αυτά που σου είπα φίλε μου!:)Γενικά αν θυμάσαι από πέρυσι που σου είχα πει και ποστάρει...γίνονται.Απλά τώρα είναι από ότι φαίνεται και πιο έντονο.Αλλά όπως σου είπα,τρέξε μου και δύο στα ρολόγια που σου ζήτησα.

Αν και προσπαθω να καταλαβω το σκεπτικο σου ... :D

metrov2.jpg

metrov1.jpg

Ουπςςς λάθος μου!!!!:fist:

Αντί να γράψω 1225/1850 και μία 1225/1375 έγραψα 1225/1850 και μία 1125/1375!!!

Οπότε τρέξε και ένα 1225/1375.:pSorry!

edit

Παρόλλα αυτά και παρά του ότι ανεβάζεις και μνήμη αλλά και πυρήνα,η αύξηση είναι πάλι πάνω κάτω 10%!!!Σαν να ανεβάζεις μόνο τη μνήμη...ίδια διαφορά περίπου!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.