Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

μα αν περιμενω να περασω τα 100 fps για να παιξω καλα στο EYEFINITY, γιατι τοτε παιζει καλα το EYEFINITY....τοτε γιατι πρεπει να κανω CROSSFIRE ?

με μια καρτουλα της ΑΤΙ εχω PURE FPS 50-60 fps...

Για hardcore καταστασεις με 3 monitor μονο NVIDIA...η ΑΤΙ μου αρεσει που το κανει με Single Vga reference και μονο γι'αυτο την προτείνω!

Ναι αλλά σε online gaming και ιδίως online fps στα 50 με 60 fps έχεις μειονέκτημα σε σχέση με κάποιον που έχει 100 και τρως την σφαίρα κατακέφαλα χωρίς να προλάβεις να αντιδράσεις...

Για εκτός δικτύου gaming πάω πάσο...

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
ναι καταλαβα που το πατε...

Μονο του εχει παει Seb εδω και καιρο.

Το τοπιο στο eyefinity/surround εχει κλειδωσει απο καιρο.

Nvidia για αυτους που προτιμουν το Vsync στο On.

Ati για αυτους που προτιμουν το Vsync στο Off.

ontopic

[MENTION=19038]nevolin[/MENTION] Τωρα με την μια καρτουλα HD7970 και ultra στο BF3 στα 3240x1920 εχω avg 25 καρε και βεβαια το παιχνιδι σερνεται.

Οταν ριξω καποια settings και τα καρε πανε πανω απο 35 τοτε αρχιζω και βλεπω τα plus της μονοπυρινης.

Ενω με την μονοπυρηνη μπορω να ειμαι βουτυρο απο 35 εως 60 καρε στο crossfire 6970 χρειαζομουν απο 60 και πανω για να παρω την ιδια smooth αισθηση ροης.

Ορίστε και το Trixx της Sapphire επίσημα και για την 7970----->>> https://www.sapphireselectclub.com/ssc/TriXX/TriXX.aspx

Aυτο, σε συνδιασμο με ενα gpu block (γιατι τα φουρφουρια δε παλευονται με τπτ απ οτι καταλαβα), με ψηνει ασχημα...

Τραβαει τα αντερα της απο oc, κ ειδα στο αλλο θεμα οτι το scaling ειναι πολυ καλο οσο ανεβαζεις mhz! (+36% core freq. δινει +30% frames στο BF3 και 28% στο Skyrim ας πουμε!)

Κεπλερ θα δουμε με το τηλεσκοπιο μαλλον, οποτε...

Aυτο, σε συνδιασμο με ενα gpu block (γιατι τα φουρφουρια δε παλευονται με τπτ απ οτι καταλαβα), με ψηνει ασχημα...

Τραβαει τα αντερα της απο oc, κ ειδα στο αλλο θεμα οτι το scaling ειναι πολυ καλο οσο ανεβαζεις mhz! (+36% core freq. δινει +30% frames στο BF3 και 28% στο Skyrim ας πουμε!)

Και τα ανεμιστηράκια παλεύονται με ένα καλό προφιλ να κρατάς τις θερμοκρασίες κάτω από 78, δεν χρειάζεται να τα έχεις στο manual και στο 100% όταν overclockarεις, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να ανεβάσω voltages για να δω πως πάνε οι temps. Σύντομα θα σας έχω νέα...

Βέβαια και τα blocks έχουν τα καλά τους, θα μπορείς να ανεβάσεις στο μέγιστο τις κάρτες και θα έχεις και την ησυχία σου, αλλά είναι μπέλας να τα εγκαταστήσεις, να βάλεις και τα ψυγεία... Πρέπει να έχεις χρόνο να ασχοληθείς και εμπειρία...

Αν πάω να εγκαταστήσω εγώ τώρα 2 blocks το πιό πιθανό είναι να χαλάσω τις κάρτες...

:tomato:

Το μονο που θα πρεπει να εχεις στο νου σου ειναι οτι με τα μεχρι τωρα δειγματα η καρτουλα εχει κακο vdroop.

Βεβαια το νερακι δεν ειναι μονο για o/c αλλα και για την ησυχια σου.

Εγω θα περιμενω να δω τα πρωτα δειγματα απο αυτην εδω Accelero Xtreme 7970 · VGA · Cooling · Arctic Cooling και αναλογα θα πραξω.

Τι να καταλαβει βρε συ Χρηστο ο "μικρος" οταν παιζει τα παραπανω παιχνιδια με 100+ καρε ;

Απλα μαστουρωνει βλεποντας δυο 6950 καρτουλες των 500ευρω να παιζουν ετσι σε τετοιες αναλυσεις την ιδια ωρα που εσυ με 3x580 των 1500 vsyncαρεις μπας και γλιτωσεις το MS.

Γιαννη μου τα εχουμε χιλιοπει το να τα βαζω ολα low ή τα μονιτορακια μου σε portrait για να κερδισω fps και λιγοτερο ms δεν μου κανει. Θελω να τα maxαρω ολα τα settings σε 5760χ1080 και γι αυτο βαζω vsync επειδη τα fps Που παιρνω ειναι 70-80. Aν τα βαλω ολα low και portrait και παω στα 100+ δεν μου κανει γιατι θελω και το ΑΑ και το ΑF και τα shadows.

Χ@στηκα αν κανω kills ή deaths παραπανω. Αν ηταν να επαιζα ολη μερα θα επειρνα 3 καρτες και 120hz μονιτορ οχι surround.

Μαν οι 3χ580 αν δεις πως παιζουν σε surround θα μαζευεις σαλια απο το πατωμα... Οι 3χ6970 αληθεια δουλευουν σε ef? Μαλλον οχι.

3 δουλεύουν μια χαρά απο οτι χαζεύω.

Πάντως ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά του "παίζω για να εχω τα πάντα στο μαξ και αν ειμαι με 50+ είμαι μια χαρά" και του παίζω competitive online...

Επειδή παλιά ήμουν στο 2ο (Q3 arena - 2x European leagues) και τώρα ποια στο 1ο, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση το ένα με το άλλο.

Οπότε τουλάχιστον μην "σφάζεστε" :) για μήλα και πορτοκάλια :p

Μαν οι 3χ580 αν δεις πως παιζουν σε surround θα μαζευεις σαλια απο το πατωμα... Οι 3χ6970 αληθεια δουλευουν σε ef? Μαλλον οχι.

Ναι οντως σε πολλα παιχνιδια πλην των CoD ειχα θεμα και βγηκα και το ειπα.

Με τις τρεις 580 μπερδευτηκα μιας και στην αρχη ο [MENTION=478]sebastian[/MENTION] μας ειπε οτι ειναι χαλια και αργοτερα εσυ μας ειπες οτι παιζουν βουτυρο.

Οσο για τo portrait mode απλα θα δανειστω τα λογια του Seb.

"Με τα monitor που έχω επιλέξει έχω την ευκαρια να παίζω με οριζόντια τα Monitor και ανάλυση 5760χ1080 ή σε κάθετα και ανάλυση 3240χ1920. Να πω το έξης σε κάθετο mode τα monitor δεν κερδίζεις στο field of view or FOV αλλά είναι ΜΑΓΙΚΌ να βλέπεις μια 46αρα περίπου σε διαγώνιο(3χ23αρες) με dot pitch 23αρας και συνολικά 6.000.000 pixel on screen.

Επίσης θέλω να πω οτι το 99% των games παίζουν σε 3240χ1920 αντίθετα στο mode 5760χ1080 τα παιχνίδια που κυκλοφορούν εδώ και ένα χρόνο και όχι όλα υποστηρίζονται με σωστό FOV. Γιατί εάν το FOV δεν αλλάξει ώστε να εφαρμόσει με σωστό τρόπο στο 5760χ1080 έχουμε παραμόρφωσή έντονη."

[MENTION=14033]KostasNK[/MENTION] and [MENTION=2962]zpaf[/MENTION]

Εχω στημενο wc ετσι κ αλλιως (το 4ο ανα σειρα ετων που εστησα), το μονο κακο για μενα ειναι οτι πιανουν ...ωλους στα μπλοκ οι εταιριες... :getlost:

Στοχος θα ειναι να πετυχω ενα καλο oc με καλες θερμοκρασιες ακομα κ με σβηστα τα ανεμιστηρια του ψυγειου (4πλο, δε μασαει :p ), τουλαχιστον για μεχρι το καλοκαιρι γιατι μετα θελουν κυκλοφορια για να κρατηθουν χαμηλα οι θερμοκρασιες.

Δεν το καταλαβαινεις ή "μαστουρωνεις" απο τα 3 μονιτορ.

Καλα ms εχω δει και εγω με την 5870 στο bc2 αλλα ειναι εξαιρεση αυτο το game.

Eyefinity/Multi-7970 users bad news - [H]ard|Forum

An update to my original 7970 installation woes: Somewhere between uninstalling some AMD beta drivers (I think they were 8.94), rebooting and installing the 7000 series driver it completely hosed my Windows 7 install. No matter if I used ATI-Man uninstaller, driver sweeper or anything with the new drivers the new cards fell flat on their face.

The good news after a five hour Win 7 installation marathon (I am picky about my Win 7 installs and getting them just right), these two 7970's I have are running BF3 120Hz Eyefinity beautifully!

All of the stuttering, slow downs and hiccups of my 6990's are completely gone! This new architecture completely blows away the previous series. My hat is off to AMD.

Now I have to hear of some people's Eyefinity experiences using quad-crossfire as I think expanding my setup to four 6GB 7970's when they release and five 120Hz screens in portrait Eyefinity may be in order!

Time for the 6990 and 580 to hit Ebay...

[H]ard|Forum - View Single Post - Eyefinity/Multi-7970 users bad news

[ame]

[/ame]

Δεν ειναι θεμα καρτων, δεν ειναι θεμα drivers ΟΛΑ τα mgpus setups πολυ κοντα στα 60 fps εχουν ms τελος. Ειναι θεμα AFR.

Η χαμηλωνεις τα γραφικα για να παιζεις με παραπανω fps, ή το αφηνεις ως εχει, ή βαζεις vsync, ή παιζεις με μια καρτα. Μαγικα δεν γινονται με φορματ, drivers κτλ.

Aυτος φαντασου τι εβλεπε οταν επαιζε με 2χ6990 και 4 πυρηνες.... Και εννοειται οτι οι 2χ7970 θα παιζουν απειρος καλυτερα.

Άλλα θέλει ο ένας από το gaming και άλλα ο άλλος βλέπω και κατά βάθως όλοι μας θέλουμε τα ίδια και "σφάζεστε" τζάμπα!

Ο ένας λέει "παίζω και σαρώνω με 100+fps αλλά με πόσα settings low", και ο άλλος "εγώ παίζω με 50 αλλά τα έχω τέρμα".

Ποιος είναι σωστός και ποιος λάθος???Κανείς αλλά και οι δύο ταυτόχρονα!!!

Και οι δύο θα ήθελαν να έχουν 100+fps αλλά και οι δύο να τα έχουν όλα τέζα.Οπότε...!!!

Είναι δύο παράγοντες που απαρτίζουν το "gaming".Το gameplay και τα γραφικά.Και τα δύο χρειάζονται.

Άλλοι νοιάζονται πιο πολύ για το ένα και άλλοι για το άλλο.

Εμένα μου την δίνει όμως που την μία κάποιος δε νοιάζεται για τα γραφικά αρκεί να παίζει smooth το παιχνίδι και την άλλη ο ίδιος να κράζει games για τα γραφικά τους κ.τ.λ.

Τελικά τι παίζει???Παίζει ότι και τα δύο χρειάζονται.Όποις μπορεί να έχει και τα δύο αυτός "κερδίζει".Τώρα τι τρώγεστε...ωρε!

Προσωπικά δε μπορώ να σκέφτομαι ότι έχω συστηματάρα και καρτάρες και έχω σκάσει ένα σωρό λ7 και παίζω το game με low settings και όχι όλα τέρμα.Τι θα έκανα?Θα έκανα ότι χρειάζεται για να παίζω όχι με 50 αλλά ούτε με 100 αλλά με 60+fps και θα ήμουν πένα.Αφού διαφορά δεν υπάρχει στο μάτι από τα 60 και πάνω!

Αυτά...ειρήνη υμίν:inlove::p

Δεν ειναι θεμα καρτων, δεν ειναι θεμα drivers ΟΛΑ τα mgpus setups πολυ κοντα στα 60 fps εχουν ms τελος. Ειναι θεμα AFR.

Η χαμηλωνεις τα γραφικα για να παιζεις με παραπανω fps, ή το αφηνεις ως εχει, ή βαζεις vsync, ή παιζεις με μια καρτα. Μαγικα δεν γινονται με φορματ, drivers κτλ.

Aυτος φαντασου τι εβλεπε οταν επαιζε με 2χ6990 και 4 πυρηνες.... Και εννοειται οτι οι 2χ7970 θα παιζουν απειρος καλυτερα.

blah blah blah

newthread.png <Click me.

Iσα που προλαβαινεις!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.