Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

Ενα σκορακι κι απο εμενα και ενα μεγαλο μπραβο στην AMD για την καλη δουλεια που εκανε με τους νεους driver 12.11 beta 6, με τους οποιους τα idle ρολογακια μας επανηλθαν στα φυσιολογικα τους για οποιαδηποτε αναλυση!

thelab209112012.png

SAPPHIRE VAPOR-X HD 7970 GHZ EDITION 3GB GDDR5 Την εχει δοκιμασει κανεις αυτην την καρτα???? Πολυ ακριβη ομως σε Ελληνικη αγορα!!!Απο οτι βλεπω δεν βγαινει η 7900χ2 :TD::TD:

Μηπως κοιτας την 6GB?

487 euros χωρις μεταφορικα για Κρητη και απο μαγαζι που δεν ξερω τι παιζει!!!

Και τα 2 καταστηματα που την εχουν σε αυτη τη τιμη την εχουν καλες κριτικες και αντικαταβολη οποτε εισια καλυμενος

SAPPHIRE VAPOR-X HD 7970 GHZ EDITION 3GB GDDR5 Την εχει δοκιμασει κανεις αυτην την καρτα???? Πολυ ακριβη ομως σε Ελληνικη αγορα!!!Απο οτι βλεπω δεν βγαινει η 7900χ2 :TD::TD:

Προσοσχή στις VAPOR-X ακούγεται ότι είναι Voltage Locked, (σίγουρα για τις 7950)

Προσοσχή στις VAPOR-X ακούγεται ότι είναι Voltage Locked, (σίγουρα για τις 7950)

Δεν ειμαι τοσο fun σε overclock σε καρτες γραφικων! Απλα οταν θα κατσω στο pc θελω να ειναι ντουπανακι! Θα περιμενω μεχρι τα χριστουγεννα μπας και εχουν βγει τιποτα καινουρια πραματα της amd (μητρικες-καρτες), και παω για νεο pc.Ευχαριστω πολυ boys....καλημερα!!!

Nα κανω ενα μικρο update υστερα απο τη συμβουλη του [MENTION=2962]zpaf[/MENTION]..

Tελικα παρηγγειλα 2 γκομουτσακια Asus 7970 DCII οι οποιες θα συνδεθουν απευθειας με καλωδια dp στα μονιτορ ετσι ωστε να μην εχω tearing.

Οποιος θα κανει ef η μονη λυση ειναι 7970 DCII ή MSI lightning

Λεπον η ιστορια με το 'Tearing on Eyefinity configurations when different display connector types are used.' που λυθηκε με τους 12.6/12.8 επανηλθε με τους 12.10 και 12.11beta.

Το tearing στο desktop δεν το θεωρω σημαντικο αλλα για αυτους που παιζουν τα παιχνδια τους με vsync on ειναι ΘΕΜΑ.

Πισογυρισμα απο τους 12.11beta στους 12.8 δεν υπαρχει για μενα τουλαχιστον μιας και

1ον δεν παιζω ποτε τα παιχνιδια μου με vsync on και

2ον .....

3240x1920 με ιδια ingame settings και την 7970 στα 1050/1500.

12.8

screenshotwin320017.jpg

12.11beta6

screenshotwin320016.jpg

Room Temp: 22

Flow Rate: 2213ml/min

D5 Rpm both Pumps: 3680

Idle Temps:

GPU 1 and 2: 24

GPU 1 vrm 1 and 2: 27

GPU 2 vrm 1 and 2: 27

Load Temps:

GPU 1 and 2: 33

GPU 1 vrm 1: 44 (dont know why is this difference btw gpu1 vrms)

GPU 1 vrm 2: 37

GPU 2 vrm 1 and 2: 39

internal01.jpg

More photos here:

http://www.thelab.gr/1063379701-post2217.html

Room Temp: 22

Flow Rate: 2213ml/min

D5 Rpm both Pumps: 3680

Idle Temps:

GPU 1 and 2: 24

GPU 1 vrm 1 and 2: 27

GPU 2 vrm 1 and 2: 27

Load Temps:

GPU 1 and 2: 33

GPU 1 vrm 1: 44 (dont know why is this difference btw gpu1 vrms)

GPU 1 vrm 2: 37

GPU 2 vrm 1 and 2: 39

internal01.jpg

More photos here:

http://www.thelab.gr/1063379701-post2217.html

ΠΑ-ΝΕ-ΜΟΡ-ΦΟ!!!!!

Λεπον η ιστορια με το 'Tearing on Eyefinity configurations when different display connector types are used.' που λυθηκε με τους 12.6/12.8 επανηλθε με τους 12.10 και 12.11beta.

Το tearing στο desktop δεν το θεωρω σημαντικο αλλα για αυτους που παιζουν τα παιχνδια τους με vsync on ειναι ΘΕΜΑ.

Πισογυρισμα απο τους 12.11beta στους 12.8 δεν υπαρχει για μενα τουλαχιστον μιας και

1ον δεν παιζω ποτε τα παιχνιδια μου με vsync on και

2ον .....

3240x1920 με ιδια ingame settings και την 7970 στα 1050/1500.

Γιαννη, δηλαδη υπαρχει tearing με vsync on με τους 12.11 beta?

Με 3xDP λες να χει θεμα με τους 12.11 beta?

Μισό....

εγώ όπως είχα πει...

είχα Tearing μόνο στην μια οθόνη.. (σε Eyefinity mode) (στην τέρμα δεξιά) (αλλά και σε Extended φασή)

Αλλά και σε All Around (Δηλαδή ακόμα και σε Desktop) όταν πέρναγα το Hwmonitor από εκεί που είναι και καλά η γραμμή του Tearing το έκοβε..

Αλλά αυτό που θέλω να πώ είναι ότι το φτιάξανε.. από τους 12.8 άμα θυμάμαι καλά..?

Εγώ δεν το έχω ξανα συναντήσει πάντως.

Τώρα το γενικό Tearing στα Games ναι υπάρχει.. εκεί θέλεις 120HZ..

PS. η DCUII το ξέρεις ότι είναι Locked άμα θυμάμαι καλά ούτε ρεύμα δεν μπορείς να περιάξεις ούτε πάνω από 1150 δεν μπορείς να την πας QQ OC πάρε Lightning

Με vsync on ειχες tearing σε games?

Νομιζω οτι εφοσον εχεις μονιτορ με DP δεν υπαρχει αλλη λυση περαν της DCII. Το κλοκαρισμα να σου πω δεν με ενδιαφερει, απλα θελω κατι που να μην εχει προβληματα, μην τα σκασω δηλ. και τραβαω τα βυζια μου μετα!

Γιαννη, δηλαδη υπαρχει tearing με vsync on με τους 12.11 beta?

Με 3xDP λες να χει θεμα με τους 12.11 beta?

Γιατί βασανύζεσε ρε! Όχι κανένα θέμα δεν θα έχεις..

3xDell δεν έχεις? Και Dvi-dp-dp δεν θα έχεις πρόβλημα με το "γενικό" Tearing.. Αλλά και DP-DP-DP να έχεις πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα.. Και Tearing με τους 12.11 ούτε σε Desktop ούτε σε Games αλλά μόνο με V-sync ON για τα Games αλλά το κακό είναι τα 60 Frames ενώ έχεις 2 μπουριά που πιάνεις 150 FPS μην πω και 200 σε BF3 με τα σωστά τα Settings!

Με vsync on ειχες tearing σε games?

Νομιζω οτι εφοσον εχεις μονιτορ με DP δεν υπαρχει αλλη λυση περαν της DCII. Το κλοκαρισμα να σου πω δεν με ενδιαφερει, απλα θελω κατι που να μην εχει προβληματα, μην τα σκασω δηλ. και τραβαω τα βυζια μου μετα!

Πάμε και άλλη μια μετά τους 12.6? ποιούς ποσταρε ο [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] 2 σελίδες πίσω..

Σε μένα προσωπικά με 3ις DELL U2412M με DVI-MiniDP-MiniDP από τότε σταμάτησε το Tearing.. στα πάντα όλα εκτός από τα Games αλλά δεν παίζω εγώ προσωπικά με V-sync ON θέλω να βλέπω τα 100-150 άρια FPS στο Battlefield 3 αλλά με το τόσο Action δεν καταλαβαίνω και τίποτα...

Αλλά εγώ σου είπα την γνώμη μου 2χ7970 Lightning με Mini-dp to DP καλώδιο και στις 3ις και είσαι κομπλέ..

και από O/C θα βγάζεις εκεί τα 20Κ στα 3D Mark 11 και θα κάνεις Horny τον [MENTION=2962]zpaf[/MENTION]..

Και από ησυχία είναι Pro και από θερμοκρασίες είναι Pro και από OC είναι Pro και από Componetns είναι Pro..

Σε μένα προσωπικά 2 χ 6970 Αsus είχα πάρει και οι 2 είχανε Coil Whine και δεν την πολύ πάω την Asus στο "GPU" κομμάτι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.