Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
την flashara, εκ πρώτης όψεως έχω μια κάρτα με 1050/1500 clocks και με απίστευτα όρια στο overdrive!

Ποιο είναι το ποιο ελαφρύ και εύχρηστο πρόγραμμα για να αλλάζω μόνο το vcore;;

afterburner και πάλι;

Ειναι αυτο που εδωσε ο ΑΤΙΜΑΝ ή αυτο που υπαρχει στα φορουμ για την GHz edition? Δεν θα ηθελα να βαλω bios της GHz edition στις δικες μου παντως...

Έβαλα αυτό εδώ: Leaked BIOS easily turns Radeon HD 7970 into GHz Edition « Icrontic

Του Atiman δεν το είχα δει να πω την αλήθεια, μου ξέφυγε στο μάτι το link.

μέχρι στιγμής όλα καλά, αλλά πέρα από stress test δεν έχω τρέξει παιχνίδια μια και έκανα clean install (για άλλους λόγους)

Atiman το δικό σου απλά ανεβάζει τα όρια στο CCC;;

Έβαλα αυτό εδώ: Leaked BIOS easily turns Radeon HD 7970 into GHz Edition « Icrontic

Του Atiman δεν το είχα δει να πω την αλήθεια, μου ξέφυγε στο μάτι το link.

μέχρι στιγμής όλα καλά, αλλά πέρα από stress test δεν έχω τρέξει παιχνίδια μια και έκανα clean install (για άλλους λόγους)

Atiman το δικό σου απλά ανεβάζει τα όρια στο CCC;;

Χαιρομαι που σου δουλευει διοτι αφενος ο ΑΤΙΜΑΝ ειπε οτι η GHz εχει κ δομικη διαφορα (αν θυμαμαι καλα ενα εξτρα vrm) αλλα διαβασα κ στο ocn οτι καποιος μπρικαρε εντελως την καρτα του με αυτο το bios?!

Γιατι δεν βαζεις του ΑΤΙΜΑΝ να μας πεις εντυπωσεις... Εγω περιμενω να βρω λιγο χρονο να βαλω την υδροψυξη κ μετα θα τα δοκιμασω ολα :)

Το δικο μου ειναι CCC unlocked, τιποτα αλλο, και βεβαια ΔΕΝ ειναι δικο μου, αλλα ειναι ελεγμενο και πληρει ολες τις προδιαγραφες.

------------

Οσο για το Ghz converter bios...

Για να μπορεσει να δουλεψει με μεγαλυτερη ασφαλεια το bios, πρεπει το ASIC quality να ηταν πανω απο 84%, διαφορετικα η καρτα θα παρουσιασει ασταθεια.

Επισης, υπαρχει περιπτωση (κατα περιπτωση) να μην μπορεις να ανεβασεις τασεις πυρηνα, λογω διαφορετικοτητας του vrm circuit.

Θελει προσοχη και το ρισκο ειναι δικο σας.

Το δικο μου ειναι CCC unlocked, τιποτα αλλο, και βεβαια ΔΕΝ ειναι δικο μου, αλλα ειναι ελεγμενο και πληρει ολες τις προδιαγραφες.

------------.

Αψογα... σε τι μαρκα καρτας αντιστοιχει... sapphire, asus, gigabyte.. what?

------------

Οσο για το Ghz converter bios...

Για να μπορεσει να δουλεψει με μεγαλυτερη ασφαλεια το bios, πρεπει το ASIC quality να ηταν πανω απο 84%, διαφορετικα η καρτα θα παρουσιασει ασταθεια.

Επισης, υπαρχει περιπτωση (κατα περιπτωση) να μην μπορεις να ανεβασεις τασεις πυρηνα, λογω διαφορετικοτητας του vrm circuit.

Θελει προσοχη και το ρισκο ειναι δικο σας.

επιβεβαιώνω ότι δεν μπορούσα να αλλάξω το voltage.

Πάντως θα υπάρχει σίγουρα τρόπος να προσαρμοστεί ένα ghz-like edition bios σε εμας τους πτωχούς με τις στοκ καρτες :hehe:

Φόρτωσα το bios από την θέση 2 και το πέρασα ξανά στην θέση 1 με atiflash (dos).

δεν είχα κρατήσει backup και το έκανα έτσι δεν φαντάζομαι να μου δημιουργήσει κάποιο ΄πρόβλημα;;

επιβεβαιώνω ότι δεν μπορούσα να αλλάξω το voltage.

Πάντως θα υπάρχει σίγουρα τρόπος να προσαρμοστεί ένα ghz-like edition bios σε εμας τους πτωχούς με τις στοκ καρτες :hehe:

Φόρτωσα το bios από την θέση 2 και το πέρασα ξανά στην θέση 1 με atiflash (dos).

δεν είχα κρατήσει backup και το έκανα έτσι δεν φαντάζομαι να μου δημιουργήσει κάποιο ΄πρόβλημα;;

Αποτι γνωριζω θεση 1 κ 2 εχουν ιδιο bios οποτε εισαι οκ. Δοκιμασες μηπως το bios απο ον ΑΤΙΜΑΝ? Αν καταλαβα καλα δινει αυξημεναξ clck lmits στο ccc κ μπορεις μεσω msi ab να αλλαξεις voltage...

Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας τρόπος να ανεβάσουμε το vcore μέσω bios....

από εκεί και πέρα με Unlocked ccc κάνουμε ότι θέλουμε.

[MENTION=9179]atiman[/MENTION] προβλέπεται κάτι τέτοιο μελλοντικά; επίσης το bios που ανέβασες έχει το μισό μέγεθος από τα δικά μου, υπάρχει κάποιο πρόβλημα να το περάσω στην κάρτα μου;

Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας τρόπος να ανεβάσουμε το vcore μέσω bios....

από εκεί και πέρα με Unlocked ccc κάνουμε ότι θέλουμε.

[MENTION=9179]atiman[/MENTION] προβλέπεται κάτι τέτοιο μελλοντικά; επίσης το bios που ανέβασες έχει το μισό μέγεθος από τα δικά μου, υπάρχει κάποιο πρόβλημα να το περάσω στην κάρτα μου;

Απο οσο γνωριζω το bios αυτο ειναι σε εκδοση Asus, δινει μεγαλα clock limits, οποτε με το GPU TWEAK της Asus θα παρεις κ το voltage tweak που θες... ή με το msi ab...

Το οτι ειναι μικροτερου μεγεθους... κ εμενα θα με προβληματιζε, αλλα ο ΑΤΙΜΑΝ μπορει σιγουρα να απαντησει καλυτερα...

Απο οσο γνωριζω το bios αυτο ειναι σε εκδοση Asus, δινει μεγαλα clock limits, οποτε με το GPU TWEAK της Asus θα παρεις κ το voltage tweak που θες... ή με το msi ab...

Το οτι ειναι μικροτερου μεγεθους... κ εμενα θα με προβληματιζε, αλλα ο ΑΤΙΜΑΝ μπορει σιγουρα να απαντησει καλυτερα...

θα ήθελα να αποφύγω το AB ή άλλα παρόμοια εργαλεία, για αυτό το bios volt mod είναι ότι καλύτερο.

όπως και το να αλλάξεις το bios fan profile...

θα ήθελα να αποφύγω το AB ή άλλα παρόμοια εργαλεία, για αυτό το bios volt mod είναι ότι καλύτερο.

όπως και το να αλλάξεις το bios fan profile...

Το πιο κοντινο σε αυτο που ζητας ειναι το RBE αλλα υποστηριζει μεχρι σειρα 6900...

Οποτε περιμενε να δουμε ο [MENTION=9179]atiman[/MENTION] τι θα σου απαντησει!

The_Blade,

Με το ιδιο μυαλο για ολα τι περιμενεις? :confused:

Ειναι ενα απο τα τest bios και δεν ειναι το καταλληλο για την καρτα σου, πραγματι (παροτι θα δουλευε - το μικροτερο μεγεθος ειναι λογω του οτι ειναι .bin)

Το σωστο, της AMD ειναι εδω ..... sorry.

Στην 7970 το προφιλ των ανεμιστηρων δεν ειναι σαν τις παλαιοτερες σειρες.

Εχει αλλο βημα, αλλα λειτουργεια αυξητικα και σωστα. Δεν προβλεπεται να αλλαξει κατι σ αυτο.

Το να φτιαξεις ενα δικο σου προφιλ ειναι καλο για να διατηρεις την θερμοκρασια στα πλαισια που ο ιδιος επιθυμεις.

Οχι, δεν υπαρχει τροπος με καποιον editor να φτιαξεις κατι μονος σου.

Το ΑΒ ειναι μια λυση, οπως και το trixx.

Λοίπόν έριξα λίγο διάβασμα και συμπέρανα τα εξής:

1) με το νέο bios οι κάρτες δείχνουν στοκ volt 1,093 αλλά το afterburner διαβάζει άλλα νούμερα (πχ 1,149 σε εμένα).

2) Η μπάρα του voltage μετακινείται στο AB αλλά δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα

3) πολύς κόσμος αναφέρει καλύτερα ρολόγια (χωρίς voltage tuning) με το νέο bios παρά με το παλιό. Ειδικά στις ΄μνήμες. Δεν έχω δει κανέναν να γράφει για χειρότερο o/cing....

4)φαίνεται ότι με το νέο Bios η κάρτα δίνει dynamic voltage όταν χρειάζεται, δηλαδή ανεβάζει μόνη της!

5)Για να δουλέψει καλά ίσως χρειάζεται 12.7 drivers.

Υστερα από όλα αυτά ετοιμάζομαι να ξαναδοκιμάσω το νέο bios!

αν το αυτόματο voltage tuning μπορεί να σηκώσει την κάρτα σε ρολόγια 1125 + χωρίς να μπλέκομαι με το AB και τα λοιπά αξίζει να χάσω και την δυνατότητα του manual voltage tunning.

κανένας άλλος δεν έχει κάνει την γεναία κίνηση ακόμα , να μας πει εντυπώσεις;;

Μπ@ από την στιγμή που η δικιά μου πηγαίνει στα 1100 χωρίς ρευμα μια χαρά είμαι..

άσε που δεν την πειράζω καθόλου στα 925 την έχω..

Μετά κάπου διάβασα ένα σχόλιο του atiman που λέει για asic 86% έμενα έχει 68..

άσε που δεν είμαι και στο PC

και έτσι δεν..

Ενημερωτικά για να συγκρίνουμε αποτελέσματα με οποιον το επιχειρήσει:

Reference 7970 club3d

Το asic μου είναι 81.6 και έχει χαμηλά volt 1.112, χωρίς ρεύμα παίζει κάπου στα 1075-1090 δεν είμαι σίγουρος ακόμα, για 1100 μοιάζει να ζητάει κάπου 1.143.

max φτάνει 1175 με 1.250, με 55% fan έχω 74 βαθμούς περίπου.

Μνήμες 1650 δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα, ενώ στα 1700 έβλεπα κάποια artifacts (λάμψεις σε σκοτεινές περιοχές)

για τεστάρισμα παίζω bf3, όλα τα άλλα αποδεικνύονται ελαφρύτερα! :hehe:

Λοίπόν έριξα λίγο διάβασμα και συμπέρανα τα εξής:

1) με το νέο bios οι κάρτες δείχνουν στοκ volt 1,093 αλλά το afterburner διαβάζει άλλα νούμερα (πχ 1,149 σε εμένα).

2) Η μπάρα του voltage μετακινείται στο AB αλλά δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα

3) πολύς κόσμος αναφέρει καλύτερα ρολόγια (χωρίς voltage tuning) με το νέο bios παρά με το παλιό. Ειδικά στις ΄μνήμες. Δεν έχω δει κανέναν να γράφει για χειρότερο o/cing....

4)φαίνεται ότι με το νέο Bios η κάρτα δίνει dynamic voltage όταν χρειάζεται, δηλαδή ανεβάζει μόνη της!

5)Για να δουλέψει καλά ίσως χρειάζεται 12.7 drivers.

Υστερα από όλα αυτά ετοιμάζομαι να ξαναδοκιμάσω το νέο bios!

αν το αυτόματο voltage tuning μπορεί να σηκώσει την κάρτα σε ρολόγια 1125 + χωρίς να μπλέκομαι με το AB και τα λοιπά αξίζει να χάσω και την δυνατότητα του manual voltage tunning.

Το εγραψα πιο πανω, αλλα να το ξαναπω.

Για να μπορεσει η καρτα να δουλεψει με το νεο bios χωρις προβληματα ασταθειας, πρεπει η καρτα να ειχε ASIC quality πανω απο 84%.

Αυτο σημαινει οτι πρεπει να μπορει να λειτουργησει ο πυρηνας με ταση μικροτερη στην συχνοτητα που οριζεται.

ΔΕΝ εχουμε αλλο ASIC chip, ΔΕΝ εχουμε αλλο vga chip, επαναπρογραματιζουμε απλα το ASIC με αλλα δεδομενα.

Εαν ειναι ικανες οι συνθηκες, τοτε η καρτα μπορει να ειναι σταθερη. Αλλιως ..... μην ζητατε το τι φταιει.

ΔΕΝ ειναι απαραιτητη η χρηση του 12.7 για την σωστη λειτουργια στης GHZ και κατα συνεπεια του converter bios.

Το ΑΒ, ειναι απολυτως λογικο να διαβαζει λαθος, αφου διαβαζει ενα 'λαθος προγραμματισμενο ASIC'.

---------

Και επισης, για ολους.

Καθε φορα που αλλαζουμε - δοκιμαζουμε ενα bios, δημιουργουμε και μια Non Present καρτα, η οποια θελει αφαιρεση.

Και επισης, για ολους.

Καθε φορα που αλλαζουμε - δοκιμαζουμε ενα bios, δημιουργουμε και μια Non Present καρτα, η οποια θελει αφαιρεση.

αυτό θα αντιμετωπίζεται με τον επόμενο uninstaller, η το καλύπτει και ο 7.02;

(αν κατάλλαβα καλά το πρόβλημα που με είχες βοηθήσει να λύσω σχετίζονταν με αυτό)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.