Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Καποια πραγματα δεν ειναι τοσο χαζα οσο φαινονται..

Οι reference καρτες πρεπει να τηρουν καποιες προδιαγραφες.

Η προδιαγραφη λεει 1.3 volt max, αν αυτο πηγαινε στο chip ... δεν θα του αρεσε καθολου !!

Επρεπε λοιπον να υπαρχει ενα συγκεκριμενο ποσοστο v-drop ως ασφαλεια, αλλα καποιοι θα το πουν χαζο και κακο σχεδιασμο...

Στην συγκεκριμενη καρτα το v-drop ειναι πολυ μικροτερο, ετσι η φαινομενικα μικροτερη ταση, δεν ειναι παρα σχεδον η ιδια για την αντιστοιχη συχνοτητα.

Μην μπλεκουμε με "ειδικα" η διαλεγμενα chip....δεν ειναι πατατακια.

Καλη ειναι η καρτα επειδη εχει αυτο το σχεδιαστικο αβανταζ σε σχεση με τις reference.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Nαι σιγουρα απλα φαντασου τι θα κανει αυτη αφου εχει λιγοτερη ταση για τα ρολογια της.

Ο ΑΤΙΜΑΝ ανελυσε τεχνικες λεπτομερειες που εγω απλα δεν κατεχω! Απλα το point μου ηταν πως οι καρτες με χαμηλοτερο stock voltage τουλαχιστον στη δικη μου περιπτωση εχουν ΛΙΓΟΤΕΡΟ overclockABILITY!

... προσωπικα, θα περιμενα να δω σε τι τιμη θα βγει η νεα καρτα, σε τι τιμη θα διαμορφωθει η υπαρχουσα και μετα θα αποφασιζα.

AMD

ΕΠΕΣΕ ΤΟ unigine και το CIV Clk - Clk ( 1165 1137T )

Battle of the Elite: Asus GeForce GTX 680 DirectCU II TOP vs. MSI R7970 Lightning - X-bit labs

- -

learned through sources that AMD's Sea Islands GPUs have entered tape-out stage

http://www.techpowerup.com/167884/AMD-Adopts-28-nm-Bulk-Manufacturing-in-2013.html

Είμαστε οκ? Να τα κρατήσω για πάντα έτσι? :look:

84 βαθμοι ειναι παρα πολυ, αλλα ειναι μονο για furmark!

Σε οποιαδηποτε αλλη λειτουργεια θα εισαι τουλαχιστον 10 βαθμους κατω.

Με τι θερμοκρασια δωματιου εισαι?

Προσωπικα, πριν κανω αλλαγη με την accelero, οταν αρχισαν να πιανουν οι ζεστες, την ειχα γυρισει σε stock (ρευμα & clocks), γιατι δεν αντεχα αλλο με τον ανεμοστροβυλο και δε μπορουσα να βλεπω 70+ βαθμους στην καρτα!

Αν δε σε ενοχλει ο θορυβος, με custom profil fun απο msi afterburner μπορεις να ριξεις λιγο τα temps σου.

Ο θόρυβος όντως είναι ανυπόφορος όλη την ώρα να ακούγεται έτσι. Την άφησα στα 1000/1450 θα παω να δω το μεσημέρι σε fur πόσο θα πιάσει μέγιστη. Κοίτα όταν παίζω game δεν με ενοχλέι το 50-60% γιατι τις περισσότερες φορές παίζω με ακουστικά (κάτι creative έχω με καλη ηχομόνωση) και δεν ακούω τίποτε τριγύρω μου. Το 100% είναι λες και βρίσκομαι κάτω απο φτερό αεροπλάνου :tomato:

Newcomer AMD Radeon HD 7970 GHz Edition has "new special faking feature". It is own secret "GPU Boost" technic. AMD driver/GPUz reports different frequencies than they really are! GPU clocks of "GHz edition" are 1.0-1,1 GHz (some vendors has 1,05 or 1,075 MHz) AMD gave them a free hand in this. But there is impossible to check real frequencies, AMD keeps it masked by driver. Stay tuned ... we will prove it later. Card is here ... awaiting for detailed testing.

Update 1: Its look like, GPU is working @ 1,2 GHz instead of 1050 MHz reported in driver/GPUz/utilities. Power consumption/heat/noise corresponds to these higher clocks! Stay Tuned ...

AMD Radeon HD 7970 GHz - "GPU Boost" and faked clocks! ~ OBR-HARDWARE

σε κανένα μήνα θα την μονταρω με την αντεc 620 είναι πανεύκολο...

[Official] NVIDIA GPU Mod Club - AKA "The Mod"

Antec Kulher 620 cooled Nvidia GTX670.... (pics inside) - Overclockers UK Forums

αντε να δουμε τι θα πιάνει.

την cpu θα την ξαναγυρίσω στην true-ultra που κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά!

Παρελαβα απο το Γιωργο [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] τα καλουδια μου!

1η μουρη τα Heatkiller οπως παντα, αλλα κ απο επιδoσεις αριστα ;)

Τα καλωδια δεν φαινονται ασχημα με κλειστο κουτι γιατι το παραθυρο του Raven δεν ειναι full αλλα μονο στη μεση του πλαινου καπακιου.

Στην εξαερωση μου εβγαλε την παναγια ομως. Πρεπει να εχει πολυ περιορισμενη ροη το μπλοκ...

Απο θεμα επιδοσεων τωρα:

7 λεπτα Furmark

Stock Cooling Auto settings

Stock clocks - voltages

Room temp ~27C

GPU ~90C

VRM ~85C (Δεν θυμαμαι καλα, θα το δω αμα παω σπιτι)

Heatkiller

Same setup-settings-temps

GPU 50C

VRM 45C

Κατι καναμε ε? :hehe:

Πηγε 1260-1850 με 1,3V bench stable, οχι καμια τρελη διαφορα σε νουμερα αλλα η απολυτη ισυχια δε συγκρινετε με τπτ!

post-119-1416076360,1761_thumb.jpg

post-119-1416076360,2679_thumb.jpg

post-119-1416076360,3279_thumb.jpg

post-119-1416076360,3792_thumb.jpg

post-119-1416076360,7002_thumb.jpg

Μike, η διαφορα θερμοκρασιας ηταν αναμενομενη...

για το θεμα εξαερωσης, πιο πολυ ρολο παιζει η διαταξη παρα το ποσο restrictive ειναι καποιο waterblock.

βγαλε καμια συνολικη να φαινεται και rad & res.

ασχετο αλλα μ00ναρος το backplate λεμε! :inlove:

(αλλα αυτη η 1250αρα εκει που ειναι μου καθεται λιγο στο λαιμο tbh)

Μike, η διαφορα θερμοκρασιας ηταν αναμενομενη...

για το θεμα εξαερωσης, πιο πολυ ρολο παιζει η διαταξη παρα το ποσο restrictive ειναι καποιο waterblock.

βγαλε καμια συνολικη να φαινεται και rad & res.

ασχετο αλλα μ00ναρος το backplate λεμε! :inlove:

(αλλα αυτη η 1250αρα εκει που ειναι μου καθεται λιγο στο λαιμο tbh)

H διαταξη ειναι, Pump-CPU-GPU-Rad-Tank-Pump. Για να εξαερωσω εβαλα in-out τα 2 πανω ρακορ στη GPU(pass through), αλλιως δεν ενιωθε...

Tα σπαει οντως το plate :inlove:

H Eheim ειναι θηριωδεις οπως ξερεις, κ το Raven δεν ειναι κ το πλεον ευρυχωρο...

Πραγματικα δε χωραει πουθενα αλλου λογο κ του Εnermax που ειναι επισης γαιδουρι, το ειχα ψαξει αρκετα οταν το εστηνα.

Οι φωτο ειναι λιγο του **** αλλα anyway :p

post-119-1416076369,2474_thumb.jpg

post-119-1416076369,3098_thumb.jpg

Εχει δοκιμασει κανεις τη ψυκτρα τις gelid (icy vision -A) ? αξιζει η αγορα τις αραγε ? εχει βρει κανενας συγκριτικο με στοκ η ακομα καλυτερα και με αλλες ψυκτρες για 7970 ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.