Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
παιδια με ποιο προγραμμα μπορουμε να βλεπουμε ποσο μνημη απο την καρτα καταναλωνη ενα game?

η τελος παντων πως μπορουμε να το δουμε

Αν δεν το υποστηρίζει το ίδιο το game δεν μπορείς να δείς ακριβώς πόσο χρησιμοποιεί.

Ναι μεν υπάρχουνε ενδείξεις στα προγράμματα ( GPUz, Afterburner, Precision, AIDA64 ), αλλά αυτό δεν είναι πάντα ( στα περισσότερα games ) αυτό που χρησιμοποιείται πραγματικά, συμπεριλαμβάνει και παραπάνω "δεδομένα" γιατί τα games κάνουνε pre-allocate είτε όλο τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο στην VGA είτε X MBs παραπάνω από όσα χρησιμοποιεί για το level που παίζεις.

( στο Crysis 2 π.χ. το 1ο level χρησιμοποιεί συνολικά textures 850κατι MegaBytes, αλλά αν δείς το GPU-z θα λέει ότι χρησιμοποιείται πάνω από 1.2GB )

Μπήκα κι εγώ στο κλαμπ της 7970.

Gigabyte 7970 OC

Γιατί δεν τρέχει όμως σαν PCI-E 3.0 ;;;

Άνοιξε youtube HD video και θα δείς να πάει @ 3.0 x16

[ όταν είναι idle είναι feature του PCI-Express να ρίχνει την ταχύτητα του δίαυλου ώστε να κάνει εξοικονόμιση ενέργειας ]

thanks guys. Το πάτησα το ?, τρέχει το render test αλλα το pci-e παραμένει στο 1.1 :)

η κάρτα ειναι κουμπωμένη στο 1ο PCI-E slot της Gene, στο BIOS έχει 4 επιλογές για την 1η PCI-E θύρα (Auto, Gen1, gen2, gen3)

iB5Z5Qz.png

Τι πάει να πει αυτό?

Μου τά έχει φουσκώσει το PC σήμερα..

Σε ότι δίποτε γραφικό και αν μπαίνω με πετάει.. γίνεται μαύρη η όθονη και όλο κάτι προσπαθει να συνδεθεί..

edit θα ανεβάσω και 3 βιντεάκια με το πρόβλημα έχει 1 μήνα τώρα αυτή η δουλεία..

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=n7zPqPhrpSU]VID 20130220 024257 - YouTube[/ame]

Αυτό είναι το καλό που συνέχει αυτό το πράγμα γίνεται

(άμα βαρεθείτε πηγαίντετο από 2 λετπά και μετά)

Και αυτά εδώ είναι BSOD

ότι να νε κάθε ένα και διαφορετικό..

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=zepfnuEatzA]VID 20130220 023916 - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0X1lZ0uuhSU]VID 20130220 023427 - YouTube[/ame]

Το DX το έχω κατεβάσει το κάνω Install λέει έχω την πιο καινούρια έκδωση..

Για τα Dimms δεν τα έχω δοκιμάσει ένα ένα αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα..

Το PC έπαιζε 4.2 με 1.15 και 1866 με Timmings 9-10-9-27 και με στοκ ρεύμα..

το έχω ανεβάσει μέχρι και 1.65 πάλι τα ίδια.. το έχω βάλει 2133 με 1.65 που έτσι έπαιζε.. πάλι τα ίδια.. το αφήνω στοκ το μηχάνιμα πάλι τα ίδια..

Αλλάζω την σκάλα στο Bios της GPU είτε στοκ 925/1375 πάλι τα ίδια βάζω το Ghz.Bios 1050/1500 πάλι τα ίδια..

Χθες έκανα ενα Unistall με Atiman γιατί ξερω ότι τα αδειάζει όλα πέρασα τους 12.11 και από τότε τρωω και BSOD και τα 2ο το στυλ στο 1ο βίντεο..

Πριν από αυτό είχα απλά περασμένους 13.2 και γίνοτανε της περισσότερες φορές όπως στο 1ο βιντεο αλλά μετά από αυτά δεν μένω σε ότιδηποτε γραφικο πάνω από 2 λεπτά χωρίς να κολλήσει ή να φάει BSOD

Τι άλλο δεν ξέρω..

Πιο πριν στο σύστημα ήταν κομπλέ

αλλά κόλλησα ιο και έκανα Format από αυτό το φορματ (έχει 1 μήνα τώρα περίπου) έχω αυτό τα προβλήματα..

Edit :

αφου χθες το βράδυ έκανα checkdisk uitility πριν κάνει Log in στα Windows χωρίς κανένα λόγο και αιτία..

Έχω ψάξει SSD / HDD κανένα Error Sector

Επίσης μετά από BSOD η ότιδίποτε μου λεει Overclocking Failed "όταν είναι OC το μηχάνιμα"

όταν είναι στοκ απλά κάνει Restart ..

Τι άλλο? άμα μου έρθει τίποτα άλλο θα κάνω κανα Edit..

εγώ το κόβω softweρικο πρόβλημα..

για αυτό λέω να κάνω 1 Format

το μηχάνιμα ήταν οκ ανέκαθεν μετά τον Virus δεν ξέρω τι έπαθε.. καθαρά φαίνονται όλα..

Επίσης νόμιζα μην ήταν οι Drivers δεν είναι..

To OC στο μηχάνιμα πάντα ήταν οκ τώρα βγάζει πρόβλημα..

Γινεται το Dimm να χαλάσει σιγά σιγά? Corsair Vegence εχω 1866 μαμα.. 16GB 4 dimm

Ναι το θέμα είναι όμως ότι γίνεται μόνο στο Games και στο βίντεο φαίνεται πετάει τα παράθυρα στην δίπλα και κάτι συνδεετε και αποσυνδέετε την είναι αυτό Ram?

Τες πα πως κάνω Test στις Ram?

edit : έκανα και 1 Memory diagnostic test από Windows και δεν έβγαλε κάποιο error τωρα MEMTEST δεν ξέρω πως να το κάνω..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.