Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Μετα τους 12.11 εχω σταματησει να βλεπω νουμερακια 7970 vs 680.

Το μονο που κοιταω ειναι που πρεπει να πανε τα ρολογια μιας 680 για να πιασει μια 7970 GHz edition.

dirt3d.png

7950 Στα ίδια ρολόγια με την 7970 ghz ED.

2lm311j.png

7950 Στα 1200/1575 Χωρίς Voltage Tunning

jj62xu.png

Μα αγαπα δεν μα αγαπα μου το εχεις κανει το θεμα. :D

[MENTION=10639]The_Blade[/MENTION] Δωσε μου ενα ιδιο screenshot με ιδια ρολογια απο την 7950 σου.

avpp.png

Με 1150/1575

Δεν έχω βρεί τρόπο ακόμα να περάσω τα όρια του CCC (το trixx με κολάει στα 2d clocks και το afterburner δεν την παλεύει)

αν μπορείς ανέβασε και εσύ με αυτά για να δούμε διαφορές.

svi874.png

Σημαντικά Νέα για 7950 Boost

Η κάρτα τελικά δεν παίζει σταθερά με 1.25 Voltage! το GPU-Z δείχνει ότι κυμαίνεται στο 1.175 under heavy load!

Με trixx και after Burner ότι και να κάνω το voltage δεν ακούει, επίσης το trixx με κολάει σε 2d clocks....

Αυτό σημαίνει ότι αν βρώ τρόπο να ελέγξω το voltage (π.χ. με αλλαγή bios) υπάρχει περιθώριο να ξεπεράσω τα 1200 core.

Overclocked 7970/680 here I come! :banging:

l85uh.jpg

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

AMD Austin Campus: H AMD σχεδιάζει να πουλήσει και να ξαναμισθώσει τις εγκαταστάσεις - ( HWBOX ) O/C on first boot

ξεπουλαμε οσο οσο!

Zpaf τι λες θα βοηθήσεις ? Φράγκα εχεις...γιατι αλλιως σε βλεπω με πράσινη απο του χρονου :hehe:

Οι εταιρίες που πάνε καλά δεν ξεπουλάνε ( προφανώς μιλάμε για μηχανικούς, validation, performance lab engineers, software engineers, ceo/cfo, όχι για marketing και μη "προϊοντικούς" τύπος ).

Η συγκυρία στην AMD/ATi αυτή την στιγμή είναι πολύ κακή, και καλό θα ήταν να βρεθεί κάποιος με την μαγική ράβδο να την φέρει στα ίσα της πρωτού πάνε πρός άρθρο 99...

Αν δεν είχε πάρει την ATi παίζει τώρα να μην υπήρχε ήδη...

Με 1150/1575

Δεν έχω βρεί τρόπο ακόμα να περάσω τα όρια του CCC (το trixx με κολάει στα 2d clocks και το afterburner δεν την παλεύει)

αν μπορείς ανέβασε και εσύ με αυτά για να δούμε διαφορές.

svi874.png

125qmbq.jpg

i7920@4.0

¨Οντως δεν την παλεύει το afterburner , ανεβάζει 3d clocks στο ξεκάρφωτο και προκαλεί flickering στο desktop.

edit : Τελικά η λύση για το flickering , ήταν αυτή

Αν δεν είχε πάρει την ATi παίζει τώρα να μην υπήρχε ήδη...

so true...είναι και κρίμα βασικά για να υπάρχει και ανταγωνισμός στις cpu.. Σε λίγο καιρό η intel θα χρεώνει ότι θέλει...

Την cpu σου στα πόσα την τρέχεις για τα benches; Εγώ για τα benches ανεβάζω στα 4.2Ghz ενώ για 24/7 την έχω στα 4Ghz...

[MENTION=14033]KostasNK[/MENTION]

Μηπως βρηκες χρονο να κανεις το παραπανω συγκριτικο σε unigine με stock GHz, 4 k 4.2?

Εχω καποια setting να ανεβασω το δικο μου στα 4.2 αλλα οι μνημες μου μου τα χαλανε... (αν ειναι θεμα μνημων)

so true...είναι και κρίμα βασικά για να υπάρχει και ανταγωνισμός στις cpu.. Σε λίγο καιρό η intel θα χρεώνει ότι θέλει...

Βασικά η Intel χρεώνει όσο θέλει πολλά χρόνια ήδη.

Η nVIDIA έχει ρίξει τις τιμέ της στα high end μοντελά, λόγο ΑΤΙ.

Λέει 500$ είναι λίγα για την 680.

Με κανά 700$ ισώς να ήταν ευχαριστημένοι και να την πρόσεχαν λίγο παραπάνω, βλέπε διπυρινες των 1000$?

FarCry3 σήμερα στα 1050/1525 και η καρτα βαρουσε 83°C στο τέταρτο, οι πυρήνες στον ι7 2600Κ max 64 °C................

ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ το παιχνίδι..................

Τι τάση έχει η κάρτα και σε πάει τόσο ψηλά η θερμοκρασία ? :hmm:

QUOTE=PasxosC;1063392130]FarCry3 σήμερα στα 1050/1525 και η καρτα βαρουσε 83°C στο τέταρτο, οι πυρήνες στον ι7 2600Κ max 64 °C................

ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ το παιχνίδι..................

Όντως και εγώ παρατήρησα μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο far cry 3 από ότι στο bf3. 2 με 3 βαθμούς πάνω... από 69 max που φτάνουν στο bf3 με μισή ωρίτσα gaming στο far cry 3 έφτασαν στους 71,72...(για τις gpu μιλάω πάντα)

@KostasNK

Μηπως βρηκες χρονο να κανεις το παραπανω συγκριτικο σε unigine με stock GHz, 4 k 4.2?

Εχω καποια setting να ανεβασω το δικο μου στα 4.2 αλλα οι μνημες μου μου τα χαλανε... (αν ειναι θεμα μνημων)

Όχι δεν πρόλαβα, αλλά απότι θυμάμαι ανεβαίνει καμιά διακοσαριά μονάδες πάνω. Έχω τρέξει μερικά και στα 4Ghz αν βρω κανένα τώρα θα στείλω...

Την παραγγειλα την Accelero αλλά λεω να την ακυρώσω..

Σκεφτομαι να μπω στην διαδικασια να ανοιξω την κάρτα?

Άμα την βάλω ναι θα είσαι αθόρυβος και δροσερός αλλά θα βάζει ζέστη μέσα στο κουτί..

Θα ανεβάζει Temp ο CPU.

Μετα σκέφτομαι ότι άμα αγοράσω 2η 7970 θα πρέπει να πάρω άλλη μια για να γίνει ασορτί.

(Κολλημα αυτό.)

(Το ίδιο έπαθα και με τις 2 6970)

Άσε που άμα την πουλήσω μετά το Cooler είναι άχρηστο (πεταμένα λεφτά)

Ειμαι στο Κλικ για να την ακυρώσω κάνει και 70 ευρώ..

Άμα την βάλω ναι θα είσαι αθόρυβος και δροσερός αλλά θα βάζει ζέστη μέσα στο κουτί..

Θα ανεβάζει Temp ο CPU.

Μετα σκέφτομαι ότι άμα αγοράσω 2η 7970 θα πρέπει να πάρω άλλη μια για να γίνει ασορτί.

(Κολλημα αυτό.)

κρατα τα λεφτα σου, μπηκε ο Δεκεμβριος. Με το νεο ετος θα πανε για σκοτωμα ολες αυτες!

Θα ανεβάζει Temp ο CPU.

(Κολλημα αυτό.)

αν θες τη γνώμη μου ακύρωσε.

επίσης ούτε το crossfire έχει νόημα. Εγώ μάλλον θα μοιράσω τις κάρτες στα 2 μηχανήματα και θα παίζω με μια 7950 o/c . Η απόδωση είναι όχι απλά αρκετή... για ποιο παιχνίδι θες την δεύτερη κάρτα;

[MENTION=10639]The_Blade[/MENTION] Κοιταξε γενικά μιλάω για Crossfire.. Μπορεί κάποια στιγμή..

Όταν θα πέσει η τιμή τις 7970 στα 300-350 που θα γίνει κάποια στιγμή

Ήδη βλέπω ότι μία 7970 είναι αρκετά δύσκολο να αντεπεξέλθει στα "Καινούρια" Παιχνίδια.

(Πάρε για παράδειγμα Hitman είναι πράγματα αυτά? 30 FPS με όλα Maxed out.. Και άμα είναι έτσι το Hitman φαντάζεσαι Crysis 3 τι θα γίνει..)

Ακόμα δεν έιδα FAR CRY 3 τι παίζει από FPS..

PS. Για το Hitman Άμα βγάλεις το MSAA φτάνει 60 με όλα τα άλλα Maxed out, Άμα τα Settings τα πας στα Medium και χωρίς MSAA φτάνει τα 150 FPS σε 1080P και με αυτά τα Settings έπαιζα σε Eyefinity 6008x1200

Και πάει κάπως έτσι η ιστορία..

Η 7970 είναι πλέον Ιση με 2 6970 και πλέον λίγο καλύτερη..

(Αν θυμάμαι καλά τότε 2χ 6970 βγάζανε 50 FPS τώρα μια 7970 χωρίς OC βγάζει 45 με OC "ας πούμε" 55 FPS)

Σε Unigine Heaven

Μακάρι η 8970 να είναι τέλεια και να μας δώσει αρκετα FPS

Για παράδειγμα να φτάνει τα 70 FPS Unigine Heaven χωρίς OC

Μακάρι να γίνει αυτό.. Αλλά κρατάω μικρό καλάθι

Και όπως βλέπεις με 2 7970 τουλάχιστον στα Benchmarks για παιχνίδια θες καλούς Drivers φτάνει τα διπλάσια FPS και διπλάσια Scores..

Για 680 δεν το συζητάω ακόμα πάρα πολύ ακριβές..

Και για 780 θα τις πληρώνεις χρυσό σίγουρα..

[MENTION=10639]The_Blade[/MENTION] Κοιταξε γενικά μιλάω για Crossfire.. Μπορεί κάποια στιγμή..

Όταν θα πέσει η τιμή τις 7970 στα 300-350 που θα γίνει κάποια στιγμή

Ήδη βλέπω ότι μία 7970 είναι αρκετά δύσκολο να αντεπεξέλθει στα "Καινούρια" Παιχνίδια.

(Πάρε για παράδειγμα Hitman είναι πράγματα αυτά? 30 FPS με όλα Maxed out.. Και άμα είναι έτσι το Hitman φαντάζεσαι Crysis 3 τι θα γίνει..)

Ακόμα δεν έιδα FAR CRY 3 τι παίζει από FPS..

PS. Για το Hitman Άμα βγάλεις το MSAA φτάνει 60 με όλα τα άλλα Maxed out, Άμα τα Settings τα πας στα Medium και χωρίς MSAA φτάνει τα 150 FPS σε 1080P και με αυτά τα Settings έπαιζα σε Eyefinity 6008x1200

Και πάει κάπως έτσι η ιστορία..

Η 7970 είναι πλέον Ιση με 2 6970 και πλέον λίγο καλύτερη..

(Αν θυμάμαι καλά τότε 2χ 6970 βγάζανε 50 FPS τώρα μια 7970 χωρίς OC βγάζει 45 με OC "ας πούμε" 55 FPS)

Σε Unigine Heaven

Μακάρι η 8970 να είναι τέλεια και να μας δώσει αρκετα FPS

Για παράδειγμα να φτάνει τα 70 FPS Unigine Heaven χωρίς OC

Μακάρι να γίνει αυτό.. Αλλά κρατάω μικρό καλάθι

Και όπως βλέπεις με 2 7970 τουλάχιστον στα Benchmarks για παιχνίδια θες καλούς Drivers φτάνει τα διπλάσια FPS και διπλάσια Scores..

Για 680 δεν το συζητάω ακόμα πάρα πολύ ακριβές..

Και για 780 θα τις πληρώνεις χρυσό σίγουρα..

νομίζω ότι το "κόστος" του MSAA είναι γενικά χωρίς λόγο. Τώρα για το Hitman, σίγουρα κάτι δεν θα πηγαίνει και πολύ καλά με την μηχανή του.

το βράδυ θα σου πω αποτελέσματα από το cf και στο hitman και στο far cry

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.