Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Παίδες για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη εγώ ένα έχω να πω...

Με τις τωρινές τιμές και ως έχει με τους drivers η κόκκινες έχουν πάρει τα σκήπτρα.Η 7950 βαράει την 680 και η 7970 της ρίχνει τεστάρωντας και τις δύο όσο πάνε με στοκ τάσεις.

Απλά οι κόκκινες είναι tottaly vfm.

Τίποτε άλλο.

exactly...

bill όπως έχω πει εμένα τον καταναλωτή με νοιάζει το VFM...η 7950/70 εκεί έχουν τα αδιαφιλονίκητα σκήπτρα καθώς πλέον κάλυψαν δρόμο πολύ...ενημερωτiκά ποια version είναι αυτή; νόμιζα ότι η 310.61 ήταν η latest

edit: found it 310.64 beta ;)

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

ας δειξουμε και τιποτα το ενδιαφερων τοτε

HmTU8.png

o μονος λογος υπαρξης της boost ειναι αυτος τα bench γιατι εχει πολυ τσαι ωρες ωρες

20216_AC3-GPU.jpg

[MENTION=28628]kyr..[/MENTION]

κάνεις πλάκα έτσι, σου δείχνουμε benches από δικά μας μηχανήματα με 7950, που στέλνουν ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ την 670 και περνουν την 680 (Στοκ)

και έρχεσαι να μας ποστάρεις ένα διάγραμμα από δεν ξέρω ποιο site....

είπαμε να κάνουμε χαβαλέ αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο, έχεις 680 ; δείξε μας κάτι από το δικό σου σύστημα...

τρέξε ένα metro, ένα crysis, ένα alliens, ένα sleeping dogs , τρέξε κάποιο άλλο game όποιο γουστάρεις να συγκρίνουμε αλλιώς άστο....

αν αρχίσω να σου άνεβάζω διαγράμματα από άλλα site θα κολήσει το σύστημα.

πήγαινε βρες το review του techspot να δεις τι γίνεται. μην ζητάς link googlarise.

[MENTION=28628]kyr..[/MENTION]

κάνεις πλάκα έτσι, σου δείχνουμε benches από δικά μας μηχανήματα με 7950, που στέλνουν ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ την 670 και περνουν την 680 (Στοκ)

και έρχεσαι να μας ποστάρεις ένα διάγραμμα από δεν ξέρω ποιο site....

είπαμε να κάνουμε χαβαλέ αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο, έχεις 680 ; δείξε μας κάτι από το δικό σου σύστημα...

τρέξε ένα metro, ένα crysis, ένα alliens, ένα sleeping dogs , τρέξε κάποιο άλλο game όποιο γουστάρεις να συγκρίνουμε αλλιώς άστο....

αν αρχίσω να σου άνεβάζω διαγράμματα από άλλα site θα κολήσει το σύστημα.

πήγαινε βρες το review του techspot να δεις τι γίνεται. μην ζητάς link googlarise.

Σε βλεπω να το εχεις παρει ζεστα το θεμα... Συμφωνω απολυτως οτι καλο ειναι να συγκρινουμε αποτελεσματα μεταξυ μας, καθως πολλες φορες τα reviews ειναι ¨αλλου ¨, απο εκει και περα ομως θεωρω τα αποτελεσματα σου μη ρεαλιστικα στα πλαισια συγκρισης.

Τι εννοω?

Δεν ξερω αν φταιει καποιο πιθανο bottleneck απο το cpu μου, αλλα με 2x 7970 οριακα πιανω τις τιμες σου. Πιστευω οτι η nvidia που εχεις για physX κανει δουλεια (ισως κ να κανω λαθος) βελτιωνοντας τα αποτελεσματα σου. Κατ εμε, εχεις απο τα πιο καλα μηχανηματα VFM εδω μεσα, αν ομως δεν αφαιρεσεις την 3η καρτα, η συγκριση amd vs nvidia δεν θα ειναι αξιοπιστη.

:yes4:

Σε βλεπω να το εχεις παρει ζεστα το θεμα... Συμφωνω απολυτως οτι καλο ειναι να συγκρινουμε αποτελεσματα μεταξυ μας, καθως πολλες φορες τα reviews ειναι ¨αλλου ¨, απο εκει και περα ομως θεωρω τα αποτελεσματα σου μη ρεαλιστικα στα πλαισια συγκρισης.

Τι εννοω?

Δεν ξερω αν φταιει καποιο πιθανο bottleneck απο το cpu μου, αλλα με 2x 7970 οριακα πιανω τις τιμες σου. Πιστευω οτι η nvidia που εχεις για physX κανει δουλεια (ισως κ να κανω λαθος) βελτιωνοντας τα αποτελεσματα σου. Κατ εμε, εχεις απο τα πιο καλα μηχανηματα VFM εδω μεσα, αν ομως δεν αφαιρεσεις την 3η καρτα, η συγκριση amd vs nvidia δεν θα ειναι αξιοπιστη.

:yes4:

για ποιο λόγο είναι μη ρεαλιστικά, αφού τα βγάζω; :sarcastic:

ο επεξεργαστής που έχεις πάνω πετσοκόβει τις κάρτες σου... για αυτο έχεις αυτά τα νούμερα.

έχεις 800-1000 ευρώ gpu's πάνω σε επεξεργαστή 3 ετίας... και μάλιστα non-overclocked.

για ποιο λόγο είναι μη ρεαλιστικά, αφού τα βγάζω; :sarcastic:

ο επεξεργαστής που έχεις πάνω πετσοκόβει τις κάρτες σου... για αυτο έχεις αυτά τα νούμερα.

έχεις 800-1000 ευρώ gpu's πάνω σε επεξεργαστή 3 ετίας... και μάλιστα non-overclocked.

Αναφερομουν καθαρα στα πλαισια συγκρισης amd vs nvidia. Σαφως κ τα αποτελεσματα σου ειναι πραγματικα, αλλα δεν ειναι ρεαλστικο/αντικειμενικο να χρησιμοποιηθουν στην συγκριση των δυο καρτων. Οσο εχεις κ τριτη καρτα πανω, η συγκριση με απλο sli ειναι σαν να συγκρινεις πατατες με ντοματες κ οχι δυο διαφορετικα ειδη πατατας. :)

Σχετικα με το setup μου...

Οι καρτες κοστισαν πολλα κ αλλα τοσα πηγαν μητρικη/επεξεργαστης κ μνημες. Καθως δεν βλεπω να βρισκω καποιον να δωσει ουτε τα μισα να τα παρει, δεν παιζει να αλλαζω mobo, cpu, mem (συντομα).

Still, στο unigine οι καρτες πανε 99% με ελαχιστες διακυμανσεις στο 95%. Ολα αυτα ειτε σε στοκ, ειτε σε max ccc clocks. Εχω συνεχως τα MSI AB values στο lcd display του keyboard. Αρα, μπορει κ να μην εχω bottleneck (τρεχουν σε PCI EXPR. 2 / 16x)

By the way, τις τιμες σου τις προσεγγιζω με max ccc overclock 1125/1575 παντα σε στοκ volts, γι αυτο θεωρω πως εχεις πολυ αποδοτικο setup :T:

Αναφερομουν καθαρα στα πλαισια συγκρισης amd vs nvidia. Σαφως κ τα αποτελεσματα σου ειναι πραγματικα, αλλα δεν ειναι ρεαλστικο/αντικειμενικο να χρησιμοποιηθουν στην συγκριση των δυο καρτων. Οσο εχεις κ τριτη καρτα πανω, η συγκριση με απλο sli ειναι σαν να συγκρινεις πατατες με ντοματες κ οχι δυο διαφορετικα ειδη πατατας. :)

Σχετικα με το setup μου...

Οι καρτες κοστισαν πολλα κ αλλα τοσα πηγαν μητρικη/επεξεργαστης κ μνημες. Καθως δεν βλεπω να βρισκω καποιον να δωσει ουτε τα μισα να τα παρει, δεν παιζει να αλλαζω mobo, cpu, mem (συντομα).

Still, στο unigine οι καρτες πανε 99% με ελαχιστες διακυμανσεις στο 95%. Ολα αυτα ειτε σε στοκ, ειτε σε max ccc clocks. Εχω συνεχως τα MSI AB values στο lcd display του keyboard. Αρα, μπορει κ να μην εχω bottleneck (τρεχουν σε PCI EXPR. 2 / 16x)

By the way, τις τιμες σου τις προσεγγιζω με max ccc overclock 1125/1575 παντα σε στοκ volts, γι αυτο θεωρω πως εχεις πολυ αποδοτικο setup :T:

Αποδοτικο setup με ΑΤΙ = Ολα απο το driver σε low quality! Για te$$elation ουτε λογος ολα στο off

Σε πηραμε πρεφα the blade!

Αναφερομουν καθαρα στα πλαισια συγκρισης amd vs nvidia. Σαφως κ τα αποτελεσματα σου ειναι πραγματικα, αλλα δεν ειναι ρεαλστικο/αντικειμενικο να χρησιμοποιηθουν στην συγκριση των δυο καρτων. Οσο εχεις κ τριτη καρτα πανω,

Ναι η τρίτη κάρτα πάνω είναι μια GTS 450.. Σοβαρέψου.. δεν είναι 680..

Και επειδή ναι! έχει PhysX αλλά είναι σπασμένα PhYsx τα οποία δεν δουλεύουν όπως τα κανονικά τα PhysX που έχεις με την Nvidia σειρά.. (1 αυτό)

(εδώ παίζει να έχει τους 286 Drivers της Nvidia που είναι τουλάχιστον 1 χρόνο πίσω..)

2ο στα Benches δεν κερδίζει τίποτα παραπάνω από FPS με την GTS 450!

(Γιατί 1ον δουλεύει σε κατάσταση IDLE! ειδικά στα 3D mark..)

Στο Metro 2033 στον Bench του άμα δείς είναι με PhysX off..

(άμα τα είχα On έβγαζε δεν έβγαζε 40 FPS)

Και η GTS 450 είναι καθαρα για PhysX στα Games (Οχι για τα Benches) και για τα οποια Games πρέπει να βγάλεις/Βαλεις ένα σωρό αρχεία για να σου δουλέψουν.. και να τα δεις στο ματί..

Τώρα άμα ο Blade στέλνει περίπατω τις καρτούλες σου δεν είναι δικό του πρόβλημα..

Αυτός θέλει επιδόσεις εσύ θέλεις ησυχία και ομορφιά.. ο καθένας με τις επιλογές του..

Ναι η τρίτη κάρτα πάνω είναι μια GTS 450.. Σοβαρέψου.. δεν είναι 680..

Και επειδή ναι! έχει PhysX αλλά είναι σπασμένα PhYsx τα οποία δεν δουλεύουν όπως τα κανονικά τα PhysX που έχεις με την Nvidia σειρά.. (1 αυτό)

(εδώ παίζει να έχει τους 286 Drivers της Nvidia που είναι τουλάχιστον 1 χρόνο πίσω..)

2ο στα Benches δεν κερδίζει τίποτα παραπάνω από FPS με την GTS 450!

(Γιατί 1ον δουλεύει σε κατάσταση IDLE! ειδικά στα 3D mark..)

Στο Metro 2033 στον Bench του άμα δείς είναι με PhysX off..

(άμα τα είχα On έβγαζε δεν έβγαζε 40 FPS)

Και η GTS 450 είναι καθαρα για PhysX στα Games (Οχι για τα Benches) και για τα οποια Games πρέπει να βγάλεις/Βαλεις ένα σωρό αρχεία για να σου δουλέψουν.. και να τα δεις στο ματί..

Τώρα άμα ο Blade στέλνει περίπατω τις καρτούλες σου δεν είναι δικό του πρόβλημα..

Αυτός θέλει επιδόσεις εσύ θέλεις ησυχία και ομορφιά.. ο καθένας με τις επιλογές του..

Δεν ξερω αν αναφερεσαι σε εμενα :)

In any case, απλα να πω οτι τα νουμερα του ειναι παρα πολυ καλα σε σχεση με τα δικα μου... Με απλα λογια, αυτο το μεταφραζω με δυο τροπους

α. Ειτε εγω εχω bottleneck, κατι που ομως μαλλον δεν σχυει καθως οι καρτες δουλευουν 99% load

ή

β. Κατι στο setup του, δινει τρελο boost κ το μονο που προχειρα! βρηκα ειναι η εξτρα καρτα.

Σαφως κ μπορει να κανω λαθος, απλα εχω την αισθηση πως 2x 7950 με 2x 7970 με ιδια clocks δεν θα επρεπε να δινουν ιδια αποτελεσματα. Παντως, μεχρι να αφαιρεθει η εξτρα καρτουλα, ειτε αυτη δινει 1 ειτε 10fps, νομιζω πως η συγκριση με απλο sli του συγκεκριμενου (εξαιρετικου setup) ειναι ατοπη. Εδω καρτα ηχου βαζαμε παλια κ ειχαμε διαφορα...

Καποια στιγμη την αλλη βδομαδα θα επιχειρησω να ανεβασω σε 4.2Ghz το cpu, να δω αν θα εχω διαφορα..

EDIT:

Η κουβεντα αυτη γινεται αποκλειστικα με στοχο να κανουμε μια αντικειμενικη συγκριση μεταξυ nvidia/amd. Το οτι ο Blade "στελνει περιπατο" τις ¨καρτουλες" μου, με χαροποιει ιδιαιτερα, καθως δειχνει πως εχω περιθωρια καποια στιγμη, να παρω πιο πολλα απο αυτες ;)

Δεν ξερω αν αναφερεσαι σε εμενα :)

In any case, απλα να πω οτι τα νουμερα του ειναι παρα πολυ καλα σε σχεση με τα δικα μου... Με απλα λογια, αυτο το μεταφραζω με δυο τροπους

α. Ειτε εγω εχω bottleneck, κατι που ομως μαλλον δεν σχυει καθως οι καρτες δουλευουν 99% load

ή

β. Κατι στο setup του, δινει τρελο boost κ το μονο που προχειρα! βρηκα ειναι η εξτρα καρτα.

Σαφως κ μπορει να κανω λαθος, απλα εχω την αισθηση πως 2x 7950 με 2x 7970 με ιδια clocks δεν θα επρεπε να δινουν ιδια αποτελεσματα. Παντως, μεχρι να αφαιρεθει η εξτρα καρτουλα, ειτε αυτη δινει 1 ειτε 10fps, νομιζω πως η συγκριση με απλο sli του συγκεκριμενου (εξαιρετικου setup) ειναι ατοπη. Εδω καρτα ηχου βαζαμε παλια κ ειχαμε διαφορα...

Καποια στιγμη την αλλη βδομαδα θα επιχειρησω να ανεβασω σε 4.2Ghz το cpu, να δω αν θα εχω διαφορα..

EDIT:

Η κουβεντα αυτη γινεται αποκλειστικα με στοχο να κανουμε μια αντικειμενικη συγκριση μεταξυ nvidia/amd. Το οτι ο Blade "στελνει περιπατο" τις ¨καρτουλες" μου, με χαροποιει ιδιαιτερα, καθως δειχνει πως εχω περιθωρια καποια στιγμη, να παρω πιο πολλα απο αυτες ;)

Την cpu σου στα πόσα την τρέχεις για τα benches; Εγώ για τα benches ανεβάζω στα 4.2Ghz ενώ για 24/7 την έχω στα 4Ghz...

53549d1354222802-sapphire-hd7970-protes-entyposeis-metriseis-uningine.jpg

3770K @ 4.2GHz

GTX 680 @ 1202MHz GPU - GDDR5-7012 MEMORY @ PCI-e 3.0 x4 ( ακατέβατες συχνότητες, τρέχει σταθερά ακριβώς στα ίδια clocks δεν πάνε ούτε πάνω ούτε κάτω )

καθημερινά ψιλομαμημένα Win7 x64 Ultimate SP1

GF 310.61 driver

heaven2012-11-3013-155lubm.jpg

οι 7950 CF σηκώνουν το γάντι των 680 ;p

1150/1575 @ Default Voltage

12.11 beta 8 no Cap. CPU: 2600k @ 4.6

jrtbaq.png

performance3dmark11cf79.jpg

Δοκίμασε να τρέξεις στα 1245-1800 να δω πόσο πάνω (αν) θα περάσεις το graphics score που έκανα με την cpu στα 4.2Ghz. Βέβαια είμαι με τους 12.11beta3 στο παραπάνω...

Δοκίμασε να τρέξεις στα 1245-1800 να δω πόσο πάνω (αν) θα περάσεις το graphics score που έκανα με την cpu στα 4.2Ghz. Βέβαια είμαι με τους 12.11beta3 στο παραπάνω...

Πολύ αργούν οι drivers για το cf!!!

Την cpu σου στα πόσα την τρέχεις για τα benches; Εγώ για τα benches ανεβάζω στα 4.2Ghz ενώ για 24/7 την έχω στα 4Ghz...

Ειμαι σε στοκ 3.2 στο cpu...

Θα σου ηταν ευκολο να παρεις 3 μετρησεις unigine μια σε στοκ cpu μια σε 4 κ μia σε 4.2?

Πολύ αργούν οι drivers για το cf!!!

Αχ, μην παιζεις με τον πονο μου :(

Ειμαι σιγουρος, πως οταν ο [MENTION=9179]atiman[/MENTION] εχει κατι, θα το δωσει (μονο κ μονο να σταματησω να γκρινιαζω :) )

peppes@ εχεις ακουσει για το ανεκδοτο με την porche την ferrari και τον σκαραβεο που αναβοσβηνε τα φωτα να περασει :hehe:

Kappaalphataualphagammarhoalphaphi3AE0-51.jpg

driver 304,79

heavens-1.png

driver 306,23

heaven594-1.png

Αποδοτικο setup με ΑΤΙ = Ολα απο το driver σε low quality! Για te$$elation ουτε λογος ολα στο off

Σε πηραμε πρεφα the blade!

εσύ έχεις αναλάβει να φουντώνεις τα αίματα, κολασμένος όνομα και πράγμα :devil: :dance3:

BTW: που είναι o συντροφος [MENTION=10015]csaris[/MENTION] με το 680 sli ;

peppes@ εχεις ακουσει για το ανεκδοτο με την porche την ferrari και τον σκαραβεο που αναβοσβηνε τα φωτα να περασει :hehe:

Kappaalphataualphagammarhoalphaphi3AE0-51.jpg

driver 304,79

heavens-1.png

driver 306,23

heaven594-1.png

και αυτο υποτιθετε ειναι αποτελεσματα χωρις αλλαγες στο control panel τις nvidia? Aν επειμενεις πως ναι τοτε ανοιξε ενα θεμα επιστημονικη φαντασια GTX 680

Να παίξω μια και στα 1350MHz με την άλλη κάρτα ?

υ.γ. Τι settings έχεις στο Sniper Elite v2 benchmark ρε ?

Δεν δείχνεις τίποτα.

Βάλε το settings.ini σου εδώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.