Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Καταρχήν άμα δεν ήθελες θόρυβο δεν θα έπερνες Reference δεν φταίει το Bios..

Αμα δεν θες θόρυβο πάρε μια Aftermarket

Δεν μίλησα για καθόλου θόρυβο ή πολύ λίγο κτλ. Τη reference ήθελα από την αρχή γιατί είναι πιο εμφανίσιμη από τα άλλα τέρατα. Για τη διαφορά των 2 bios μιλάω ως πρός τις στροφές του fan απλα σαν παρατήρηση.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Δεν μίλησα για καθόλου θόρυβο ή πολύ λίγο κτλ. Τη reference ήθελα από την αρχή γιατί είναι πιο εμφανίσιμη από τα άλλα τέρατα. Για τη διαφορά των 2 bios μιλάω ως πρός τις στροφές του fan απλα σαν παρατήρηση.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Sorry guys, αλλα παρακολουθω την κουβεντα κ πραγματικα δεν καταλαβαινω... :woot:

Ποιος ο λογος να εχετε τις καρτες αφημενες σε default bios fan speed and temperatures, οταν με το MSI AB φτιαχνεις custom fan profile, αναλογα με το θορυβο κ θερμοκρασιες που επιθυμεις ειτε during browsing or during gaming...

Καθε κουτι εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα ψυξης κ ηχομονωσης κ κατα την ταπεινη μου αποψη το custom fan profile ειναι must!

:crazy_pilot:

πόσο το πήγε? ίσως γιαυτό να αυξήθηκε το % του fan, γιατι ανεβάζει περισσότερη θερμοκρασία με τα περισσότερα volts.

Sorry guys, αλλα παρακολουθω την κουβεντα κ πραγματικα δεν καταλαβαινω... :woot:

Ποιος ο λογος να εχετε τις καρτες αφημενες σε default bios fan speed and temperatures, οταν με το MSI AB φτιαχνεις custom fan profile, αναλογα με το θορυβο κ θερμοκρασιες που επιθυμεις ειτε during browsing or during gaming...

Καθε κουτι εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα ψυξης κ ηχομονωσης κ κατα την ταπεινη μου αποψη το custom fan profile ειναι must!

:crazy_pilot:

κάποιοι νιώθουν καλύτερα με τα "default" :pleasantry: και δεν θέλουν να τρέχουν το ΑΒ στο background. :happy:

review με τελευταίους drivers και την τελευταία γενιά gpu...

The Best Graphics Cards: Nvidia vs. AMD Current-Gen Comparison - TechSpot Reviews

AMD wins the crown όπως λένε...

οσο δεν μπαινουν στην εξισωση τα oc editions απο πλευρας nvidia κραταω αυτο

"Breaking down performance figures at 1920x1200, the GeForce GTX 680 was just ~1% faster than the Radeon HD 7970, while it trailed the 7970 GHz Edition by a 7% margin. This doesn’t change at 2560x1600, where the GeForce GTX 680 is 2% slower"

εγώ απλά κρατάω το εξής ότι με λιγότερα λεφτά σε σύγκριση με την 680 παίρνεις μια 7970 και έχεις λίγο καλύτερες επιδόσεις σε κάποια παιχνίδια και λίγο χειρότερες σε άλλα...

Αυτό νοιάζει και τον τελικό καταναλωτή στην τελική. To αν θα έχω 5 καρέ παραπάνω στο Χ παιχνίδι ή στο Unigine, προσωπικά με αφήνει αδιάφορο.

Συνεπώς και οι δύο κάρτες είναι (για μένα) ισάξιες. Ο μόνος λόγος που θα προτιμούσα nvidia πλέον είναι

1. το physx (αλλά λίγα παιχνίδια το υποστηρίζουν - από αυτά που παίζω τουλάχιστον)

2. η χαμηλότερη κατανάλωση σε load state.

Για μένα λοιπόν το συμπέρασμα είναι το εξής. Βγαίνει καινούργια γενιά GPU? Περιμένεις ένα εξάμηνο να ωριμάσουν drivers και μετά ρίχνεις τα λεφτά σου.

Το όλο θέμα ξεκίνησε με τους 12.11 drivers που εκτόξευσαν τις υπάρχουσες επιδόσεις των Tahiti. Οι κάρτες πλέον παίζουν ακριβώς στα ίσια. Από εκεί και πέρα όποιο κομμάτι κλοκάρει καλύτερα κερδίζει και το στέμμα.

Αν όντως η AMD κατάφερε να αυξήσει τις επιδόσεις της με έναν driver (μετά από τόσους μήνες), χωρίς να κόψει σε visual επίπεδο κάτι που δεν είναι εύκολα ορατό, τότε συγχαρητήρια!

κανω καπου λαθος?

η 680 ειναι 1% πιο γρηγορη στα 1080p και 2% πιο αργη στα 1600p

Καλως η κακως η AMD παρουσιασε την GHz edition σαν αλλη καρτα και οχι μια OC 7970 οποτε δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες με overclocked 680 γιατι με την ιδια λογικη μπορουμε να παρουμε και OC εκδοση απο την GHz edition

Καλως η κακως η AMD παρουσιασε την GHz edition σαν αλλη καρτα και οχι μια OC 7970 οποτε δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες με overclocked 680 γιατι με την ιδια λογικη μπορουμε να παρουμε και OC εκδοση απο την GHz edition

ρε συ evolution ας ειμαστε λιγο ρεαλιστες μια με δυο καρτες 7970 ειναι πιο δυνατες(ελαχιστα) απο την 7970ghz μεχρι και η lithining ειναι πιο αργη απο την ghz

Στην 680, η χειροτερη oc edition ειναι πιο δυνατη απο την στοκ

στην 7950 δε,δεν υπαρχει πιο γρηγορη απο την boost

ρε συ evolution ας ειμαστε λιγο ρεαλιστες μια με δυο καρτες 7970 ειναι πιο δυνατες(ελαχιστα) απο την 7970ghz μεχρι και η lithining ειναι πιο αργη απο την ghz

ρε συ τι ψάχνεις όταν μια ghz 7970 είναι πιο φτηνή (ξεκινάνε από 400 ευρό περίπου στην Ευρώπη και όχι μόνο αυτό μπορείς να πάρεις μια 7970 απλή και να την φλασάρεις σε ghz άμα το ψάξεις λίγο) από την 680 την απλή (450 ξεκινάνε οι απλές και οι OC λογικά παραπάνω)

*έκανα πολύ πρόχειρο ψάξιμο αν μου βρεις φτηνότερες 680 εδώ είμαστε

ρε συ τι ψάχνεις όταν μια ghz 7970 είναι πιο φτηνή (ξεκινάνε από 400 ευρό περίπου στην Ευρώπη και όχι μόνο αυτό μπορείς να πάρεις μια 7970 απλή και να την φλασάρεις σε ghz άμα το ψάξεις λίγο) από την 680 την απλή (450 ξεκινάνε οι απλές και οι OC λογικά παραπάνω)

*έκανα πολύ πρόχειρο ψάξιμο αν μου βρεις φτηνότερες 680 εδώ είμαστε

ποιος μιλησε για τιμες?? οκ!! περνεις μια 7970 στοκ την φλασαρεις και σηκωνεις την γειτωνια στο ποδαρι 51db

+δεν εχει physx,txxa, και καιει περισσοτερο(+ οτι και η 680στοκ κλοκαρεται)

Εγω δεν πηρα ποτε reference ουτε προκειτε να το κανω ποτε

Μπορεις να μας πεις τισ 1-2 7970 που ειναι πιο δυνατες απο την GHz?

sapphire 7970 toxic (η πιο δυνατη που βγαζει η sapphire) βγαινει σε GHz edition mono

Lighting η απλη εκδοση ειναι πανω κατω στα ιδια με την GHz μιλαμε για διαφορες μη μετρισιμες απο δοκιμες που εκανα σε συστημα μου 1-3 fps παιζαν πανω κατω ιδιο game ιδιες συνθηκες ποτε δεν ειδα μια απο τις 2 να ειναι μονιμα μπροστα εστω και για τι διαφορα 1-3 fps μπροστα - πλεον ι MSI εβγαλε και 2η lighting BE (boost edition) η απλη αν και δεν ειναι μετα απο 2 που περασαν απο τα χερια μου ghz τις εχουν βαλει το logo απλα πανω στη συσκευασια στη BE δεν καταφερα να βρω review οποτε δεν ξερω τι κανει απο επιδοσεις

Και γενικοτερα δεν εχω βρει καποια 7970 overclocked με 1050+ clock με συντομη αναζητηση οποτε εσυ πιες βρηκες που ειναι πιο δυνατες απο GHz ?

ποιος μιλησε για τιμες?? οκ!! περνεις μια 7970 στοκ την φλασαρεις και σηκωνεις την γειτωνια στο ποδαρι 51db

Απλη μαλλον εννοει 7970 oχι GHz edition(κατι τετοιο)

Physx ? ποσα παιχνιδια ειπαμε το υποστιριζουν?

Εγώ απο το review κρατάω ότι η δικιά μου reference -stock clocks και ήσυχη 7970 , στα μόνα παιχνίδια που είναι αξίζουν τα γραφικά (battlefield + witcher) , στο ένα παίζει σαν 680 και στο άλλο της ρίχνει στα αυτιά. Not bad...:hi:

"Όσο για τα physx με εντυπωσίασαν τόσο ώστε να ξηλώσω την gts450 για να μην καίει τζάμπα ρεύμα...

να στο πω πιο απλά λες ότι η 680 είναι 1% γρηγορότερη στα 1080P που παίζει όλος ο κόσμος...

(δηλαδή ήμαρτον στα 100fps δλδ βγάζει 101 η 680)

:D

αν πάει η 7970 400 ευρό και η 680 450, μιλάμε αμέσως αμέσως για 12,5% διαφορά...

συνεπώς πλέον με τους 12.11 η 680 δεν δικαιολογεί την τιμή της..Sorry αλλά σαν καταναλωτής την τσέπη σου πρέπει να κοιτάς...αν το κοιτάς διαφορετικά...

επίσης σε πληροφορώ πως δεν χρειάζεται να είναι reference η καρτούλα για να βάλεις bios 7970 ghz...οπότε μπορείς να βρεις και με custom cooler αντίστοιχη 7970 που μπορείς να την κάνεις ghz...

anyway καλός ή κακός πλέον η κόκκινη κερδίζει στα σημεία αυτή τη στιγμή. Αν η πράσινη βγάλει και αυτή drivers αντίστοιχους με τους 12.11 (να κάνει άλμα 10-15% δλδ), ο καιρός θα το δείξει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.