Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
θα δώσετε 3200 dollars (σε ευρό δεν ξέρω πόσο θα κάνει) μόνο και μόνο και να έχετε από 80fps στο bf3 να έχετε 120?

total waste imo αλλά περί ορέξεως...

Απλα λεω οτι αυτη η καρτα ειναι το GK110 που δεν βγήκε ποτέ στην gaming αγορα, γιατί δεν χρειάστηκε να βγει και ο λόγος έλλειψης ανταγωνισμού απο ΑΤΙ οπότε και το GK104 middle range κομμάτι βαπτίστηκε 680gtx μιας και overall ειναι μαζι με την 7970.

Αλλά θα το δούμε σε ενα 5μηνο κοντά μας ρισκάρω να πω... με ανεβασμένα ρολόγια κατά 20% (925mhz), με 3gb ram και με απόδοση 15-20% πίσω από 690gtx.

ΟΚ ρε μαν γιατί σε είδα ενθουσιασμένο... ;)

Ειμαι ενθουσιασμενος γιατι ξερω τι περιμενω στην πραξη. Η καρτα θα μπορουσε να βγει απο τον Αυγουστο στην αγορα (gk110).

Δεν εχει ξανα γινει αυτο! Η καρτα tesla να ειναι τοσο νωρις στην αγορα απο την gamer edition. Παντα βγαινει λιγο μετα ;)

[MENTION=10015]csaris[/MENTION] το ξερω οτι δεν προκειται να σου αλλαξω μυαλα αλλά επετρεψε μου απο προσωπικη εμπειρια και μονο να πιστευω οτι το προβλημα σου ειναι στο λειτουργικο. Και γω οταν αλλαξα απο κοκκινη σε πρασινη και τουμπαλιν αντιμετωπισα πολλα προβληματα τα οποια λυθηκαν μονο με fresh win install. Τωρα για το οτι δεν θες να ακουσεις για atiman uninstaller αν και δεν το καταλαβαινω, δεν μπορω να σου πω τι να κανεις στο δικο σου pc αλλά να ξερεις οτι ειναι ισως το καλυτερο εργαλειο για απεγκατασταση οδηγων amd...

Επειδη εχουμε πει και 2 λογακια απο κοντα ξερεις οτι εχω καλη προθεση και δεν κρινω...αλλά στο κατω κατω παρε ενα acronis image, κανε μια καινουργια εγκατασταση win και αν συνεχισει το προβλημα σε 5 λεπτα θα ξαναεχεις το λειτουργικο σαν να μην εβαλες ποτε τις κοκκινες επανω....και θα εχεις και ενα λογο παραπανω να τα χωνεις στην amd :hehe:

Κατα τα άλλα, καλοπουλητες να ειναι...:)

[MENTION=10015]csaris[/MENTION] το ξερω οτι δεν προκειται να σου αλλαξω μυαλα αλλά επετρεψε μου απο προσωπικη εμπειρια και μονο να πιστευω οτι το προβλημα σου ειναι στο λειτουργικο. Και γω οταν αλλαξα απο κοκκινη σε πρασινη και τουμπαλιν αντιμετωπισα πολλα προβληματα τα οποια λυθηκαν μονο με fresh win install. Τωρα για το οτι δεν θες να ακουσεις για atiman uninstaller αν και δεν το καταλαβαινω, δεν μπορω να σου πω τι να κανεις στο δικο σου pc αλλά να ξερεις οτι ειναι ισως το καλυτερο εργαλειο για απεγκατασταση οδηγων amd...

Επειδη εχουμε πει και 2 λογακια απο κοντα ξερεις οτι εχω καλη προθεση και δεν κρινω...αλλά στο κατω κατω παρε ενα acronis image, κανε μια καινουργια εγκατασταση win και αν συνεχισει το προβλημα σε 5 λεπτα θα ξαναεχεις το λειτουργικο σαν να μην εβαλες ποτε τις κοκκινες επανω....και θα εχεις και ενα λογο παραπανω να τα χωνεις στην amd :hehe:

acronis image δουλευει κ για ssd?

sorry gia to offtopic!

Aριωνα αν ειχα την παραμικρη ελπιδα οτι ηταν θεμα software θα το ειχα κανει ηδη... Εχει βουηξει ολο το wsg με αυτο το θεμα και ειναι ακριβως το ιδιο προβλημα που ειχε με τις 2χ5870... δηλ. να παιρνω υψηλα καρε αλλα να ειναι χαλια η ροη. Στις 680 οταν παιζω π.χ. single player dirt3 & max payne και εχω 80-90 καρε μαξαρισμενος και βλεπω ms κλειδωνω vsync και ειναι βουτυρο η κινηση σαν να εχεις μια καρτα ενα πραγμα. Με τις 7970 αν κλειδωσω vsync πραγματικα δεν εχω δει κατι χειροτερο απο θεμα lag/ροης...

Εδω ο ιδιος ο κατακοκκινος μοσχοβιτης [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] μου ειπε να κλεινω το crossfire και να εχω την 7970 μονο για BF3! :hehe:

Αλλη ορεξη δεν εχω ρε μαν να αγοραζω και με το καλημερα να χανω 100-200ε την επομενη....

Ναι βρε σε πιανω τι λες αν και δεν το εχω αντιμετωπισει. Γιαυτο και εκλεισα το παραπανω ποστ μου με το "Κατα τα άλλα καλοπουλητες" και πιστεψε με σε καταλαβαινω για τη χασουρα ;)

(αν ειχες παρει lightning, θα ειχα τσιμπησει την μια...χθες) :hehe:

Zpaf εχεις την reference της sapphire ?

Ακου καλα τι θελω, και τα 3 μονιτορ σου να τα συνδεσεις πανω στην κάρτα αλλα με τον εξης τροπο. Δεν με ενδιαφέρει ποια θήρα θα χρησιμοποιήσεις απο την καρτα, αυτο που θελω ειναι να καταλήγουν σε HDMI ή DVI στο monitor.

Εαν το καταφέρεις να το κάνεις χωρίς active adaptor δηλαδή active adaptor display port to dvi/hdmi, σφύρα μου! Τουλαχιστον ενα active adaptor θα χρειαστεις γιατι καποιο μονιτορ δεν θα περνει οθονη και θα δειχνει μαυριλα.

Μπηκα στα φορουμ και ενημερώθηκα οπως δεν γινόταν με τις 5870 δεν γινεται και με την 7970 και θελει acive adaptor.

....κανεις την συνδεσμολογια ετσι οπως σου ειπα και τσεκαρεις εαν εχεις εικονα σε ολα τα μονιτορ και οτι το eyefinity δουλευει.

ΩΠΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η sapphire 7970 σου εχει bundle τον active adaptora!!!

Sapphire 7970 accessories

CrossFire™ Bridge Interconnect Cable

8 PIN to 4 PIN Power Cable

DVI to VGA Adapter

Mini-DP to DP Cable

6 PIN to 4 PIN Power Cable

HDMI to SL-DVI Adapter(Full Retail SKU only)

HDMI 1.4a high speed 1.8 meter cable(Full Retail SKU only)

------>Mini Display Port to SL-DVI Active dongle <------------

Εδω ο ιδιος ο κατακοκκινος μοσχοβιτης [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] μου ειπε να κλεινω το crossfire και να εχω την 7970 μονο για BF3! :hehe:

Χρηστο στο καθε setup κατι παιρνεις κατι δινεις.

Θυμασαι σπιτι μου οταν βαλαμε ultra preset στο BF3 πως εκλασε το 680 sli λογω vram ;

Θυμασαι το texture flickering που ειδαμε μαζι με τον [MENTION=9802]takis-pa[/MENTION] ιδιο με αυτο που ειχα δει οταν δοκιμαζα την 690 του ;

http://www.thelab.gr/1063313259-post1040.html

Ειναι καποιοι απο τους λογους που με κανουν να παραμενω κατακοκκινος μοσχοβιτης :hehe:

Χρηστο στο καθε setup κατι παιρνεις κατι δινεις.

Θυμασαι σπιτι μου οταν βαλαμε ultra preset στο BF3 πως εκλασε το 680 sli λογω vram ;

Θυμασαι το texture flickering που ειδαμε μαζι με τον [MENTION=9802]takis-pa[/MENTION] ιδιο με αυτο που ειχα δει οταν δοκιμαζα την 690 του ;

http://www.thelab.gr/1063313259-post1040.html

Ειναι καποιοι απο τους λογους που με κανουν να παραμενω κατακοκκινος μοσχοβιτης :hehe:

Bf3 Ultra + MSAA 4x βλέπω 3GB usage στις κάρτες.... δηλαδή με 680 δεν το τρέχεις ultra;;;;

Bf3 Ultra + MSAA 4x βλέπω 3GB usage στις κάρτες.... δηλαδή με 680 δεν το τρέχεις ultra;;;;

Τα 3GB που βλεπεις ειναι λογω crossfire κοινως τα πραγματικα ειναι τα μισα.

Εγω δεν το εγραψα αλλα εννοουσα surround αναλυσεις.

Και σου είπα μην πάρεις DCUII πάρε Lightning ακούς τον [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] τον παππού αφού δεν ξέρει.. Μόνο νούμερα ξέρει!

Ρουμανε crossfire + eyefinity + vsync = no go.-

Οσο για τα νουμερα ναι εχω ενα κολλημα. :D

The HD 7970 outpaces the GTX 680 by a 15.8% margin.

1211w.png

HARDOCP - Battlefield 3: Multiplayer - Fall 2012 GPU and Driver Comparison Roundup

υπολογισε και το 'Up to 16% in Battlefield 3' απο τον latest beta της πρασινης και πατσισαμε. :hehe:

Γι αυτο λοιπον βγαλανε τους beta7 :)

COD BLACK OPS 2 optimization especially at high res!

http://www2.ati.com/drivers/beta/AMD_Catalyst_12.11_Beta7_dotNET4.exe

Ποσο μου αρεσει αυτο το ¨παιχνιδι ¨ μεταξυ amd vs nvidia

we are the winners :T:

με τους τελευταιους ειναι το review :p

Also mind you that the Radeon cards all have been tested with the Catalyst 12.11 Beta 7 driver (released today) (

download here) and the GeForce cards with the new 310.54 Beta driver released yesterday

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.