Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

Ειπα να παιξω λιγο με τους beta κ γω το ΣΚ, τα παρακατω ειναι με ρολογια-ρευματα μονο για benchmarks.

Απο το control εβαλα το textures σε Performance αντι για Quality που ειναι το stock, εδωσε 1fps περιπου :p

Ναι η καρτα ειναι υδροψυκτη, μη παει κανεις να κανει τα ιδια με αερα, ουδεμια ευθυνη φερω :hehe:

Επισης τελικα το Trixx καθετε πολυ καλυτερα στην Sapphire μου, συμβιωσα αρκετο καιρο με το Afterburner κ λιγοτερο με το Precision. Trixx all the way up ;)

post-119-1416076781,7993_thumb.jpg

Λεπον γατοπαρδοι,

1. Μια DCII σε τρια μονιτορ με DP ολα τα λ7... τρομερο setup!

2. Δυο DCII CF σε τρια μονιτορ = εμετος... Πολυ unsmooth κινηση ανυπαρκτο vsync καμια σχεση με τις 680... Το ιδιο προβλημα που ειχε με την 5970, κατω απο 100fps εχει αδικαιολογητο ms.

Αρα:

Για 3 μονιτορ και μια καρτα πας σε 7970

Για 3 μονιτορ και δυο καρτες μονο 680GTX SLI.

[MENTION=10015]csaris[/MENTION] δηλαδη ειμαι ο μονος που εχω δοκιμασει ολα τα setup με 3 οθονες(1 x sapphire 7970, 2 x sapphire 7970, 1 x 680 lightning, 2 x 680 lightning) και δεν εχω δει καμμια(μα καμμια) διαφορα; (δεν αναφερομαι σε fps και εξαιρώ τα καλυτερα χρωματα της amd)....

(Η μοναδικη που μου εχει ξεφυγει ειναι η 690):mamba:

υγ. Αντε να δω αν θα καταφερεις να με ξεπερασεις...4 καρτες σε μια εβδομαδα αλλαξα :hehe:

[MENTION=10015]csaris[/MENTION] δηλαδη ειμαι ο μονος που εχω δοκιμασει ολα τα setup με 3 οθονες(1 x sapphire 7970, 2 x sapphire 7970, 1 x 680 lightning, 2 x 680 lightning) και δεν εχω δει καμμια(μα καμμια) διαφορα; (δεν αναφερομαι σε fps και εξαιρώ τα καλυτερα χρωματα της amd)....

(Η μοναδικη που μου εχει ξεφυγει ειναι η 690):mamba:

υγ. Αντε να δω αν θα καταφερεις να με ξεπερασεις...4 καρτες σε μια εβδομαδα αλλαξα :hehe:

Lazy δεν ξερω τι παιζει αλλα 7970CF & ΕF σε dirt3, f1 2012, fifa 13, borderlands 2 και max payne 3 εχει τρελο ms... Nα φανταστεις οτι εκλεινα το CF για να μπορω να παιξω.... Παρολο που βλεπω 100fps δεν ειναι καθολου smooth η κινηση.

Στο BF3 παιζει καλα παντως!

Kαι οι 680 το ιδιο περιπου πανε αλλα αν βαλεις vsync σε αυτες η κινηση ειναι βουτυρο ενω στις 7970 αν βαλεις vsync πρεπει να εισαι νηστικος πριν... :hehe:

Kαι οι 680 το ιδιο περιπου πανε αλλα αν βαλεις vsync σε αυτες η κινηση ειναι βουτυρο ενω στις 7970 αν βαλεις vsync πρεπει να εισαι νηστικος πριν... :hehe:

Μα ποσο αμπαλοι ειναι στην ΑΤΙ ? Άσπρισαν τα μαλια μου και ακομα τιποτα για το μεγα προβλημα του ms στο cf+ef!

Nαι εκανε κατι λαθος οτι εμπιστευθηκε την ΑΤΙ στο θεμα του cf+eyef ξανα :hehe:

Lazy δεν ξερω τι παιζει αλλα 7970CF & ΕF σε dirt3, f1 2012, fifa 13, borderlands 2 και max payne 3 εχει τρελο ms... Nα φανταστεις οτι εκλεινα το CF για να μπορω να παιξω.... Παρολο που βλεπω 100fps δεν ειναι καθολου smooth η κινηση.

Μιας και ανεφερε το max payne 3 ο φιλος μου ο Χρηστος και το ειχα και ευκαιρο ετσι το παιζει το τουβλο μου, και ειναι πολυ smooth η κινηση του.:yes4:

maxpayne31.jpg

maxpayne32.jpg

Μιας και ανεφερε το max payne 3 ο φιλος μου ο Χρηστος και το ειχα και ευκαιρο ετσι το παιζει το τουβλο μου, και ειναι πολυ smooth η κινηση του.:yes4:

To προβλημα της ΑΤΙ με το vsync ειναι στο eyefinity σε crossfire. Σε 1080p cf και τα 2χ7970 θα κεντανε....

Δηλαδη 2,5 χρονια περασαν και δεν εκαναν τιποτα γι αυτο ? Ελεος...

Τρελό θηρίο το 690gtx...:)

Αυτο ακριβως ειδα και εγω χθες στον [MENTION=10015]csaris[/MENTION].

Τυχαια τον ειχα βαφτισει εδω και καιρο vsyncακια. :D

Κοιτα Zpaf να λεμε τα συκα, συκα και την σκαφη σκαφη....

Το stuttering της ΑΤΙ σε eyefinity με crossfire ειναι απλα εμετικό. Δεν μιλαμε για λιγο stuttering αλλα για stuttering για μπουλντόζες.

Επειδη το εχω ζησει μιλαω...:p Εφιαλτες καθε βραδυ! :hehe:

[MENTION=10015]csaris[/MENTION] κάτι λάθος κάνεις..

Αδερφε αν ηταν σωστο θα τις κραταγα τις καρτες, ηδη ειχα κλεισμενη για σημερα την 680 που τελικα την ακυρωσα.

Μεχρι και τον mastercommander του ειδους [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] επιστρατευσα αλλα τελικα πεσαμε ηρωικα και οι δυο... :hehe:

Kαι για να μην παρεξηγουν και αυτοι που δεν ξερουν... Σε ενα μονιτορ κεντανε οι 2χ7970 ενω σε 3 μονιτορ μονο η μια αξιζει.

Csaris τι σου εχω ? Σε λγο κοντα μας το πρασινο κτηνος! ...οταν ερθει στο σπιτι μας θα ερθει με ανεβασμενα ρολογακια μιας και θα του εχουν κοψει τα διαφορα κομματια που αφορουν το cuda αλλα και την μιση μνημη!

AnandTech - NVIDIA Launches Tesla K20 & K20X: GK110 Arrives At Last

post-478-1416076783,6919_thumb.jpg

post-478-1416076783,7428_thumb.jpg

[MENTION=10015]csaris[/MENTION]

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αλλού είναι το πρόβλημα..

Επίσης λες ότι έχεις Crossfire και έχεις τρελό ms..

μια στο Youtube άμα γράψεις 7970 Crossfire eyefinity

7970 crossfire eyefinity - YouTube

Εγώ σε κανένα δεν είδα Lag η μη-smooth κίνηση..

Εκτός από αυτό του Oc3D (που είναι μαπα οι Drivers το λέει και ο ίδιος) και τα περισσότερα βίντεο είναι από τον ιανουάριο και τώρα είμαστε νοέμβρη πάνε 10 μήνες!

και μέσα σε αυτό το διάστημα ο κάθε Driver ήταν καλύτερος απο τον αλλον.

Δοκίμασες να βάλεις DVI-DP-DP ή DP-DP-DP?

Δοκίμασες να αλλάξεις Pci-e slots?

(Την μια πάνω την άλλη κάτω? την Κάτω πάνω?)

(Την μια στην 1η την άλλη στην 3η/4η slot?)

Τσέκαρες τα Clocks στην κάθε μια?

Τσέκαρες τα Temps στην κάθε μία?

Έκανες Unistall/Install με Atiman?

Έβαλες DriverSweeper να βγάλεις τα Nvidia?

Αφαίρεσες τα %temp%?

Άμα δεν έπιασε τίποτα απο αυτά.. Έκανες Format?

Και σου είπα μην πάρεις DCUII πάρε Lightning ακούς τον [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] τον παππού αφού δεν ξέρει.. Μόνο νούμερα ξέρει!

Επίσης θέμα Tearing (δεν ξέρω άμα παρατήρισες τίποτα) (πες μας) δεν υπάρχει..

Όχι θα πάρω DCUII που έχει DP για DP που έχουν υποδοχή τα Monitors..

Και σου έλεγα Lightining εκτός του ότι είναι μπουριά μακράν καλύτερες από τις Asus και σαν ποιότητα και σαν κατασκευη και στη εταιρία, και είπα ότι και εγώ 2 Asus Ref 6970 είχα πάρει και είχαν Coil Whine

(Τι? έπεσα στην περίπτωση και δεν ειναι καλές οι κάρτες?)

2ον το παλικάρι εδώ..

CallsignVega's channel - YouTube

Είναι σαν εσένα και τον [MENTION=7033]Lazy Dog[/MENTION]

Από GTX 580x4 πήγε..

Είχε μια 7970 και Eyefinity

πήρε άλλη μια 7970 και έκανε Crossfire και Eyefinity

Τις πουλάει πήγε χ2 Gtx 680 και surround

πήρε άλλες 2 Gtx 680 και surround

τις πουλάει και πήγε

σε χ4 7970 Lightining (watercooled) και Eyefinity x5

τον βλέπεις να έχει κανα πρόβλημα?

PS. εγώ είχα Eyefinity με τις Dell u2412m και με 2χ6970

το μόνο πρόβλημα που είχα εγώ ήταν το Usage και φυσικά τα FPS που δεν σηκώνανε Ultra..

εμένα το μάτι μου ούτε shuttering παρατήρισε ούτε εμετούς έκανα.

Αλλά δεν το κράτσησα και πολύ το σύστημα 3ις μήνες..

Η μια κάηκε και έτσι έμεινα με μια 6970 και δεν τσούλαγε μετα Πρωτοχρονιές την πούλησα και πήρα την 7970.

Εγώ ξανα λέω ψάξτο λογικό δεν μου φαίνεται και μια που Googlarα ούτε παράπονα και προβλήματα με Crossfire και EF είδα..

θυμάμαι οταν είχα χ2 6970 έβλεπες παντού παράπονα "shuttering αυτό" "usage το άλλο" "x2 6970 problems"

τώρα δεν βλέπω και τίποτα με τα τορινά κάτι μικρό issues που είναι Solved και κάτι BSOD.

Που ούτε τίποτα από αυτά έχεις.

[MENTION=10015]csaris[/MENTION]

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αλλού είναι το πρόβλημα..

Επίσης λες ότι έχεις Crossfire και έχεις τρελό ms..

μια στο Youtube άμα γράψεις 7970 Crossfire eyefinity

7970 crossfire eyefinity - YouTube

Εγώ σε κανένα δεν είδα Lag η μη-smooth κίνηση..

Εκτός από αυτό του Oc3D (που είναι μαπα οι Drivers το λέει και ο ίδιος) και τα περισσότερα βίντεο είναι από τον ιανουάριο και τώρα είμαστε νοέμβρη πάνε 10 μήνες!

και μέσα σε αυτό το διάστημα ο κάθε Driver ήταν καλύτερος απο τον αλλον.

Απο videακια/reviews ολα ζαχαρη ειναι, η πραγματικοτητα διαφερει δυστυχως. Για να εχεις μετρο συγκρισης θα πρεπει να εχεις αποψη δοκιμαζοντας και τις δυο εταιριες. Eγω δοκιμασα και το 7970CF και δεν εκλεισε 24ωρο στο PC μου. Ηδη ειναι στα κουτια τους τα πραγματα και ψαχνω για 2η 680.

Δοκίμασες να βάλεις DVI-DP-DP ή DP-DP-DP?

Δοκίμασες να αλλάξεις Pci-e slots?

(Την μια πάνω την άλλη κάτω? την Κάτω πάνω?)

(Την μια στην 1η την άλλη στην 3η/4η slot?)

Τσέκαρες τα Clocks στην κάθε μια?

Τσέκαρες τα Temps στην κάθε μία?

Έκανες Unistall/Install με Atiman?

Έβαλες DriverSweeper να βγάλεις τα Nvidia?

Αφαίρεσες τα %temp%?

Άμα δεν έπιασε τίποτα απο αυτά.. Έκανες Format?

Μονο 3χDP και αυτος ηταν ο λογος που πηρα DCII. Atiman πραγματα δεν μπαινει στο PC μου για κανενα λογο. Ολα τσεκαρισμενα ειναι και εννοειται οτι δεν προκειται να κανω format. Το προβλημα ειναι στο EF οχι σε ενα μονιτορ.

Και σου είπα μην πάρεις DCUII πάρε Lightning ακούς τον [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] τον παππού αφού δεν ξέρει.. Μόνο νούμερα ξέρει!

Επίσης θέμα Tearing (δεν ξέρω άμα παρατήρισες τίποτα) (πες μας) δεν υπάρχει..

Όχι θα πάρω DCUII που έχει DP για DP που έχουν υποδοχή τα Monitors..

Και σου έλεγα Lightining εκτός του ότι είναι μπουριά μακράν καλύτερες από τις Asus και σαν ποιότητα και σαν κατασκευη και στη εταιρία, και είπα ότι και εγώ 2 Asus Ref 6970 είχα πάρει και είχαν Coil Whine

(Τι? έπεσα στην περίπτωση και δεν ειναι καλές οι κάρτες?)

Tearing δεν υπαρχει με την DCII πουθενα ουτε καν coil-whine. Mια χαρα ειναι οι καρτες αλλα CF & EF ειναι πολυυυ πισω απο το 680SLI.

2ον το παλικάρι εδώ..

CallsignVega's channel - YouTube

Είναι σαν εσένα και τον [MENTION=7033]Lazy Dog[/MENTION]

Από GTX 580x4 πήγε..

Είχε μια 7970 και Eyefinity

πήρε άλλη μια 7970 και έκανε Crossfire και Eyefinity

Τις πουλάει πήγε χ2 Gtx 680 και surround

πήρε άλλες 2 Gtx 680 και surround

τις πουλάει και πήγε

σε χ4 7970 Lightining (watercooled) και Eyefinity x5

τον βλέπεις να έχει κανα πρόβλημα?

Γιατι εσυ εχεις δει το setup του και ξερεις οτι παιζει καλα?

Το ef παιζει να ειμασταν οι πρωτοι στην Ελλαδα μαζι με τον [MENTION=478]sebastian[/MENTION] που το καναμε και ειχαμε ακριβως τα ιδια προβληματα που εχουμε και τωρα με το CF... Δεν ειναι τυχαιο αυτο. O spartan τοτε πεταξε τις 2χ5970 του αν θυμαμαι καλα.

ρε csaris τι καθεσαι ρε μαν και ασχολεισαι... το πρόβλημα ειναι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ!

Απλα η ΑΤΙ κοιταει τα αστερια σφυριζοντας....

Eχουμε πετάξει ΑΤΙ γι αυτο το λογο, κοντέινερ ριξαμε στο πάτο!

Ρε εδω θελει active ανταπτορα για να συνδέσει 3 x dvi monitor....τα ιδια παντελακι μου τα ιδια παντελη μου!

Csaris η λυση ειναι μια -> ποστ 2557 :hehe: 50% πανω απο 680Gtx!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.