Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

@@ Εγώ πάτωσα σήμερα.. (τώρα βασικά)

Πήγα να το κάνω Flash Βιοs από Windows Δεν έπιασε.. στην 1η σκάλα..

Κάνω ένα Restart Μαυρη οθόνη.. δεν κάνει τίποτα απολύτος..

Τώρα είμαι στην δεύτερη όλα καλά μέσα Windows είμαι και προσπαθώ να το κάνω μέσω DOS

περιμένω να τελειώσει το Bootable usb stick uitility..

άσε που το USB STICK είναι πάρα πολύ παλίο και θέλει κάποιο χρόνο και βλέπουμε..

Θα το γυρίσω στην 1η σκαλα..

Θα κάνω Boot από USB και θα βάλω τις εντολές και ο θεός βοηθός..

οπα περίμενε είναι πιο απλό από ότι νομίζεις

bootareis με το bios που δουλεύει.

μετά αλλάζεις το bios, η κάρτα συνεχίζει να δουλεύει flashareis και όλα οκ.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
οπα περίμενε είναι πιο απλό από ότι νομίζεις

bootareis με το bios που δουλεύει.

μετά αλλάζεις το bios, η κάρτα συνεχίζει να δουλεύει flashareis και όλα οκ.

Όπα περιμενε!

Καταρχήν και οι 2 σκάλες.. και στην 1η και στην 2η μπορείς να αλλάξεις Bios?

γιατί από ότι διάβασα κάτι.. μόνο στην δεύτερη μπορείς να αλλάξεις Bios... αλλά τες πα..

Τώρα όταν έκανα το flash Βιοs ήμουν στην 1η σκαλα..

η όποια τώρα δεν δουλεύει Black screen δεν κάνει τίποτα..

Αυτό σημαίνει είναι εχω corrupted bios το οποίο σίγουρα ξαναθέλει Flash και τώρα ακολουθώ τον οδειγό..

Guide to Video BIOS flashing

Κάνω Bottable ενα Usb stick με βάση τον οδειγό τους..

για την ώρα ακόμα περιμένω να γίνει Bootable το USB STICK (είναι παλιό)

το τι θα γίνει μετά δεν ξέρω...

Τώρα πως το εννοεις αυτό ούτε αυτό ξέρω 1η φορά κανω Flash Bios σε κάρτα..

επισης για Bios αυτό εδω θα βάλω..

http://www.techpowerup.com/vgabios/123523/Sapphire.HD7970.3072.120628.html

Επειδη ειχα κανει και εγω λαθος flashαρισμα στην 6950 μου το εψαξα λιγο και τελικα καταφερα να το φτιαξω με τα εξης βηματα:

1. Ανοιγεις κανονικα τον υπολογιστη με το bios που λειτουργει.

2. Κατεβαζεις απο εδω το ATI Winflash και το αποσυμπιεζεις στην επιφανεια εργασιας ονομαζοντας τον φακελο winflash.

3. Κατεβαζεις το bios και το ονομαζεις stock και αφηνεις την καταληξη .rom και το μεταφερεις στο φακελο winflash που εφτιαξες στην επιφανεια εργασιας.

4. Μολις κανεις αυτα αλλαξε τη θεση του bios switch σε αυτη που "χαλασες" χωρις να κλεισεις τον υπολογιστη.

5. Πατα στην εναρξη και πληκτρολογησε "cmd", και μετα πατα δεξι κλικ και run as administrator.

6. Αφου σου εμφανιστει η γραμμη εντολων γραψε "cd %USERPROFILE%\desktop\winflash"

7. Μετα γραψε "atiwinflash -unlockrom 0" (τα κενα και η παυλα πρεπει να ειναι οπως τα βλεπεις, γενικα τα συμβολα τα βαζεις οπως τα βλεπεις εκτος απο τα εισαγωγικα ("") που τα εβαλα εγω)

8. Τελος γραψε "atiwinflash -f -p 0 stock.rom"

9. Μολις τελειωσει η διαδικασια θα σου βγαλει ενα μηνυμα οπου καπου θα γραφει verified. Μολις γινει αυτο κλεισε (οχι επανεκκινηση) τον υπολογιστη και μολις τον ξανανοιξεις θα ειναι ολα οπως πριν δοκιμασεις να flashαρεις το bios.

Αμα θες μπορεις να το δοκιμασεις, εγω το εχω κανει αρκετες φορες στην AMD 6950 και λειτουργησε χωρις κανενα προβλημα...

Επειδη ειχα κανει και εγω λαθος flashαρισμα στην 6950 μου το εψαξα λιγο και τελικα καταφερα να το φτιαξω με τα εξης βηματα:

1. Ανοιγεις κανονικα τον υπολογιστη με το bios που λειτουργει.

2. Κατεβαζεις απο εδω το ATI Winflash και το αποσυμπιεζεις στην επιφανεια εργασιας ονομαζοντας τον φακελο winflash.

3. Κατεβαζεις το bios και το ονομαζεις stock και αφηνεις την καταληξη .rom και το μεταφερεις στο φακελο winflash που εφτιαξες στην επιφανεια εργασιας.

4. Μολις κανεις αυτα αλλαξε τη θεση του bios switch σε αυτη που "χαλασες" χωρις να κλεισεις τον υπολογιστη.

5. Πατα στην εναρξη και πληκτρολογησε "cmd", και μετα πατα δεξι κλικ και run as administrator.

6. Αφου σου εμφανιστει η γραμμη εντολων γραψε "cd %USERPROFILE%\desktop\winflash"

7. Μετα γραψε "atiwinflash -unlockrom 0" (τα κενα και η παυλα πρεπει να ειναι οπως τα βλεπεις, γενικα τα συμβολα τα βαζεις οπως τα βλεπεις εκτος απο τα εισαγωγικα ("") που τα εβαλα εγω)

8. Τελος γραψε "atiwinflash -f -p 0 stock.rom"

9. Μολις τελειωσει η διαδικασια θα σου βγαλει ενα μηνυμα οπου καπου θα γραφει verified. Μολις γινει αυτο κλεισε (οχι επανεκκινηση) τον υπολογιστη και μολις τον ξανανοιξεις θα ειναι ολα οπως πριν δοκιμασεις να flashαρεις το bios.

Αμα θες μπορεις να το δοκιμασεις, εγω το εχω κανει αρκετες φορες στην AMD 6950 και λειτουργησε χωρις κανενα προβλημα...

Μου βγάζει Failed

edit

τώρα μου έβγαλε

Xf48i.png

edit

με την τρίτη φορά μου το έκανε..

FDuCb.png

edit

αναμονή

[MENTION=22548]stefanakos8[/MENTION]

Βρε τον stefanakos8 μας την έκανε την δουλειά!

ΕΛΑ KΑΙ ΟΙ ΦΟΤΟ!

7970 Reference VS 7970 Ghz Edition

hpTte.png

ZYXKe.png

r3Pde.png

Τα Maxed Out

DJUV3.png

Ευχαριστώ τον [MENTION=22548]stefanakos8[/MENTION] που πόσταρε την σωστή στιγμή!

Δώρο από εμένα!

uvz2Z.jpg

Και αφιέρωση

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=oCCtAOJ2jU0]Sakis Rouvas - TORA (Official Video Clip) HD - YouTube[/ame]

PS. Αυτό εννούσε και ο [MENTION=10639]The_Blade[/MENTION] αλλά ο άλλος έκατσε και τα έγραψε πέρνει τα Credits

Καλημέρες και από μένα... χτες ψάχτηκα λίγο σοβαρά γιατί δεν μπορούσα να δεχτώ ότι η κάρτα μου

SAPPHIRE HD 7950 3GB GDDR5

δεν μπορεί να πάρει το νέο boost bios...τελικά το παίρνει και πλέον έχω 7950 με boost στην θέση 1 και 7950 default στην θέση 2 η οποία είναι locked από την sapphire.

το bios (χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος γιατί είχα ένα πρόβλημα με το flash) ήταν αυτό εδώ

http://www.techpowerup.com/vgabios/126408/Sapphire.HD7950.3072.120816.rom

Πρώτα έβαλα το original Που δημοσίευσε η ΑΤΙ, αλλά δεν έπαιζε το HDMI. Μετά δοκίμασα όλα τα bios της sapphire Από την database του techpowerup και κατέληξα σε αυτό. Ένα έβγαζε μπλε οθόνη κατά την φόρτωση των windows, οπότε έπρεπε να απεγκαταστήσω τους οδηγούς, γυρνώντας το bios στην θέση 2. Μετά ξανά στην 1 και flash διαφορετικό rom...

αν κάποιος έχει την ίδια και έχει κάνα bios που ξεκλειδώνει shaders και την κάνει 7970 (που ξέρω ότι δεν υπάρχει, αλλά λέμε τώρα) ας το πει... :D

νουμεράκια κλπ θα ανεβάσω κάποια στιγμή, προς το παρών την δοκίμασα σε κατάσταση gaming και ήταν 4-5 ώρες σταθερότατη...

edit: να σημειώσω ότι τελικά δεν είναι boost έκδοση αυτό που έβαλα στο link αλλά μια oc έκδοση... :( κλαψ...

Δηλαδη για να φλασαρουμε το bios 7970 Ghz Edition στην 7970 τον διακοπτη θα πρεπει να τον εχουμε στην 1η θεση?Και στη 2η θεση που εχει το bios το δικο της το αφηνουμε οπως ειναι?Ας δωσει καποιος οδηγιες χρησης.

Δηλαδη για να φλασαρουμε το bios 7970 Ghz Edition στην 7970 τον διακοπτη θα πρεπει να τον εχουμε στην 1η θεση?Και στη 2η θεση που εχει το bios το δικο της το αφηνουμε οπως ειναι?Ας δωσει καποιος οδηγιες χρησης.

Ye... στην 1η θέση λογικά είναι η κάρτα από Day One.. θα πέρασεις το Bios άμα σου κάτσει καλός.. δεν χρειάζετε να αλλάξεις θέση..

Άμα δεν κάτσει.. κάνεις τα παραπάνω βήματα.. αλλά το σωστό είναι την 2η θέση να την αφήσεις έτσι όπως έχει..

Ye... στην 1η θέση λογικά είναι η κάρτα από Day One.. θα πέρασεις το Bios άμα σου κάτσει καλός.. δεν χρειάζετε να αλλάξεις θέση..

Άμα δεν κάτσει.. κάνεις τα παραπάνω βήματα.. αλλά το σωστό είναι την 2η θέση να την αφήσεις έτσι όπως έχει..

Ωραιος, μια δοκιμη θα την κανω παντως thanks.

Να κανω και γω μια ερωτηση απο απορια..

Το bios της ghz edition εκτος απο τα υψηλοτερα default ρολογια, προσφερει και μεγαλυτερο overclock headroom(που απο οσο εχω δει δεν προσφερει)?

Αν οχι, τοτε ποιος ο λογος να μπλεξει καποιος με φλασαρισματα, αφου μπορει μεσα σε 2 δευτερολεπτα να κλοκαρει απλα την καρτα και να εχει τα ρολογια της ghz edition (η να παει και ψηλοτερα)?:hmm:

Να κανω και γω μια ερωτηση απο απορια..

Το bios της ghz edition εκτος απο τα υψηλοτερα default ρολογια, προσφερει και μεγαλυτερο overclock headroom(που απο οσο εχω δει δεν προσφερει)?

Αν οχι, τοτε ποιος ο λογος να μπλεξει καποιος με φλασαρισματα, αφου μπορει μεσα σε 2 δευτερολεπτα να κλοκαρει απλα την καρτα και να εχει τα ρολογια της ghz edition (η να παει και ψηλοτερα)?:hmm:

Θα σου κάνω 1 Copy Paste από 1 μήνυμα που πόσταρε ο [MENTION=2962]zpaf[/MENTION] κάπου..

Δεν επηρεαζει το τελικο overclock.

Ετσι και αλλιως η παρουσια της GHz Edition ηταν απλα μια απαντηση στο turbo boost της πρασινης για το ποιος εχει την καλυτερη μονοπυρηνη καρτουλα φετος.

Αρα λοιπον δεν αξιζει ουτε υπαρχει λογος φλασαρισματος ουσιαστικα:p

Περιπου.

Μεχρι χθες με τα προηγουμενα ορια του ccc 1125/1575 επρεπε να τρεχω msi ab/trixx για να παιξω με αυτα http://www.thelab.gr/1063376937-post583.html τα ρολογια.

Περιπου.

Μεχρι χθες με τα προηγουμενα ορια του ccc 1125/1575 επρεπε να τρεχω msi ab/trixx για να παιξω με αυτα http://www.thelab.gr/1063376937-post583.html τα ρολογια.

Αρα λοιπον μεγαλωνει τα ορια του ccc, να μια διαφορα...

Aπο οτι καταλαβαινω γενικα, δεν υπαχουν και τιποτα σημαντικες διαφορες σωστα?

Και να τρεχεις τα ρολογια απο το ab πχ το ιδιο ειναι!

Εγω ας πουμε στην 680 εχω φτιαξει profile στο preccision με τα ρολογια που θελω να δουλευω καθε μερα, και το εχω βαλει να τα παιρνει αυτοματα με το start up των windows, αρα με το που παταω το start button και μπουταρει το pc, η καρτα δουλευει εκει που θελω χωρις να κανω ουτε μισο κλικ:p

Το ιδιο υποθετω μπορει να κανει καποιος και με το ab στην 7970 πχ.

Αρα δεν αξιζει η διαδικασια και το ρισκο του φλασαρισματος στην τελικη υποθετω:p

Mήπως είμαι χαμηλά; Dirt3 δεν έχω δει άλλον να ανέβασε πρόσφατα μα 3dmark; :hm:

Η καρτα στοκ ειναι?

Χαμηλα φαινονται τα νουμερα, αλλα ας μιλησει καλυτερα καποιος κατοχος 7970.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.