Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ! Όπως; Τι να τρέξω; Προς το παρόν σαν σύγκριση με την 6970, έτρεξα f1 2012 κι είδα σχεδόν τα ίδια, ίσως κ χειρότερα νούμερα κι επίσης λίγο Medal of Honor Advanced Warfighter που οι επιδόσεις ήταν καλές!

Να κατεβάσω να τρέξω 3dmark κλπ;

Δυστυχώς (από άποψη οικονομικών) για να αξιοποιήσεις τέτοια κάρτα θες πλατφόρμα με SB/IΒ. Από εκεί και πέρα για να "μειώσεις" το bottleneck στα games, να έχεις ανοιχτά τα φίλτρα και προσπάθησε να ανεβάσεις τον Quad καμιά 300-500άρα Mhz πάνω.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Δυστυχώς (από άποψη οικονομικών) για να αξιοποιήσεις τέτοια κάρτα θες πλατφόρμα με SB/IΒ. Από εκεί και πέρα για να μειώσεις το bottleneck στα games, να έχεις ανοιχτά τα φίλτρα και προσπάθησε να ανεβάσεις τον Quad καμιά 300-500άρα Mhz πάνω.

Το ψάχνω για αναβάθμιση ήδη. Είχα σκοπό να ανεβάσω κι άλλο τον quad, μα παίζει μάλλον ασυμβατότητα με την dfi και δεν έχω σήμα στην οθόνη, μέχρι να φτάσω στη login screen (ούτε bios βλέπω!!!). :rubik:

Αυτό με τα φίλτρα το κάνω, απλά έλεγα μήπως έτρεχα τίποτα που δεν χρειάζεται τόσο cpu ώστε να δω και το πραγματικό της πρόσωπο.

Το ψάχνω για αναβάθμιση ήδη. Είχα σκοπό να ανεβάσω κι άλλο τον quad, μα παίζει μάλλον ασυμβατότητα με την dfi και δεν έχω σήμα στην οθόνη, μέχρι να φτάσω στη login screen (ούτε bios βλέπω!!!). :rubik:

Αυτό με τα φίλτρα το κάνω, απλά έλεγα μήπως έτρεχα τίποτα που δεν χρειάζεται τόσο cpu ώστε να δω και το πραγματικό της πρόσωπο.

To Unigine DX11 Extreme με όλα FULL σε 1080p. Είτε είχα PhenomIIX4 965 , είτε i7 2600K , με 5970 & 5870 trifire τα ίδια avg fps έπαιρνα. Τώρα αν έχει αλλάξει κάτι με τις πιο σύγχρονες κάρτες/αρχιτεκτονικές, θα σου πουν τα παιδιά που ξέρουν από πρώτο χέρι.

Τα ηχεια, η 42αρα στα 60hz, το fail laser σε mousepad 20x15, οι drivers τον μαρανανε λολ.

LOL! Από τον Ιούλιο έχω συνδέσει πάνω την καινούργια μου tv (samsung ue55es8000) που παίζει στα 800Hz και πήρα και το razer sphex! Απλά βαριέμαι να ενημερώσω την υπογραφή μου ρε!

:D Τώρα ψάχνω και ένα καλό headset, μετά να προσέχετε εκεί στο bazo!

:p

f12012.jpg

με ολα τα ingame settings στα τεζα τους και την 7970 στα 1125/1575 avg 70 min 63.

Απο περιεργεια, ξανα με τεζα τα ingame settings αλλα σε 1080p, τι average framerate εχεις στο εν λογο παιγνιων?

LOL! Από τον Ιούλιο έχω συνδέσει πάνω την καινούργια μου tv (samsung ue55es8000) που παίζει στα 800Hz και πήρα και το razer sphex! Απλά βαριέμαι να ενημερώσω την υπογραφή μου ρε!

:D Τώρα ψάχνω και ένα καλό headset, μετά να προσέχετε εκεί στο bazo!

Τι σχεση εχει το pc monitor που δεχεται 120hz σημα απο την καρτα γραφικων με την μπουρδα στις 55 ιντσες που παιρνει το 60hz σημα, του βγαζει τα ματια και προσθετει input lag στο ενδιαμεσο ? Το sphex απο ποτε θεωρειται σοβαρο mousepad ? WHY SO NOOB ? :p

Τσιμπα ενα 27αρι μονιτορ 120hz - artisan hien απο ιαπωνια αφου γουσταρεις ντε και καλα 2σε1 ( mousepad + τριφτης ) - sennheiser PC360 και τα ξαναλεμε

Οσο για το fail-fire τα εχουμε 100 φορες, μια εικονα = 1000 λεξεις

lag.gif

Μερικες αποριες τωρα προς οσους εχουν 79xx ή/και ειναι προχωρημενοι "κοκκινοι" χρηστες

1) Tο FXAA της nvidia θολωνει ολη την εικονα, τo ΜLAA 1.0 στην 5850 παιζοντας crysis μου φανηκε εμετος και μαλιστα "βαρυς". Σε παιχνιδια που χρειαζομαι οπωςσδηποτε AA εχω βολευτει προς το παρων με τον SMAA injector, το MLAA 2.0 τι λεει σε συγκριση με αυτον ??

2) Κανα κολπο να πειραζω το flip queue size ΧΩΡΙΣ να μπλεκω με third party tool ? Ακομα ποναει ο πωπουδακος μου απο αυτα που τραβηξα προπερσι με το radeon pro, εστω καποια ρυθμιση στην registry να τελειωνουμε ? ε [MENTION=9179]atiman[/MENTION] ?

3) Υπαρχει τιποτα παρομοιο με το sparse grid supersampling της nvidia ? (Nvidia Sparse Grid Supersampling ) Με ενδιαφερει οταν παιζω παλια παιχνιδια (αρα δεν παθαινω και τιποτα αμα πεσω απτα 300fps στα 160 ) τα alpha textures να δειχνουν στην πεννα !

4) Γενικα απο ποιοτητα εικονας πως παμε ? θυμαμαι εποχες radeon 4xxx ετρωγα μπολικο texture shimmering στην μαπα !

5) Οταν αλλαζουμε drivers σε win7 πρεπει να κανουμε ολοκληρη ιεροτελεστια ( uninstall - reboot σε safe mode - driver cleaner - reboot - install drivers - reboot ) ή βαλανε επιλογη "clean install" επιτελους ?

6) τελικα τα CAP τα χρειαζονται οι μονοκαρτοι ή οχι ?

Τι σχεση εχει το pc monitor που δεχεται 120hz σημα απο την καρτα γραφικων με την μπουρδα στις 55 ιντσες που παιρνει το 60hz σημα, του βγαζει τα ματια και προσθετει input lag στο ενδιαμεσο ? Το sphex απο ποτε θεωρειται σοβαρο mousepad ? WHY SO NOOB ? :p

Τσιμπα ενα 27αρι μονιτορ 120hz - artisan hien απο ιαπωνια αφου γουσταρεις ντε και καλα 2σε1 ( mousepad + τριφτης ) - sennheiser PC360 και τα ξαναλεμε

Sorry για το ΟΤ!

Είναι καλύτερα τα 360 που είναι ανοιχτά ή να πάω στα 350 που είναι τελείως κλειστά;

Μιά χαρά είναι το sphex! Αυτό το hien πού θα το βρω; Πρέπει να πάω Ιαπωνία;

Sorry για το ΟΤ!

Είναι καλύτερα τα 360 που είναι ανοιχτά ή να πάω στα 350 που είναι τελείως κλειστά;

Μιά χαρά είναι το sphex! Αυτό το hien πού θα το βρω; Πρέπει να πάω Ιαπωνία;

pc360 λεμε

Και ο Νεαντερταλ μια χαρα του φαινοτανε το ωμο κρεας μεχρι που δοκιμασε να το ψησει.

Εχουν e-shop στα εγγλεζικα Buy ARTISAN HIEN SOFT Mouse pad for FPS game

Σε 7-8 μερες εχει φτασει στην πορτα σου, εχω ψωνισει 6 φορες ως τωρα χωρις κανενα προβλημα :)

Απο περιεργεια, ξανα με τεζα τα ingame settings αλλα σε 1080p, τι average framerate εχεις στο εν λογο παιγνιων?

Με τεζα τα ingame settings του F1 2012 και την 7970 σταθερη στα 1125/1575 θα σου δωσω δυο σεναρια στα 1080p.

Επεξεργαστης 3770 στα μαμα του avg 98 min 75

Επεξεργαστης 3770 στα 4.8 avg 125 min 105

διαλεγεις και παιρνεις. :D

Οσο για το fail-fire τα εχουμε 100 φορες, μια εικονα = 1000 λεξεις

lag.gif

Μερικες αποριες τωρα προς οσους εχουν 79xx ή/και ειναι προχωρημενοι "κοκκινοι" χρηστες

1) Tο FXAA της nvidia θολωνει ολη την εικονα, τo ΜLAA 1.0 στην 5850 παιζοντας crysis μου φανηκε εμετος και μαλιστα "βαρυς". Σε παιχνιδια που χρειαζομαι οπωςσδηποτε AA εχω βολευτει προς το παρων με τον SMAA injector, το MLAA 2.0 τι λεει σε συγκριση με αυτον ??

2) Κανα κολπο να πειραζω το flip queue size ΧΩΡΙΣ να μπλεκω με third party tool ? Ακομα ποναει ο πωπουδακος μου απο αυτα που τραβηξα προπερσι με το radeon pro, εστω καποια ρυθμιση στην registry να τελειωνουμε ? ε [MENTION=9179]atiman[/MENTION] ?

3) Υπαρχει τιποτα παρομοιο με το sparse grid supersampling της nvidia ? (Nvidia Sparse Grid Supersampling ) Με ενδιαφερει οταν παιζω παλια παιχνιδια (αρα δεν παθαινω και τιποτα αμα πεσω απτα 300fps στα 160 ) τα alpha textures να δειχνουν στην πεννα !

4) Γενικα απο ποιοτητα εικονας πως παμε ? θυμαμαι εποχες radeon 4xxx ετρωγα μπολικο texture shimmering στην μαπα !

5) Οταν αλλαζουμε drivers σε win7 πρεπει να κανουμε ολοκληρη ιεροτελεστια ( uninstall - reboot σε safe mode - driver cleaner - reboot - install drivers - reboot ) ή βαλανε επιλογη "clean install" επιτελους ?

6) τελικα τα CAP τα χρειαζονται οι μονοκαρτοι ή οχι ?

Δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα στο FΧΑΑ και το MLAA.... το ΜLAA ειναι τραγωδία! το FXAA σπερνει!

Καποιες φορες οταν κανω restart ο υπολογιστης αργει παραπανω στο σημειο windows is shutting down.Στα windows παντα μπαινει κανονικα οπως εμπαινε.Αυτο συμβαινει απο τοτε που εβαλα το net framework 4 για τον καινουργιο driver 11.12.Το εχει παρατηρησει κανεις απο τοτε που εγκατεστησε το netframework 4?

να και τα δικα μου scores με παλιους και νεους driver.

driver 12.8 και 3770Κ @4,3Ghz

128drivers27102012.png

driver 12.11 beta4 και 3770Κ @4,3Ghz

1211drivers27102012.png

1 χιλιαρικο πανω με τα clocks και στις δυο περιπτωσεις 1125 - 1575.

Να σημειωσω οτι σε BF3 παρατηρησα αρκετη αυξηση στα fps τουλαχιστον σε maps που παιζω!

Τα idle clocks ομως και σε μενα παραμενουν 500 - 1375, με μια μικρη αυξηση σε idle temp το οποιο ειναι και λογικο, απο 27 βαθμους σε 31.

Καποιες φορες οταν κανω restart ο υπολογιστης αργει παραπανω στο σημειο windows is shutting down.Στα windows παντα μπαινει κανονικα οπως εμπαινε.Αυτο συμβαινει απο τοτε που εβαλα το net framework 4 για τον καινουργιο driver 11.12.Το εχει παρατηρησει κανεις απο τοτε που εγκατεστησε το netframework 4?

Εγώ.

screenshotwin320002h.png

Οι κάρτες όπως τις έχω 24/7 στα 1125-1700:

bf32012102803124080.jpg

Μικρη διαφορα για crossfire 7970.

Εγω στην παραπανω εικονα ειμαι με 1125/1575 ingame settings ultra fov 90.

Σιγουρεψου οτι οι καρτουλες loadαρουν οπως σου εγραψα και προχθες.

Δεν τσεκαρεις και λιγο το gpu usage των καρτων μπας και ειναι καλυτερα για σενα οι 12.8

12.11 Beta4 driver, BF3 and 7970 CFX - Guru3D.com Forums

Μικρη διαφορα για crossfire 7970.

Εγω στην παραπανω εικονα ειμαι με 1125/1575 ingame settings ultra fov 90.

Σιγουρεψου οτι οι καρτουλες loadαρουν οπως σου εγραψα και προχθες.

Και εγώ ultra είμαι για το fov δεν είμαι σίγουρος, που μπορώ να το δω αυτό;

Στα 1125-1700 οι κάρτες, τώρα για το loadαρισμα δεν πρόσεξα για να σου πω την αλήθεια...

Σε εσένα τι load δείχνει; Αν προλάβω θα ξαναπάω εκεί να δω και loads...

Όντως δεν loadαρουν παίζουν από 50 εώς 60%...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.