Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Οπότε ποιός ο λόγος να βγάλει 7990 αφού η 8970 θα έχει τις ίδιες επιδόσεις και θα είναι μονοπύρηνη;

Δεν την βλέπω να βγαίνει στο εμπόριο και σε μεγάλες ποσότητες αν τελικά βγει...

Tελευταια φορα για την 7990 ειχα ακουσει κατα Φεβρουαριο οτι δεν καταφεραν να βρουνε αποτελεσματικη ψυξη και ειχε αναβολη οποτε δεν το βλεπω να βγαινει κατι επισιμο τουλαχιστον ασε που αν η AMD βγαλει καρτες αρχες του χρονου οπως περσυ δεν βλεπω μεγαλο νοημα

Οσο για επιδοσεις εχω βαρεθει να ακουω διαφορα πριν βγουν οι καρτες

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

Ακόμα και να βγει σύντομα την κόβω (ούτε θέλω να δω τι τιμή θα είναι) να κοστίζει τουλάχιστον 1000 ευρώ.

Πιστεύω η καλύτερη λύση είναι 2Χ7970 crossfire.

Όλοι έχουνε ήδη μία 580 ή 680 ή 7970, πιο εύκολο είναι να γίνει crossfire το σύστημα παρά ένα κάρο λεφτά για 7990.

Έτσι μπορεί να πουληθεί πιο εύκολα μία μία η κάρτα όταν θα έρθει η στιγμή που θα βγει στην αγορά κάτι πιο γρήγορο - καλύτερο. :rubik:

Ήδη έχει αργήσει πάρα πολύ η 7990, έχει βγει εκτός πλάνου η AMD, έπρεπε ήδη να ήτανε στα ράφια εδώ και ένα μήνα. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως όταν κυκλοφορήσει θα κάνει τρελές πωλήσεις.

η λύση ψύξης παρακάτω

Accelero Xtreme 7970 · VGA · Cooling · ARCTIC

αφορά τα reference μοντέλα ή κάνει σε όλες τις υλοποιήσεις; άμα κάποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πολύ...

ευχαριστώ..

η λύση ψύξης παρακάτω

Accelero Xtreme 7970 · VGA · Cooling · ARCTIC

αφορά τα reference μοντέλα ή κάνει σε όλες τις υλοποιήσεις; άμα κάποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πολύ...

ευχαριστώ..

Κατα 99% κάνει για ολες τις υλοποιησεις.

Ακόμα και να βγει σύντομα την κόβω (ούτε θέλω να δω τι τιμή θα είναι) να κοστίζει τουλάχιστον 1000 ευρώ.

Πιστεύω η καλύτερη λύση είναι 2Χ7970 crossfire.

Όλοι έχουνε ήδη μία 580 ή 680 ή 7970, πιο εύκολο είναι να γίνει crossfire το σύστημα παρά ένα κάρο λεφτά για 7990.

Έτσι μπορεί να πουληθεί πιο εύκολα μία μία η κάρτα όταν θα έρθει η στιγμή που θα βγει στην αγορά κάτι πιο γρήγορο - καλύτερο. :rubik:

Ήδη έχει αργήσει πάρα πολύ η 7990, έχει βγει εκτός πλάνου η AMD, έπρεπε ήδη να ήτανε στα ράφια εδώ και ένα μήνα. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως όταν κυκλοφορήσει θα κάνει τρελές πωλήσεις.

Σημερα παρελαβα μια lighting προς το παρων με λιγες δοκιμες ολα φενοντε καλα ωραια στιβαρη κατασκεη αν και θα ηθελα οι ανεμηστηρες να ηταν κατω απο το καλημα τις ψυκτρα που εχουν γιατι προεξεχουν λιγο

Πρωτες εντυπωσεις αισθηατα πιο δροσερη καρτα(αν και υψηλοτερα ρολογια απο τα 925/1375 που ετρεχε η προηγουμενη)και πολυ πιο αθορυβη με το χωρις να πειραξω τον ανεμηστηρα στο 60% που φτανει στο furmark ο θορυβος εμενα προσωπικα δεν ακουγετε και εχω τη καρτα σε benchtable διπλα στο κεφαλι μου , αν βαλω τους ανεμηστηρες στο 100% κανει αισθητη τη παρουσια τις αλλα καμια σχεση με το αεροπλανο του reference cooler

Με μια πρωτη ματια idle ειναι στους 30-31 βαθμους και full load με furmark παιζει 67-69

Με τον ανεμηστηρα στο 100% idle παει 28-29 βαθμους και full loard sta 63-65

Ακριβώς ίδιες θερμοκρασίες έχουμε evolution, έχει πολύ παραπάνω θόρυβο από την Sapphire dual-X αλλά χαλάλι της, με το θέμα στροφών του ανεμιστήρα τι έκανες? το έχεις στο αυτόματο ή τις έχεις ρίξει για να μην σου παίρνει το κεφάλι?

Φοβάμαι να τις ρίξω τις στροφές γιατί θα κάνω benchmark τρελό, και θέλω να την προσέξω λίγο, ακόμα καινούρια είναι, να μην της βγάλω τα μάτια. :big_boss:

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που μπορεί να αντέξει αυτή η κάρτα με την μαμίσια ψύκτρα ποιές είναι? Εννοώ χωρίς να πάθει ζημιά. Θέλω να μου κρατήσει 2-3 χρόνια μέχρι την επόμενη αναβάθμιση.

Να και μερικές φωτογραφίες από την καινούρια κάρτα.

dsc00722dm.th.jpgdsc00723g.th.jpgdsc00724oh.th.jpgdsc00726yy.th.jpg

dsc00727x.th.jpgdsc00728qh.th.jpgdsc00729ui.th.jpgdsc00730lw.th.jpg

dsc00731ln.th.jpgdsc00734hj.th.jpgdsc00736wy.th.jpgdsc00737g.th.jpg

dsc00738gf.th.jpgdsc00739lq.th.jpgdsc00740h.th.jpg

Ακριβώς ίδιες θερμοκρασίες έχουμε evolution, έχει πολύ παραπάνω θόρυβο από την Sapphire dual-X αλλά χαλάλι της, με το θέμα στροφών του ανεμιστήρα τι έκανες? το έχεις στο αυτόματο ή τις έχεις ρίξει για να μην σου παίρνει το κεφάλι?

Φοβάμαι να τις ρίξω τις στροφές γιατί θα κάνω benchmark τρελό, και θέλω να την προσέξω λίγο, ακόμα καινούρια είναι, να μην της βγάλω τα μάτια. :big_boss:

Θορυβο? μονο αν βαλω ανεμηστηρα στο 100% κανει θορυβο στο αυτοματο δεν την εχω καταλαβει ακομα ι Lighting σε στοκ Profil ανεμηστηρα ειναι αθορυβη σε μενα στο αιον που παιζω απο εκει που με τη reference επαιζε 65+ βαθμους με τον ανεμηστηρα να κανει αισθητη τη παρουσια του τωρα παιζω με 45-48 βαθμους με ανεμηστηρα στο auto που παιζει γυρω στο 40%

Θορυβο? μονο αν βαλω ανεμηστηρα στο 100% κανει θορυβο στο αυτοματο δεν την εχω καταλαβει ακομα ι Lighting σε στοκ Profil ανεμηστηρα ειναι αθορυβη σε μενα στο αιον που παιζω απο εκει που με τη reference επαιζε 65+ βαθμους με τον ανεμηστηρα να κανει αισθητη τη παρουσια του τωρα παιζω με 45-48 βαθμους με ανεμηστηρα στο auto που παιζει γυρω στο 40%

Καλά, κάτσε να αρχίσεις τα benchmarks και μετά έλα να μου πεις πόσο θόρυβο έκανε. :jump:

Πάντως η κάρτα είναι κουκλί, φτου να μην την ματιάσω.

Καλά, κάτσε να αρχίσεις τα benchmarks και μετά έλα να μου πεις πόσο θόρυβο έκανε. :jump:

Πάντως η κάρτα είναι κουκλί, φτου να μην την ματιάσω.

1 ωρα furmark δεν την καταλαβα το πρωτο πραγμα που εβαλα να τρεχει για να δω για θεματα που διαβαζω απο εδω και απο εκει

Εμενα ειναι η GHZ edition btw ακομα δεν πειρε το ματι μου να ανεβαζει ρολογια ομως

1 ωρα furmark δεν την καταλαβα το πρωτο πραγμα που εβαλα να τρεχει για να δω για θεματα που διαβαζω απο εδω και απο εκει

Εμενα ειναι η GHZ edition btw ακομα δεν πειρε το ματι μου να ανεβαζει ρολογια ομως

Αν θες καρτα να ανεβασεις ρολογια, να σου δωσω τη δικη μου που παει στο Θεο :thank_you2: :p

Καλοριζικη :fun:

Αν θες καρτα να ανεβασεις ρολογια, να σου δωσω τη δικη μου που παει στο Θεο :thank_you2: :p

Καλοριζικη :fun:

Aκομα δεν δοκιμασα OC η καρτα ηρθε απο αντικατασταση ο ανεμηστηρας τις reference τα εφτυσε οποτε θυμωταν δουλευε και μονο στο 100%

σημερα μου δωσαν αυτη για αντικατασταση δεν την πηρα για ΟC (δεν νομιζω να ειχε νοημα αλλαγη απο reference σε καποια preoverclocked)

ενα κακο τις καρτας ειναι οτι μου θυμιζει χριστουγεννιατικο δεντρο με τα led που διχνουν δραστιριοτητα :S

Aκομα δεν δοκιμασα OC η καρτα ηρθε απο αντικατασταση ο ανεμηστηρας τις reference τα εφτυσε οποτε θυμωταν δουλευε και μονο στο 100%

σημερα μου δωσαν αυτη για αντικατασταση δεν την πηρα για ΟC (δεν νομιζω να ειχε νοημα αλλαγη απο reference σε καποια preoverclocked)

ενα κακο τις καρτας ειναι οτι μου θυμιζει χριστουγεννιατικο δεντρο με τα led που διχνουν δραστιριοτητα :S

lol εγω σκεφτομαι να αλλαξω σε non-reference μονο και μονο για το back plate...μου την δινει να εχω δωσει τοσα γκαφρα και να μην εχει....

:baby:Sapphire 7970 Vapor X GHZ Edition 6 GB:baby:

lol εγω σκεφτομαι να αλλαξω σε non-reference μονο και μονο για το back plate...μου την δινει να εχω δωσει τοσα γκαφρα και να μην εχει....

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - 7950/7970

Παρε ενα απο εδω να ησυχασεις ειδικα αν εχεις καλο κοματι σε OC

Εχω βρει και αυτες απο Coldzero αλλά δεν ξερω τι λενε....

Πιο πολυ με σουρωτηρι μοιαζει παρα με backplate , ετσι και αλλιως μονο διακοσμιτικο ειναι στις περισσοτερες μιας και δεν εχουν κατι να ψυξουν στη πισω μερια

Πιο πολυ με σουρωτηρι μοιαζει παρα με backplate , ετσι και αλλιως μονο διακοσμιτικο ειναι στις περισσοτερες μιας και δεν εχουν κατι να ψυξουν στη πισω μερια
CZ Backplate Radeon 7970 Color Clear (Air)

Off topic τελος :whistling

evolution ξέχασες την υπογραφή σου, msi και ξερό ψωμί....:happy2::banging:

Στην περίπτωση που σκεφτώ για αργότερα και εγώ watercooling gpu φάση, το backplate πρέπει να το βγάλω ή το αφήνω όπως είναι και απλά αλλάζω μόνο το μπροστινό μέρος με τους 2 ανεμιστήρες?

btw τους ανεμιστήρες τους έχω σε auto profile, απλά σε κάτι σκληροπυρηνικά benchmarks που έκανα χθες, μου ανέβηκαν αρκετά οι στροφές.

evolution ξέχασες την υπογραφή σου, msi και ξερό ψωμί....:happy2::banging:

Στην περίπτωση που σκεφτώ για αργότερα και εγώ watercooling gpu φάση, το backplate πρέπει να το βγάλω ή το αφήνω όπως είναι και απλά αλλάζω μόνο το μπροστινό μέρος με τους 2 ανεμιστήρες?

btw τους ανεμιστήρες τους έχω σε auto profile, απλά σε κάτι σκληροπυρηνικά benchmarks που έκανα χθες, μου ανέβηκαν αρκετά οι στροφές.

Οverclock ακομα δεν δοκιμασα αλλα παραπανω ειπες να τρεξω benchmark για να την ακουσω αλλα και παλι οτιδηποτε και αν ετρεξα ο ανεμηστηρας στο αυτο δεν εφτασε καλα καλα το 50% , στο 50% ισα ισα ακουγετε ο ανεμηστηρας για να τον ακουσω πρεπρει να κατεβασω ολους cm sickleflow στο κατωτερο απο το controller για να την καταλαβω :S

ο αδερφος μου με ενα 3ωρο BF3 παλι δεν την ακουσε :S

Διαβαζοντας βλεπω οτι αρκετοι λενε για θορυβο μηπως στην GHz edition εχουν κανει καποια αλλαγη ? γιατι review τις δεν βρηκα (ασε που ακομα δεν εχω παρατηρησει να ανεβαζει ρολογια πρεπει να δοκιμασω και το 2ο bios βεβαια

Εμ για αυτό δεν την ακούς :crazy_pilot:

Εγώ τις στροφές των ανεμιστήρων τους έχω κατεβασμένους με controller, άσε που έχω και noctua silence fans, οπότε και full να τους είχα και πάλι ήσυχο είναι το σύστημά μου, οπότε μικρές διαφορές. :upside:

Το bios το καινούριο τι και τι περιλαμβάνει? Για πες με ενδιαφέρει. :yes2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.