Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

παιδια καλησπερα σε ολους...συγνωμη που μπαινω σφυνα,με βασανιζει ομως και εμενα ενα κοληματακι που κανει καθε μερικα δευτερολεπτα σε οτι παιζω...και το pc μου ειναι ολοκαινουριο με 3770k,8 gram kingston hyperx στα 1600 και μια saphire 7950 oc edition...ολα αυτα επανω σε μια asus v pro z77...kai επειδη ξεφραγκιαστικα για να παιζω τα παιχνιδακια μου χαλαρα στην 46αρα μου,κανει αυτο το κολημα και στραβωνω...και παλη συγνωμη αλλα δεν εχω βρει που ανοιγω νεο θεμα στο φορουμ...

Κάρτες Γραφικών Πάνω πάνω έχει ένα κουμπί νέο θέμα.Μην ξεχάσεις να βάλεις και ένα περιγραφικό τίτλο.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

Εντάξει τελικά έκανα refund, ευτυχώς μου κόψανε μόνο 10 λίρες από το ποσό που είχα δώσει. :yu:

Είχα πληρώσει 411 λίρες, και μου κάνανε refund 400 λίρες. Εντάξει δεν πειράζει.

Σκέφτομαι να αγοράσω την msi lightning πάλι από amazon uk, ορίστε εδώ το site:

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007N1528E/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE]http://www.amazon.co...=A3P5ROKL5A1OLE[/ame]

Το θέμα είναι ότι έχει ένα μικρό καπάκι όπως βλέπετε και στην φωτογραφία με αποτέλεσμα να πιάνει λίγο χώρο και από το διπλανό slot. Στο καπάκι μέσα βρίσκεται το Reactor Core GPU.

Στο διπλανό slot έχω όμως την κάρτα ήχου μου, αυτήν που βλέπετε και στην υπογραφή μου, η οποία κουμπώνει σε pci -e 1X και όπως καταλάβατε θα εμποδίζει το καπάκι.

Ξέρετε αν το καπάκι βγαίνει?

EDIT Εδώ λέει ότι το καπάκι βγαίνει και είναι μόνο για λόγους LN2 overclocking.

Άρα λογικά θα είμαι οκ.

Δείτε εδώ αναλυτικότερα:

http://www.legitreviews.com/article/1886/1/

Κατέληξα να πάρω AMD κάρτα γιατί ο αδερφός μου δουλεύει σε ένα project Autodesk Maya και χρειάζεται τη δύναμη από AMD gpu.

Κάτι τελευταίο που πρόσεξα, το back plate είναι λίγο υπερυψωμένο, αλλά ελάχιστα, ελπίζω αυτό να μην είναι θέμα για το διπλανό slot.

Θα εκτιμούσα πολύ μία γνώμη.

Εντάξει τελικά έκανα refund, ευτυχώς μου κόψανε μόνο 10 λίρες από το ποσό που είχα δώσει. :yu:

Είχα πληρώσει 411 λίρες, και μου κάνανε refund 400 λίρες. Εντάξει δεν πειράζει.

Σκέφτομαι να αγοράσω την msi lightning πάλι από amazon uk, ορίστε εδώ το site:

http://www.amazon.co...=A3P5ROKL5A1OLE

Το θέμα είναι ότι έχει ένα μικρό καπάκι όπως βλέπετε και στην φωτογραφία με αποτέλεσμα να πιάνει λίγο χώρο και από το διπλανό slot. Στο καπάκι μέσα βρίσκεται το Reactor Core GPU.

Στο διπλανό slot έχω όμως την κάρτα ήχου μου, αυτήν που βλέπετε και στην υπογραφή μου, η οποία κουμπώνει σε pci -e 1X και όπως καταλάβατε θα εμποδίζει το καπάκι.

Ξέρετε αν το καπάκι βγαίνει?

EDIT Εδώ λέει ότι το καπάκι βγαίνει και είναι μόνο για λόγους LN2 overclocking.

Άρα λογικά θα είμαι οκ.

Δείτε εδώ αναλυτικότερα:

http://www.legitrevi...article/1886/1/

Κατέληξα να πάρω AMD κάρτα γιατί ο αδερφός μου δουλεύει σε ένα project Autodesk Maya και χρειάζεται τη δύναμη από AMD gpu.

Κάτι τελευταίο που πρόσεξα, το back plate είναι λίγο υπερηψωμένο, αλλά ελάχιστα, ελπίζω αυτό να μην είναι θέμα για το διπλανό slot.

Θα εκτιμούσα πολύ μία γνώμη.

[ame]http://www.amazon.co.uk/Sapphire-11197-12-40G-HD7970-Vapor-X-Graphics/dp/B008I7YZJY/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1347403111&sr=1-1[/ame]

Γιατι δεν κοιτα αυτη ? (ειναι ιδια καρτα με την 6GB αλλα πιο φτηνη version λογο 3GB vram) (και εχεις τα οποια κερδη εχει το bios τις GHz edition

το καπακι που λες δινει πιο καλη και σταθερη τροφοδοσια υποτηθετε γιατι ειναι ακριβως πανω απο το chip δεν ξερω κατα ποσο η καρτα λειυουγει χωρις αυτο

Το μαγαζί Sapient έχει 30 days return policy?

Γενικά επειδή δεν είμαι πολύ εξοικιωμένος με μαγαζιά εξωτερικού δύσκολα μέχρι τώρα ρίσκαρα με οποιοδήποτε άλλο μαγαζί εκτός από amazon uk?

Στο amazon uk μου αντικατάστησαν χαλασμένη κάρτα αφού είχαν περάσει 2 μήνες (δηλαδή 60 μέρες), πολύ καιρό μετά αφού είχε περάσει η περίοδος για δυνατότητα επιστροφής.

Να ενημερώσω ότι 2/2 Sapphire 7970 oc edition κάρτες μου βγήκανε ελαττωματικές. Να ρισκάρω ξανά για Sapphire, ακόμη και αν είναι vapor -x edition?

Το θέμα με το καπάκι αν διάβασες και το link που έδωσα, αναφέρει ότι αφαιρείται για όποιον δεν το χρειάζεται.

Η κάρτα αυτή προορίζεται για overclocking με άζωτο. Το μικρό pcb που βρίσκεται μέσα στο καπάκι είναι για να σταθεροποιεί αναλόγως τα ρεύματα σε πολύ υψηλούς χρονισμούς των ρολογιών.

Όταν είναι μαμίσια η ψύξη με αέρα και πολύ λίγο overclocking, βγαίνει δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αυτό το μικρό κύκλωμα, είναι περιττό.

Αυτό που με ανησυχεί είναι το υπερυψωμένο back plate. Ίσως βρίσκει λίγο με το μεταλικό σκέπασμα από την κάρτα ήχου μου.

Το μαγαζί Sapient έχει 30 days return policy?

Γενικά επειδή δεν είμαι πολύ εξοικιωμένος με μαγαζιά εξωτερικού δύσκολα μέχρι τώρα ρίσκαρα με οποιοδήποτε άλλο μαγαζί εκτός από amazon uk?

Στο amazon uk μου αντικατάστησαν χαλασμένη κάρτα αφού είχαν περάσει 2 μήνες (δηλαδή 60 μέρες), πολύ καιρό μετά αφού είχε περάσει η περίοδος για δυνατότητα επιστροφής.

Να ενημερώσω ότι 2/2 Sapphire 7970 oc edition κάρτες μου βγήκανε ελαττωματικές. Να ρισκάρω ξανά για Sapphire, ακόμη και αν είναι vapor -x edition?

Το θέμα με το καπάκι αν διάβασες και το link που έδωσα, αναφέρει ότι αφαιρείται για όποιον δεν το χρειάζεται.

Η κάρτα αυτή προορίζεται για overclocking με άζωτο. Το μικρό pcb που βρίσκεται μέσα στο καπάκι είναι για να σταθεροποιεί αναλόγως τα ρεύματα σε πολύ υψηλούς χρονισμούς των ρολογιών.

Όταν είναι μαμίσια η ψύξη με αέρα και πολύ λίγο overclocking, βγαίνει δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αυτό το μικρό κύκλωμα, είναι περιττό.

Αυτό που με ανησυχεί είναι το υπερυψωμένο back plate. Ίσως βρίσκει λίγο με το μεταλικό σκέπασμα από την κάρτα ήχου μου.

Το link δυστηχως σε μενα δεν ανοιγει δεν εχω τη lighting για να μπορω να ξερω με 100% σιγουρια εγω με την καρτα καθε αυτη δνε ειχα θεμα αλλα τις τελευταιες μερες ανεβαζε ξαφνηκα στροφες ο ανεμηστηρας και σε καποια φαση κολησε στο 100% οποτε πηγε για αλλαγη και τωρα περιμενω αντικατασταση απο το πλαισιο ειπαν αυριο θα εχουν η αυτη που σου εδωσα στο link η τη lighting μιας και reference ειναι εκτος παραγωγης (εγω εχω αλλο θεμα οτι οποια και απο τις 2 να μου δωσουν θα εχω θεμα γιατι καμια δεν εχει ανταπτορες για τουλαχιστον 3 οθονες και λεφτα για να αγοραζω ανταπτορες δεν παιζουν

Το διόρθωσα το link, ρίξε μία ματιά MSI R7970 Lightning Radeon HD 7970 3GB Video Card Review - MSI R7970 Lightning - AMD Radeon HD 7970 - Legit Reviews

Αντάπτορες δεν μπορείς να βρεις από εξωτερικό πιο εύκολα? Αν και δεν ξέρω και τι τιμή έχουνε αυτοί οι αντάπτορες, αλλά για να το λες εσύ, μάλλον θα είναι λίγο ακριβοί.

Το διόρθωσα το link, ρίξε μία ματιά MSI R7970 Lightning Radeon HD 7970 3GB Video Card Review - MSI R7970 Lightning - AMD Radeon HD 7970 - Legit Reviews

Αντάπτορες δεν μπορείς να βρεις από εξωτερικό πιο εύκολα? Αν και δεν ξέρω και τι τιμή έχουνε αυτοί οι αντάπτορες, αλλά για να το λες εσύ, μάλλον θα είναι λίγο ακριβοί.

Δυστηχως δεν εχουν Display port τα monitor οποτε θελω και 1 active mini displayport to dvi που παιζει γυρω στο 50-60 ευρω ισως και παραπανω

Nαι λενε οτι μπορεις να το δουλεψεις και χωρις αυτο οποτε διαλεγεις και περνεις οποια σου αρεσει στο ματι (για μενα η MSI εχει ενα ελαφρυ προβαδισμα λογο backplate καθαρα αισθητικη λογοι δηλαδη- αλλα απο την αλλη μου σπαει τα νευρα το γρκι πλασικτο που βαλαν με το λογοτυπο )

Άμα πας σε sapphire τελικά, στο πακέτο όλο με τα καλούδια θα πάρεις και ένα active mini displayport to dvi αν θυμάμαι καλά, αλλά μπορεί να είναι και το αντίστροφο, ψάξτο λίγο, αν είναι τσάμπα γιατί να το αγοράζεις ξεχωριστά.

Άμα πας σε sapphire τελικά, στο πακέτο όλο με τα καλούδια θα πάρεις και ένα active mini displayport to dvi αν θυμάμαι καλά, αλλά μπορεί να είναι και το αντίστροφο, ψάξτο λίγο, αν είναι τσάμπα γιατί να το αγοράζεις ξεχωριστά.

To θεμα ειναι οτι ειναι 1 το adaptor εγω θελω 2 μιας και δεν ειναι flex τα dvi στι καρτα οποτε μονο σε ενα απο τα 2 dvi μπορω να βαλω οθονη (τουλαχιστον αυτο βγαινει απο το μανουαλ τις msi και μια αναζητηση για τη καρτα οτι αν θελω eyefinity με οθονες χωρις displayport θελει και αγορα adaptor)

ΕDIT

αρχιζω και φοβαμε λιγο την MSI γιατι διαβαζω αρκετα για προβληματα με τρελες θερμοκρασιες (90αρια σε gaming κτλ) πχ http://www.overclock.net/t/1292827/msi-says-my-overheating-7970-lightning-is-normal και δεν ειναι μονο ενας χρηστης ειναι αρκετοι που λενε για ιδιο ακριβως προβλημα

Ναι, τα διάβασα, αρκετά προβλήματα.

Αν σου πω ότι έχω συνηθίσει στα προβλήματα με τις κάρτες? :zzz::-O

Με το παραμικρό κιχ που θα μου κάνει βρρρρρρρρ δρόμο:whip:

Την πάω για αλλαγή ή full refund. Καλό είναι - αυτό ισχύει για τον καθέναν - όταν αγοράζουμε καινούρια κάρτα γραφικών, να την σπρώχνουμε λίγο στο gaming, torture tests, benchmarking ούτως ώστε να τσεκάρουμε με αυτόν τον τρόπο αν η κάρτα είναι σταθερή, αν έχει προβλήματα. Θέλουμε η κάρτα που θα κρατήσουμε για 1 χρόνο να είναι άψογη σε όλα. Με το παραμικρό πρόβλημα ή ελάττωμα καλό είναι να την κάνουμε αντικατάσταση.

Στην περίπτωση rma ας είμαστε πιο επιφυλακτικοί στην αντικατάσταση, έχω διαβάσει ότι πολλές αντικαταστάσεις από rma είχανε πολύ χειρότερα προβλήματα από την αρχική κάρτα.

Εγώ δεν κατάλαβα ένα πράγμα!

Είχες προβλήματα με 7970 και θες να πας πάλι σε 7970?

Δεν είπαμε θα πας σε 680?

όπως λέει και ένας συμφορουμίτης "AMD όσο με πληγώνεις με πωρώνεις" :p :p :p

και εγώ τώρα είμαι να πάρω nvidia για borderlands 2 Και δεν μου πάει η καρδιά να δώσω την παραγγελία! :slap:

και εγώ τώρα είμαι να πάρω nvidia για borderlands 2 Και δεν μου πάει η καρδιά να δώσω την παραγγελία! :slap:

Κανε την καρδια σου ΠΕΤΡΑ και προχωρα μπας και απολαυσεις κανα παιχνιδι. :p

Mπηκε ο Αυγουστος, βγηκε ο Αύγουστος... ηρθε ο Σεπτέμβρης και ακομα το διπύρηνο τερας της ΑΤΙ ειναι μονο σε παρουσιάσεις και σε χούφτες....

Που ειναι το 7990 οεο ? :hehe:

Τετοια λευκη πετσέτα δεν το περίμενα από την ΑΤΙ...

Οπότε ποιός ο λόγος να βγάλει 7990 αφού η 8970 θα έχει τις ίδιες επιδόσεις και θα είναι μονοπύρηνη;

Δεν την βλέπω να βγαίνει στο εμπόριο και σε μεγάλες ποσότητες αν τελικά βγει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.