Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Άρα όντως οι τελευταίοι drivers της Amd έχουνε πολλά προβλήματα.

Η nvidia από την άλλη πλευρά του στρατόπεδου, κανένα. :bye:

Εγώ πάλι βλέπω ότι σε σένα οι τελευταίοι από AMD έχουν προβλήματα.

Σε αντίθεση με όλους τους "άλλους"

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

Π.χ . Εχω βασιμες υποψιες οτι στο συστημα σου υπαρχουν "fantom" (non present) VGA καρτες.

Εχω γραψει κατα καιρους ολοκληρα αρθρα για το τι προβληματα δημιουργουν οταν δεν αφαιρουνται, ποσο επηρεαζουν την ορθη εγκατασταση και αποδοση των catalyst, αλλα και βεβαιως πως αφαιρουνται.

Εαν δεν δουλεψουμε πανω στην αφαιρεση τους, τοτε οποιοδηποτε προγραμμα απεγκαταστασης θα αφησει υπολοιματα, μεχρι την επομενη εκδοση του uninstaller μου που θα τις αφαιρει αυτοματα αν υπαρχουν.

Με καθαρή εγκατάσταση drivers κάρτας από format ή απλά χρησιμοποίησες το atiman uninstaller?

Υπάρχει διαφορά σε αυτό που σου λέω. Εγώ αφού συνειδητοποίησα ότι στο σύστημα μου είχανε μείνει κατάλοιπα από ghost κάρτες - πχ 6870 που είχα πριν και το atiman uninstaller δεν κατάφερε να τις σβήσει - έκανα τελικά format.

Υπαρχει και σχετικο txt αρχειακι(reminfo.txt) στο C:\Program Files (x86)\Atiman Technologies\Atiman Uninstaller\Files

Άρα όντως οι τελευταίοι drivers της Amd έχουνε πολλά προβλήματα.

Η nvidia από την άλλη πλευρά του στρατόπεδου, κανένα. :bye:

Απο που προκυπτει το 'αρα' που γραφεις, θα μπορουσες να μας δωσεις λεπτομεριες?

Τα προβληματα τους τα εχουν σε καποιο βαθμο, οχι ομως στα σημεια που αναφερεσαι.

Η κάρτα μου τελικά έχει σοβαρό πρόβλημα, να το πω και πιο χωριάτικα, τα έφτυσε.

Από benchmarking και torture test που της έκανα, είδα ότι μετά από 5 λεπτά χάνει το σήμα και με πάει σε power save mode.

Δοκίμασα 12.8 (από saphire site), 12.4 (από amd site), 12.1 (από amd site, τους 12.1 δεν τους αναγνώρισε η κάρτα, ενώ εγκαταστάθηκαν κανονικά). Οι εγκαταστάσεις γίνανε με καθαρό format με τις βασικές ενημερώσεις windows update που χρειάζονται οι drivers για να εγκατασταθούν, δηλαδή με τα βασικά προγράμματα.

Θα την πάω και σε service εδώ Ελλάδα σε ένα κατάστημα για να είμαι και απόλυτα σίγουρος, γιατί την κάρτα την έχω αγοράσει από amazon uk.

Πάντως ευχαριστώ που με βοηθήσατε λίγο πολύ ο καθένας. :yu:

Να πω ότι το amazon uk έχει τέλειο after sale service, την πρώτη φορά που μου χάλασε η κάρτα μου την αλλάξανε με μία καινούρια την επόμενη μέρα , χωρίς να με ρωτήσουνε πολλά πολλά.

Τέλος - εδώ μπορεί να φανώ λίγο off topic - τη μέρα που ήρθα σε επικοινωνία με amazon και είπα ότι η κάρτα χάλασε με ρώτησαν εάν θέλω full refund ή θέλω αντικατάσταση κάρτας (αυτό έγινε πριν 2 μήνες περίπου).

Αν επιλέξω full refund θα πάρω τις 411 λίρες που είχα δώσει? Γιατί βλέπω τώρα την ίδια κάρτα να έχει πάει στις 352 λίρες

Δείτε εδώ πόσο έχει πέσει η τιμή [ame]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0074JKJY2/[/ame]

Βέβαια να μην σας κουράζω κιόλας το θέμα με την επιστροφή χρημάτων θα το ρωτήσω όταν θα έρθω σε επικοινωνία με το amazon uk.

Θα ζήταγα αντικατάσταση με αυτήν: [ame]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008I7Z05M/ref=ox_sc_sfl_title_2?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE[/ame] :rap:

Συν να πληρώσω ένα ποσό 80 λίρες βέβαια, αλλά έχει περάσει ένα 5μηνο από την ημερομηνία της απόδειξης αγοράς της κάρτας μου και δεν θέλω να ρισκάρω πάλι για αντικατάσταση, γιατί στο τέλος θα μου εξαντληθεί η εγγύηση η οποία είναι ένας μόνος χρόνος δυστηχώς. :weep:

Υ.Γ Ποιό πρόγραμμα είναι το πιο κατάλληλο για να εξετάσουμε αν η κάρτα γραφικών είναι χαλασμένη (gpu stress test), δηλαδή αν περνάει το τεστ? Προτείνετε να τρέξω κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την περίπτωσή μου?

GTX 680 θα πάρεις φίλε μου!

όποιο μοντέλο και να παρείς είσαι OK

θες Reference παρτην

θες Aftermarket με 2 ανεμηστήρια

παρτην!

Θες με 5?! παρτήν!

όποια θες διαλέγεις!

680 να νε!

Κ εγω ειμαι υπερ του refund, αλλα να ρωτησω... εχεις δουλεψει κ την 680 κ την 7970 κ σου αρεσε η 680;

Θελω να πω, εχεις προσωπικη εμπειρια ή βασιζεσαι σε reviews κλπ τριτων?

Κ εγω ειμαι υπερ του refund, αλλα να ρωτησω... εχεις δουλεψει κ την 680 κ την 7970 κ σου αρεσε η 680;

Σε μένα το λές?

Διαθέτω 500 - 550 ευρώ. Προτείνεις κάποιο καλό μοντέλο 680 ή δεν έχεις υπόψη κάτι?

Προτείνω EVGA 670 FTW 370€+μτφ από εδώ πχ ή και amazon.co.uk αν θέλεις, και τα ρέστα καραμέλες. Θα έχεις κ 3 χρόνια εγγύηση απευθείας από EVGA.

οκ, ευχαριστώ παιδιά, θα ζητήσω full refund

"Για να μην ξεφεύγουμε και από το θέμα" θα φυλάξω τα λεφτά στην άκρη και ίσως αγοράσω καμία κάρτα από τις καινούριες σειρές που θα βγούνε τα Χριστούγεννα - ποιός ξέρει μέχρι τότε μπορεί να έχει βγει καμία 8970.

Ούτως η άλλως έχω και το δεύτερο pc για να ασχολούμαι στο οποίο έχω πάνω μία amd 6870. :triniti:

Με εχεις βαλει σε σκεψεις τωρα.Αλλα στη δικη μου περιπτωση με 12.4 δουλευει τελεια.Εχω να σβησω τον υπολογιστη 7 μερες οπου βαζω συνεχεια διαφορετικα παιχνιδια και benchmarks.Πραγματικα δν μπορω να καταλαβω γιατι με 12.7 και 12.8 στην επιφανεια εργασιας και οχι σε παιχνιδια/benchmarks μου κανει random blascreen/100%funspeed ενω με 12.4 ολα ειναι μια χαρα

Antoni21 όπως κατάλαβες και από την υπογραφή μου, έχουμε ακριβώς την ίδια κάρτα, ακριβώς το ίδιο μοντέλο και την ίδια εταιρεία.

Αν θέλεις να σου πω την γνώμη μου άκουσέ με και γύρνα την πίσω χωρίς δεύτερη σκέψη, η κάρτα αυτή είναι ελαττωματική. Μου στείλανε από amazon uk 2 κάρτες τέτοιες και οι 2 βγήκανε με προβλήματα fan speeds 100%black screens σε idle ή σε desktop χρήση. Δεν μπορεί να είναι όλα σύμπτωση. Δες και λίγο στο web υπάρχουνε πάρα πολλά άτομα με παράπονα από κάρτες 7970 και μάλιστα αρκετοί είχανε πολλά προβλήματα black screens με Sapphire 7970 oc edition.

Από την άλλη πλευρά ίσως και να κάνω λάθος, δεν ξέρω, μάλλον είμαι πάρα πολύ άτυχος εγώ, τι να πω. Δεν νομίζω ότι φταίει η Sapphire σαν εταιρεία. Άλλωστε η προηγούμενή μου κάρτα ήτανε η Sapphire 6870. Είχα μάλιστα 2 τέτοιες 6870 σε δύο διαφορετικά pc. Την μία κάρτα την πούλησα σε παιδί στο insomnia, και την άλλη την κράτησα για ώρα ανάγκης για να έχω να κάνω τη δουλειά μου. Ίσως το συγκεκριμένο μοντέλο που έχουμε και οι δύο να μην είναι ελαττωματικό τελικά, άλλοι πελάτες που αγοράσανε το ίδιο ακριβώς μοντέλο σταθήκανε πιο τυχεροί και η κάρτα τους δούλεψε σε όλα άψογα χωρίς το παραμικρό κιχ. Είναι καθαρά θέμα τύχης το πως θα σου εξελιχθεί η κατάσταση της κάρτας σου σε 1-2 μήνες, είναι και ανάλογα και με τι χρήση κάνεις - πολύ benchmarking και βαριές εργασίες ή μόνο λίγο gaming 2-3 ώρες την ημέρα? :rubik:

Στη θέση σου, αν δεν είχα καθόλου προβλήματα και τυχαία black screens με τους drivers 12.4, θα κράταγα την κάρτα μου λίγο καιρό μέχρι να βγει η σειρά 8ΧΧΧ, θα τσίπμπαγα καμία 8970 και θα κότσαρα και καμία accelero xtreme πάνω (δεν αργεί η σειρά 8, μάλλον Χριστούγεννα από ότι διάβασα στο web, πολύ πιο νωρίς δηλαδή από 780). Η κάρτα είναι αρκετά δυνατή, ακόμη και με παλιούς drivers μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα παιχνίδια. Όταν με το καλά βγει η σειρά 8 της amd ή πέσει λίγο η τιμή της toxic sapphire 7970, πήγαινέ την και άλλαξέ την.

Στην περίπτωσή μου είχα προβλήματα με 3 4 διαφορετικούς drivers, τους δοκίμασα όλους. Δεν είχα άλλο περιθώριο να κάνω υπομονή για να βγούνε οι 12.10.

Καποιες φορες σκεψου οτι επαιζε crysis warhead ολο το βραδυ και το εκλεινα το απογευμα της επομενης ημερας.Το ιδιο και με το heaven..12 ωρες ασταματητα..και ομως αν βαλω 12.8 θα φαω blackscreen μεσα σε λιγα λεπτα ειμαι σιγουρος γιαυτο.Οποτε πιο ειναι το προβλημα στην περιπτωση μου?99% θα ελεγα οι οδηγοι..12.4 και ολα τελεια..μεταβαση σε 12.7,12.8 blackscreen... :suicide: :suicide: :suicide:

Μακάρι με τους drivers 12.10 να σου φτιάξει το πρόβλημα, αλλά μέχρι τότε πρέπει να κάνεις υπομονή. Εσύ έχεις τόσο πολύ υπομονή? Αν ναι, σε παραδέχομαι. :shout: :hang2:

Μα αφού η 680 αυτήν την στιγμή είναι η καλύτερη στην αγορά.

έχεις δει Review 680vs7970 ref και να βγένει πρώτη η 7970?

Γιατί εγώ κάτι τέτοιο δεν έχω.

Και όχι δεν έχω δουλέψει 680 και φυσικά την 7970 εγώ δεν την αλλάζω

αλλά αφού του άλλου δεν του δουλεύει η 7970 αστον να παει σε 680 εσένα τι σε κόφτει?

και αμα του κανουν και Refund και έχει κιόλας και λεφτά στην ακρή ας πάρει 2 κιόλας.

Μα αφού η 680 αυτήν την στιγμή είναι η καλύτερη στην αγορά.

έχεις δει Review 680vs7970 ref και να βγένει πρώτη η 7970?

Γιατί εγώ κάτι τέτοιο δεν έχω.

Και όχι δεν έχω δουλέψει 680 και φυσικά την 7970 εγώ δεν την αλλάζω

αλλά αφού του άλλου δεν του δουλεύει η 7970 αστον να παει σε 680 εσένα τι σε κόφτει?

και αμα του κανουν και Refund και έχει κιόλας και λεφτά στην ακρή ας πάρει 2 κιόλας.

Ας κανει οτι θελει το παλικαρι... απλα το refund ακουγεται η καλυτερη λυση ανεξαρτητως ποια καρτα θα παρει μετα!

Κατανοω πως ο γραπτος λογος καμια φορα παρεξηγειται, αλλα το ερωτημα μου ηταν κυριολεκτικο - χωρις υπονοουμενο! Επειδη ακουστηκες απολυτος σχετικα με την υπεροχή της 680 εναντι της 7970, αναρωτηθηκα αν εχεις προσωπικη εμπειρια, ωστε να μας μεταφερεις τις διαφορες, κυριως στην ποιοτητα της εικονας.

Τα νουμερακια των reviews καλα ειναι, αλλα πλεον δεν με νοιαζει αν κατι τρεχει στα 120 ή 125 fps αλλα η ποιοτητα εικονας της καθε καρτας στο ΙΔΙΟ PC κ οθονη!

Anyway, ισως ξεφευγουμε off topic, οποτε δεν συνεχιζω το συλογισμο μου...

:crazy_pilot:

παιδια καλησπερα σε ολους...συγνωμη που μπαινω σφυνα,με βασανιζει ομως και εμενα ενα κοληματακι που κανει καθε μερικα δευτερολεπτα σε οτι παιζω...και το pc μου ειναι ολοκαινουριο με 3770k,8 gram kingston hyperx στα 1600 και μια saphire 7950 oc edition...ολα αυτα επανω σε μια asus v pro z77...kai επειδη ξεφραγκιαστικα για να παιζω τα παιχνιδακια μου χαλαρα στην 46αρα μου,κανει αυτο το κολημα και στραβωνω...και παλη συγνωμη αλλα δεν εχω βρει που ανοιγω νεο θεμα στο φορουμ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.