Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Παιδες σημερα ειχα ενα θεματακι με youτube.Με το που πατησα ενα video η οθονη μαυρισε και εκανα restart.Αυτο με drivers 12.7 BETA που τους εχω εδω και 5 μερες.Δεν μ το εχει κανει ξανα ως τωρα.Με 12.6 δεν μου ειχε γινει κατι τετοιο.Εχει συμβει και σε κανεναν αλλο με 7970?

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...
Παίδες το ψύνω για μια Accelero 7970

Τι λέτε αξίζει?

Χώρια του θορύβου..

Μιλάω πιο πολύ για τα Temps των VRM

Το θεμα των vrm temps ακομα τρεχει στο ocn

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970 Owners Thread

Με reference air cooling εγω εχω vrm temps 10C below core temps!

Ενημερωτικα, πλεον το νεο gpu-z δειχνει κ vrm temps

GPU-Z 0.6.4 download from Guru3D.com

Το θεμα των vrm temps ακομα τρεχει στο ocn

[Official] AMD Radeon HD 7950/7970 Owners Thread

Με reference air cooling εγω εχω vrm temps 10C below core temps!

Ενημερωτικα, πλεον το νεο gpu-z δειχνει κ vrm temps

GPU-Z 0.6.4 download from Guru3D.com

Εμένα για την ώρα δεν ξεπερνάει τα 62-58 VRM1 VRM2

δηλαδή με την Accelero θα βαράνε 90 άρια 80 άρια?

Εμένα για την ώρα δεν ξεπερνάει τα 62-58 VRM1 VRM2

δηλαδή με την Accelero θα βαράνε 90 άρια 80 άρια?

Δεν εχω την accelero, αλλα αν δεις το ποστ που σου εστειλα κ τα προηγουμενα, τα αποτελεσματα των non reference air cooling solutions στο θεμα των vrm ειναι ελαφρως αρνητικα.

Προσεξε μονο, διοτι πολλοι απο τους χρηστες εκει δεν αναφερονται στην accelero αλλα κ στα special editions καρτων με non-reference cooling!

[MENTION=16085]ElGreco[/MENTION]

Εσύ έχεις και Crossfire σωστά?

Μας δίνει μια ιδέα πως είναι το Crossfire?

Αν αξίζει η όχι?

Άν κερδίζεις τίποτα παραπάνω..?

Γιατι 2χ6970 που είχα δεν ήταν και κάτι το WoW

Δεν μπορώ να πώ ότι είχα τα τρελλά FPS

Ναι μεν 2χ6970 είναι μια 7970 για αυτό λέω πόσο μάλλον 2 τέτοιες!

[MENTION=16085]ElGreco[/MENTION]

Εσύ έχεις και Crossfire σωστά?

Μας δίνει μια ιδέα πως είναι το Crossfire?

Αν αξίζει η όχι?

Άν κερδίζεις τίποτα παραπάνω..?

Γιατι 2χ6970 που είχα δεν ήταν και κάτι το WoW

Δεν μπορώ να πώ ότι είχα τα τρελλά FPS

Ναι μεν 2χ6970 είναι μια 7970 για αυτό λέω πόσο μάλλον 2 τέτοιες!

Εχω crossfire κ παρολο που εχω πρωτης γενιας i7 ειμαι μα χαρα σε 1080p resolution. Στα προγραμματα που χρησιμοποιω η διαφορα ειναι αισθητη.

Για να παρεις μια ιδεα του scaling του crossfire ανα παιχνιδι δες εδω:

ASUS Radeon HD 7970 Crossfire review

Τις περισσοτερες φορες εχουμε σχεδον διπλασια frames με τη 2η καρτα. Δες το review κ δες αν σου κανει...

Η αλλη λυση θα ηταν μια 7990, αλλα "καπου" ακουσα οτι μπορει να μη βγει ποτε στην παραγωγη...

Τελος, απο προσωπικη εμπειρια, η 6990 που ειχα ειχε 120% επιδοσεις απο τη μια 7970... Οποτε 2 7970 δεν ειναι 4 6970... εκτος αν μπεις στο χορο του overclock, το οποιο ειναι σχετικα ευκολο κ εκει τα νουμερα απογειωνονται!

Παιδες ειχα αναφερει ενα προβλημα που ειχα με τους 12.7 ..Σημερα μετα μου εκανε το ιδιο.Η οθονη εγινε μαυρη και η τα ανεμιστηρακια της καρτας δουλευαν 100%.Αφου τον εσβησα και μπηκα ξανα στα windows βλεπω στο gpu-z να μ εχει αναγνωρισει και την onboard καρτα.Πριν το παθω αυτο εβλεπε οπως και κανονικα πρεπει την 7970 ΜΟΝΟ.Εχω windows 7 64bit με sp1 και catalyst 12.6 .Τι λετε να φτεει?Αυτο μ το εκανε στο desktop και οχι σε καποιο παιχνιδι

^ Μου έκανε και εμένα κάτι black screen στα καλά καθούμενα όταν σερφάριζα στο web, μπαμ ξαφνικά βρέθηκα σε black screen, το led του σκληρού δίσκου έδειχνε να λειτουργεί (άναβε το λαμπάκι διακεκομμένα). Το fan της κάρτας πήγαινε στο full, και έκανε σαν τρελό. Εκεί έκανα restart αναγκαστικά.

Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν είχα κάποια multimedia να παίζουνε, δηλαδή βίντεο. Ίσως είναι οι drivers.

Το περίεργο είναι ότι παίζω crysis 2 με τις ώρες πχ σερί 5 ώρες, χωρίς να κάνει κιχ η κάρτα, και με το που είμαι πχ web ή idle απροειδοποίητα μπαμ black screen.

Με την 6870 κάρτα που είχα πριν μερικούς μήνες δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα με black screens. Με το που έκανα αναβάθμιση σε 7970 όλο προβλήματα έχω.

Υπογραμμίζω, είναι black screens όχι οι γνωστές blue screens.

Θα δοκιμάσω μία από αυτές τις μέρες ένα format, για να αποκλείσω ενδεχόμενο να έχουνε πέσει οι drivers σε παλιότερους drivers, δηλαδή να μην έκανα καθαρό uninstall - παρ' όλο που χρησιμοποίησα catalyst uninstaller, cub cleaner και driver cleaner pro σε safe mode.

Αν δεν φτιάξει και με format, σημαίνει ότι είναι καθαρά πρόωρο hardware failure, η κάρτα παρουσιάζει μικρά προβλήματα που στο μέλλον θα πει ότι κάποια στιγμή θα καταρρεύσει, θα τα φτύσει...

Μακάρι να φτιάξουνε όλα με το format, ειδάλλως πάω για δεύτερη αντικατάσταση κάρτας μέσα σε 2 μήνες παρακαλώ! :bye:

Θέλω να ελπίζω ότι φταίνε οι drivers και η ιδιαιτερότητα της σειράς 7. Ότι θέλει καθαρό πέρασμα drivers installation από την αρχή. Θα δείξει...:hmm:

Τώρα έκανα αναβάθμιση σε 12.8 αλλά και πάλι μου έκανε black screen.

Η πρώτη κάρτα 7970, αυτή που έστειλα για να μου την αλλάξουνε είχε σοβαρό πρόβλημα, ήτανε σχεδόν doa από την αρχή, έπαιζε σχεδόν όλα τα παιχνίδια, αλλά στα απαιτητικά παιχνίδια έχανε το σήμα και κατέληγε σε black screen.

Ρε, μπας και η Sapphire έχει κάνει προχειροδουλειά με τη σειρά 7? Έχω ακούσει και άλλους που παραπονιούνται με την Saphhire 7XXX σειρά.

Α, και κάτι τελευταίο το hardware acceleration στα βιντεάκια youtube το έχω off, δηλαδή δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Sapphire εδω και απο τις πρωτες...κανενα μα κανενα προβλημα...

ή ειστε ατυχοι ή κατι κανετε λαθος με τους οδηγους. Πρωτα και καλυτερα χρησιμοποιηστε [MENTION=9179]atiman[/MENTION] uninstaller(αν δεν το εχετε ηδη κανει)

Με atiman uninstaller δεν το ρισκάρω, λένε ότι σβήνει inf και άλλα σοβαρά αρχεία συστήματος εκτός από τα αρχεία της ati που πρέπει να σβήσει. Παλιότερα μάλιστα που το είχα κατεβάσει είχα βρει ένα κάρο ιούς.

Ποιά έκδοση χρησιμοποιείς? Από που να το κατεβάσω? Έχεις ένα link? Εδώ που φτάσαμε λέω να το τεστάρω και αυτό.

Με atiman uninstaller δεν το ρισκάρω, λένε ότι σβήνει inf και άλλα σοβαρά αρχεία συστήματος εκτός από τα αρχεία της ati που πρέπει να σβήσει. Παλιότερα μάλιστα που το είχα κατεβάσει είχα βρει ένα κάρο ιούς.

Ποιά έκδοση χρησιμοποιείς? Από που να το κατεβάσω? Έχεις ένα link? Εδώ που φτάσαμε λέω να το τεστάρω και αυτό.

Προς Θεου, δεν εχει ουτε ιους και σε μενα τουλαχιστον λειτουργει αψογα απο τοτε που το πρωτο-εδωσε ο [MENTION=9179]atiman[/MENTION].

Η τελευταια εκδοση ειναι η 7.0.2 :)

Κοιτα στην δικη μ περιπτωση ειχα αφησει heaven 3.0 και ετρεχε ολη τη νυχτα..Την επομενη μερα crysis.Kαι γενικα οτι παιχνιδια βαζω τα παιζει τελεια.Την εχω 1050/1500 με 20%power tune .Το ιδιο εχω διαβασει να το εχουν και πολυ αλλοι σε αλλα forum οπως overclock.net .M το εχει κανει 3 φορες σε 1.5μηνα.Την πρωτη στο youtube ,δευτερη κ τριτη στην επιφανεια εργασιας χωρις να κανω κατι.Επειδη δεν μ το κανει στα παιχνιδια που εκει ειναι το φορτιο αλλα μ το κανει σε σημεια που η καρτα δν χρησιμοποιειται ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι θεμα οδηγων,,

Και εμένα όλα τα παιχνίδια και ότι βάζω στην κάρτα που έχω τώρα μου τα παίζει τέλεια.

Standard είναι θέμα οδηγών. Θα κάνω και αυτό που πρότεινε ο Lazy Dog.

Πρώτα κάνω ένα uninstall τον Amd install manager και μετά θα εκτελέσω το αρχειάκι?

Πρέπει να προσέξω τίποτα άλλο?

Θα το δοκιμάσω σήμερα και θα επανέρθω.

Τώρα μόλις το κατέβασα, το internet security μου το βγάζει ότι ανήκει στην κατηγορία WS.Reputation.1, και πως τέτοια αρχεία δεν συνηθίζονται. Διορθώνω το παραπάνω που είπα, προφανώς δεν θυμόμουνα καλά.

Δεν είναι δηλαδή ιός. Κάπου είχα διαβάσει όμως ότι σβήνει και κάποια αρχεία συστήματος. Ο user @atiman το έχει δημιουργήσει δηλαδή?

Ωραία δουλειά! +1 από εμένα. Μακάρι κιόλας να μου δουλέψει.

Μου έχει βγάλει αρκετά μηνύματα σφάλματος στην διαχείρηση υπολογιστή.

Στα συμβάντα συστήματος μου έχει αρκετά μηνύματα που γράφουνε κατά λέξη:

Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση της υπηρεσίας AODDriver4.1 εξαιτίας του ακόλουθου σφάλματος:

Δεν είναι δυνατή η εύρεση του καθορισμένου αρχείου από το σύστημα.

Τι κρίμα να μπορούσανε όλα να γίνουνε απλά και ωραία με ένα uninstall από το control panel, σαν ένα φυσιολογικό πρόγραμμα. :fun:

Τι ωραία που θα ήτανε. Αυτό με τα left over αρχεία συμβαίνει συγκεκριμένα μόνο στις amd κάρτες ή και στις nvidia? Απορώ. :sick:

Ο user @atiman το έχει δημιουργήσει δηλαδή?

Ωραία δουλειά! +1 από εμένα. Μακάρι κιόλας να μου δουλέψει.

Ναι ετσι ειναι, ειναι μοναδικο προγραμμα (δεν υπαρχει πουθενα κατι παρομοιο) και μπορεις να διαβασεις λεπτομερειες και το ιστορικο της πορειας του στην εξελιξη στο σχετικο νημα που υπαρχει γι αυτο.

Τι κρίμα να μπορούσανε όλα να γίνουνε απλά και ωραία με ένα uninstall από το control panel, σαν ένα φυσιολογικό πρόγραμμα. :fun:

Τι ωραία που θα ήτανε. Αυτό με τα left over αρχεία συμβαίνει συγκεκριμένα μόνο στις amd κάρτες ή και στις nvidia? Απορώ. :sick:

Αν ηταν ολα τοσο απλα, δεν θα μας αρεσε και τοσο, πιστεψε με, θα ηταν σαν μια απλη παιγνιδομηχανη τα Windows, οι οδηγοι, τα προγραμματα και ολα αυτα τα 'καλα' που πρεπει για να δουλεψουν να ασχοληθουμε κι 'εμεις' ως χρηστες με την αναλογη προσοχη.

Left over αρχεια δεν θα πρεπει να εχεις με κανενα τροπο, οποιο προγραμμα απεγκαταστασης κι αν χρησιμοποιεις, οποια καρτα.

Εχω την εντυπωση πως πρεπει να διαβασεις ισως πιο πολυ, ωστε να λυσεις τα προβληματα (που απο τα λεγομενα σου) φαινεται οτι εχει το συστημα σου.

Ειναι πολυ ευκολο να λεμε οτι για το Α η για το Β θεμα φταινε οι drivers. Καποιες φορες μπορει και να ισχυει.

Τις περισσοτερες ομως ΔΕΝ ισχυει, αν δεν μας οδηγησουν εκει οι ερευνες μας.

"Left over αρχεια δεν θα πρεπει να εχεις με κανενα τροπο, οποιο προγραμμα απεγκαταστασης κι αν χρησιμοποιεις, οποια καρτα."

left over αρχεία, δεν είμαι σίγουρος αν το λέω σωστά, εννοώ files από παλιούς drivers της κάρτας που μείνανε χωρίς να καταφέρει να τα σβήσει το πρόγραμμα amd catalyst install manager από το control panel. Το παρεξήγησες μάλλον, κάτι άλλο θα κατάλαβες, μάλλον φταίω εγώ έτσι όπως το είπα.

"Εχω την εντυπωση πως πρεπει να διαβασεις ισως πιο πολυ, ωστε να λυσεις τα προβληματα (που απο τα λεγομενα σου) φαινεται οτι εχει το συστημα σου."

Κοίτα στην περίπτωσή μου ή είναι καθαρά hardware failure της κάρτας ή φταίει η λάθος απεγκατάσταση των παλιών drivers, που και για αυτό μου κρασάρουνε οι drivers. Που είναι το λάθος σε αυτό που είπα?

Δεν νομίζω ότι τα προβλήματα που έχω φταίνε στο ότι δεν είμαι καλά διαβασμένος. Δηλαδή αλίμονο, έτσι? Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τα έχει αυτά τα προβλήματα, χωρίς να ξέρει τι από τα δύο hardware ή drivers φταίει, πιστεύω ότι και οι δύο συμμφωνούμε σε αυτό. Μιλάω για επίπεδο απλό χρήστη. Δεν είμαι και κανένα κατάστημα. Αν είχα και δεύτερη κάρτα amd sapphire 7970 θα την έβαζα επάνω και θα τέσταρα. Ωστόσο

τώρα που ανακάλυψα το atiman uninstaller, το έτρεξα μετά χαράς. Περιμένω να δω αν θα φτιάξει η κατάσταση, οψόμεθα.

"Ειναι πολυ ευκολο να λεμε οτι για το Α η για το Β θεμα φταινε οι drivers. Καποιες φορες μπορει και να ισχυει.

Τις περισσοτερες ομως ΔΕΝ ισχυει, αν δεν μας οδηγησουν εκει οι ερευνες μας."

Συμφωνώ, sorry και πάλι που προτρέχω. Θέλω να ελπίζω ότι φταίνε οι drivers, ειδάλλως πάω για μία ακόμα αλλαγή κάρτας μέσα σε 2 μήνες.

Στην πορεία του atiman uninstaller πήγανε όλα καλά στην απεγκατάσταση, περιμένω να δω αν θα μου είναι πιο σταθερό το σύστημα τώρα.

Έκανα το atiman uninstaller εκτέλεση (χωρίς να απεγκαταστήσω πρώτα τίποτα από control panel), επέλεξα αυτόματη απεγκατάσταση - χωρίς να δώσω καθόλου παραμέτρους, και μου έκανε μόνο του αρκετά restart.

Πιστεύω για αρχή είναι μία χαρά μία αυτόματη απεγκατάσταση. Συμφωνείς?

Επίσης έτρεξα τα 3 προγραμματάκια, αυτά που είπα και σε προηγούμενο post. (catalyst uninstaller, μετά σε safe mode driver cleaner pro οτιδήποτε έχει σχέσει με ATI και ccleaner). Τον catalyst uninstaller τον κατέβασα από την amd official site, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, αλλά για να το βρείτε θα ψάξετε πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν έχουνε φτιάξει τα link, γιατί έχω καιρό να το κοιτάξω.

Σε αυτό το σημείο να σταθώ να πω ότι τα 2 προγραμματάκια (το driver cleaner pro και το ccleaner) μου σβήσανε αρκετά αρχειάκια που είχανε μείνει στο μητρώο. Αξίζει να τα συμπεριλάβετε και αυτά στην διαδικασία. Θα πρότεινα μαζί με τον atiman uninstaller να τρέχετε και αυτά τα 3 προγραμματάκια, αν συμφωνεί και ο @atiman. :agree:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.