Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Άμα την έχεις συνέχεια oc mode - 24/7 εννοείς 24 ώρες κάθε μέρα?- παίζει να υπάρχει θεματάκι ίσως σου αντέξει 1-2 χρόνια, μετά θα τα φτύσει, αυτό εξαρτάται και από τα υλικά που είναι φτιαγμένη η κάρτα, δηλαδή ποιά εταιρεία κατασκευής την έφτιαξε. Αν λέω κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Αν πχ η κάρτα σου είναι msi lightining, ε αυτή η κάρτα φτιάχτηκε για overclocking, ακόμα και σε καθημερινή βάση αν την σπρώχνεις στα όριά της δεν νομίζω να σου παρουσιάσει τίποτα για πολλά χρόνια...

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Άμα την έχεις συνέχεια oc mode - 24/7 εννοείς 24 ώρες κάθε μέρα?- παίζει να υπάρχει θεματάκι ίσως σου αντέξει 1-2 χρόνια, μετά θα τα φτύσει, αυτό εξαρτάται και από τα υλικά που είναι φτιαγμένη η κάρτα, δηλαδή ποιά εταιρεία κατασκευής την έφτιαξε. Αν λέω κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Αν πχ η κάρτα σου είναι msi lightining, ε αυτή η κάρτα φτιάχτηκε για overclocking, ακόμα και σε καθημερινή βάση αν την σπρώχνεις στα όριά της δεν νομίζω να σου παρουσιάσει τίποτα για πολλά χρόνια...

24/7 εννοω 4-5 ωρες gaming καθε μερα! ετσι κι αλλιως σε οποιαδηποτε αλλη λειτουργει δε χρησιμοποιειται το 100% της καρτας. (για την καθημερινοτητα εννοω, browsing, movies κτλ)

Ειχα coil whine με μια ελλατωματικη sapphire pure innovation 690g.Τον υπολογιστη τον εχω διπλα μου και πραγματικα ο ηχος που εκανε ωρες ωρες ηταν απιστευτα εκνευριστηκος.Ελπιζω οταν μου ερθει η καρτα να μην τον κανει

Μου ηρθε και το εργαλειο :cool:

Λοιπον την εχω στο 2τερο bios και την εχω παει 1100/1500 με power+20 ολα απο overdrive χωρις να πειραξω την ταση.Επισης εχω asic 75.7.Σε γενικα ζεστο δωματιο στο bf3 επιασε μεχρι 66 βαθμους.Οσοι εχουν 7970 θα ηθελα να μου πουν ποσο την εχουν φτασει χωρις να αναιβασουν την ταση

Επαιζα τωρα crysis warhead και με το που αρχισε ειχε artifacts.Εκανα quit και restart τον υπολογιστη ,το εβαλα ξανα και ηταν μια χαρα 2 ωρες που επαιζα.Απο οτι διαβαζω στο νετ υπαρχουν τετοια θεματα με 12.6 .Θα δοκιμασω σημερα και τουs beta12.7

7970 to 7970 ghz Edition!

Leaked BIOS easily turns Radeon HD 7970 into GHz Edition « Icrontic

με λειτουργικό turbo -boost

Απο οτι ειχε πει ο atiman παιζουν και αλλαγες ως προς το hardware αρα δεν ξερω κατα ποσο θα δουλεψει σωστα απλα με μια αλλαγη bios

Αυτο το bios δεν αλλαζει τις τασεις λειτουργιας (δεν επεμβαινει στο κομματι αυτο).

Ενεργοποιει μονο το turbo boost και ανεβαζει τους χρονισμους στα επιπεδα της GHZ.

Μπορειτε να το δοκιμασετε οσοι θελετε το turbo boost (μεσω του ASIC chip).

Αυτο το bios δεν αλλαζει τις τασεις λειτουργιας (δεν επεμβαινει στο κομματι αυτο).

Ενεργοποιει μονο το turbo boost και ανεβαζει τους χρονισμους στα επιπεδα της GHZ.

Απο οτι διαβασα η ghz δεν παιζει με λιγοτερη ταση ? αν ναι ,παιζει να υπαρξουν θεματα ασταθειας :S

κρατάει όσο vcore έχει η κάρτα μας στοκ; δηλαδή δεν κάνει overwrite αλλά modify το bios που ήδη έχουμε;;;

εσύ τι γνώμη έχεις για αυτό το bios;

Φαντάζομαι ότι αν θέλουμε manual overclocking δεν αξίζει γιατί θα μας μπλέκει με το turbo-boost ή κάνω λάθος;

(μεσω του ASIC chip).

Μα ειναι σαφες.

Διαφορετικος προγραμματισμος στο ASIC αλλαζει και το ποσοστο αποδοσης του.

Το turbo boost, αλλοι το θελουν αλλοι οχι, το ποσο θα σε μπλεξει στο OC εξαρταται απο το πως ρυθμιζεις το OC.

Το vcore δεν μπορει να αλλαξει, (αλλα ποσο ειναι το default vcore για καθε καρτα?) Ολοι το εχουν ταυτισει με το ASIC quality tool.......λαθος.....)

Οποτε ναι, δεν αλλαζει το vcore.

Το bios δεν προερχεται απο επισημη "πηγη" και οποιος το δοκιμασει αναλαμβανει την ευθυνη της ασταθειας της καρτας του (αν υπαρξει).

Ασφαλως κι εγω ΔΕΝ το εχω δοκιμασει, γνωριζω ομως πως δουλευει.

Μα ειναι σαφες.

Διαφορετικος προγραμματισμος στο ASIC αλλαζει και το ποσοστο αποδοσης του.

Το turbo boost, αλλοι το θελουν αλλοι οχι, το ποσο θα σε μπλεξει στο OC εξαρταται απο το πως ρυθμιζεις το OC.

Το vcore δεν μπορει να αλλαξει, (αλλα ποσο ειναι το default vcore για καθε καρτα?) Ολοι το εχουν ταυτισει με το ASIC quality tool.......λαθος.....)

Οποτε ναι, δεν αλλαζει το vcore.

Το bios δεν προερχεται απο επισημη "πηγη" και οποιος το δοκιμασει αναλαμβανει την ευθυνη της ασταθειας της καρτας του (αν υπαρξει).

Ασφαλως κι εγω ΔΕΝ το εχω δοκιμασει, γνωριζω ομως πως δουλευει.

Ακουω μια εσενα, μια τον Ρομπερτ να μιλατε για Asic chip κ εχω χαθει... μπορεις να μας εξηγησεις λιγο το πως λειτουργουν οι καρτες κ αν υπαρχει tool που κανει modify το bios?

Ο μονος λγος που θα φλασαρα καρτα μου με αυτο το bios ειναι τα αυξημενα clck limits στο ccc. Θα μπορουσαμε να κανουμε κατι για αυτο μεσω drivers αντι για bios?

Ακουω μια εσενα, μια τον Ρομπερτ να μιλατε για Asic chip κ εχω χαθει... μπορεις να μας εξηγησεις λιγο το πως λειτουργουν οι καρτες κ αν υπαρχει tool που κανει modify το bios?

Ο μονος λγος που θα φλασαρα καρτα μου με αυτο το bios ειναι τα αυξημενα clck limits στο ccc. Θα μπορουσαμε να κανουμε κατι για αυτο μεσω drivers αντι για bios?

Για τα αυξιμενα clock γινετε ευκολα με το MSI AB δεξι κλικ στη συντομευση και στον προορισμο στο τελος αφηνεις ενα κενο βαζεις -xcl κανεις restart το pc και εισαι οκ οσο εχεις τον ιδιο οδηγο και να βγαλεις το AB εχεις ανοικτα τα ορια στο ccc

Δεν ξερω τι ακους απο τον Robert.

Τι ειναι το ASIC ?

Ειναι ενα Application Specific Integrated Circuit.

Ειναι ενας πληρης coprocessor με δικη του ram μαλιστα και ειναι προγραμματιζομενο.

Αναλαμβανει να διεκπερεωσει μια συγκεκριμενη εργασια, η οποια δεν ειναι η ιδια σε καθε εφαρμογη.

Αυτο το chip λοιπον, ονομαζεται ASIC.

Στις ΑMD καρτες αναλαμβανει τον υπολογισμο και την διαχειρηση του Power Tune control.

Ο προγραμματισμος του γινεται με σταθερες παραμετρους μεσα απο το bios.

Τι δεν εχεις καταλαβει?

Tool που να κανει modify στο bios "εξω" δεν υπαρχει.

Οσοι εχουν προσπαθησει το εχουν κανει με text-hex editors.

----

Το -xcl του AB για τα ρολογια του CCC ειναι μια καλη λυση.

Υπαρχει ομως και ξεκλειδωτο bios.

Το να σου δειχνει το CCC 1500/2000 οπως στην GHZ, δεν ξερω που θα σε οφελησει, εκτος αν του ανεβασεις ταση.

Τοτε ουτως η αλλως θες ενα εξωτερικο tool γι αυτο, οποτε?

Για τα αυξιμενα clock γινετε ευκολα με το MSI AB δεξι κλικ στη συντομευση και στον προορισμο στο τελος αφηνεις ενα κενο βαζεις -xcl κανεις restart το pc και εισαι οκ οσο εχεις τον ιδιο οδηγο και να βγαλεις το AB εχεις ανοικτα τα ορια στο ccc

Δυστυχως το xcl command ΔΕΝ παιζειsthn 2η καρτα οταν εχεις crossfire. Το ccc δειχνει αυξημενα ορια στα ρολογια στην καρτα 1 μονο. Αλλιως θα ημουν απολυτα καλυμενος!

Δεν ξερω τι ακους απο τον Robert.

Τι ειναι το ASIC ?

Ειναι ενα Application Specific Integrated Circuit.

Ειναι ενας πληρης coprocessor με δικη του ram μαλιστα και ειναι προγραμματιζομενο.

Αναλαμβανει να διεκπερεωσει μια συγκεκριμενη εργασια, η οποια δεν ειναι η ιδια σε καθε εφαρμογη.

Αυτο το chip λοιπον, ονομαζεται ASIC.

Στις ΑMD καρτες αναλαμβανει τον υπολογισμο και την διαχειρηση του Power Tune control.

Ο προγραμματισμος του γινεται με σταθερες παραμετρους μεσα απο το bios.

Τι δεν εχεις καταλαβει?

Tool που να κανει modify στο bios "εξω" δεν υπαρχει.

Οσοι εχουν προσπαθησει το εχουν κανει με text-hex editors.

----

Το -xcl του AB για τα ρολογια του CCC ειναι μια καλη λυση.

Υπαρχει ομως και ξεκλειδωτο bios.

Το να σου δειχνει το CCC 1500/2000 οπως στην GHZ, δεν ξερω που θα σε οφελησει, εκτος αν του ανεβασεις ταση.

Τοτε ουτως η αλλως θες ενα εξωτερικο tool γι αυτο, οποτε?

Ευχαριστω για το μαθημα... δεν ειχα ψαξει κ τωρα κατλαβα 2 πραγματακια παραπανω.

xcl σε crossfire απλα δεν δουλευει (η 2η καρτα εξακολουθει να εχει τα παλια ορια στο ccc)

Θελω να πετυχω max overclock με stock voltage... γι αυτο το ccc ειναι σουπερ λυση, δυστυχως ομως με φρεναρε στα 1125/1575 ενω για πλακα πιανω με στοκ volts 1150/1600 k ισως κ παραπανω...

Τελος με αυτα που εχεις πει για την πιθανοτητα τα modifed bioses να μην ειναι πληρη, ουτε που το σκεφτομαι να καταστρεψω καρτες των 1100 ευρω!

Δεν ειπα οτι δεν ειναι πληρη.

Ειπα οτι δεν προερχονται απο επισημη πηγη.

Σε stock volts πιανεις σιγουρα 1170.

Μπορεις να κανεις backup το bios που εχεις τωρα και να περασεις αυτο.

Μπορω απλα να βαλω αυτο το bios στη θεση 2;

Θα ηθελες να μου θυμισεις...

α. Το switch απο τη θεση 1 στη 2 το βαζουμε με την καρτα να τρεχει ή με ο pc κλειστο?

β. Tις εντολες για backup παλιου κ εγκατασταση νεου bios? Εχω να το κανω απο την εποχη της 5970 :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.