Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
~26 βαθμους, αλλα δε ξερω αν καταλαβαινεις τι σημαινει να εχεις στο 60% το "Delta" της 7970....κ μαλιστα με ανοικτο κουτι...

Σεσουαρ για καρτοκτονους...

Σε καταλαβαινω απολυτα, αυτος ηταν και ενας απο τους λογους που εβαλα την accelero!

Eχει κ λιγο undervoltage παντως, με 1,30V το Gpu-Z και το Aida λενε 1,27V max.

Πανω απο 1245Μhz δε παιζει με τη στοκ ψυκτρα ακομα κ στα 1,30V, εν αναμονη της κουκλας λοιπον για περεταιρο βασανισμους :hehe:

Παιδιά για σας αυτές τις μέρες έφτιαξα ένα pc μιας και το παλιό μου κάηκε αγόρασα την Sapphire HD7970 και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στα παιχνίδια με έπιασε όμως σήμερα λίγο να την πειράξω από τους ati catalyst βλέπω ότι έχει διαφορα να πειράξω αλλα επειδή δεν ξέρω μην κάνω και καμια βλακεία και την κάψω εσείς που γνωρίζετε απότι βλέπω τι μου προτείνεται να πειράξω τι να ανεβάσω από τις δοκιμες που κάνετε??

ένταξη δεν θέλω να την φτάσω και στο τέρμα δηλαδή όσο αντέχει αλλα λιγάκι παραπάνω ώστε να δω διαφορα σε βαριά παιχνίδια

ευχαριστώ

Το μηχάνημα που έφτιαξα έχει

Motherboard :Gigabyte Z68AP-D3

CPU: Intel Core i7 2600k 3.5GHZ

VGA: Sapphire ATI RADEON HD 7970 3GB DDR5

RAM: Corsair DDR3 8GB στα 1600

HDD: 500GB SATA3

AMD 7970

AMD FX-8150 vs Intel Core i5-2500K: let the games begin!

AMD FX-8150 vs Intel Core i5-2500K: let the games begin! - σελίδα 1 | Oktabit Community

Επίλογος

Τα Battlefield 3 και Civilization V είναι δύο παιχνίδια τα οποία επωφελούνται από την αύξηση στην συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή. Στο BF3 ο AMD FX φαίνεται να παίρνει κεφάλι έναντι του άμεσου ανταγωνιστή, αλλά στο σύνολο τελικός κερδισμένος φαίνεται ο Intel Core i7-920. Στο Civilization V όπου οι επεξεργαστές τις Intel φαίνεται να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα σε συνθήκες υπερχρονισμού.

Στο F1 2012 οι επεξεργαστές της Intel είναι μεν μπροστά αλλά μιλάμε για ένα παιχνίδι που είναι playable και με 30FPS. Στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν σημειώθηκε σημαντική αύξηση στην απόδοση από το overclocking αποδίδοντας εξαιρετικά από τις εργοστασιακές τους συχνότητες λειτουργίας.

Σαν τελικό συμπέρασμα μπορούμε να πούμε πως καθώς τα περισσότερα DirectX 11 παιχνίδια είναι GPU limited στα 1080p, αποδεικνύεται προτιμότερο να επενδύσει κάποιος σε μια πιο δυνατή κάρτα γραφικών έναντι της ισχυρότερης και συνάμα πιο ακριβής CPU.

για σας και πάλι αφού λοιπόν δεν πήρα απάντηση στο παραπάνω post θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο βλέπω σε μερικά παιχνίδια ότι μου κάνει σπασίματα η εικόνα όταν πχ γυρνάω την κάμερα στα fps αυτό γιατί γίνετε τι φταίει?πρέπει να ρυθμίσω κάτι εγώ? πχ τελευταίο παιχνίδι Battlefield 3 μου το έκανε ενώ στο max payne 3 όχι πάντα παίζω 1920x1080

για σας και πάλι αφού λοιπόν δεν πήρα απάντηση στο παραπάνω post θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο βλέπω σε μερικά παιχνίδια ότι μου κάνει σπασίματα η εικόνα όταν πχ γυρνάω την κάμερα στα fps αυτό γιατί γίνετε τι φταίει?πρέπει να ρυθμίσω κάτι εγώ? πχ τελευταίο παιχνίδι Battlefield 3 μου το έκανε ενώ στο max payne 3 όχι πάντα παίζω 1920x1080

τι σκληρό έχεις,ξαναπέρνα και τους driver...

Τι ακριβως θα κερδισεις απο αυτη την εκδοση, που ΔΕΝ μπορεις να πετυχεις με την υπαρχουσα εκδοση?

θα συμφωνήσω με τον elgreco. Απλά αυξάνεις τα ρολόγια και voila. 7970Ghz edition.

Αυτό που θα πετύχει η AMD είναι να ανταγωνιστεί την 680 και να μειώσει ίσως την τιμή της 7970.

αυξανεις τα ρολογια αλλα παιζουν ολες οι 7970 στα ρολογια των GHz Edition με default ρευμα? ποσο μαλλον 1075/1100 ποσο λενε οτι θα παιζει με 1v? Αν εχει την υπομονη να περιμενει, σε καλο θα του βγει καθως με ιδιες ή χαμηλοτερες καταναλωσεις και θερμοκρασιες θα εχει μεγαλυτερη αποδοση!

βεβαια μενει να δουμε τιμη και σε τι τιμη θα πεσει (αν πέσει) η απλη 7970.

Τι ακριβως θα κερδισεις απο αυτη την εκδοση, που ΔΕΝ μπορεις να πετυχεις με την υπαρχουσα εκδοση?

Εγω τουλαχιστον θελω να πιστευω οτι ισως εχουν καλυτερη θερμικη αποδοση (μιας και λειτουργουν και με μιρκοτερη ταση για μεγαλυτερη συχνοτητα)

Μεγαλυτερους χρονισμους θα κερδισω απο την υπαρχουσα 7970 σε OC καταστασεις παντα

Απο τις δυο καρτες μου, η μια με Asic 79% δουλευει σε χαμηλοτερα volt απο την αλλη (με asic 73%) πιανει ομως αισθητα χαμηλοτερα clocks στο overclckng!

Κ οι δυο με stock volts πιανουν ανετα 1125-1600!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.