Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Έχω καταλήξει να αγοράσω την arctic accelero xtreme 7970 για λόγω ησυχίας κυρίως, αλλά και θερμοκρασιών.

Προχθές ξεκίνησα να παίζω το Batman Arkham City. Οι ανεμιστήρες ήτανε στην αυτόματη ρύθμιση στο saphire trixx utility που είναι περίπου στο 20%. Πάρα πολύ ήσυχη η ρύθμιση δεν βγάζει το παραμικρό ήχο. Αφού μπαίνω στο μενού του παιχνιδιού, μετά από λίγα δευτερόλεπτα μου κρασάρει η κάρτα και πάω για restart.

Λέω οι θερμοκρασίες θα είναι δεν μπορεί. Ήμουν σχεδόν 100% σίγουρος ότι είναι από ανεβασμένες θερμοκρασίες. Και όντως, όπως το φανταζόμουνα, μετά από 2 -3 αποτυχημένες προσπάθειες σκέφτηκα και έκανα custom profile για τη ρύθμιση του ανεμιστήρα - δηλαδή μετά από κάποιους βαθμούς κελσίου να μου αυξάνουνε σταδιακά οι στροφές του ανεμιστήρα, με αποκορύφωση τους 60 βαθμούς 90% στροφές - το παιχνίδι ήτανε σταθερό και πάλι, έπαιζα για 5 ώρες περίπου συνεχόμενα. Οι ρυθμίσεις ήτανε όλα στο extreme, full antialiasing κτλπ κτλπ κτλπ όλα full με directx11. Στο σημείο αυτό να σταθώ να πω και για τα records ότι την περισσότερη ώρα ήτανε στα 60 fps (vsync 0n), αλλά σε μερικές σκηνές μόνο για πολύ λίγο μου έπεφτε και στα 45 fps.

Όλα αυτά λοιπόν αφού έκανα ένα κεφάλι καζάνι από τον θόρυβο, δεν δοκίμασα λιγότερες στροφές για να μείνω σίγουρος ότι η κάρτα ψύχεται σωστά μέχρι να πάρω την καινούρια ψύκτρα. :suicide2:

Το ερώτημά μου είναι αν αγοράσω την accelero θα μου χωρέσει η κάρτα ήχου ή με την καμία?

Ρωτάω γιατί η accelero έχει backplate το οποίο όπως είδα εξέχει λίγο από πίσω. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία όπως είναι τώρα το pc μου, η κάρτα γραφικών μου είναι σχεδόν κολητά πλαί πλάι με την κάρτα ήχου.

Η κάρτα ήχου μου δηλαδή έχει καπάκι, είναι κλειστού τύπου, δείτε και στην υπογραφή μου (asus xonar essence), το οποίο δεν ξέρω αν βγαίνει κιόλας ή αν χρειάζεται οπωσδήποτε. Ξέρει κανείς?

Δείτε εδώ:

dsc00685a.th.jpg

Στα δεξιά είναι η asus κάρτα ήχου που σας έλεγα.

Θα έχω πρόβλημα χώρου με την accelero?

@zpaf μια που είδα ότι έχεις και την συγκεκριμένη ψύκτρα το backplate είναι πολύ προς τα έξω?

Σε περίπτωση που δεν βάλω backplate για να είμαι και ποιό άνετος, θα πειράζει? Η κάρτα γραφικών μου είναι σε 90 μοίρες ανεστραμένη, βρίσκεται δηλαδή κάθετα, άρα δεν θα χρειάζεται τόσο το backplate για να γίνει κατανομή βάρους. Ουσιαστικά η κάρτα μου κρέμεται από πάνω οπότε δεν θα υπάρχει καταπόνηση από το βάρος της ίδιας κάρτας που γίνεται στην οριζόντια θέση.

Είναι αυτή η ιδιαιτερότητα που έχουνε ορισμένα κουτιά silverstone οι 90 μοίρες ανεστραμένη μητρική.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

@zpaf το backplate της 7970 δεν ξεπερνάει το slot? Δεν πιάνει το χώρο από την αμέσως επόμενη θύρα?

Είναι σημαντικό για εμένα να ξέρω, γιατί δεν έχω άλλη θύρα pciexpress 1 για την κάρτα ήχου, είναι η μοναδική ελεύθερη αυτή που έχω, οπότε θα είναι κολητά αυτές οι δύο κάρτες αναγκαστικά.

Μη γίνει καμία πατάτα το λέω και αναγκάζομαι να τα στραβώνω για να χωρέσουνε και τα δύο.

Δικιά σου είναι η κάρτα της photo? Αν ναι, μπορείς να τραβήξεις μία photo από πάνω να μην έχει τόσο γωνία γιατί δεν μπορώ να καταλάβω έτσι όπως τη βλέπω.

Δικιά σου είναι η κάρτα της photo? Αν ναι, μπορείς να τραβήξεις μία photo από πάνω να μην έχει τόσο γωνία γιατί δεν μπορώ να καταλάβω έτσι όπως τη βλέπω.

Λαθος καταλαβα σορρυ (αν καποιος διαβασε αυτο που εγραψα) τωρα στο ερωτημα για την καρτα ηχου επειδη την εχω ναι βγαινει το καπακι ευκολα, τωρα κατα ποσο ειναι σοφο να το βγαλει καποιος αλλη ιστορια.

Πρεπει να ειναι εκει για να κραταει την θερμοκρασια απο την καρτα γραφικων.

Κλαψ, δηλαδή δεν παίζει να κάνω πατέντα και να βγάλω backplate? Οι προηγούμενες εκδόσεις δεν είχανε backplate, τώρα βρήκανε να βάλουνε ρε να πάρει?

Accelero Hybrid για 7970 θα κυκλοφορήσει λέτε? Σκέφτομαι σοβαρά να την τσιμπήσω.

^ Συν ότι είναι μπελάς εμένα δεν με παίρνει για υδρόψυξη στο σύστημά μου γιατί μπροστά έχει μείνει μόνο ένα drive bay 5.25 και γενικά το κουτί μου δεν είναι το πιο κατάλληλο για υδρόψυξη. Γίνεται αξιοπρεπής υδρόψυξη στο silverstone raven rv03 από άποψη χώρου?

Για ποιό λόγο δεν βγάλανε hybrid accelero για την 7970? Ίσως να μην μπορούσε να την ψύξει σωστά. Ποιός ξέρει γιατί. Ελπίζω να μην αργήσει να βγει. Ειδικά για εμένα είναι μονόδρομος τώρα αυτή η λύση. :zzz:

^ Συν ότι είναι μπελάς εμένα δεν με παίρνει για υδρόψυξη στο σύστημά μου γιατί μπροστά έχει μείνει μόνο ένα drive bay 5.25 και γενικά το κουτί μου δεν είναι το πιο κατάλληλο για υδρόψυξη. Γίνεται αξιοπρεπής υδρόψυξη στο silverstone raven rv03 από άποψη χώρου?

Για ποιό λόγο δεν βγάλανε hybrid accelero για την 7970? Ίσως να μην μπορούσε να την ψύξει σωστά. Ποιός ξέρει γιατί. Ελπίζω να μην αργήσει να βγει. Ειδικά για εμένα είναι μονόδρομος τώρα αυτή η λύση. :zzz:

το antec 620 κάθεται μια χαρά σε όλες τις gpu με tie wraps. Ψάχτο στο internet. προσοχή μόνα τα antec όχι τα corsair (εκτός του h50 νομίζω)

Nομιζω καπου εδω τερματιζει με stock ψυξη, λυπηθηκα να δωσω κ αλλο vcore (1.236V "πραγματικο").

Δεν εχω παρακαλουθησει το θρετ τελευταια, τι λετε καλα τα παει?

Ειναι καθαρο pass, με το ματι τουλαχιστον. Ακομα δεν ετρεξα πολλα πολλα, σημερα παρελαβα.

Sapphire HD 7970, Cat 12.4, ολα στοκ στα drivers.

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] [MENTION=7033]Lazy Dog[/MENTION] [MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION]

O [MENTION=391]Borg[/MENTION] ή θα πρασινισει ή θα κοκκινισει αμα το δει :p

post-119-1416076293,0556_thumb.jpg

Sorry κιόλας αν βγήκα κάπου OFF TOPIC, δεν το έκανα επίτηδες.

^ @Blade τι εννοείς gpu με tie wraps? Στο δικό μου κουτί έχω γενικά πρόβλημα με θέμα watercooling γιατί δεν χωράει radiator με 2 ή 3 fan.

Radiator μονό με ένα 12 cm fan θα χωρέσει, γιαυτό και ανέφερα το hybrid κλειστό watercooled της accelero.

Nομιζω καπου εδω τερματιζει με stock ψυξη, λυπηθηκα να δωσω κ αλλο vcore (1.236V "πραγματικο").

Δεν εχω παρακαλουθησει το θρετ τελευταια, τι λετε καλα τα παει?

Ειναι καθαρο pass, με το ματι τουλαχιστον. Ακομα δεν ετρεξα πολλα πολλα, σημερα παρελαβα.

Sapphire HD 7970, Cat 12.4, ολα στοκ στα drivers.

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] [MENTION=7033]Lazy Dog[/MENTION] [MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION]

O [MENTION=391]Borg[/MENTION] ή θα πρασινισει ή θα κοκκινισει αμα το δει :p

τσ τσ

από τα μεγάλα κόμματα στα μικρά και εδώ

Sorry κιόλας αν βγήκα κάπου OFF TOPIC, δεν το έκανα επίτηδες.

^ @Blade τι εννοείς gpu με tie wraps? Στο δικό μου κουτί έχω γενικά πρόβλημα με θέμα watercooling γιατί δεν χωράει radiator με 2 ή 3 fan.

Radiator μονό με ένα 12 cm fan θα χωρέσει, γιαυτό και ανέφερα το hybrid κλειστό watercooled της accelero.[/quote

η kuhler 620 μπαίνει καραμπινάτα πάνω στην 7970 πιάνοντάς την με tie wraps και κάνξη εξαιρετική δουλειά.

Ψάχτο στο ιντερνετ, εγώ έχω πάρει την 620 και τώρα την έχω στο cpu αλλά σκέφτομαι να κάνω τράμπα! και στο cpu να ξαναβάλω την True.

@Blade Tie wraps εννοείς αυτά που σφίγγουνε και συγκρατούνε τα καλώδια?

Λίγο πρόχειρη δουλειά μου φαίνεται, θα κρατήσει καλά όμως? Σαν τη βίδα δεν είναι τίποτα άλλο.

Για να καταλάβω η ψύκτρα kuhler 620 είναι για cpu?

Οι μνήμες της κάρτας θα ψύχονται σωστά? Σε εμένα χτυπάει και ένας ανεμιστήρας επάνω στην κάρτα, υπάρχουνε και άλλοι 2 18άριδες στον πάτο του κουτιού κάτω που φυσάνε προς τα πάνω. Πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα, συν ότι οι μνήμες της κάρτας μου έχουνε ψύκτρες πάνω έτοιμες.

[MENTION=119]Samael[/MENTION] μια χαρά σου είναι!

Εμένα με 1.3 φτάνει 1200 1850 τίποτα παραπάνω!

10 mhz παραπάνω η crashaρει η artifacts.

Buna dimineata bro, με στοκ ψυξη αυτα?

Με το fan @60% εχω εως 62 βαθμους με 1,250V σεταρισμενο, θα δοκιμασω το απογευμα κ με 1,3V να δω αν εχει διαφορα.

Ο μνημες τερματιζουν 1830, αναμενω μπλοκ να δω αν παν κι αλλο.

Buna dimineata bro, με στοκ ψυξη αυτα?

Με το fan @60% εχω εως 62 βαθμους με 1,250V σεταρισμενο, θα δοκιμασω το απογευμα κ με 1,3V να δω αν εχει διαφορα.

Ο μνημες τερματιζουν 1830, αναμενω μπλοκ να δω αν παν κι αλλο.

Με τι θερμοκρασια δωματιου εισαι στους 62 βαθμους?

Με τι θερμοκρασια δωματιου εισαι στους 62 βαθμους?

~26 βαθμους, αλλα δε ξερω αν καταλαβαινεις τι σημαινει να εχεις στο 60% το "Delta" της 7970....κ μαλιστα με ανοικτο κουτι...

Σεσουαρ για καρτοκτονους...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.