Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Όταν σου βγάζει artifacts με 1.2v στα 1150,τότε πως benchaρει στα 1200???Με τι τάση???

1.200 bencharei στα 1200 αλλά μπορεί να δεις artifact πάνω στο bench

τα 1150 και με 1.187 volt δεν βλέπεις artifact με το μάτι, εγώ δεν τα βλέπω.

Αλλά το o/c Scanner πιάνει 1 κάθε 5-10 λεπτά.....

μάλοον οποιοσδήποτε άλλος θα το έλεγε stable.

όμως όσο και αν αξάνω (μέχρι μια σκάλα πάνω από 1.200 για την ακρίβεια) δεν αλλάζει με τίποτα. άρα απλά δεν αντέχει τη συχνότητα....

Βασικά έχει σχετικά χαμηλά στοκ volt και είναι κρύα αλλά δεν αντέχει πολύ μεγάλες συχνότητες ανεξαρτήτως voltage... αυτό κατάλαβα.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Οπότε χωρίς artifacts με όση τάση και να δώσεις,πάνω από 1150mhz,δεν...?

ετσι φαίνεται, τουλάχιστον στα stress τεστ στα παιχνίδια δεν βλέπω artifact. Παίζει πολύ ρόλο και το power tune.

οσο πιο χαμηλό το powertune τόσο πιο σταθερός είμαι.

όταν κατεβάζω το powertune κάτω από το 15 αρχίζει να κάνει throttle down στο oc/scanner.

το occt κάνει throttle down ακόμα και με +20% στα 1100...

Λοιπόν με αρκετό ψάξιμο είχα σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα.

Ανεβάζοντας το ρεύμα μέχρι το 1.231 έιμαι σταθερός στα 1175/1700 σε OC scanner x (χωρις heavy rendering) και στα Games. Ισως να χρειάζομαι 1.237 για απόλυτη ασφάλεια μια και με 1.225 έβγαζε κάποια error, από την εμπειρία (με cpu-gpu) μου ένα στεπ πάνω δεν είναι ποτέ 100% σταθερό.

Το κελιδί είναι ότι κρατάω το Powertune χαμηλά (+10) έτσι ώστε στην απίθανη περίπτωση που κάποιο παιχνίδι σπρώξει την κάρτα στα όρια του tdp αυτή να throtlarei προς τα κάτω πριν τα παίξει.

Μέχρι στιγμής με 1175 και +10 tdp δεν έχω δεί κανένα throtlarisma σε games ( σε o/c scanner heavy rendering throtlarei πολύ, και στο Occt), θα δοκιμάσω να το κατεβάσω και άλλο και να δω αν επιρεάζει τις επιδόσεις.

μέχρι το βράδυ θα ανεβάσω και κάποια benches!

Το voltage είναι πολύ για 24/7;

Εδώ είμαστε, 1175 stable σε O/C scanner (και με heavy load). 1.237 voltage από 1.112 stok.

είμαι με +10% tdp αλλά η κάρτα σε games και o/c scanner light load δεν throtlarei Ποτέ. Μάλιστα έχει ίδιες επιδώσεις και με χαμηλότερο (+5) ενώ με +15 δεν βελτιώνεται πουθενά.

Εσπασα το φράγμα των 10.000 3dmark points ;)

Το Metro 2033 είναι τελείως bandwith limited από 1125 σε 1175 καμία βελτίωση!

vuh6s.png

309iu6c.png

21bn0ih.png

k2oeg5.png

Παιδιά θέλω τη βοήθεια σας. Πήρα την Saphire 7970 Dual X . Όχι την OC version Tην απλή με DUAL X fan. Παω να παιξω λίγο με afterburner και ειδα ότι δεν παει πάνω απο 1125/1575. Πάντα με μαμα ταση.Γιατί αυτό; Πρέπει να φλασάρω άλλο bios για να την ανεβασω πιο πολύ .Η κάρτα έχει dual bios . Το διακοπτάκι στην κάρτα για το bios είναι στο 2...Τουλάχιστον την memory να την παω 1700...

Άμα έχει 2 θέσεις για το bios τότε έχεις την oc edition.

Λογικά για να σου σταθεροποιηθεί πρέπει να ανεβάσεις λίγο τα volt. Μην περιμένεις όλα με μαμά τάση και να σου είναι και σταθερά.

@petran δεν το ήξερα ότι έχει βγει και η απλή έκδοση της dual X. Φαίνεται και σε καλή τιμή στο vision studio!

Άλλαξα πάστα εχθές στην κάρτα μου με Prolima Tech - Thermal Paste - Nano Aluminum - PK-1 - 5g, έβαλα και 2 ανεμιστήρες 12 cm noctua (που προς το παρόν τους έχω στην πιο χαμηλή ταχύτητα),επιπρόσθετους στο case για εισαγωγή αέρα και ένα έχω να πω, όσοι δεν το έχετε κάνει, προτείνω να το κάνετε άμεσα. Οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές, η κάρτα είναι πιο σταθερή, δεν κρασάρουνε οι drivers, δουλεύει άψογα με τις ώρες σε full benchmarking δεν μου έκανε το παραμικρό κιχ εχθές που την δοκίμασα για 8 ώρες συνεχόμενα. :rubik: Μου λύθηκαν δια μαγείας όλα τα προβλήματα :yu:

@petran δεν το ήξερα ότι έχει βγει και η απλή έκδοση της dual X. Φαίνεται και σε καλή τιμή στο vision studio!

Άλλαξα πάστα εχθές στην κάρτα μου με Prolima Tech - Thermal Paste - Nano Aluminum - PK-1 - 5g, έβαλα και 2 ανεμιστήρες 12 cm noctua (που προς το παρόν τους έχω στην πιο χαμηλή ταχύτητα),επιπρόσθετους στο case για εισαγωγή αέρα και ένα έχω να πω, όσοι δεν το έχετε κάνει, προτείνω να το κάνετε άμεσα. Οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές, η κάρτα είναι πιο σταθερή, δεν κρασάρουνε οι drivers, δουλεύει άψογα με τις ώρες σε full benchmarking δεν μου έκανε το παραμικρό κιχ εχθές που την δοκίμασα για 8 ώρες συνεχόμενα. :rubik: Μου λύθηκαν δια μαγείας όλα τα προβλήματα :yu:

τι διαφορά είδες στις θερμοκρασίες μόνο από την αλλαγή της πάστας;;;

Μόνο από την αλλαγή της πάστας, δεν μπορώ να πω ακριβώς γιατί όπως καταλαβαίνεις επάνω έχω 2 επιπρόσθετους ανεμιστήρες από τότε που άλλαξα πάστα. Πάντως πρέπει συνολικά να υπάρχει μεγάλη πτώση θερμοκρασίας. Φαντάσου ότι πριν αναγκαζόμουνα να βάλω manual την ταχύτητα του ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών στο 80 %, τώρα το έχω στο 50 % και είναι εντελώς αθόρυβη αλλά και σταθερή για τη σκληρή χρήση του benchmarking. Επειδή σύντομα θα βάλω ένα fan controller στο σύστημά μου, θα πέσουνε ακόμα λίγο οι θερμοκρασίες γιατί θα μπορώ με μεγαλύτερη ακρίβεια να ελέγξω τον ανεμιστήρα του πύργου μου που χτυπά απευθείας στην κάρτα γραφικών. Έπειτα θα αφήσω τον ανεμιστήρα της ψύκτρας κάρτας γραφικών στο αυτόματο - που είναι γύρω στα 20%, θα είναι ακόμα πιο αθόρυβη η κάρτα.

Που τη βρηκες την PK1?

Αυτη χρησιμοποιω κ εγω κ ειναι η 2η καλυτερη μετα την indigo extreme. Απλα θελει προσοχη που ακουμπαει, καθως δεν ειναι αμιγως κεραμικη, οπως η arctic ceramique2 που μπαινει στα Vreg των GPUs.

THERMAL PASTE COMPARISON

2011-2012 Roundup | Skinnee Labs

Από amazon uk την αγόρασα. Τι εννοείς προσοχή που ακουμπάει? Δεν είναι optimized για gpu?

Έβαλα και στην cpu μου και είδα διαφορά 1-2 βαθμούς κάτω σε σύγκριση με την Noctua NT-H1 που είχα βάλει προηγουμένως.

To πρόβλημα δημιουργείται αν "ξεχειλίσει".Αν μείνει πάνω στον πυρήνα ή στις μνήμες είσαι ok απλώς προσέχεις πόσο βάζεις.Για GPU νομίζω βάζεις πάστα μόνο στον πυρήνα.Στις μνήμες υπάρχουν τα thermal pads.

http://www.arctic.ac/index.php?eID=tx_mm_bccmsbase_zip&id=1265279564fbdf2fd4cc94

Αν μπει πάνω σε μνήμες της gpu υπάρχει πρόβλημα? Δεν έχω βάλει σε μνήμες αλλά ρωτάω για το μέλλον. Σε περίπτωση που αλλάξω την reference ψύκτρα με καμία arctic accelero.

Οπως ειπε κ ο [MENTION=1215]nucleus[/MENTION] αν ξεχειλισει εχεις θεμα. Εγω ¨εχασα¨ μια 6990 απο συνδυασμο bending waterblock κ ενδεχομενως ξεχειλισμα της PK1. Συνεπως, προτεινω για το core του GPU PK1 κ για τα VRegulators Arctic Ceramique2 ή thermal pads.

PK1 available at Υπολογιστές, Laptop, Τηλεοράσεις, Ήχος, Εικόνα, Τηλεφωνία, Αναλώσιμα - plaisio.gr

Arctic Ceramique2 available at hac.gr - Online Store

Τώρα με βάλατε σε σκέψεις, έβαλα 2 -3 σταγόνες και την άπλωσα με μία κάρτα ομοιόμορφα σε όλη την gpu ίσα για να είναι σε όλη την επιφάνεια, δεν έβαλα παραπανίσια δηλαδή απλά να καλυφθεί καλά παντού, και στο τέλος έβαλα μία κουκίδα στη μέση μέγεθος φακής. Βίδωσα τις 4 βίδες ομοιόμορφα για να μην πάει μονόπαντα η πάστα.

Λέτε να έχει γίνει πατατιά και να έχει ξεχειλίσει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.