Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
παιδια το καλοκαιρι καταφθανει, οι πρωτες ζεστες ηρθαν ηδη και οι καρτουλα (7970) αρχιζει και παιρνει φωτια!

εχθες ειχα θερμοκρασια δωματιου 27 βαθμους χωρις air condition και η καρτα στα 1125-1575 κειμενοταν απο 69-72 βαθμους....μου κρασαρε 2 φορες κατα τη διαρκεια που εριχνα μολυβι στο bf3....

ξενερωσα...λεω μαλλον απο temps θα ειναι!

γτ ολο το χειμωνα στα ιδια ρολογια ολα ηταν κομπλε ( τοτε ειχα max 60 βαθμους)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε περιπτωση που αγορασω καμια arctic ψυκτρα, υπαρχει κανεις που να μπορει να μου την τοποθετησει καθως δεν γνωριζω και δεν θελω να κανω ζημια λογω απειριας???

Με πόσο % φάνα και με τι ρεύμα παίζεις σε αυτά ρολόγια? Απο την άλλη 27 βαθμοί είναι πολλοί διότι πλέον ο ζεστός αέρας ανακυκλώνεται και όσο και να ανεβάσεις το fan speed , οι θερμοκρασίες δεν αλλάζουν. Επίσης υπολόγισε πως με την arctic ο καυτός αέρας απο την κάρτα δεν διοχετεύεται πλέον έξω... Είχα κάνει το πείραμα με 4870χ2 με τραγικά αποτελέσματα στα temps του (χειρότερου τότε) case μου.

Με πόσο % φάνα και με τι ρεύμα παίζεις σε αυτά ρολόγια? Απο την άλλη 27 βαθμοί είναι πολλοί διότι πλέον ο ζεστός αέρας ανακυκλώνεται και όσο και να ανεβάσεις το fan speed , οι θερμοκρασίες δεν αλλάζουν. Επίσης υπολόγισε πως με την arctic ο καυτός αέρας απο την κάρτα δεν διοχετεύεται πλέον έξω... Είχα κάνει το πείραμα με 4870χ2 με τραγικά αποτελέσματα στα temps του (χειρότερου τότε) case μου.

Για την ανακυκλωση του αερα εχεις δικιο (αυτο θα το λυσουμε με το air condition τους πολυ ζεστους μηνες)...το θορυβο ομως που τον βαζεις...που οταν παιζω bf3 (με ακουστικα) κανει σα τουρμπινα αεροπλανου (fan 65%-1100mV-asic quality 85%)...και η κοπελα μου απο το αλλο δωματιο το ακουει και μου λεει να το χαμηλωσω!!!:shout::shout::shout:

απλα πιστευω οτι με μια accelero xtreme θα ειναι καλυτερα και θα μπορεσω να κλοκαρω και ψηλοτερα χωρις temps & θορυβο!

οσο για το case, το cosmos II εχει αρκετα καλη ροη αερα.

Ειδικά τώρα που έρχεται καλοκαίρι, υπάρχει θέμα με τις θερμοκρασίες ειδικά στις κάρτες reference. Πάρτε τα μέτρα σας για να μην μετράτε καμένες κάρτες (χτύπα ξύλο βέβαια). Μιλάω ειδικά για άτομα overclockers, απλά να κοιτάξετε να έχει το κουτί σας καλό εξαερισμό, να βάζει μπόλικο φρέσκο αέρα, να έχει καλό airflow.

Γενικά η σειρά 7ΧΧΧ έχει μεγάλο πρόβλημα με τις υψηλές θερμοκρασίες. Όταν ανεβαίνουνε πάνω από 60 βαθμούς κελσίου, πάνε 70 και προχωράνε προς τα πάνω αρχίζουνε και τρελαίνονται, κάτι παθαίνουνε, κρασάρουνε οι drivers, καθυστερούνε να αποδώσουνε σωστά. Αυτό γινότανε και από τη σειρά 6ΧΧΧ, θυμηθείτε. Η σειρά 6ΧΧΧ και 7ΧΧΧ έχουνε πρόβλημα συμπεριφοράς threshold θερμοκρασιών. :rubik:

Παιδιά στην δικιά μου κάρτα μπαίνει η arctic accelero extreme 7970 ή όχι επειδή δεν έχει το μαμίσιο pcb? Κανένας με την ίδια κάρτα υπάρχει εδώ. Ας πει κάτι αν ξέρει. Είναι η overclocked edition 7970 Saphire με τα δύο ανεμιστήρια επάνω.

Ειδικά τώρα που έρχεται καλοκαίρι, υπάρχει θέμα με τις θερμοκρασίες ειδικά στις κάρτες reference. Πάρτε τα μέτρα σας για να μην μετράτε καμένες κάρτες (χτύπα ξύλο βέβαια). Μιλάω ειδικά για άτομα overclockers, απλά να κοιτάξετε να έχει το κουτί σας καλό εξαερισμό, να βάζει μπόλικο φρέσκο αέρα, να έχει καλό airflow.

Γενικά η σειρά 7ΧΧΧ έχει μεγάλο πρόβλημα με τις υψηλές θερμοκρασίες. Όταν ανεβαίνουνε πάνω από 60 βαθμούς κελσίου, πάνε 70 και προχωράνε προς τα πάνω αρχίζουνε και τρελαίνονται, κάτι παθαίνουνε, κρασάρουνε οι drivers, καθυστερούνε να αποδώσουνε σωστά. Αυτό γινότανε και από τη σειρά 6ΧΧΧ, θυμηθείτε. Η σειρά 6ΧΧΧ και 7ΧΧΧ έχουνε πρόβλημα συμπεριφοράς threshold θερμοκρασιών. :rubik:

Παιδιά στην δικιά μου κάρτα μπαίνει η arctic accelero extreme 7970 ή όχι επειδή δεν έχει το μαμίσιο pcb? Κανένας με την ίδια κάρτα υπάρχει εδώ. Ας πει κάτι αν ξέρει. Είναι η overclocked edition 7970 Saphire με τα δύο ανεμιστήρια επάνω.

Θεωριτικα πρεπει να κανει δεν βλεπω καποια ιδιετερη διαφορα στα pcb τοσο χαλια η θερμοκρασιες με τη ψυκτρα τις sapphire που κοιτας να δωσεις και αλλα λεφτα για accelero ?η εχεις θεμα με τον θορυβο ?Με μια γρηγορη ματια ειδα οτι η καρτα σου εχει καλυτερες/χαμηλοτερες θερμοκρασιες σε σχεση με reference αρα δεν ξερω αν θα εχεις ουσιαστικο κερδος με την αλλαγη τις ψυκτρας

Thanks zpaf και evolution.

Και εγώ αυτό βλέπω, δεν υπάρχει καμία τρελή διαφορά, τα ψυκτράκια στην μνήμη δεν θα χρειαστώ να τα τοποθετήσω? Βλέπω ότι είναι όλα καλυμμένα με ψύκτρα μπλόκ ορθογώνιο σχήμα. Μήπως εκεί υπάρχει πρόβλημα?

Θα τα αφήσω δηλαδή όπως είναι δεν θα τα βγάλω τα μεγάλα ορθογώνια μπλοκ?

Εντάξει περιμένω κάτι ανεμιστήρες είπαμε. Αν δεν είμαι ευχαριστημένος με τις θερμοκρασίες τότε θα πάω για accelero. Στο gaming δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα, δείτε και παρακάτω τι θα πω. Το πρόβλημα είναι στο benchmarking. Εκεί είναι που θέλω να έχω την καλύτερη δυνατή ποιότητα ψύξης και θορύβου, μετά βεβαίως βεβαίως το watercooling, μετά το υγρό άζωτο. Στο gaming βάζω στο αυτόματο τους ανεμιστήρες ε και μου είναι εντελώς αθόρυβοι, κανένα πρόβλημα δεν έχω στο gaming με θερμοκρασίες και θόρυβο. :fun:

Να πω μερικά πράγματα και για τις εντυπώσεις μου στην κάρτα: :triniti:

Το crysis 2 το παίζει άψογα όλα full με directX11 και high resolution extreme pack.

Την περισσότερη ώρα που το έπαιζα με vertical sync on ρύθμιση ήτανε κολλημένο στα 60 fps, σε κάποια στιγμή μου πήγε και 30 fps, αλλά για 10 μόνο δευτερόλεπτα. Στις εκρήξεις και σε κάτι πειράματα που έκανα όταν έριχνα με αυτόματο στο ντεπόζιτο μεγάλων φορτηγών μου έπεφτε γύρω στα 45 fps αλλά μετά από 2 δευτερόλεπτα ξανά στα 60 fps, καλό αυτό. :dance3:

Να πω ότι δεν ήτανε οι ρυθμίσεις απλά όλα στο ultra full, είχα on directx11 και high resolution extreme pack το οποίο αν θες το κάνεις download αν δεν θες όχι, έτσι? :rolleyes:

Γενικά ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια σαν αυτό, δεν είχα πρόβλημα με θερμοκρασίες και κρασάρισμα της κάρτας. Όλα μου τα παιχνίδια παίζουνε κανονικά.

Το κρασάρισμα που ανέφερα στα προηγούμενα ποστ αφορά μόνο benchmarks. Μην μπερδεύουμε gaming με benchmarking. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

Thanks zpaf και evolution.

Και εγώ αυτό βλέπω, δεν υπάρχει καμία τρελή διαφορά, τα ψυκτράκια στην μνήμη δεν θα χρειαστώ να τα τοποθετήσω? Βλέπω ότι είναι όλα καλυμμένα με ψύκτρα μπλόκ ορθογώνιο σχήμα. Μήπως εκεί υπάρχει πρόβλημα?

Θα τα αφήσω δηλαδή όπως είναι δεν θα τα βγάλω τα μεγάλα ορθογώνια μπλοκ?

Εντάξει περιμένω κάτι ανεμιστήρες είπαμε. Αν δεν είμαι ευχαριστημένος με τις θερμοκρασίες τότε θα πάω για accelero. Στο gaming δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα, δείτε και παρακάτω τι θα πω. Το πρόβλημα είναι στο benchmarking. Εκεί είναι που θέλω να έχω την καλύτερη δυνατή ποιότητα ψύξης και θορύβου, μετά βεβαίως βεβαίως το watercooling, μετά το υγρό άζωτο. Στο gaming βάζω στο αυτόματο τους ανεμιστήρες ε και μου είναι εντελώς αθόρυβοι, κανένα πρόβλημα δεν έχω στο gaming με θερμοκρασίες και θόρυβο. :fun:

Να πω μερικά πράγματα και για τις εντυπώσεις μου στην κάρτα: :triniti:

Το crysis 2 το παίζει άψογα όλα full με directX11 και high resolution extreme pack.

Την περισσότερη ώρα που το έπαιζα με vertical sync on ρύθμιση ήτανε κολλημένο στα 60 fps, σε κάποιες στιγμές μου πήγε και 30 fps, αλλά για 10 μόνο δευτερόλεπτα. Στις εκρήξεις και σε κάτι πειράματα που έκανα όταν έριχνα με αυτόματο στο ντεπόζιτο μεγάλων φορτηγών μου έπεφτε γύρω στα 45 fps αλλά μετά από 2 δευτερόλεπτα ξανά στα 60 fps, καλό αυτό. :worship2::respekt:

Να πω ότι δεν ήτανε οι ρυθμίσεις απλά όλα στο ultra full, είχα on directx11 και high resolution extreme pack το οποίο αν θες το κάνεις download αν δεν θες όχι, έτσι? :whoohoo:

Γενικά ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια σαν αυτό, δεν είχα πρόβλημα με θερμοκρασίες και κρασάρισμα της κάρτας. Όλα μου τα παιχνίδια παίζουνε κανονικά.

Το κρασάρισμα που ανέφερα στα προηγούμενα ποστ αφορά μόνο benchmarks. Μην μπερδεύουμε gaming με benchmarking. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

Ποσες φορες τρεχεις τα bench ?και ποσο θα κερδισεις σε θερμοκρασια απο την accelero ? 1-3 βαθμους ?

Οσο για τα ψυκτρακια που ειπες λογικα και με αυτα θα κανεις δουλεια

Αφού όπως είμαι η κάρτα μου πηγαίνει άνετα 70 βαθμούς την έχω τσεκάρει πολλές φορές. με την accelero αφού λένε ότι η θερμοκρασία σε full load θα είναι 55 maximum ότι και να γίνει, βρέξει χιονίσει ε κερδίζω 15 ολόκληρους βαθμούς :yu: Μεγάλη διαφορά για εμένα, πιο υγιεινές συνθήκες εργασίας. Χαμηλότερες θερμοκρασίες = μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της κάρτας. Δεν θέλω μετά από 1 ή 2 χρόνια να κλαίω τα χρήματα που έδωσα.

Benchmarking κάνω για 2-3 ώρες συνέχεια χωρίς σταματημό, πχ μισή ώρα το ένα, μισή ώρα το άλλο κοκ. :p Στα καπάκια όλα αυτά. Ε μετά στο 3ωρο σταμάτω για λίγο :beer::warning2:

Αφού όπως είμαι η κάρτα μου πηγαίνει άνετα 70 βαθμούς την έχω τσεκάρει πολλές φορές. με την accelero αφού λένε ότι η θερμοκρασία σε full load θα είναι 55 maximum ότι και να γίνει, βρέξει χιονίσει ε κερδίζω 15 ολόκληρους βαθμούς :yu: Μεγάλη διαφορά για εμένα, πιο υγιεινές συνθήκες εργασίας. Χαμηλότερες θερμοκρασίες = μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της κάρτας. Δεν θέλω μετά από 1 ή 2 χρόνια να κλαίω τα χρήματα που έδωσα.

Benchmarking κάνω για 2-3 ώρες συνέχεια χωρίς σταματημό, πχ μισή ώρα το ένα, μισή ώρα το άλλο κοκ. :p Στα καπάκια όλα αυτά.

Που το ειδες το 55 μαξ ? οπως και να εχει δεν ειναι ολες η καρτες ιδιες αλλες πιο ζεστες αλλες οχι τοσο

http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/sapphire-hd7970-sta-1200-1800-me-mia-108593.html

70 βαθμους με 100% τα fan ? ο Zpaf απο οτι βλεπω πιο πανω με ~1.25 ρευμα και τα fan τις accelero στο full λει για 60 βαθμους

Αμα ηταν καλυτερα θα ηταν να αγοραζες με reference αφου σκεφτοσουν για αλλη ψυκτρα

Τόσο ψηλά οι θερμοκρασίες? Γιατί? Σε τι κουτί? Πόσους fan?

Για πες zpaf. Μου φαίνεται περίεργο, τελικά είναι πολύ θερμοφόρες κάρτες :fist:

EDIT zpaf ρε φίλε, τα ανεμιστηράκια έτσι όπως τα έχεις στις γρήγορες στροφές, αν θες να τα ρυθμίσεις σε πιο χαμηλές στροφές πρέπει μόνο μέσω καλωδίου, δηλαδή το τραβάς και βάζεις το άλλο με τα λίγα volt ή μπορείς και μέσω Trixx utility ή msi afterburner - δηλαδή με την κλασσική μέθοδο μέσω προγράμματος?

Τόσο ψηλά οι θερμοκρασίες? Γιατί? Σε τι κουτί? Πόσους fan?

Για πες zpaf. Μου φαίνεται περίεργο, τελικά είναι πολύ θερμοφόρες κάρτες :fist:

EDIT zpaf ρε φίλε, τα ανεμιστηράκια έτσι όπως τα έχεις στις γρήγορες στροφές, αν θες να τα ρυθμίσεις σε πιο χαμηλές στροφές πρέπει μόνο μέσω καλωδίου, δηλαδή το τραβάς και βάζεις το άλλο με τα λίγα volt ή μπορείς και μέσω Trixx utility ή msi afterburner - δηλαδή με την κλασσική μέθοδο μέσω προγράμματος?

Οταν η θερμοκρασια δωματιου απο 18c παει στους 28c λογικο ειναι οι 50 βαθμοι που εβλεπα να γινουν 60.

Οσον αφορα τις επιλογες που εχεις για τα ανεμιστηρακια της ψυκτρας ειναι οι εξης :

1) Συνδεεις το φυσακι στο pcb της καρτας

2) Συνδεεις το 7v σε ενα molex

3) Συνδεεις το 12v σε ενα molex

Στο 3ο σεναριο που εχω επιλεξει ο θορυβος ειναι ενα τικ πανω απο μιας reference σε idle mode αλλα στο κομματι των θερμοκρασιων οι διαφορες ειναι η μερα με την νυχτα.

Το μονο που θα σου πω ειναι οτι πριν με την reference ψυκτρα και 25+ βαθμους θερμοκρασια δωματιου η καρτουλα σε idle mode ειχε 55c λογω eyefinity και τωρα βλεπω 60c σε full mode μετα απο αρκετη ωρα gaming.

Στο δικο σου σεναριο θα συμφωνησω με τον [MENTION=14294]evolution[/MENTION] οτι δεν αξιζει η αλλαγη σε accelero.

Review από hardware.fr

Rcapitulatif des performances - Nvidia GeForce GTX 690 : la carte 1000 en test ! - HardWare.fr

η 7970 μπροστά συνολικά σε όλες τις αναλύσεις από ότι η 680!

Λόγοι κατά τον συντάκτη:

1) η 680 είναι του εμπορίου και όχι σταλμένη από nvidia, πιάνει πολύ μικρότερο turbo. Το μέτρησε.

2) η 7970 ανέβηκε λόγω driver, ειδικά στο arkham city.

Cherry Picked cards στους reviewer?? Ντροπή nvidia! :o :o :o

Να μαι και γώ!

Στοκ βολτ 1.112 stable 1100/1700 82 asic

1125/1700 @ 1.137 24/7

είμαι τεσταρισμένος με occt και evga o.c Scanner.

στα 1150 εντοπίζω ελάχιστα arti (με πρόγραμμα με το μάτι δεν φαίνεται τίποτα) έως και στα 1.2 volt οπότε στα μάτησα στα 1125.

ΒΑσικά bencharei άνετα 1200 αλλά είμαι μανιακός με τα artifact και το stability οπότε θα την αφήσω εδώ.

Να και τα αποτελέσματα. Δεν έχω κάνει (ακόμα ) πολλαπλά runs είναι ότι έβγαλε.

Drivers 12.4 no cap. Δεν έχω ανοίξει καν το CCC την πειράζω μόνο με afterburner.

Είμαι με καθαρή εγκατάσταση μια και έπεσε πολύ bsod με το o/c επεξεργαστή και κάρτας.

17sro5.png

zmaywg.png

2lc9row.png

auxow2.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.