Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

1. Είναι δύσκολη η τοποθέτηση; 2.Υπάρχει περίπτωση να κάνει ζημιά αν την περάσει κάποιος άσχετος που δεν το έχει ξανακάνει; 3.Χάνεται η εγγύηση με το που αλλάζεις ψύξη έτσι δεν είναι; 4.Αυξάνεται πολύ το μέγεθος της κάρτας; 5.Σε crossfire θα μπορούν να εγκατασταθούν;

1. Στις 6970 δεν μου πήρε πάνω από 15 λετπά. αλλά + την μια ώρα που θέλει για στεγνώσει η παστά αφού γίνει αυτό όλα τα άλλα είναι ευκολα. Για την 7970 δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να πεδευτείς πάρα πολύ.

2. όπως είπε και ο zpaf μπορείς να κάνεις ζημιά αλλά αμα το πας με βάση τις οδηγίες και είσαι προσεχτικός δεν έχεις πρόβλημα. Ζημιά μεν μπορεί να σου δημιουργηθεί μεν "πιο εύκολα" αφού πας να βγάλεις την ψύκτρα. Γιατί τα ψυκτρακια δεν βγαίνουν τόσο έυκολα και θέλει αρκετό παίδεμα και τότε μπορει να γίνει και ζημιά.

3. Σε μερικές εταιρίες την χάνεις την εγγύηση. Για παράδειγμα στην ASUS άμα το καταλάβουν την χάνεις. στην EVGA δεν την χάνεις αυτόι σε αφήνουν στην SAPPHIRE δεν ξέρω.

4. το μέγεθος το επιπλέον είναι ακριβώς 3 δάχτυλα :T:

5. γίνεται 3 slot κάρτα. συνήθως είναι το 1ο pci-e και το 3ο για Crossfire άμα μετρήσεις 3 slot και είναι ελευθερό το pcie μπορείς να κάνεις Crossfire στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να κάνεις Crossfire.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

Στην αφαίρεση φίλε Ρώγα για να βγούνε πανεύκολα τα πάντα θες ένα πιστολάκι μαλλιών στο ζεστό, φυσάς ένα ένα τα ψυκτράκια μέχρι να πιάσουνε κανά 60άρι-75άρι βαθμούς κελσίου και μετά με ένα μικρό ίσιο κατσαβιδάκι τα ακουμπάς λίγο στην άκρη και σαν "μοχλό" με μια ίσα ίσα πίεση πετάγονται πανεύκολα δίχως το παραμικρό κίνδυνο :)

1. Στις 6970 δεν μου πήρε πάνω από 15 λετπά. αλλά + την μια ώρα που θέλει για στεγνώσει η παστά αφού γίνει αυτό όλα τα άλλα είναι ευκολα. Για την 7970 δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να πεδευτείς πάρα πολύ.

Δεν ξερω για την δικια σου παστα αλλα η δικια μου σερανο G-1 · Thermal Compound · Cooling · ARCTIC θελει τουλαχιστον 6 ωρες για να δεσει και αν χρειαστω να βγαλω ψυκτρακι δεν θελω πιστολακι.

Ρε παιδιά κάτι για πιστολάκι μαλλιών διαβάζω και πάστες...

Δηλαδή για να αλλάξω ψύξη στην κάρτα μου πρέπει να έχω εμπειρία σαν κομμωτής και ζαχαροπλάστης;

:hang3::tomato:

Έρχομαι να στην βάλω εγω να δείς τι και πως γίνεται να είσαι κομπλέ στο μέλλον αν θες :)

Έρχομαι να στην βάλω εγω να δείς τι και πως γίνεται να είσαι κομπλέ στο μέλλον αν θες :)

Έτσι που το εκφράζεις μπορεί να παρεξηγηθεί! :p Πρέπει να κάνω μια έρευνα πρώτα αν θα χωράνε 2 τέτοιες στο motherboard που έχω και στο κουτί που έχω..Έτσι που που το βλέπω από το παράθυρο σαν να μου φαίνεται ότι χωράνε άνετα...

Εδω ειμαστε. :D

tempsl.png

Πολύ δροσιά ιδίως τώρα που έρχεται καλοκαιράκι δεν θα χρειάζεται να έχω και τέρμα το aircon...

:D

σε σχεση με πριν τα vram πως πανε απο θερμοκρασια?

Απο την εικονα που εβαλα βλεπεις οτι ο ενας sensor διαβαζει 55c και ο αλλος 71c στα vrm.

Με την reference αυτα τα δυο πηγαινανε μαζι με +/- 1 βαθμο αλλα δεν ειχα δει ποτε πανω απο 70c.

Απο την εικονα που εβαλα βλεπεις οτι ο ενας sensor διαβαζει 55c και ο αλλος 71c στα vrm.

Με την reference αυτα τα δυο πηγαινανε μαζι με +/- 1 βαθμο αλλα δεν ειχα δει ποτε πανω απο 70c.

Σκεφτομε και εγω για accelero η την eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής για την οποια δεν βρικα καποιο review πανω σε 7970

Απο την αλλη σκεφτομε να περιμενω ~ 1 μηνα να φερουν στο πλαισιο την Lighting και να δωσω την καρτα μου οπως ειναι στον αδερφο μου

Σκεφτομε και εγω για accelero η την eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής για την οποια δεν βρικα καποιο review πανω σε 7970

Απο την αλλη σκεφτομε να περιμενω ~ 1 μηνα να φερουν στο πλαισιο την Lighting και να δωσω την καρτα μου οπως ειναι στον αδερφο μου

Κοιτα και εγω πριν την accelero σκεφτομουν να την βαλω στο νερο ή να την αλλαζα με μια μη reference γιατι ακομα και το 45% στο φανακι της μου επεφτε πολυ.

Για το νερο λοιπον τα λεφτα ητανε πολλα οποτε εμενε η λυση της σκατζας ειτε με Lighting ειτε με καποια αλλη.

Τα πρωτα δειγματα που ειδα σε forums του εξωτερικου για την Lighting δεν με επεισαν τοσο στο o/c οσο και στον θορυβο.

Αφου ειχα ηδη μια καρτουλα στα χερια μου που εκανε 1125/1800 στα μαμα της η accelero τελικα ηταν μονοδρομος για μενα.

Κοιτα εδω ρολογια ΜΟΝΟ απο ccc και θερμοκρασιες σε ενα περασμα unigine. :D

temps1.png

Κοιτα και εγω πριν την accelero σκεφτομουν να την βαλω στο νερο ή να την αλλαζα με μια μη reference γιατι ακομα και το 45% στο φανακι της μου επεφτε πολυ.

Για το νερο λοιπον τα λεφτα ητανε πολλα οποτε εμενε η λυση της σκατζας ειτε με Lighting ειτε με καποια αλλη.

Τα πρωτα δειγματα που ειδα σε forums του εξωτερικου για την Lighting δεν με επεισαν τοσο στο o/c οσο και στον θορυβο.

Αφου ειχα ηδη μια καρτουλα στα χερια μου που εκανε 1125/1800 στα μαμα της η accelero τελικα ηταν μονοδρομος για μενα.

Κοιτα εδω ρολογια ΜΟΝΟ απο ccc και θερμοκρασιες σε ενα περασμα unigine. :D

temps1.png

Την υδροψυξη την σκεφτομε και εγω γιατι αμα ειναι να δωσω 65-70 για την αεροψυκτρα δινω 90 και περνω ενα wb απλα το θεμα ειναι οτι τα full cover wb οπως αλλαζουμε καρτες δεν πολυ συμφερουν

εγω ειπα για την lighting γιατι εχω πιστωτικο στο πλαισιο γυρω στα 550 ευρω μιας και δεν θελω κατι αλλο και ο αδερφος μου σκεφτετε για καρτα του κανω πασα την δικια μου και περνω μια Lighting

Τα προηγουμενα screenshots ηταν με ενα monitor.

Με τρια monitor η 7970 φευγει απο το 0.806 και παει στο 0.943 και αν παιξεις μονο με τα ρολογια στο ccc παει στο 1.101 σε idle.

Οσο και να φαινεται περιεργο πριν με την reference και eyefinity σε idle ημουν ~50c.

Μετα απο καμμια ωρα BF3 σε 5760x1080 με την accelero η εικονα μιλαει μονη της.

tempsbf3ef.png

Το μονο που δεν μπορει να δειξει ειναι το ποσο αθορυβη ειναι. :D

δλδ ρε zpaf,τωρα τρεχεις bf3 διχως καθολου βαβουρα? να υποθεσω ειναι πιο αθορυβο απο μια direct cu 2 σε load

"Very impressive results, lowering the noise from ‘clearly audible’ to ‘whisper quiet’ when gaming. The enthusiast audience are going to love this cooling system, especially if they are sensitive to fan noise."

ARCTIC Accelero Xtreme 7970 Cooler Review | KitGuru

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.