Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Εισαι κομπλεξικος :p:p:p:p

LOL.

Ρε συ σοβαρα ψαχνω καρτα να παρω.

Υπαρχει ενα game που μονοπωλει το χρονο μου

και δεν ειναι αλλο απο το battlefield.

Πριν 20 μερες εψαχνα για 580 μεταχειρισμενη.

Επαψα να ψαχνω if you know what I mean.

Σε 6 μηνες μπορει να μην παιζω παιχνιδια καν

και να ψαχνω να βρω κανα καλο deal σε filehoster για

να κατεβαζω ταινιες ;)

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply

Καρντιά μου, μαζί είμαστε... και εγώ είμαι με την 5870 και κοιτούσα τι και πως...

Και αυτη την στιγμή με δελεάζει ΤΡΕΛΑ μια 7950 όπως το βλέπω...

Αν σε ψήσει πάμε να πάρουμε 2 παρέα να γλυτώσεις και αυτό που γλυτώνεις όταν ψωνίζεις με το πρόβατο!

Μόνο εγώ νομίζω πως οι 7950 για τα γκάζια τους, στις 340 λιρες ειναι δωρεάν?!

Ξανασκεψου το αμα βιαζεσαι.

Εχεις και αλλες επιλογες.

ZOTAC GeForce GTX 580 3072MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card with FREE MAFIA 2 PC Game [ZT-50103-10P]

This Week Only Offer

Σε πια κατηγορια απο τις τρεις εισαι ;

Γουσταρω το γκομενακι και το παιρνω.

Γουσταρω το γκομενακι αλλα περιμενω μπας και το επομενο ειναι καλυτερο.

Ειμαι απλα ματακιας. :D

Ειμαι στην κατηγορία που αν το γουστάρω το παίρνω, και επειδή τα περίμενε τα έχω φάει με το κουτάλι, και αν δεν έχω κάτι solid δεν περιμένω ποια, (και το "σε 6 μήνες θα μαμήσει η πράσινη" ΔΕΝ ειναι solid), οπότε τώρα με τρώει να αλλάξω.

Αν σε 6 μηνες βγει το μοσχάρι και τα πάρει όλα κωλοφεράτζα, θα την αλλάξω, τα καλά της δουλειάς στο εξωτερικό είναι αυτή η πολυτέλεια. απλά δεν θέλω να τα πετάω, για αυτό δελεάστικα με την 7950 που με πίεση σε καλό itteration πάει σαν την μεγάλη αδερφή.

Εχω αλλάξει απο τον καιρο της 3dfx / Power VR 19 φορές στρατόπεδα, δεν έχω τέτοια θέματα.

Αν ειχε βγαλει η nvidia πρωτη και η ATI δευτερη θα ελεγες αραγε το ιδιο; ΧΛΩΜΟ. Βολευει ομως τωρα βλεπεις.

Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν έχουμε όλοι logos εταιρειών για avatar και οι περισσότεροι (θέλω να ελπίζω) αποφασίζουν με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες τους και την τσέπη τους (βλ. πώς θα πιάσουν περισσότερο τόπο τα χρήματά τους) κι όχι με βάση ποιός έφτιαξε το τσιπάκι, ποιός τους πυκνωτές και ποιας εταιρείας τα χρώματα πάνε καλύτερα με τη γκαρνταρόμπα τους.

Σήμερα είναι η ΑΤΙ, αύριο η Nvidia κ.ο.κ... So what?

Αν κάποιου η ζωή, η διάθεση, το e-peen, η προσωπικότητα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο εξαρτάται από το ποιά εταιρεία είναι πρώτη στα GPU/CPU/Monitors/whatever, να το κοιτάξει τώρα που είναι ( ; ) νωρίς.

Καλός ο χαβαλές και πείραγμα αλλά οι συνεχιζόμενες κοκορομαχίες δε νομίζω ότι βοηθάνε στην ενημέρωσή μας.

Οι unbiased χομπίστες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Συμπέρασμα: Δεν ξεπέρασα ποτέ το λουκέτο της αγαπημένης μου 3dfx... :p

MipMap Detail level @ High Quality ( ATI CCC & NV CPANEL )

Disable AF & AA Optimizations ? ( OFF @ NV CPANEL, CATALYST A.I. Off @ CCC )

Δεν πιστεύω να υπάρχει άτομο που παίρνει μεγάλη κάρτα και να τα έχει αυτά στα "Quality" ή και performance ( LOL ).

Gamma Correct & Ambient Occlusion για σύγκριση θα έπρεπε να τα έχει off η nVIDIA.

Anyway, φαγωνόμαστε για γελοία πράγματα, και ανούσια.

Ναι, η AMD είναι η πιο γρήγορη Single-GPU κάρτα τώρα.

Σε Χ μήνες θα είναι η nVIDIA.

Σε X + 6 θα είναι πάλι η AMD ( εκτός και αν "πιάσει" την AMD σε χρονοδιάγραμμα η nVIDIA, οπότε ο "νικητής" θα είναι άγνωστος in that case ).

κ.ο.κ.

Δεν πιστεύω να υπάρχει άτομο που παίρνει μεγάλη κάρτα και να τα έχει αυτά στα "Quality" ή και performance ( LOL ).

Ετσι τρεχεις τα review σου?

Σε X + 6 θα είναι πάλι η AMD ( εκτός και αν "πιάσει" την AMD σε χρονοδιάγραμμα η nVIDIA, οπότε ο "νικητής" θα είναι άγνωστος in that case ).

κ.ο.κ.

Η πιο σωστη κουβεντα:clap:

Ετσι τρεχεις τα review σου?

Και ναι, και όχι.

Το Gamma Correct AA = on , Ambient Occlusion = quality Transparency AA = multisampling ή supersampling ( ανάλογα την κάρτα και το game ), anisotropic f. opt = off, neg LOD bias = allow, trilinear opt. = off

Full image quality και για τις 2 εταιρίες.

Ανάλογα την εποχή του review, τις κάρτες, και την όρεξη μπορεί να τρέξω δύο sets, "Apples vs Apples" ( τουτέστιν Ambient Occlusion = off, Transparency AA = off / multisampling ) και "Gimme what you got" ( τουτέστιν ότι καλύτερο IQ μπορεί να δώσει η κάθε εταιρία, και ας τρώει η nVIDIA περισσότερο βάρος λόγο του AO & TrSSAA ).

Μην με ρωτήσεις πως είναι το τέλειο review κατά την γνώμη μου, την απάντηση την ξέρεις ( πάρα πολλά games κατά προτίμηση σε real-life test & όχι scripted, ένα κάρο σετ αναλύσεων και φίλτρων, καμμιά 100άρα σελίδες, και καμμιά 600αριά ώρες για τις μετρήσεις, charts, text, videos :p )

Gamma Correct & Ambient Occlusion για σύγκριση θα έπρεπε να τα έχει off η nVIDIA.

Οτι καρτα και να παρεις αν το παιχνιδι που παιζεις δεν σου αρεσει σε επιπεδο καρε θα ριξεις ingame settings.

Ουτε το 1% δεν θα μπει στο control panel για να αλλαξει απο εκει παραμετρους.

κ.ο.κ.

:clap:

attachment.php?attachmentid=47905&stc=1&d=1328094301

Ετσουξε οικονομικα, αλλα δεν θα την αφησω να βρασει! Μπας και δουμε και μεις κανα καλο ρολοι!!

Προκαλεις. :p

Απο ψυγειο αντλια τι θα κανεις ;

Τωρα εισαι στα ρολογια της υπογραφης σου 7970 @ 1025/1800 ;

1800 πιάνετε με το bios της Asus με τα χαλαρά timings; Τί είναι καλύτερο πιό σφιχτά timings και λιγότερα Mhz ή πιό χαλαρά και περισσότερα Mhz;

Αν έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε ένα τεστάκι να δούμε τι συμφέρει;

πχ. 1600 με ati bios ή 1800 με asus bios;

1800 πιάνετε με το bios της Asus με τα χαλαρά timings; Τί είναι καλύτερο πιό σφιχτά timings και λιγότερα Mhz ή πιό χαλαρά και περισσότερα Mhz;

Αν έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε ένα τεστάκι να δούμε τι συμφέρει;

πχ. 1600 με ati bios ή 1800 με asus bios;

Εσυ Κωστα τι εχεις δει μεχρι τωρα με τα bios και τις μνημες των κσρτων σου ;

Όσο ανεβάζω βλέπω βελτίωση στα benchmarks, αλλά δεν έχω δοκιμάσει πάνω από 1790 και έλεγα αν συμφέρει να περάσω asus bios και να παίζω στα 1800. Το 1800 πώς το ανοίξατε; Με το Msi afterburner βλέπω μέχρι 1790...

Bios δεν έχω δοκιμάσει άλλο μόνο αυτό που είχαν πάνω οι κάρτες...

Ψυγειο εχω το thermochill quad με ανεμιστηρες στα 5v. Αντλια την mcp355 με XSPC tank - top. Προφανως θα μεινω με 1 loop οπως και οταν ειχα την 5870. Ναι ειμαι στα ρολογια της υπογραφης λογω κακης ψυξης της καρτας στο κουτι μου (περνει θερμο αερα το ανεμιστηρακι της οποτε βραζει)

Όσο ανεβάζω βλέπω βελτίωση στα benchmarks, αλλά δεν έχω δοκιμάσει πάνω από 1790 και έλεγα αν συμφέρει να περάσω asus bios και να παίζω στα 1800. Το 1800 πώς το ανοίξατε; Με το Msi afterburner βλέπω μέχρι 1790...

ειμαι με το ξεκλειδωτο ATI Bios. Απο CCC δινει μεχρι 2000 πυρηνα και 2500 μνημες. Το BIOS μου το εστειλε ο Zenonn σε πμ. Το Sapphire Trixx σε αφηνει να πας πανω απο 1790 μνημες (μεχρι 2000 με το original bios)

Ο καθενας μπορει να ονειρευεται οτι θελει σε αυτην την ζωη Ορεστη.

Εγω παντως δεν ειχα ονειρευτει οτι η νεα μου καρτουλα με μαμα ταση θα υπολειπεται 10% απο τα περσινα θηρια 2x580 της Μεγαλης Κυριας.

εδω ειναι μη ξεχνιεσαι. :D

Eπειδη μου φανηκε απιθανο η 7970 να περναει τις 2χ580 ειπα να εγκαταστησω και να τρεξω ξανα το συγκεκριμενο bench. Χαος η διαφορα απο τον 12/2010.

Single

singley.jpg

Uploaded with ImageShack.us

SLI

slit.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.