Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Outcast, thanks for that graph!

I just installed my 2600k today. Yes, I literally went ahead and bought a 2600k after I saw that screenshot, and from people who has 2600k, like Demin who helped. I had $1200 in GPUs but my 2500k was holding it back in BF3 since my GPU usages were floating around 75-90%, never utilizing its full potential.

Anyways, installed my 2600k today, OC'd it to 4.5ghz just to test it out at 2500k speeds. In the same Strike at Karkand map, where my 2500k would struggle it seems since both my GPUs would fluctuate between 75-90%, the 2600k with HT on pegs my GPUs at 98-99% 99% of the time, just like the AB screenshot Outcast posted. I am happy now. I didn't even try to push my 2600k further. Granted, even with the 2500k and my GPUs at 75-90%, I was still able to get 60+fps most of the time, but I'm willing to spend $100 to ease my mind knowing that my CPU isn't severely bottlenecking my $1200 video cards.

Thank you Outcast for spending my money, now I just need to sell my 2500k.

*OFFICIAL* AMD Radeon HD 7950/7970 Owners Club

:offtopic2: Ναι το bf3 θέλει πολλά threads.

Στον 1090@ 4 -2.9 με 6970 cf είχα τις κάρτες στο 85-90% και το cpu sto 90% σε όλους τους πυρήνες.

Hταν περίεργη κατάσταση γιατί κανενας πυρήνας δεν ήταν max-out, αλλά ούτε και οι κάρτες, οπότε δεν ήξερα αν μπουκώνει το CPU ή είναι Driver issue.

Πολύ πιθανόν λίγο και από τα δύο.

Πάντως δεν έχω δει άλλο game να στρεσσάρει το CPU μου τόσο πολύ! :offtopic2:

Αυτό που δείχνεις με το AVP έιναι πολύ σημαντικό, δηλαδή βλέπουμε ότι υπάρχει νόημα για δίαυλο 512 στις κάρτες,

Το μεγάλο kepler θα έχει 512 νομίζω αλλά λογικά αργεί 6 μήνες+, οπότε ξαναγυρνάμε στο σχέδιο με τις 7950/70....

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Θα απαντησεις ποτε τι εννοεις με τα optimised tessellation ?

3η φορα που σε ρωταω.

Προφανώς εννοεί ότι ο zpaf χρησιμοποιεί το "AMD Optimized Tessellation" στο CCC ( Cataclysm Control Center, στα Τεσ-ελέησον settings ).

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION]

Man you need to pay attention :D

Δεν είπα ότι δεν δίνει το OC στις μνήμες, αλλά ότι από ένα σημείο ( συνήθως πολύ κοντά στα stock ) και μετά δεν δίνει τίποτα.

Αν κάνεις δοκιμές, με 100MHz steps π.χ. θα δείς ότι από την Ψ συχνότητα κι έπειτα τα fps θα παραμένουν ως έχουν.

Είναι αντίστοιχο με αυτό που βλέπουμε και στις CPU - RAM Bandwidth.

Αυριο θα ποσταρω και γω ενα. Δοκιμασα GPU tool (Download GPUTool Community Technology Preview 1 | techPowerUp) για το stability test. Πασχω απο θερμοκρασιες, μεχρι 91 βαθμους εφτασα (εχω και 5 δισκους με ενα 80 fan πισω τους και φυσαει το ζεστο τους αερα ακριβως πανω στην 7970). Απολυτως σταθερος δεν ξερω που ειμαι. Προς το παρον 1025/1800 @ 1.175vid (default) δεν εβγαλε error για κανα 10λεπτο. Κριμα που δεν εχει τα backplate in stock η ΕΚ, αλλιως θα το παρηγγελνα τωρα (μισες δουλειες = fail).

Το fun το εχεις πειραξει καθολου??...γτ εγω με 1200-1600 1175v και ενα 15min με gpu tool δεν ξεπερασα τους 60C. λειτουργια fun 1:1.

Outcast, thanks for that graph!

I just installed my 2600k today. Yes, I literally went ahead and bought a 2600k after I saw that screenshot, and from people who has 2600k, like Demin who helped. I had $1200 in GPUs but my 2500k was holding it back in BF3 since my GPU usages were floating around 75-90%, never utilizing its full potential.

Anyways, installed my 2600k today, OC'd it to 4.5ghz just to test it out at 2500k speeds. In the same Strike at Karkand map, where my 2500k would struggle it seems since both my GPUs would fluctuate between 75-90%, the 2600k with HT on pegs my GPUs at 98-99% 99% of the time, just like the AB screenshot Outcast posted. I am happy now. I didn't even try to push my 2600k further. Granted, even with the 2500k and my GPUs at 75-90%, I was still able to get 60+fps most of the time, but I'm willing to spend $100 to ease my mind knowing that my CPU isn't severely bottlenecking my $1200 video cards.

Thank you Outcast for spending my money, now I just need to sell my 2500k.

*OFFICIAL* AMD Radeon HD 7950/7970 Owners Club

αυτο παρατηρησα και γω εχθες. με μαμα 2500Κ (3.30)και η καρτουλα 1200-1600, gpu usage μεχρι 80%, με το που κλοκαρω cpu στα 4.00 ξαφνικα gpu usage 99%!!!

:dance3::dance3::dance3::dance3::dance3:

Eτσι ειναι default ο driver.

Ετσι ητανε και περσι http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/hd69xx-epidoseis-kai-entypwseis-88300.html ετσι ειναι φετος ετσι θα ειναι και του χρονου. :D

...γι αυτο σου λεω απο μακρια, δωστε αποτελεσματα ακομα και απο το Εβερεστ!
Ηταν πολυς κοσμος εκει αλλα δυο συνανθρωποι μας μου εκαναν εντυπωση.

Ο ενας ηταν ο αλεξ δεν μπορεσε να αντεξει (πουλησε) και εφυγε.

Ο δευτερος ηταν ο σεβ που ειχε παρει αγκαλια το αψυχο κουφαρι της και δεν ελεγε να το (πουλησει) αφησει με τιποτα.

Ευχομαι στα 40 στο μνημοσυνο να τους ξαναδω με νεα γκομενακια διπλα τους γιατι θα ειναι ασχημο να φυγουν παλι μονοι τους.

Μου λεγε λοιπον το γκομενακι (7970) οταν φυγαμε απο την τελετη οτι αν θες εχει μια μικρη αδελφη (7950) που μπορει να σε κανει να παραμιλας. :hehe:

Eτσι ειναι default ο driver.

μα αυτο λεω αγορινα μου δεν ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ SETS

.....εαν εσενα τα default σου ειναι το LOW και μενα τα VERY HIGH λογικο ειναι να εχουμε διαφορα στα FPS! Λογος να πανιγυριζεις ποιος ειναι ?

ΣΤΑ ΙΔΙΑ SETS ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ!!!!!

Γι αυτο απο κοντα οχι ο ZPAF μονο αλλα κανεις σας δεν θα ερθει να τα τρεξουμε...

Σκατε 500ευρα+ σε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!

Dolly μεινε μακρια...περιμενε τα πρασινα ή να παρεις φτηνα τα κοκκινα! Γιατι πανω απο 300 σε λιγο δεν παιζει να εχουν...

...αυτο θα πει 28νμ και τερατα καρτες :p .

που πας με τα νεροπιστολα ρε ΑΤΙ!

ΑΤΙΜΑΝ θα μας πει για τις απολυσεις στο τμημα gpu design της ΑΤΙ τo Σεπτεμβριο ? Τωρα καταλαβαινεις γιατι φαγανε κοσμο!

μα αυτο λεω αγορινα μου δεν ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ SETS

.....εαν εσενα τα default σου ειναι το LOW και μενα τα VERY HIGH λογικο ειναι να εχουμε διαφορα στα FPS! Λογος να πανιγυριζεις ποιος ειναι ?

ΣΤΑ ΙΔΙΑ SETS ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ!!!!!

Γι αυτο απο κοντα οχι ο ZPAF μονο αλλα κανεις σας δεν θα ερθει να τα τρεξουμε...

Σκατε 500ευρα+ σε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!

Dolly μεινε μακρια...περιμενε τα πρασινα ή να παρεις φτηνα τα κοκκινα! Γιατι πανω απο 300 σε λιγο δεν παιζει να εχουν...

Στο προηγούμενο μου σύστημα με το trifire (5970+5870) είχα κάνει αρκετά benches και με amd optimized tesselation και με use application settings στο 64Χ και μου έβγαζε τις περισσότερες φορές καλύτερα αποτελέσματα έτσι. Πάντως γενικά κυμαίνονταν σε κοντινές τιμές άντε να έβλεπα +-2fps..., και από τότε το άφηνα στο default...

Αν μπορεί κανείς και είναι σπίτι ας τρέξει μερικά και έτσι να δούμε...

Dolly περιμενε τα πρασινα και οταν ερθουν χτυπας μια 580 στα 200 ευρω. :hehe:

Dolly περιμενε τα πρασινα και οταν ερθουν χτυπας μια 580 στα 200 ευρω. :hehe:

Mια 6950 unlocked σε 6970 με 100 ευρω....

Ειπαμε να παρει νεο πραγμα, αλλα οχι γαυρο σε τιμη σολωμου σαν μερικους που ξεπουλησανε και τα μισα υπαρχοντα τους...:hehe:

Mια 6950 unlocked σε 6970 με 100 ευρω....

Ειπαμε να παρει νεο πραγμα, αλλα οχι γαυρο σε τιμη σολωμου σαν μερικους που ξεπουλησανε και τα μισα υπαρχοντα τους...:hehe:

Ακου τωρα να δεις flashια που μου ηρθε.

Το καλοκαιρακι πρωτα ο θεος παιρνεις gtx780 και μιας και τα physx της πρασινης για να αποδωσουν θελουν dedicated card βαζεις την φαφουτα που εχεις τωρα διπλα και εισαι jet. :T:

Πιφ...στο COD4 και στο Hard Reset η GTX580 ειναι μπροστα? Τσ, τσ, τσ...μουφα η 7950 παιδες...λολ

ΥΓ: Ωραια πραγματα... ;)

και στο dirt 3, batman arkham city, dirt 2, far cry 2, Hawx 2 θες να σου πω και αλλα ?

....μην το κανουμε θεμα, και χασουμε τον πελατη ομως!!!

...εχει 3gb μνημη και μεγαλο bandwidth σαν να μιλαω με πωλητη του Πλαισιου ειναι τα επιχειρηματα σας!

Eχετε καταλαβει οτι εισαστε στο thelab.gr (βεβαια οτι εχει απομεινει) γιατι πολυ νομιζετε οτι πουλατε καρτες στην αυπνια απεναντι....

και στο dirt 3, batman arkham city, dirt 2, far cry 2, Hawx 2 θες να σου πω και αλλα ?

....μην το κανουμε θεμα, και χασουμε τον πελατη ομως!!!

...εχει 3gb μνημη και μεγαλο bandwidth σαν να μιλαω με πωλητη του Πλαισιου ειναι τα επιχειρηματα σας!

Eχετε καταλαβει οτι εισαστε στο thelab.gr (βεβαια οτι εχει απομεινει) γιατι πολυ νομιζετε οτι πουλατε καρτες στην αυπνια απεναντι....

Ναι σωστά...ειναι σημαντικό να μην χάσω τους πελάτες μιας και πουλάω αερα πατέρα ATI...

Μάλλον πρεπει να ριξεις μια ματιά στην υπογραφή μου... ;)

Peace και chillax...ειναι απλά hardware, τίποτα παραπάνω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.