Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Όσοι έχετε 7970 σε ποιά θέση έχετε το bios switch και τί διαφορά έχει η θέση 1 από τη θέση 2;

Εγώ πριν τις εγκαταστήσω τις γύρισα και τις 2 στη θέση 2. Διαβάζω τώρα στο guru3d ένα review για cf7970 και λέει οτι στη θέση 2 πέφτουν οι επιδόσεις και η κατανάλωση μερικά watt. Ισχύει; Μήπως για αυτό σέρνονται οι δικές μου; :p

Αν γυρίσω στη θέση 1 θα πρέπει να απεγκαταστήσω και επανεγκαταστήσω τους drivers;

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Όσοι έχετε 7970 σε ποιά θέση έχετε το bios switch και τί διαφορά έχει η θέση 1 από τη θέση 2;

Εγώ πριν τις εγκαταστήσω τις γύρισα και τις 2 στη θέση 2. Διαβάζω τώρα στο guru3d ένα review για cf7970 και λέει οτι στη θέση 2 πέφτουν οι επιδόσεις και η κατανάλωση μερικά watt. Ισχύει; Μήπως για αυτό σέρνονται οι δικές μου; :p

Αν γυρίσω στη θέση 1 θα πρέπει να απεγκαταστήσω και επανεγκαταστήσω τους drivers;

a Switch, it's actually a Dual BIOS toggle switch. Setting two returns the card to factory default, setting 1 is an unprotected 'performance' mode which allows you to overclock and tweak. Putting it on Mode 2 actually lowered power consumption a few watt more.

????

Τα βρηκα στο PDF της CLUB3D

This feature is controlled

by the Unlocking Switch, which toggles between the factory-supported Performance BIOS (BIOS2), and

an Extreme Performance BIOS (BIOS1) that can potentially unlock higher clock speeds of mindblowing

performance!

Caution:

Do not use the Extreme Performance setting unless you are familiar with overclocking and are using

high-quality system components to ensure maximum system stability. If you encounter system

instability or other unexpected system performance while using the Extreme Performance setting,

return the graphics card to the Factory defaults setting, as your system may not be properly equipped to

handle the increased demands of the Extreme Performance setting.

The following procedure describes how to switch between BIOS settings using the Unlocking Switch on

your Club 3D Radeon™ HD 7970 graphics card.

1. 1.Locate the yellow caution sticker adjacent to the AMD CrossFireX™ connector on your Club 3D

2. Radeon™ HD 7970 graphics card. This sticker covers the Dual BIOS Switch and must be removed

3. to access and change dual-BIOS switch positions.

4. 2.WARNING: Before proceeding, thoroughly review the documentation of your Club 3D

5. HD 7970 graphics card and assure that your computer meets all minimum system requirements.

6. 3. Remove the protective sticker on the Dual BIOS toggle Switch and set to desired setting:

 Position 1 — Unlocked - Extreme Performance BIOS (BIOS1).

 Position 2 — Factory defaults (shipping position) - Performance BIOS (BIOS2).

Για να το λενε...Θα ισχυει.

Τα βρηκα στο PDF της CLUB3D

Για να το λενε...Θα ισχυει.

Πωπω! Εγώ νόμιζα ήταν το αντίθετο...

Άντε τώρα να τρέχω όλα τα benches από την αρχή και να ξαναπερνάω drivers!

Zpaf μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι το ίδιο ισχύει για την sapphire 7970;

Πάντως στο κουτί ήταν ρυθμισμένες στη θέση 1,οπότε λέω στη θέση 2 θα είναι για overclock και τις γύρισα εκεί...

:(

Για την sapphire βρήκα αυτό:

This dual BIOS switch has one side as a protected BIOS while the second position allows for custom BIOS flashes without fear of bricking the card. A bad flash can be remedied with the flick of a switch.

Πωπω! Εγώ νόμιζα ήταν το αντίθετο...

Άντε τώρα να τρέχω όλα τα benches από την αρχή και να ξαναπερνάω drivers!

Zpaf μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι το ίδιο ισχύει για την sapphire 7970;

Πάντως στο κουτί ήταν ρυθμισμένες στη θέση 1,οπότε λέω στη θέση 2 θα είναι για overclock και τις γύρισα εκεί...

:(

Για την sapphire βρήκα αυτό:

This dual BIOS switch has one side as a protected BIOS while the second position allows for custom BIOS flashes without fear of bricking the card. A bad flash can be remedied with the flick of a switch.

Να σου πω δεν θυμαμαι τα position (ειμαι στην δουλεια τωρα) αλλα εδω και λιγες μερες την εχω flashαρει με asus bios και σε συνδυασμο με τους οδηγους αυτους εδω http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/RC11Driver.aspx η καρτουλα εχει μπει σε afterburner mode. :D

Στην αρχη 31/12

stalkerset.jpg

stalkerd.jpg

Σημερα

stalkerset.jpg

stalkern.jpg

Παιδες για bios εδω techPowerUp! :: Video Bios Collection

Εγω ειμαι με το ASUS 2012-01-04 και η καρτουλα τα παει αρκετα καλυτερα με τα ρευματα.

GPU Device Id: 0x1002 0x6798

113-C3860100-X00

ASUS OC Test bios

© 1988-2010, Advanced Micro Devices, Inc.

ATOMBIOSBK-AMD VER015.012.000.004.000346

C3860100.106

Στις καρτούλες της sapphire το bios είναι ακριβώς το ίδιο, απλά η θέση 1 είναι unprotected και μπορούμε να flasharουμε οτι bios θέλουμε.

Το Asus bios που κάποιοι έχετε βάλει έχει πιο loose timings για τις μνήμες γι΄αυτό παρατηρήτε και καλύτερη συμπεριφορά στο OC της μνήμης.

Τώρα το "extreme" bios που βλέπουμε εδώ

an Extreme Performance BIOS (BIOS1) that can potentially unlock higher clock speeds of mindblowing

performance!

είναι υπαρκτό (έχει απλά τα OC limits τελείως ανοιχτά στο CCC, χωρίς να χρειάζεται tweaking).

Τώρα αν κάποιος θέλει να το δοκιμάσει στην καρτούλα του ας μου στήλει PM να του πω που να το βρεί. Απλά σημειώνω οτι έιναι για "μερακλήδες" χρήστες και όχι για όλους και απαιτείται δέουσα προσοχή.

Να σου πω δεν θυμαμαι τα position (ειμαι στην δουλεια τωρα) αλλα εδω και λιγες μερες την εχω flashαρει με asus bios και σε συνδυασμο με τους οδηγους αυτους εδω http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/RC11Driver.aspx η καρτουλα εχει μπει σε afterburner mode. :D

Στην αρχη 31/12

Σημερα

Τι διαφορά έχει η αρχή από το σήμερα, εκτός από το bios; Τα ίδια clocks βλέπω. Είναι πιό σταθερή με το ASUS Bios; Θέλει λιγότερα volts για 1125-1575;

@KostasNK ή οποιος άλλος. Στειλτε μου το bios(θεση 1) γιατι θελω να δοκιμασω κατι αλλά δεν βρισκω που το εχω σωσει :wall::hehe:

(τωρα εχω asus στη θεση 1)

Είμαι στη δουλειά τώρα δυστυχώς δεν μπορώ να στείλω...

@gbak σωσε το με το gpu-z και στειλτο μου ρε φιλαρακι :)

Με το asus bios εγω τουλαχιστον εχω καλυτερα ρολογια στις μνημες....

Τι εννοείς καλύτερα ρολόγια στις μνήμες; Ανεβάζει περισσότερο; Για πες που φτάνεις χωρίς artifacts...

Παιδες για bios εδω techPowerUp! :: Video Bios Collection

Εγω ειμαι με το ASUS 2012-01-04 και η καρτουλα τα παει αρκετα καλυτερα με τα ρευματα.

GPU Device Id: 0x1002 0x6798

113-C3860100-X00

ASUS OC Test bios

© 1988-2010, Advanced Micro Devices, Inc.

ATOMBIOSBK-AMD VER015.012.000.004.000346

C3860100.106

Για πες που πάει και πόσο και με πόσα volts αν μπορείς...

Θα δοκιμάσω και εγώ με Asus Bios στη θέση 2 μήπως είναι πιο καλό με τις μνήμες ή και τον πυρήνα ακόμα...

Οδηγίες για φλασάρισμα έχετε; Κανένα link και τις εντολές που πρέπει να γράψω για να διαλέξω την μια κάρτα πρώτα και μετά την άλλη; Link με το .exe; Πρέπει να γίνει με usb flash σε περιβάλλον dos ή γίνεται και μέσα από windows;

Επίσης μετά την αλλαγή του bios πρέπει να ξααπεραστούν οι drivers;

Sorry αν σας ζάλισα...

Τώρα το "extreme" bios που βλέπουμε εδώ είναι υπαρκτό (έχει απλά τα OC limits τελείως ανοιχτά στο CCC, χωρίς να χρειάζεται tweaking).

Τώρα αν κάποιος θέλει να το δοκιμάσει στην καρτούλα του ας μου στήλει PM να του πω που να το βρεί. Απλά σημειώνω οτι έιναι για "μερακλήδες" χρήστες και όχι για όλους και απαιτείται δέουσα προσοχή.

Για καντο μας λιγο πιο λιανα. :D

Προσοχη σε τι ακριβως ;

Για καντο μας λιγο πιο λιανα. :D

Προσοχη σε τι ακριβως ;

Απλά καλό είναι να το δοκιμάσει κάποιος που μπορεί να το βγάλει άμα δεν του "κάτσει" καλά:nerd:

Επίσης μην περιμένετε θαύματα (απλά έχει unlocked τα OC limits στο CCC)

Δες το PM σου

Απλά καλό είναι να το δοκιμάσει κάποιος που μπορεί να το βγάλει άμα δεν του "κάτσει" καλά:nerd:

Επίσης μην περιμένετε θαύματα (απλά έχει unlocked τα OC limits στο CCC)

Δες το PM σου

Στείλε και από εδώ κανένα pm...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.