Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
Εχει πολυ πλακα η αντιπαραθεση για καρτες γραφικων...για να συμβαλλω και εγω λεω οτι ειστε ολοι fanboyδες ρε εκτος βεβαια απο μενα.

Δεν υπαρχει αντιπαραθεση.

Τα νουμερακια της 7970 βλαπτουν σοβαρα την υγεια και για αυτο τον λογο σταματω να ποσταρω νουμερα. :p

Να ευχαριστησω παλι και τον φιλο [MENTION=14072]Alexopus6[/MENTION] που με τα νουμερακια του εδω http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/gtx580-benchmarks-and-performance-89431.html αξιολογησα την δικη μου καρτουλα.

Σταματα οντως να ποσταρεις για μη βλεπουμε ολοι την "χαοτικη" διαφορα μεταξυ της 580 -καρτας προυγουμενης γενιας 40nm- με μια καρτα νεας γενιας 28nm. Μιλαμε ομως για ΤΗΝ χαοτικη διαφορα ε?

Αναρωτιεμαι ποσα μοντελα θα βγαλει η amd για να πιασει τις επιδοσεις των κεπλερ. Ηδη υπαρχει φημη για νεο refresh των 7970 LOL

Ηδη υπαρχει φημη για νεο refresh των 7970 LOL

Με την διαφορα οτι η 7970 ειναι εδω και οι φημες για την Nvidia ειναι εδω http://www.thelab.gr/eidiseis/fwtografia-tis-neas-gpu-tis-nvidia-gk110-104952.html

Ασε λοιπον τις φημες περι Ati και ψαξε να βρεις τις φημες περι Nvidia.

Αααα ξεχασα παιζουν και οι φημες του Seb οτι σε real gaming δεν υπαρχουν διαφορες.

Για να βγεί και κάτι απο αυτή την ιστορία και όντας παντελώς ουδέτερος και προς τις δύο εταιρίες και τις όποιες υλοποιήσεις αυτών, να κάνω μια χαζή ερώτηση?

Το "Real Live Gaming" μπορεί να μετρηθεί με κάποιον τρόπο ο οποιος θα θεωρηθεί "αντικειμενικός"?

Αν ναι, τότε γιατι δεν οργανώνουμε τακα τακα ενα reviewδάκι να τελειώνει η υποθεση? (ετσι βρε αδερφέ να σκοτώσουμε την ωρα μας μεχρι να βγει η επομενη υλοποίηση της Nvidia, μετα η επόμενη υλοποιηση της AMD/Ati, μετα η επόμενη υλοποιηση της Nvidia κοκ)

Αν όχι, τότε για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς?

Real live gaming φιλτατε ειναι με μετρησεις μεσα απο fraps, το οποιο καταγραφει ανα SEC την πορεια των frames την ωρα που παιζεις. Σου βγαζει ενα txt αρχειο με ολα τα στοιχεια αλλα και τα min, aver, max. 3 run το καθε game απο 3-5 λεπτα real gaming και τραβαμε τo avg των 3 runs (min, avg, max)!

Μιλαμε για 2 ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ λειτουργικα.

Οχι στημενα benchmarks και παντα με τους τελευταιους drivers official!

Mεγαλες διαφορες απο τα στημενα benchmarks...Σας εχω πει οι καλυτεροι reviewers ειμαστε εμεις (καλα οχι ολοι αλλα οσοι δεν εχουμε δολο και εχουμε μπολικες γνωσεις για να το κανουν)

Μαρτης, Γδαρτης και κακος Κeplerοθαφτης!

Ένα βίντεο για ανάδειξη της ακρίβειας σε μόλις 3 μικρά loops ( 120sec το καθένα ), και σε μικρή ανάλυση ( στις μεγαλύτερες αναλύσεις οι αποκλίσεις είναι ακόμα πιο μικρές ):

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=_0DXqpqa2PM]Real-life gaming measurements accuracy demonstration - DiRT 3 - YouTube[/ame]

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] χαίρομαι που μπορεσες και αξιολόγησες την "καρτουλα" σου με νουμεράκια 13-01-11.

μακαρι να είχα την καρτα ετσι ώστε να ξανακανω τα ιδια benchmarks στο σήμερα. ;)

Και φετος για πρασινο με βλεπω οποτε θα ξανακανω ενα thread με νουμερακια να έχουμε να τα θυμομαστε μετα απο κανα χρόνο :p

The Myth of ASIC

Εχω 2 Sapphire 7970 με asic 79 κ 73. Ανεβασα τα Clocks κ ειδα οτι στα 1200/1600mem αρχισα να εχω μερικα artifacts. Οποτε αποφασισα να δω τη ψαρια πιανει μονη της η "καλή" καρτα.

Guess what... Τα artifacts ερχοντουσαν απο την καρτα με το Asic 79, ενω η αλλη με Asic 73 ΠΕΤΑΕΙ στα 1200!

Αυτα για οσους νιωθουν ασχημα που τους ετυχε χαμηλο Asic!

By the way, στο unigine, με 1100 κ στις 2 καρτες ολα max σε 1920 δινουν 85fps*

ενω

στα 1200 (με ολιγο απο artifacts) δινουν 89fps.

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] χαίρομαι που μπορεσες και αξιολόγησες την "καρτουλα" σου με νουμεράκια 13-01-11.

μακαρι να είχα την καρτα ετσι ώστε να ξανακανω τα ιδια benchmarks στο σήμερα. ;)

Και φετος για πρασινο με βλεπω οποτε θα ξανακανω ενα thread με νουμερακια να έχουμε να τα θυμομαστε μετα απο κανα χρόνο :p

Ε 2 μηνες+ μετα, δεν ειναι και λιγο;)

Seb εγω μπορω να ζητησω κατι?

Να γινουν τα REAL LIFE TEST με ΑΚΛΟΚΑΡΙΣΤΟ sandy.

Γινεται?

Αλλαξε τιποτε στα νουμερακια που εβλεπα απο 13/1/11 στα "σοβαρα" (metro,crysis,stalker,avp,lp) παιχνιδια ;

Μη μου πεις παλι οτι φευγοντας απο εδω i7-860@4ghz και πηγαινοντας στον sandy τα καρε στα CoD γινανε διπλα. :p

Για φετος αν εννοεις σε κανα μηνα (660) δεν χρειαζεται να ξανακανεις thread μια η αλλη θα εισαι με περσι.

Εγω απο σενα θα περιμενω τo thread με το Μεγαλο Kepler.

Seb εγω μπορω να ζητησω κατι?

Να γινουν τα REAL LIFE TEST με ΑΚΛΟΚΑΡΙΣΤΟ sandy.

Γινεται?

Στο από πάνω πήγαινε αυτό που σου πα :)

Μιλας με γριφους γεροντα.

Εχω ψιλιαστει τι σφυριξαν στον Seb και εχει κατουρηθει απο τη χαρα του και

ζηταει challenge.

Δεν ξέρου τι του σφυρίξανε.

The Myth of ASIC

Εχω 2 Sapphire 7970 με asic 79 κ 73. Ανεβασα τα Clocks κ ειδα οτι στα 1200/1600mem αρχισα να εχω μερικα artifacts. Οποτε αποφασισα να δω τη ψαρια πιανει μονη της η "καλή" καρτα.

Guess what... Τα artifacts ερχοντουσαν απο την καρτα με το Asic 79, ενω η αλλη με Asic 73 ΠΕΤΑΕΙ στα 1200!

Αυτα για οσους νιωθουν ασχημα που τους ετυχε χαμηλο Asic!

By the way, στο unigine, με 1100 κ στις 2 καρτες ολα max σε 1920 δινουν 85fps*

ενω

στα 1200 (με ολιγο απο artifacts) δινουν 89fps.

Χαιρομαι που επιβεβαιωνεις στην πραξη οσα σου ειπα για τον "πανικο" με το ASIC.

Ειναι ακριβως ετσι, διοτι το μονο που μπορει να μετρηθει ειναι η "τυπικη διαρροη" (κατι ανουσιο πρακτικα) , τιποτα αλλο.

Αλλαξε τιποτε στα νουμερακια που εβλεπα απο 13/1/11 στα "σοβαρα" (metro,crysis,stalker,avp,lp) παιχνιδια ;

Μη μου πεις παλι οτι φευγοντας απο εδω i7-860@4ghz και πηγαινοντας στον sandy τα καρε στα CoD γινανε διπλα. :p

Για φετος αν εννοεις σε κανα μηνα (660) δεν χρειαζεται να ξανακανεις thread μια η αλλη θα εισαι με περσι.

Εγω απο σενα θα περιμενω τo thread με το Μεγαλο Kepler.

Zpaf για δες!

farcry2h.png

Uploaded with ImageShack.us

Ελατε απο τον billpeppa μια βολτα να τα στησουμε...

Ουααααουυυ το kepler ειναι ; :D

FARCRY2 O/C (920/2100)

farcry2overcloced.jpg

http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/gtx580-benchmarks-and-performance-89431.html

χαχαχα για ελα απο εδω, το πλαισιο κανει ακομα επιστροφες!!!! Φορτωσατε το καρο με 3gb μπας και παει βημα....

Ουτε με artifacts δεν με πιανεις!

φανταζομαι να εχεις καταλαβει που θα παει το GK104 και GK110 ?

default ολα στον driver...

Χαιρομαι που επιβεβαιωνεις στην πραξη οσα σου ειπα για τον "πανικο" με το ASIC.

Ειναι ακριβως ετσι, διοτι το μονο που μπορει να μετρηθει ειναι η "τυπικη διαρροη" (κατι ανουσιο πρακτικα) , τιποτα αλλο.

Σωστοοοος!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.