Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Εμενα εβγαλε 3420 αρα 834/1023=81.5%
Σε μενα γιατι δειχνει 1112 core voltage?

Λογικό έιναι να δείχνει 1112mV γιατί αυτό είναι το VID της κάρτας σου σύμφωνα με το πινακάκι (για την ακρίβεια είναι μεταξύ 1050mV και 1112mV). Ιδανική περίπτωση θα έλεγα γιατί έχεις τα πλενεκτήματα ενός low leakage core αλλά και τα πλεονεκτήματα ενός high leakage core. Αν δεν την θες την καρτούλα σου, εγώ εδώ είμαι :laughing:

Η καρτούλες που είναι στο 75% quality(High leakage) δεν είναι "σκουπίδια" σε καμία περίπτωση. Έγω άλλαζα την δικιά μου που είναι στο 85% με μια με μεγαλύτερο leakage άνετα, μιας και σε λίγο καιρό μάλλον θα πάρω κάτι τέτοιο:

160aa.jpg

Ήδη ονειρεύομαι τα "λiβάδια" των 1300+ Mhz....:hehe:

@PasxosC

με το 2ff(hex) ή 767(dec) είσαι στο 75% (767/1023=~74.9%) άρα VID 1175mV

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
παιδια μολις παρελαβα την sapphire 7970. αλλα εχω καποιες αποριες.

κατευθειαν στα βαθεια.

καταρχην drivers εβαλα απο το site της amd 11.12 for 7900 series.

μολις δοκιμασα να ανεβασω σε 1125-1575 και ετρεξα 3d mark 11 κρασαρε.

κατεβασα σε 1025-1575 και ολα οκ.

δεν θα επρεπε να μπορω μεχρι 1125-1575 (stock ταση) ???

ειναι θεμα drivers ή εχω πεσει σε κανα προβληματικο κομματι???

να την επιστρεψω οσο ειναι νωρις ακομα.

ευχαριστω για το χρονο σας.

Δοκίμασε να ανεβάζεις την τάση ανά ένα σκαλί τη φορά μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Δεν είναι απαραίτητο οτι θα ανεβάζουν όλες στα 1125 με default voltage...

Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι χαλασμένη η κάρτα...

Λογικό έιναι να δείχνει 1112mV γιατί αυτό είναι το VID της κάρτας σου σύμφωνα με το πινακάκι (για την ακρίβεια είναι μεταξύ 1050mV και 1112mV). Ιδανική περίπτωση θα έλεγα γιατί έχεις τα πλενεκτήματα ενός low leakage core αλλά και τα πλεονεκτήματα ενός high leakage core. Αν δεν την θες την καρτούλα σου, εγώ εδώ είμαι :laughing:

Η καρτούλες που είναι στο 75% quality(High leakage) δεν είναι "σκουπίδια" σε καμία περίπτωση. Έγω άλλαζα την δικιά μου που είναι στο 85% με μια με μεγαλύτερο leakage άνετα, μιας και σε λίγο καιρό μάλλον θα πάρω κάτι τέτοιο:

160aa.jpg

Ήδη ονειρεύομαι τα "λiβάδια" των 1300+ Mhz....:hehe:

@PasxosC

με το 2ff(hex) ή 767(dec) είσαι στο 75% (767/1023=~74.9%) άρα VID 1175mV

Κάνε μια ανάλυση και για τις δικές μου αν μπορείς...

Δηλαδή θα βάλεις waterblock και θα έχεις τις κάρτες μόνιμα στα 1.3v;

Πολλά δεν είναι για 24/7 χρήση σε chip των 28nm;

Lazy dog αν δεν ασχοληθείς με overclock και είναι και η άλλη που θα σου έρθει ίδια,τις ανταλλάσσω με τις δικές μου...

:)

Το quote ειναι καθαρα ενδεικτικο, και το παραθετω μονο ως παραδειγμα - αφορμη για να πω,,,

οτι ειμαι πραγματικα "εκπληκτος" για το θεμα αυτο με το vid των καρτων.....

* Κατ' αρχην, ποιος λεει οτι το συγκεκριμενο "εργαλειο" δουλευει απολυτως σωστα...

* Πως ξερουμε εαν η επομενη που θα παρουμε αν την αλλαξουμε (πως γινεται αυτο, αραγε) θα ειναι καλυτερη η χειροτερη..

* Με τον ιδιο ακριβως τροπο συμπεριφερονται και ολοι οι CPU's , γιατι εδω σας πιανει "πανικος"?

Οι καρτες ειναι φτιαγμενες για να αποδιδουν το ελαχιστο μεγιστο ασφαλες O/C με ταση ικανη και ασφαλη για το chip. Απο κει και περα οπως καθε επεξεργαστης δεν μπορει να εχει τιποτα εγγυημενο...

Δεν "παιζω με τον πονο σας" αλλα προσπαθω να ηρεμησω τον κατα μια εννοια "πανικο" που διακρινω...

Εγώ ξέρω να πω είχα καιρό να πεσω σε τέτοιες περιπέτειες με o/c κάρτας,άρε amd,πάλι καλα που σαι και σύ και μας ξύπνας και λίγο.:T:

Το τρελό βεβαια της υπόθεσης,ενώ default η κάρτα δείχνει ήρεμη..με που την σκαλισεις λίγο πέφτουν τα frames βροχή!

Ρε παιδιά να κάνω και εγώ μια ερώτηση σε εσάς με τις 7970 που είχαν παλιότερα είχατε κάποια 6χχχ με blower fan (τέτοιο στυλ δηλαδή Ειδοποίηση ανακατεύθυνσης)

Παρατηρήσατε καμιά βελτίωση του design ως προς το θόρυβο?

[MENTION=9179]atiman[/MENTION]

"Οι καρτες ειναι φτιαγμενες για να αποδιδουν το ελαχιστο μεγιστο ασφαλες O/C με ταση ικανη και ασφαλη για το chip"

Να ρωτησω ποιο ειναι το ελαχιστο μεγιστο ασφαλες OC και με ποια ταση ή ευρος τασεων?

Thanks!

Ρε παιδιά να κάνω και εγώ μια ερώτηση σε εσάς με τις 7970 που είχαν παλιότερα είχατε κάποια 6χχχ με blower fan (τέτοιο στυλ δηλαδή Ειδοποίηση ανακατεύθυνσης)

Παρατηρήσατε καμιά βελτίωση του design ως προς το θόρυβο?

ο θόρυβος είναι περίπου ο ίδιος (λίγο λιγότερος) αλλά και πάλι. οι θερμοκρασίες είναι αυτές που αλλάζουν!

[MENTION=9179]atiman[/MENTION]

"Οι καρτες ειναι φτιαγμενες για να αποδιδουν το ελαχιστο μεγιστο ασφαλες O/C με ταση ικανη και ασφαλη για το chip"

Να ρωτησω πιο ειναι το ελαχιστο μεγιστο ασφαλες OC και με ποια ταση ή ευρος τασεων?

Thanks!

Το απολυτο ασφαλες οριο της τασης ειναι 1.28 volt καθαρο (πανω στο chip).

Μπορει να αντεξει υπο προυποθεσεις και αναλογως το "κομματι" εως 1.32.

Το εγγυημενο O/C ειναι 1210, οριο που πανε ολες οι καρτες χωρις εξαιρεση, αδιαφορωντας για το vid, με ταση που θα μπορουσε να απαιτηθει για τον σκοπο αυτο ακομη και ιση με την μεγιστη επιτρεπτη.

Οι μνημες ειναι ενα τελειως ανεξαρτητο στοιχειο πανω στην καρτα και το μεγιστο τους δεν ειναι καθολου σιγουρο και εγγυημενο, μπορουν ομως αφοβα να φτασουν χωρις εξτρα ταση αρκετα ψηλα...

PS.

Αν το "σκισεις" βαζοντας του παραπανω ταση, τοτε θα ειναι σαν να βαζεις στο αυτοκινητο σου καυσιμο πυραυλου, θα απογειωθει αλλα για μια φορα μονο, μετα θα λιωσει..

ο θόρυβος είναι περίπου ο ίδιος (λίγο λιγότερος) αλλά και πάλι. οι θερμοκρασίες είναι αυτές που αλλάζουν!

Σκέφτηκα αρχικά μαζί με το θόρυβο να ρωτήσω και για θερμοκρασίες αλλά θα ήταν άτοπο μιας και αυτό είναι συνάρτηση και του chip όχι μονο του cooler. Να φανταστώ πάντως οτι οι θερμοκρασίες είναι προς το καλύτερο

Το εγγυημενο O/C ειναι 1210, οριο που πανε ολες οι καρτες χωρις εξαιρεση, αδιαφορωντας για το vid, με ταση που θα μπορουσε να απαιτηθει για τον σκοπο αυτο ακομη και ιση με την μεγιστη επιτρεπτη.

Οι μνημες ειναι ενα τελειως ανεξαρτητο στοιχειο πανω στην καρτα και το μεγιστο τους δεν ειναι καθολου σιγουρο και εγγυημενο, μπορουν ομως αφοβα να φτασουν χωρις εξτρα ταση αρκετα ψηλα...

PS.

Αν το "σκισεις" βαζοντας του παραπανω ταση, τοτε θα ειναι σαν να βαζεις στο αυτοκινητο σου καυσιμο πυραυλου, θα απογειωθει αλλα για μια φορα μονο, μετα θα λιωσει..

Αψογα,... ευχαριστω!!!

1.28V καθαρό πάνω στο chip με 100% load, αν λάβουμε υπόψη το Vdroop μιλάμε για ~1.34V actual τάση

Τότε γι'αυτό όλα τα tweaking util. (MsiAft, Asus GpuTweak, Trixx) έχουν όριο τα 1.3V

Τώρα για το ανώτατο όριο του 1.32V είναι σίγουρο αυτό; Γιατι παρατηρώ (από διάφορα forum) ότι υπάρχουν ASIC με quality μικρότερο από 75%, 65% ακόμα και 60%(αν φυσικά είναι ακριβείς ο τρόπος υπολογισμού) αυτά λογικά και κάτω από προυποθέσεις πάντα, μπορεί να σηκώνουν και πάνω από 1.32V (μου φαίνεται λίγο μικρό το όριο)

sorry που σε "βομβαρδίζω" με ερωτήσεις

Πολυ καλα κανεις και ρωτας.

Λαβε υπ οψιν σου οτι ειναι υποχρεωτικο να υπαρχουν απολυτως εγγυημενες μεγιστες προδιαγραφες ασφαλειας..

Επισης λαβε υπ οψιν σου οτι συνηθως μιλαμε για χρηση "οικιακη" και οχι ακραιων καταστασεων οπως συνανταμε στα διαφορα φορα, (η τελευταια μου παραγραφος νομιζω δινει το στιγμα).

Το οριο δεν ειναι καθολου μικρο (και ειναι απολυτως σιγουρο) για τα 28nm, οι περιορισμοι σ αυτην την λιθογραφια ειναι πολυ μεγαλυτεροι απο οσο σε αλλες...

Γιατι παρατηρώ (από διάφορα forum) ότι υπάρχουν ASIC με quality μικρότερο από 75%, 65% ακόμα και 60%(αν φυσικά είναι ακριβείς ο τρόπος υπολογισμού) αυτά λογικά και κάτω από προυποθέσεις πάντα, μπορεί να σηκώνουν και πάνω από 1.32V (μου φαίνεται λίγο μικρό το όριο)

Τι σε κανει να πιστευεις οτι αυτος ο συσχετισμος μπορει να ισχυει?

Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο οριο αποδοσης που θα πρεπει υποχρεωτικα να "πιαστει" ανεξαρτητα των ηλεκτρικων προδιαγραφων?

Πολυ καλα κανεις και ρωτας.

Λαβε υπ οψιν σου οτι ειναι υποχρεωτικο να υπαρχουν απολυτως εγγυημενες μεγιστες προδιαγραφες ασφαλειας..

Επισης λαβε υπ οψιν σου οτι συνηθως μιλαμε για χρηση "οικιακη" και οχι ακραιων καταστασεων οπως συνανταμε στα διαφορα φορα, (η τελευταια μου παραγραφος νομιζω δινει το στιγμα).

Το οριο δεν ειναι καθολου μικρο (και ειναι απολυτως σιγουρο) για τα 28nm, οι περιορισμοι σ αυτην την λιθογραφια ειναι πολυ μεγαλυτεροι απο οσο σε αλλες...

Τι σε κανει να πιστευεις οτι αυτος ο συσχετισμος μπορει να ισχυει?

Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο οριο αποδοσης που θα πρεπει υποχρεωτικα να "πιαστει" ανεξαρτητα των ηλεκτρικων προδιαγραφων?

Thanks για την απάντηση "point taken"

Συνήθως τα high leakage "κομμάτια" αντέχουν μεγαλύτερες τάσεις (ισχύει και για τα cpus αυτό). Έχεις δίκιο 1.32V καθαρό πάνω στο chip δεν είναι και λίγο για 28nm

msiab1.jpg

2f0 = 752/1023 73% quality

Στο δια ταυτα η καρτουλα με αυτο το vid αξιζει να μπει στο νερακι ή οχι.

Ετσι κι αλλιως επειδη ο θορυβος στα παιχνιδια με το φανακι της στο 45% μου πεφτει πολυς σκεφτομουνα την Accelero Xtreme 7970 · VGA · Cooling · ARCTIC

βρε παιδια στο msiab ολα stock ξεκιναω με ταση 1049, βλεπω οτι πολλοι βρισκεστε περιπου 1175. εχετε ανεβει περιπου 125mV για να πιασετε 1125-1575????

Εφτασα χθες βραδυ 1125-1575 με core voltage 1090.

χωρις artifacts και custom fun (msiab)

γτ αυτη η διαφορα??? αν εχει καποιος ορεξη ας μου εξηγησει!!

βρε παιδια στο msiab ολα stock ξεκιναω με ταση 1049, βλεπω οτι πολλοι βρισκεστε περιπου 1175. εχετε ανεβει περιπου 125mV για να πιασετε 1125-1575????

Εφτασα χθες βραδυ 1125-1575 με core voltage 1090.

χωρις artifacts και custom fun (msiab)

γτ αυτη η διαφορα??? αν εχει καποιος ορεξη ας μου εξηγησει!!

Έχεις καλύτερη κάρτα από τις δικές μας. Με λιγότερα volts ανεβαίνει σε μεγαλύτερες συχνόητες.

Όπως και στους επεξεργαστές το ίδιο ισχύει και εδώ...

Αυτό δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι θα ανεβαίνει και πιό ψηλά από τις δικές μας...

;)

Για δοκίμασε και στείλε να μας πεις που φτάνει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.