Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

Κατσε να παρει ο Sebastian 2χ7970 για κολασμενο setup να δω το ef πως παιζει και βλεπουμε argi!:T:

Κολασμενο EF με vsync On δυσκολο το βλεπω στην ATI.

Κανε λιγο υπομονη σε εξι μηνες το kepler θα σαρωνει. :p

φιλε zpaf, εσυ που εχεις DP οθονες, γιατι δεν βαζεις ολα τα καλωδια DP για να μπορει να ριχνει η καρτα σε idle και τα MHz της VRAM, αντι να τα αφηνει στο max?

ΥΓ

χαρηκα που τα ειπαμε και στο τηλ.

Φιλε μου το θεμα με τα ρολογια στο EF δεν εχει να κανει με τις συνδεσεις και υπαρχει σε ολες τις σειρες 5/6/7

0.85 με μια οθονη 0.95 με τρεις στο idle.

Και εγω χαρηκα.

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
τι ετοιμο ?

...εδω επεσε παραγγελια ακομα ετοιμο με κοβεις εσυ :p

Κοκκίνισε το φορουμ! Πήρε φωτιά! Welcome back mate! :p

(Στο είχα πει ότι θα γίνεις κόκκινος πάλι... τουλάχιστον για τώρα)

Κοκκίνισε το φορουμ! Πήρε φωτιά! Welcome back mate! :p

(Στο είχα πει ότι θα γίνεις κόκκινος πάλι... τουλάχιστον για τώρα)

Καλα η πρασινη ωρες ωρες δεν παιζεται...

....και δεν μπορει να κανει κατι το απλο! Να εχει SLI με 2χ580gtx και να δουλευει το multi desktop :p, δηλαδη θα πρεπει να ανοιγοκλείνω το SLI και το multidesktop. Οταν ειναι να πληρωνει και να περνει τα παιχνιδια fixαρισμενα καλά ειναι, αμα ειναι να στρώσει τον ποπο της να φτιαξει κατι, νυχτωσαμε! Μου εχει πισω 3 θυρες και παίζουν οι 2 απο δαύτες :hehe:, μεχρι 2 οθονες υποστηριζει το 580gtx, epic τραγικο!

Παμε γερα για κοκκινο της φωτιας...

Καλα η πρασινη ωρες ωρες δεν παιζετα...

....και δεν μπορει να κανει κατι το απλο! Να εχει SLI με 2χ580gtx και να δουλευει το multi desktop :p, δηλαδη θα πρεπει να ανοιγοκλείνω το SLI και το multidesktop.

Παμε γερα για κοκκινο της φωτιας...

Σοβαρά? Αυτό δεν το ήξερα... Τελικά όλες οι εταιρίες έχουν τα τρωτά τους!

Όπως και να έχει, ελπίζω η επιλογή σου να σε (μας :)) δικαιώσει.

Αναμένουμε και αναλυτικότατο (!) review! :T:

EDIT: Κουφό οι 2 οθόνες! Δεν το περίμενα από την πράσινη...

Σοβαρά? Αυτό δεν το ήξερα... Τελικά όλες οι εταιρίες έχουν τα τρωτά τους!

Όπως και να έχει, ελπίζω η επιλογή σου να σε (μας :)) δικαιώσει.

Στην μνημη τσιγκουνιά, στις θυρες τσιγκουνιά, να μου εχει τα φρου φρου και αρωματα φαση (physx & cuda) ξερει να τα πλερώνει!

.....και να κανω encoding με badaboom! :hehe:

θα αργήσω λιγο...αλλα οταν ερθει στα χερια μου θα γινει reviewαδακι πληρες!

Nvidia καληνυχτα!

Ριξε μια ματια εδω και θα περιμενουμε και τον Ορεστη για να δεσει το βυσσινο. :D

AMD Radeon HD7970 Review - Enternity.gr

Στην μνημη τσιγκουνιά, στις θυρες τσιγκουνιά, να μου εχει τα φρου φρου και αρωματα φαση (physx & cuda) ξερει να τα πλερώνει!

.....και να κανω encoding με badaboom! :hehe:

Οταν θα βαλεις την καρτουλα πανω με τρεις οθονες να παιζουν 5760x1080 και τα 3gb vram να τεζαρουν ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ τοτε θα καταλαβεις ποσο πισω ειναι η πρασινη σε τετοιες υλοποιησεις.

Τα 1250Mhz είναι για 24/7 ή μόνο benchoκατάσταση;

Aπό άποψη ρεύματος γιατί από θερμοκρασίες θα βγει το Accelero.

Edit: Τώρα είδα ότι πάιζει με 1.3v. Oπότε άκυρο για 24/7, αν δεν σταθεροποιείται σε αυτή την συχνότητα με ΠΟΛΥ χαμηλότερο voltage.

παιδια επειδη αναμενω κι εγω τη δικη μου 7970 μπορει να μου πει καποιος κατοχος της καρτας αν εχει δοκιμασει τους drivers απο το site της sapphire με κυκλοφορια 12/1, HD7900 series production driver - 8.921.5 for Win7 :Sapphire Technology Web Site

????

Φιλε μου το θεμα με τα ρολογια στο EF δεν εχει να κανει με τις συνδεσεις και υπαρχει σε ολες τις σειρες 5/6/7

0.85 με μια οθονη 0.95 με τρεις στο idle.

Και εγω χαρηκα.

φυσικα και εχει να κανει με τις συνδεσεις.

οταν εχεις απο 2-6 οθονες συνδεδεμενες, αν εστω και μια απο αυτες ειναι συνδεδεμενη με DVI, τοτε οι ΑΤΙ οταν ειναι idle δεν μπορουν να ριξουν καθολου τα ρολογια της VRAM (οπως ριχνουν το core clock και Vddc)

φαινεται και στη σελιδα 4 στο 1ο post σου, που εχεις mem clock κολλημενο στα 1375MHz, ενω το core clock εχει πεσει εστω στα 500MHz

Αντιθετα, αν ολες οι οθονες ειναι συνδεδεμενες με DP, τοτε μπορει να ριξει και το mem clock

(και πιθανον να μπορει να ριξει και περισσοτερο τα core clock & vddc. Εγω δεν εχω και δεν μπορω να το δοκιμασω, αλλα εσυ με τις 2311 και την CUII εισαι ο καταλληλος για να μας πεις ποσο ακριβως.)

για κοιτα τιποτα παλια screen shots με την CUII, ή αν δε βαριεσαι ξαναβαλτην επανω, μονο με καλωδια DP

Τα 1250Mhz είναι για 24/7 ή μόνο benchoκατάσταση;

Aπό άποψη ρεύματος γιατί από θερμοκρασίες θα βγει το Accelero.

Edit: Τώρα είδα ότι πάιζει με 1.3v. Oπότε άκυρο για 24/7, αν δεν σταθεροποιείται σε αυτή την συχνότητα με ΠΟΛΥ χαμηλότερο voltage.

γιατί?

εδώ τα cpu τα δουλεύουμε 1,4 και άνω

μια χαρά είναι το 1.3, και με μια custom ψύκτρα θα σπέρνει...

φυσικα και εχει να κανει με τις συνδεσεις.

οταν εχεις απο 2-6 οθονες συνδεδεμενες, αν εστω και μια απο αυτες ειναι συνδεδεμενη με DVI, τοτε οι ΑΤΙ οταν ειναι idle δεν μπορουν να ριξουν καθολου τα ρολογια της VRAM (οπως ριχνουν το core clock και Vddc)

φαινεται και στη σελιδα 4 στο 1ο post σου, που εχεις mem clock κολλημενο στα 1375MHz, ενω το core clock εχει πεσει εστω στα 500MHz

Αντιθετα, αν ολες οι οθονες ειναι συνδεδεμενες με DP, τοτε μπορει να ριξει και το mem clock

(και πιθανον να μπορει να ριξει και περισσοτερο τα core clock & vddc. Εγω δεν εχω και δεν μπορω να το δοκιμασω, αλλα εσυ με τις 2311 και την CUII εισαι ο καταλληλος για να μας πεις ποσο ακριβως.)

για κοιτα τιποτα παλια screen shots με την CUII, ή αν δε βαριεσαι ξαναβαλτην επανω, μονο με καλωδια DP

Συγνωμη για το offtopic αλλα συνεχιζω να λεω οτι δεν εχει να κανει με τις εξοδους.

Εδω ειμαι με τις DCUII τρεις οθονες συνδεδεμενες και οι τρεις με DP.

tempsie.jpg

παιδια επειδη αναμενω κι εγω τη δικη μου 7970 μπορει να μου πει καποιος κατοχος της καρτας αν εχει δοκιμασει τους drivers απο το site της sapphire με κυκλοφορια 12/1, HD7900 series production driver - 8.921.5 for Win7 :Sapphire Technology Web Site

????

Είναι παρόμιοι με τους 8.921.2 (9/1) που έχει στο site η AMD.

Δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές σε παιχνίδια που δοκίμασα

P.S Σε λίγες ώρες βγαίνει το MSI Aft. 220 Beta 11

Καλά στο βίντεο ο τυπάς έχει 1200 στον πυρήνα με μόλις 1.18 τάση!!!:T:

Στο βιντεο ο τυπας εχει 120+ καρε στην Oman - παραλια ΑΚΑ ολοι οι υπολοιποι βλεπουμε και 30 καρε εκει...

Καλά στο βίντεο ο τυπάς έχει 1200 στον πυρήνα με μόλις 1.18 τάση!!!:T:
""Afterburner Beta 11 will be submitted to MSI soon. Changes list includes:

- Added memory voltage control for reference design AMD RADEON 7970 graphics cards with CHL8228 voltage regulators

- Now MSI Afterburner displays target VID instead of real voltage sensor reading on "GPU voltage" graph on graphics cards equipped with CHL8228 voltage regulators. These changes are implemented to avoid confusing the beginners and prevent the hysteria about voltage drop on AMD RADEON 7970 series graphic cards spreading across different discussion forums. Experienced users, understanding the difference between target and real voltages, may still unlock the previous real voltage monitoring mode via editing the hardware profiles

- Core and memory clock limits have been extended to 180% on AMD RADEON 7970 graphics cards in unofficial overclocking mode

- Now MSI Afterburner's startup daemon routine precaches VRM I2C registers state at the first Windows startup. Precached VRM state is being used to detect default voltage instead of hardcoding default voltages into the database. Please take a note that you may forcibly perform precaching later with command line switch or disable the precaching at all via configuration file if necessary and force MSI Afterburner to use the previous hardcoded database based default voltage detection

- MSI On-Screen Display server has been upgraded to version 4.3.1. New version gives you the following improvements:

o Added workaround for AMD OpenGL driver context switching issues causing abnormally low framerate in ID Software Rage when OSD is enabled

o Added workaround for AMD OpenGL driver PBO issues causing the driver to crash or perform abnormally slow during videocapture

The main reason of releasing new version is highlighted in bold. I'm tired of seeing lamers badmouthing current version of MSI Afterburner because of it "incorrect" voltage control causing "voltage drops" in different forums. Now preceise voltage monitoring from real sensor is simply hidden from users's eyes and you see traditional target VID monitoring, which was available in the previous graphics card families.

--------------------------------------------------------------------------------

Alexey Nicolaychuk aka Unwinder, RivaTuner creator "

HD7970 Results Thread - Torture Your Card, Post It Here! - Page 8

Οπότε αυτό είναι το vid???Και γιατί έχει διαφορά η μία κάρτα από την άλλη αλλά και γιατί παίζει συνέχεια και τόσο???

Και εν τέλη το voltage της κάρτας δε θα το ξέρουμε???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.