Jump to content

Sapphire HD7970 πρώτες εντυπώσεις-μετρήσεις

PasxosC

Recommended Posts

• Replies 3,1k
  • Created
  • Last Reply
29 κατασκευαστες καρτων HD7970 και ο shamino συνιστουν ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS Rampage IV Extreme

Αυτοι ξερουν. :D

Control Load Line, Switching Freq, OCP, Voltage of 7970 with R4E - kingpincooling.com

Aν καταλαβα καλα ρυθμιζεις το vcore μεσω MB για να αποφυγεις τo vdroop?

Kinky! :T:

Aν καταλαβα καλα ρυθμιζεις το vcore μεσω MB για να αποφυγεις τo vdroop?

Kinky! :T:

Το ποιο σημαντικο αν καταλαβα καλα ειναι οτι παιζεις με το LLC κοινως αποφευγεις το πολυ vdroop που εχει η καρτουλα.

[MENTION=9179]atiman[/MENTION] Υπαρχει περιπτωση να μας κεντισεις κανα bios γιατι αν δεν δω 50αρι στο extreme του unigine θα γινω πρασινος λυκος. :D

Some tests with 1/2/3/4x Radeon HD 7970 ...

Παιδιά πάω για αναβάθμιση σε Asus rampage extreme IV και i7 3930!

Ο 920 με κρατάει πολύ πίσω...

Απλά σκέφτομαι μήπως το μετανιώσω αφού σε λίγους μήνες βγαίνει ο ivy bribge και μπορεί να είναι πολύ καλύτερος...

Έχει κανένας ιδέα τι να περιμένουμε απο ivy bridge;

Απλά σκέφτομαι μήπως το μετανιώσω αφού σε λίγους μήνες βγαίνει ο ivy bribge και μπορεί να είναι πολύ καλύτερος...

εγώ δεν το νομίζω το καινούριο High end της intel το χ79. σε multi θα του κόβεις πιστεύω και με τον 3930Κ αλλά σε single μπορεί να σε ρίχνει λίγο.. αλλά είναι το ίδιο πράγμα με 990χ και 2600κ μόνο που αυτή την φορά τα νούμερα θα είναι παραπάνω για μένα πήγαινε άφοβα!

εγώ δεν το νομίζω το καινούριο High end της intel το χ79. σε multi θα του κόβεις πιστεύω και με τον 3930Κ αλλά σε single μπορεί να σε ρίχνει λίγο.. αλλά είναι το ίδιο πράγμα με 990χ και 2600κ μόνο που αυτή την φορά τα νούμερα θα είναι παραπάνω για μένα πήγαινε άφοβα!

Το αναφέρω στο από πάνω ποστ δεν το είδες; Ακόμα νυστάζεις εκεί στη Ρουμανία! Μήπως έκανες τίποτα το βράδυ με καμία Ρουμάνα;

:D:p

Με πρόλαβες και έκανες edit. Το παραπάνω σεξιστικό σχόλιο πες ότι δεν το έκανα...

:p

Το αναφέρω στο από πάνω ποστ δεν το είδες; Ακόμα νυστάζεις εκεί στη Ρουμανία! Μήπως έκανες τίποτα το βράδυ με καμία Ρουμάνα;

:D:p

Με πρόλαβες και έκανες edit. Το παραπάνω σεξιστικό σχόλιο πες ότι δεν το έκανα...

:p

Χαχα! Όχι αλλά σου λέω ότι το σκεφτόμουνα και εγώ για 3930Κ και μια sabertooth x79 μόνο και μόνο για την τ@υλα αλλά ούτε σι άλλος δεν θα κερδίσω κάτι παραπάνω άμα αλλάξω τον BD αλλά περιμένω τα καινούρια rev πρέπει να βγούνε όπου να ναι και χώρια ότι περιμένω το Cosmos II θέλω να πάρω και το blackberry 9900 τώρα. Και το πιο συμαντικότερο να πέσουν οι τιμές ΠΟΥ? εδώ στην ρουμανία 3930k ξεκινάει από 612Ε στο φθυνότερο και τον πουλάνε μέχρι και 688Ε και η Rampage/formula η που ήθελα αρχικά 450E ξεκινάει και έτσι είπα να πάω στην Sabertooth την extreme δεν την έχουν φέρει ακόμα και η Sabertooth όταν είχαν βγεί από 1200RON που έκανε την πηγανε οι φούστιδες 1459.99RON 80ευρώ πάνω αυτά.. εεε και περιμένουμε τώρα κάτσε να πάρουμε το Cosmos II και το BB που είναι πρώτα στην σειρά και για να είμαι ONTOPIC την Sapphire 7970 ξεκινάει από 2599.99RON δηλαδή 2,599.00 RON=607.474 EUR

η Asus ξεφεύγει έχει πιάσει τιμή 700ευρώ! και αυτά τα φθυνότερα έτσι, τα κοιτάω μέσω ρουμάνικου Skroutz. Και από το μαγαζί που αγοράζω γενικά τύπου πλαίσιο στις τιμές "το ακρυβότερο" 'οταν είχα πάρει όλο το σύστημα ήμουν κερδισμένοσ +300 ευρώ από τα φθυνότερα ελληνικά μαγαζιά +450 από το πλαίσιο, +500-600 από τα ακρυβότερα..

πχ. 6970 στα 230, 8120 στα 160, crosshair V στα 175, 8gb 1866 corsair στα 45 ευρώ.. αλλά τώρα δεν ξέρω όλα αυτά και τα παραπάνω έχουν ανεβεί στο "κανονικό" και πιο ακρυβά ακόμα και από ελλάδα +25% φπα εδώ. περιμένω να περάσει ένας νόμος τις merkel για τις ευρωπαικές αγορές που θα μας συμφέρει όλους γενικότερα.

Ιvy bridge θα ειναι 4/8 ΗΤ oι πιο γρηγοροι και θα φτανουν εως 3,9 ghz .Θα ειναι συμβατοι απο οσο ξερω με LGA1155 ενω θα υπαρξει και μια σειρα ivy bridge low voltage με πιο χαμηλο απλα base frequency.Θα βγει ομως αργοτερα και ivy bridge E με socket LGA2011 σαν αυτο του 3930k oι οποιοι ομως ειναι εξαπυρηνοι.

AnandTech - Ivy Bridge Desktop Lineup Overview

Ivy Bridge-E in Q4 2012, Compatible with LGA2011 and X79 | techPowerUp

Ιvy bridge θα ειναι 4/8 ΗΤ oι πιο γρηγοροι και θα φτανουν εως 3,9 ghz .Θα ειναι συμβατοι απο οσο ξερω με LGA1155 ενω θα υπαρξει και μια σειρα ivy bridge low voltage με πιο χαμηλο απλα base frequency.Θα βγει ομως αργοτερα και ivy bridge E με socket LGA2011 σαν αυτο του 3930k oι οποιοι ομως ειναι εξαπυρηνοι.

AnandTech - Ivy Bridge Desktop Lineup Overview

Ivy Bridge-E in Q4 2012, Compatible with LGA2011 and X79 | techPowerUp

Για τους Ivy Bridge E έλεγα με Χ79 και lga2011, αλλά νόμιζα ότι θα έβγαιναν προς απρίλιο, τώρα βλέπω με αυτά που έστειλες ότι πάει μετά τον Αύγουστο. Αν πάρεις τώρα motherboard lga2011 x79 θα είναι σίγουρο όταν θα βγουν ότι θα είναι συμβατοί με τα τωρινά mb;

Για τους Ivy Bridge E έλεγα με Χ79 και lga2011, αλλά νόμιζα ότι θα έβγαιναν προς απρίλιο, τώρα βλέπω με αυτά που έστειλες ότι πάει μετά τον Αύγουστο. Αν πάρεις τώρα motherboard lga2011 x79 θα είναι σίγουρο όταν θα βγουν ότι θα είναι συμβατοί με τα τωρινά mb;

Με βαση αυτα που γραφονται οπως βλεπεις και εσυ ναι αλλα το σιγουρο ειναι κατι πολυ σχετικο.Οπως εσυ ετσι και εγω ενδιαφερομαι να παω σε 3930k και να βαλω και καμια 7970 πανω .Νομιζω οτι ο 3930 ειναι οτι πρεπει και απο οτι εχω διαβασει οι 7970 φυσανε με αυτον .Αν ομως προχωρησεις σε αγορα 3930 δεν νομιζω να συντρεχει λογος να πας σε Ivy bridge μετα ,με εξαπυρηνο θα εισαι εξαλλου.

αλλά και πάλι ας το πάμε αλλίως για παράδειγμα ivy bridge είναι συμβατοί με 1155 δηλαδή z68 πχ.(Gigabyte ud7) αλλά θα όπως είδαμε και στην CES έχουν βγεί τα z77? δεν θυμάμαι το name. ή ας το πάμε και με τον BD 2 (PD) θα μπαίνει στην 990FX (Crosshair V Formula) αλλά θα βγούνε mobo καινούρια με 1090FX. δηλαδή νταξ δεν είσαι up to date!

Περα από την κα*λα του καθενός που εκεί πάω πάσο

Για μια οθόνη σε ανάλυση 1920χ1080 δεν καλυπτόμαστε άψογα σε όλα τα παιχνίδια για 60fps min? Αντε σε μερικές περιπτώσεις να ρίχνουμε λίγο τις ρυθμίσεις από Ultra σε High για παράδειγμα. Ρωτάω γιατι από τα χέρια μου έχουν περάσει απο 2χ 590, 3χ 580, 1χ 580, 2χ 6950, 6990 και τώρα που έχω μια 6950 ξεκλειδωτη σε 6970 δεν έχω δει ιδιαίτερες διαφορές (περαν φυσικα που ριχνω λιγο τα settings στις single μονοπύρηνες που έχω δοκιμάσει) Αντε για ανάλυση 1440p (2560x1440) να χρειάζεται η 7970 ή 2χ 6950 ή 6990 ή 590 κλπ. Αυτή τη στιγμή σε 64αρα Caspian Border ultra settings χωρις 4ΧMSAA με την 6950 έχω min 40 και average 63fps μπορεί κάποιος να μετρήσει με fraps μια 64αρα Caspian να μου πεί τι έχει στα ίδια settings με την 7970? (1080p ανάλυση)

Με βαση αυτα που γραφονται οπως βλεπεις και εσυ ναι αλλα το σιγουρο ειναι κατι πολυ σχετικο.Οπως εσυ ετσι και εγω ενδιαφερομαι να παω σε 3930k και να βαλω και καμια 7970 πανω .Νομιζω οτι ο 3930 ειναι οτι πρεπει και απο οτι εχω διαβασει οι 7970 φυσανε με αυτον .Αν ομως προχωρησεις σε αγορα 3930 δεν νομιζω να συντρεχει λογος να πας σε Ivy bridge μετα ,με εξαπυρηνο θα εισαι εξαλλου.

Ναι αλλά θα είναι 22nm οπότε με χαμηλότερες θερμοκρασίες και καλύτερο overclock και μέχρι τότε θα έχουν βγει και πολύ καλύτερα mb και μπορεί και κανένα καλύτερο chipset από το Χ79. Λέω να κάνω υπομονή λίγους μήνες ακόμα...

:D

Εγω παντως ειμαι ευχαριστημενος με 70 fps και πανω ,γιατι στα 60 fps νιωθεις το σπασιμο στην κινηση ,αυτη την καθυστερηση δηλαδη σε μια αποτομη κινηση του mouse που δεν ακολουθει το ιδιο και στην οθονη.Πχ στο mw2 που το multiplayer κλειδωνε στα 91fps θυμαμαι ηταν το κατι αλλο .Η διαφορα φασης ας το πω ετσι της κινησης του χεριου και της κινησης του χαρακτηρα στην οθονη ετηνε στο 0 .

Περα από την κα*λα του καθενός που εκεί πάω πάσο

Για μια οθόνη σε ανάλυση 1920χ1080 δεν καλυπτόμαστε άψογα σε όλα τα παιχνίδια για 60fps min? Αντε σε μερικές περιπτώσεις να ρίχνουμε λίγο τις ρυθμίσεις από Ultra σε High για παράδειγμα. Ρωτάω γιατι από τα χέρια μου έχουν περάσει απο 2χ 590, 3χ 580, 1χ 580, 2χ 6950, 6990 και τώρα που έχω μια 6950 ξεκλειδωτη σε 6970 δεν έχω δει ιδιαίτερες διαφορές (περαν φυσικα που ριχνω λιγο τα settings στις single μονοπύρηνες που έχω δοκιμάσει) Αντε για ανάλυση 1440p (2560x1440) να χρειάζεται η 7970 ή 2χ 6950 ή 6990 ή 590 κλπ. Αυτή τη στιγμή σε 64αρα Caspian Border ultra settings χωρις 4ΧMSAA με την 6950 έχω min 40 και average 63fps μπορεί κάποιος να μετρήσει με fraps μια 64αρα Caspian να μου πεί τι έχει στα ίδια settings με την 7970? (1080p ανάλυση)

Στο σύστημά μου με την cpu στα 4.0Ghz και τις κάρτες στα 1125-1575, με το ultra preset που κατάφερα να παίξω χθες για ένα 15λεπτο πριν με πετάξει έξω η οτενετ, έβλεπα σε 64αρη caspian large conquest συνέχεια πάνω από 80fps σε 1080p και συνήθως πάνω από 100fps...

Ειναι απόλαυση μόνο να κάνεις άσκοπη βόλτα με το jeep μέχρι να σε φάνε!!!

:dance3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.