jimint Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2011 Καλημέρα σε όλους σας και Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Κατόπιν αρκετού ψαξίματος στο forum κατέληξα στην παραγγελία της Scythe Mugen 3. Έχω επεξεργαστή Corei7 920 στα 2,66 Προβληματίζομαι όμως εάν θα κάνει στην μητρική που έχω. Την Asus P6TD deluxe. Σας παραθέτω και εικόνα της μητρικής. Υπάρχουν περιμετρικά γύρω απο τον επεξεργαστή όπως θα δείτε διαφορες ψύχτρες. Όχι τίποτε άλλο αλλά εάν δεν ταιριάζει, να μην την παραλάβω και να προβώ σε άλλη αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Δεκέμβριος 28, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 Λογικα δεν θα εχεις προβλημα.Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι αν θα χωραει στο κουτι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimint Δεκέμβριος 28, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 Λογικα δεν θα εχεις προβλημα.Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι αν θα χωραει στο κουτι σου.Πρωτίστως με ενδιαφέρει για την μητρική, ούτως η άλλως για να την τοποθετήσω θα πρέπει να τα ξηλώσω όλα, οπότε εάν δω ότι δεν κάνει στο κουτί ευκαιρία να το αλλάξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimint Δεκέμβριος 28, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 Απο case έχω το παρακάτω που είναι Midi tower το Coolmaster centurion 590 Μήπως η συγκεκριμένη ψύχτρα δεν κάνει σε midi tower case αλλά μόνο σε full. Παραθέτω και εικόνα: Centurion 590 - Cooler Master - Leading Provider of Computer Case | Cooler | Power Supply Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Δεκέμβριος 28, 2011 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 Διαστασεις Mugen: 130 x 108 x 158 mm Διαστασεις κουτιου: (W) 210 x (H) 440 x (D) 510 mm Φαινεται οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimint Δεκέμβριος 28, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 Διαστασεις Mugen: 130 x 108 x 158 mm Διαστασεις κουτιου: (W) 210 x (H) 440 x (D) 510 mm Φαινεται οκ Ναι μόλις αυτό κοίταζα...ουφφ μεχρι στιγμής όλα καλά, αλλά με την μητρική τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, φοβάμαι αυτά τα περιφερειακά "σιδερένια" πράγματα που έχει γύρω-γύρω απο το επεξεργαστή, μήπως πάω να την βάλω και δεν κουμπώνει και βρίσκει πάνω σε αυτά. Πως σας φαίνεται η magen σαν επιλογή; Τιμή/απόδοση. Ευκαιρία να δουλέψω κάποια στιγμή και σε OC. Πάντα το φοβόμουν όσο αφορά τις θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Δεκέμβριος 28, 2011 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 Ολες οι μητρικες περιμετρικα του socket εχουν πυκνωτες.Η ψυχτρα ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της.Και εγω για αυτη θα πηγαινα αν αλλαζα την True Black.Go for it:T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimint Δεκέμβριος 28, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 Ολες οι μητρικες περιμετρικα του socket εχουν πυκνωτες.Η ψυχτρα ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της. Και εγω για αυτη θα πηγαινα αν αλλαζα την True Black. Go for it:T: Σε ευχαριστώ με ανακούφισες λίγο, μόλις την περάσω θα γράψω τις εντυπώσεις μου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Δεκέμβριος 28, 2011 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 Mugen 3 Dimensions - Official Scythe Forumο ανεμιστήρας ανεβοκατεβαίνει, για να μην έχεις θέμα με τις μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimint Δεκέμβριος 28, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 Ναι το γνωρίζω για τον ανεμιστήρα, θα χρειαστώ και πάστα; έχει μέσα η συσκευάσια; Επίσης εάν χρειαστώ να βάλω 2ο ανεμιστήρα ποιόν να προτιμήσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Δεκέμβριος 28, 2011 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 έχει μέσα, αλλά εγώ έβαλα Artic silver (που είχα).από όσο έχω δει στα reviews δε θα δεις διαφορές με 2ο ανεμιστήρα. Αν θες βάλε ένα στο κουτί, στο ύψος της ψύκτρας να τραβάει τον αέρα έξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimint Δεκέμβριος 28, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 έχει μέσα, αλλά εγώ έβαλα Artic silver (που είχα).Αυτήν έχω κι εγώ την είχα αγοράσει παλιά, να την χρησιμοποιήσω καλύτερα στην ψήκτρα που θα πάρω; Να την εφαρμόσω μόνο στην επιφάνεια της cpu όπως γνωρίζουμε έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrael Δεκέμβριος 29, 2011 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2011 Εγω παντως τρομαξα με τη Mugen3 στο HAF. Ευτυχως παιζει η θεση του ανεμιστηρα και τελικα δε βρισκει στις μνημες. Ειναι και η μοδα τωρα με καλικαντζαρους και κερατα πανω στη ψυκτρα και προεξεχουν υπερβολικα. Τους slipstream που δινει η Scythe τους ειχα σε full στροφες και δε με ενοχλουσε ο ενας. Σε push-pull μεχρι 1300rpm αντεχα κι ουτε ειδα καμια διαφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Δεκέμβριος 29, 2011 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2011 [MENTION=13843]jimint[/MENTION]βάλε την AS5. μια σταγόνα στο κέντρο (όπως ξέρεις δλδ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimint Ιανουάριος 9, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Καλημέρα Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Λοιπόν το "έγλημα" έγινε και σας παραθέτω φωτογραφίες απο το αποτέλεσμα. Έχουμε και λέμε: Κουτί: Coolmaster Centurion 590 Μητρική: Asus P6TD Deluxe Επεξεργαστής: Core i7 2,66 Ghz LGA1366 Ψύχτρα: Mugen3 Πάστα: Artic silver5 Μνήμες: Corsair XMS3 8GB DDR3-1600 Kit Γραφικά: Nvidia Geforce 550 TI Διαπιστώσεις (προσωπική άποψη): ΘΕΤΙΚΑ Η θερμοκρασία μετά από μετρήσεις έπεσε 10-12 βαθμούς κάτω σε σχέση με την ψύχτρα "μαμά", θόρυβο ο ανεμιστήρας δεν κάνει ιδιαίτερα, αλλά εάν υπάρχει ρύθμιση απο την μητρική με πεσμένες τις στροφές όλα είναι ήσυχα. Με τις μνήμες τις μεγάλες πχ. Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit* - Μνήμες - plaisio.gr δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψύχτρα, λίγο ο ανεμιστήρας της ψύχτρας να ανέβει και όλα είναι εντάξει. Το αναφέρω αυτό διότι σε κάποιο άλλο post υπήρχε αυτός ο προβληματισμός. ΑΡΝΗΤΙΚΑ Τα πιαστράκια που έχει η ψύχτρα είναι λίγο μπελαλίδικα για να περαστούν, απουσιάζει 2ο ζευγάρι πιαστράκια σε περίπτωση που θα χρειαστεί 2ος ανεμιστήρας. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Θεωρώ ότι το αρνητικό με τα πιαστράκια δεν επηρρεαζεί την αγορά της ψύχτρας αφού η σχέση τιμής/απόδοσης είναι στα ύψη. Ευχαριστώ τα παιδιά απο το forum που με επηρρεάσαν για την καταπληκτική αυτή ψύχτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrael Ιανουάριος 11, 2012 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2012 Με τις μνήμες τις μεγάλες πχ. Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit* - Μνήμες - plaisio.gr δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψύχτρα, λίγο ο ανεμιστήρας της ψύχτρας να ανέβει και όλα είναι εντάξει. Το αναφέρω αυτό διότι σε κάποιο άλλο post υπήρχε αυτός ο προβληματισμός.Καταρχας με γεια το θεριό...Αν εννοεις δικο μου ποστ, σε ΑΜ3+ mobo ο ανεμιστηρας καλυπτει 2 memory slot αλλα απομακρυνοντας τον λιγο απο τις μνημες δεν ακουμπα στις Ripjaws... οι Vengeance ηταν αλλο θεμα... χωρανε μεν αλλα το φουρφουρι πεταει προς τα εξω περισσοτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_ Ιανουάριος 30, 2012 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Πολυ ενδιαφερουσα φαινεται για τα χρηματα της Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιανουάριος 31, 2012 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Eγώ έχω την εντύπωση πως η SCYTHE MUGEN 2 2100 η οποία είναι λίγο ποιο μεγάλη, είναι γενικά ελαφρώς καλύτερη .Η 3 μου φαίνεται πως βασίζεται στην δύναμη του ανεμιστήρα περισσότερο από την 2 η οποία πρέπει να έχει μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα.Με 2X120 ρυθμιζόμενους ανεμιστήρες η 2100 πρέπει να είναι ποιο καλή από την 3000 με πους-πούλ.Να σας πως εδώ πως έχω και την MUGEN την 1000 και την 2100 και την 3000 !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_ Ιανουάριος 31, 2012 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 ενδιαφερον αυτο,δλδ επεσε στη λουμπα να καλωπιστει αντι να κρατησει το μεγαλο θετικο στοιχειο των προηγουμενων εκδοσεων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimint Νοέμβριος 19, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2013 Καλημέρα σήμερα το scythe sy1225sl12m-p (φαν) σταμάτησε να δουλεύει. Ψάχνω το συγκεκριμένο αλλά δεν μπορώ να το βρω. Προτείνεται κάτι αντίστοιχο που μπορεί να τεριάζει για την περίπτωση;Είναι DC12V 0,38A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.