ΣτοΠαραΠεντε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2011 Θέλω να αντικαταστήσω της ΑΤ μου, κσθώς έκλεισε δεκαετία και δε θα μπορώ να βγάλω καινολυριο διαβατήριο. Μέχρι πότε θα εκδίδονται οι παλαιού τύπου ΑΤ; Από πότε θα ξεκινήσουν οι ρουφιανοΑΤ (εννοώ τις τσιπαρισμένες); Ισχύει ό,τι και με το δίπλωμα οδήγησης, που, ενώ το νέου τύπου θα ξεκινήσει υποχρεωτικά από 1/1/12, ήδη δίνεται υποχρεωτικά σε όσους βγάλουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Δεκέμβριος 27, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 Δε νομίζω να εκδίδονται παλαιού τύπου ταυτότητες ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 27, 2011 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 μόνο νέου τύπου πλέον.τσιπάκι δεν υπάρχει στις καινούριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Δεκέμβριος 27, 2011 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 ( αγνώμονας ):Και τι παίζει με τις ταυτότητες με το τσίπ ?Βλέπουνε αν έχεις καλή γκόμενα και στην τρώνε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 27, 2011 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 ναι παίζει και αυτό, μπορεί να της στείλουν και ιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Δεκέμβριος 27, 2011 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 ( αγνώμονας ):Και τι παίζει με τις ταυτότητες με το τσίπ ?Βλέπουνε αν έχεις καλή γκόμενα και στην τρώνε ?Μην ξεχνας σε παρακαλω πως σου καιγεται και το βιντεο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alouvatar Δεκέμβριος 27, 2011 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 άσχετο - αγνώμονας είναι ο αχάριστος αν δεν απατώμαι :ρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 27, 2011 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 Τη φοιτητική ταυτότητα που πήρα πάντως δεν είχε RFID chip ούτε μπορούσα να την κάνω overclock, μόνο S/N είχε και τα στοιχεία μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Δεκέμβριος 27, 2011 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 Δηλαδή αν έχεις ταυτότητα παλαιού τύπου και χρειαστείς διαβατήριο πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξεις ταυτότητα; Την κάτσαμε...Και πές οτι αλλάξεις ταυτότητα, πρέπει να αλλάξεις τον αριθμό σε όλα σου τα έγγραφα; Υπηρεσίες κλπ; Πώς θα το κάνεις αυτό; Θα λές καλημέρα είμαι ο τάδε ήρθα να αλλάξω τον ΑΡ.Ταυτότητάς μου στην εφορία;Αν δηλώσεις απώλεια, πάλι αλλάζει ο αριθμός;Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 27, 2011 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 [MENTION=124]NoDsl[/MENTION]Δηλαδή αν έχεις ταυτότητα παλαιού τύπου και χρειαστείς διαβατήριο πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξεις ταυτότητα; ναιΚαι πές οτι αλλάξεις ταυτότητα, πρέπει να αλλάξεις τον αριθμό σε όλα σου τα έγγραφα; Υπηρεσίες κλπ; Πώς θα το κάνεις αυτό; Θα λές καλημέρα είμαι ο τάδε ήρθα να αλλάξω τον ΑΡ.Ταυτότητάς μου στην εφορία;πρέπει να το κάνεις γιατί αλλιώς θα τρέξεις αναγκαστικά κάποια στιγμή που ίσως να μην έχεις χρόνο ή κάτι άλλο να επείγει και δε θα σου επιτρέπει να ασχολήσαι με τέτοιες χαζομάρες.Αν δηλώσεις απώλεια, πάλι αλλάζει ο αριθμός;ναι για λόγους ασφαλείας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 27, 2011 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 Για λόγους ασφαλείας, αν τη χάσεις, να το καταλάβω. Αν πρέπει να την ανανεώσεις, γιατί να αλλάζει ο ΑΑΤ; κι άμα αλλάζει, αφού στο αλλάζει το κράτος, μέσω μιας υπηρεσίας του, γιατί δεν ενημερώνονται αυτόματα και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του;Sent from my GT-I9000 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 27, 2011 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2011 Αν πρέπει να την ανανεώσεις, γιατί να αλλάζει ο ΑΑΤ; σε περίπτωση ανανέωσης μιλάμε για παλαιού τύπου που έχει διαφορετική αλληλουχία αριθμών γραμμάτων σε σχέση με τη νέου τύπου. ανανέωση από νέου τύπου σε νέου τύπου δεν υφίσταταικι άμα αλλάζει, αφού στο αλλάζει το κράτος, μέσω μιας υπηρεσίας του, γιατί δεν ενημερώνονται αυτόματα και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του;γιατί η αυτόματη ενημέρωση στο ελλαδιστάν δεν υφίσταται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Δεκέμβριος 28, 2011 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 ανανέωση από νέου τύπου σε νέου τύπου δεν υφίσταταιΓιατί δεν υφίσταται; Εγώ δηλαδή που έχω μια φωτογραφία από τα 12 δε πρέπει να την ανανεώσω κάποια στιγμή; Τι θα κάνουν θα μου βγάλουν άλλη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Δεκέμβριος 28, 2011 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 για αλλαγή φωτογραφίας σε νέου τύπου δε βγάζεις νέο αριθμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 28, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2011 Δηλαδή αν έχεις ταυτότητα παλαιού τύπου και χρειαστείς διαβατήριο πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξεις ταυτότητα; Την κάτσαμε...Και πές οτι αλλάξεις ταυτότητα, πρέπει να αλλάξεις τον αριθμό σε όλα σου τα έγγραφα; Υπηρεσίες κλπ; Πώς θα το κάνεις αυτό; Θα λές καλημέρα είμαι ο τάδε ήρθα να αλλάξω τον ΑΡ.Ταυτότητάς μου στην εφορία;Αν δηλώσεις απώλεια, πάλι αλλάζει ο αριθμός;Ευχαριστώ!Ήδη από το 2007 που έβγαλα διαβατήριο την τελευταία φορά υπήρχε ο όρος η ταυτότητα να είναι το πολύ μέχρι δεκαετίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Δεκέμβριος 29, 2011 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2011 Ήδη από το 2007 που έβγαλα διαβατήριο την τελευταία φορά υπήρχε ο όρος η ταυτότητα να είναι το πολύ μέχρι δεκαετίας.Πουθενα δεν βρίσκω τετοιον όροΤο πιο ωραίο μου συνέβη όταν πήγα να βγάλω ΑΤ νέου τύπου όταν η υπάλληλος που παρέλαβε τα δικαιολογητικά (πιστοποιητικό γέννησης-πρόσφατη φωτογραφία και την παλαιά ταυτότητα) μου λέει -κύριε πρέπει να φέρεται κάποιον να υπογράψει οτι είσατε εσείς ο ίδιος- :wassat::wassat::wassat::wassat:Γιατί τι ρωτάω, διότι μου λέει η παλαιά σας ταυτότητα έχει εκδοθεί σε άλλο αστυνομικό τμήμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 29, 2011 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2011 Η νεου τυπου Α.Τ. ειναι οπως οι καινουργιες αδειες οδηγησης ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Δεκέμβριος 29, 2011 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2011 Πουθενα δεν βρίσκω τετοιον όροΤο πιο ωραίο μου συνέβη όταν πήγα να βγάλω ΑΤ νέου τύπου όταν η υπάλληλος που παρέλαβε τα δικαιολογητικά (πιστοποιητικό γέννησης-πρόσφατη φωτογραφία και την παλαιά ταυτότητα) μου λέει -κύριε πρέπει να φέρεται κάποιον να υπογράψει οτι είσατε εσείς ο ίδιος- :wassat::wassat::wassat::wassat:Γιατί τι ρωτάω, διότι μου λέει η παλαιά σας ταυτότητα έχει εκδοθεί σε άλλο αστυνομικό τμήμα[ame=http://www.youtube.com/watch?v=t6FUR_nhGX8]trololololo (full version with lyrics as seen on the Colbert Report) - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Δεκέμβριος 29, 2011 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2011 Η νεου τυπου Α.Τ. ειναι οπως οι καινουργιες αδειες οδηγησης ?δυστυχως οχι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Δεκέμβριος 29, 2011 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2011 Για λόγους ασφαλείας, αν τη χάσεις, να το καταλάβω. Αν πρέπει να την ανανεώσεις, γιατί να αλλάζει ο ΑΑΤ; κι άμα αλλάζει, αφού στο αλλάζει το κράτος, μέσω μιας υπηρεσίας του, γιατί δεν ενημερώνονται αυτόματα και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του;Sent from my GT-I9000 using Tapatalk χεχ είχα την ίδια απορία και έφτασα στο συμπέρασμα ότι ίσως η μοναδική υπηρεσία που έχει συγκεντρωτικά όλη την απαραίτητη πληροφορία, για όλους, ηλεκτρονικά, είναι η εφορία... Και εαν αυτή μοιράζεται με το υπουργείο εσωτερικών ίσως να υπάρχει και εκεί. η πλάκα είναι ότι μέσα από απλούστατες διαδικασίες θα μπορούσαν να είχαν λύσει (πριν καν προκληθεί) το αιώνιο πρόβλημα με τις πληρωμές των συντάξεων μετά το θάνατο του δέκτη.... --> Οποιαδήποτε αλλαγή στην ΑΤ προκαλεί ενημέρωση στην Εφορία/Υπουργείο Εσωτερικών Η Εφορία/ΥΕ ενημερώνει όσες υπηρεσίες-οργανισμούς έχουν σχέση με αυτό το πολίτη, και εννοείται τα ασφαλιστικά ταμεία Οπότε δεσμεύοντας την ΑΤ του αποθανόντα κατα την διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού θανάτου προκαλείς την αλυσιδωτή αντίδραση παραπάνω. BTW, αν χρειαστεί να σε πληρώσει κάποιος δημόσιος οργανισμός μέσω κάποιας τραπέζης (μέσω της εφορίας) είναι υποχρεωτικό να ενημερώσεις την εφορία γιατί θα υπάρχει mismatch με το ΑΑΤ που έχει η εφορία και το ΑΑΤ που θα έχει η ΑΤ σου και η τραπεζουπάλληλος στο γκισέ θα σε στείλει να κάνεις ενημέρωση στην εφορία πρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.